סמינר ארניס ו- BJJ

אני זוכר את הפעם הראשונה שלי

שראיתי מה זו סכינאות פיליפינית. זה היה בסמינר בפארק שעשו יובל וגיא ביחד עם אבי מוריה שלימד עבודת מקל. הייתי בשוק מכמה סכין יכול להיות מסוכן, וכמה העבודה הפיליפינית בתחום זה חכמה (זה כמו הפעם הראשונה שלי שראיתי כמה עבודת הקרקע הברזילאית חכמה וכמה ידע טכני מאפשר לך לעבוד מול יריבים גדולים וחזקים שפחות מבינים בתחום ולשלוט בקרב). היום כשכל זב חוטם מסתובב עם סכין, חושב להכיר את התחום ולדעת מה הסכנות.

תוספת לדברים שלי ../images/Emo26.gif

בהמשך למה שכתבתי על ה-BJJ וה- FMA: באותה הפעם שנחשפתי לעבודת הסכינאות הפיליפינית הבנתי שעבודה מול סכין לא מסתכמת בדקירה עילית, ישירה ותחתית, בדיוק כמו שכשנחשפתי לראשונה לג'יו ג'יטסו ברזילאי הבנתי שעבודת קרקע לא מסתכמת בריתוק עם חביקת ראש מהצד...

יוסיא

New member
מה כבר אוכל להוסיף...

תודות ושבחים כבר נאמרו אך עדיין עוד אחת לא תזיק לאף אחת...אז ככה: באמת באמת תודה למשה שפתח עבורי לפחות ועוד עבור המון אחרים את עולם הקרקע והראה שיש עוד הרבה מעבר. חומר מאוד מעניין טכני ומעשיר באפן בלתי יתואר. תודה גם למוריי גיא ויובל שדואגים לחשוף אותנו תמיד לדברים חדשים מהעולם הרחב של אמנויות הלחימה. כפי שבייב אמרה, מה שחשוב הוא עם מה אתה הולך בליבך ובמחשבתך הבייתה. מה שאני לקחתי בראש ובראשונה זו חוויה עם אנשים נפלאים, כאלו שאינני מכיר שאת האגו השאירו בבית. היה לי העונג להתאמן עם בחור שאינני יודע את שמו אשר נתן לי דגשים כאלו ואחרים אשר הראו לי כמה כח הוא דבר די פעוט כשמדובר בקרקע, ללא ספק אחד הסמינרים שגרמו לי לצאת עם הרגשה של עוד ובהרגשה כי היה מדובר אפילו באימון חברי מאשר סמינר. כן ירבו שיתופי פעולה שכאלו. נ.ב- אינני יכול לשכוח את הסיטואציה בה יובל הסביר על החיתוכים הביו-מכניים וכולנו חייכנו וצחקנו בעוד החבר'ה האחרים היו המומים ובפנים מבועתות מחומרת נזק הלהב. אך אני משער שאילו יכולנו לראות פרצופינו שלנו כנראה שההבעה הייתה זהה כאשר ראינו את משה מתגלגל ואיך שהוא בדרך פלא
שם ידו על העליונה. ואם כבר אנו בתודות אז תודה גם למזג האוויר שלא הכביד עלינו יתר על המידה

ברכות על הארגון ועל החוויה המשותפת

כל הכבוד על ארגון מפגש מיוחד שכזה . ע"פ המילים החמות הפסיד מי שלא היה (מהלעשות כשעובדים סביב השעון לא תמיד מקבלים אישור !!!) . כל הכבוד לאנשי ארניס ואנשי BJJ על היוזמה הברוכה . ברכת חג שמח חיים כהן

למעלה