סמינר ארניס ו- BJJ

סיכום סמינר ארניס-BJJ - תמונות בדרך

היה פשוט אדיר. המון תודה למשה קיץ, גיא רפאלי ויובל נחמקין, על סמינר יוצא מן הכלל. בשיעור של משה עבדנו בעיקר על טכניקות נגד הפלה לקרקע (Sprawl, וכו'). לא שאני מבין גדול ב-BJJ, אבל משה מורה גדול, מסביר מעולה, מנתח כל מצב לפרטי הפרטים, וכל הזמן מדגיש העקרונות שעומדים מאחורי התרגיל, וגורמים לו לעבוד. שוב ושוב אני נפעם לגלות איזו שיטה חכמה היא BJJ, ושוב אנחנו מגלים שיש לה המון מה להציע גם בעמידה, וגם בהגנה עצמית, מעבר לכל מעלותיה האחרות. יובל וגיא נתנו שיעור סכין - טעימה על קצה (המזלג?). עיקר הדגש היה על הובאד - העברה מהפנים החוצה והחוצה פנימה, תוך הארקה של הכוח של התוקף, וניטול היד האוחזת בסכין. על ארניס כתבתי די בחמש שנים האחרונות, ורובכם פה יודעים את דעתי. היה מעניין לראות את התלמידים של משה מסתובבים עם אותה פליאה בפנים למראה עבודת הסכין שהיתה בפניהם של רבים מתלמידי CSSD ישראל בשיעור ה-BJJ. פליאה של ילדים שנותנים להם לשחק עם צעצוע חדש ומופלא. לסיכום (והתמונות בדרך) - כמה מילים חמות על התלמידים המעולים של משה. אתם אחלה חברה - ראש טוב, בלי אגו ומשחקים, עובדים בסבלנות ולומדים בכיף. היה פשוט תענוג אחד גדול. תודה, וכן ירבו!

ללא ספק תענוג

בהתחלה לא הייתי בטוח שאני אגיע, קצת חששתי... אבל ללא ספק אני שמח,מאושר שהגעתי. היה סמינר פשוט מדהים! משה קיץ הוא מורה פשוט מעולה, מסביר כל טכניקה בצורה מרתקת, נותן דוגמאות למצבי 'אמת', עובר בנינו כשאנחנו מתרגלים ועוד... בשיעור BJJ היה נורא מעניין ונורא כיף! עד היום BJJ נורא הרתיע אותי, כשהסתכלתי על קרבות BBJ זה נראה לי פשוט הזוי ולא מובן, כיום אני כבר מחבב מאוד את האמנות לחימה ג'ו גיטסו ברזילאי. יובל וגיא העבירו בצורה מעולה חומרים נפלאים הקשורים להגנה עצמית כאשר מדובר בסכינים, בנוסף לזה למדתי גם כמה דברים על גוף האדם שלא ידעתי קודם (הכל בזכות הדוקטור
?). נהנתי מאוד מהדרך בה הם הציגו את הדברים ואת העבודה בזוגות. אני חושב שמהשיעור הזה למדתי המון לחיים, מקווה שבמקרה הצורך גם אוכל ליישם את זה. אני רוצה למסור תודה לבן זוגי עמית שמאוד נהנתי לעבוד איתו ותרם לי מעט מהידע והניסיון שלו בארניס. כיום (אחרי הסמינר) מאוד מתחשק לי ללמוד BJJ וארניס, ואני רציני לחלוטין! אם היה לי מספיק כסף וזמן ללא ספק הייתי לומד בשמחה את שתי אמנויות הלחימה האלו. מאוד נהנתי
, מקווה שיהיו עוד סמינרים
לב.

היה אחלה.

את משה והחבר'ה שלו יצא לנו לפגוש במפגש הלפני האחרון של "תפוז" כך שידענו מה ערך הסחורה
למדנו דברים שלא יסולאו בפז ושעוד נדוש בהם עד לשליטה בסיסית שתאפשר להשביח את הקוריקולום שלנו. חויה מקצועית וחברתית. בפעם הבאה: דיר באלק - להבריז מהאוכל...

ושכחתי דבר חשוב:

חוץ מהאנשים שלנו: של משה, של גיא ושלי (אינכם נלקחים כמובן מאליו
) - באו לכבדנו ולהגיד שלום, גם סוקה חיים פאר ואמילי...
לאורחים: לב המאמין (שעשה דרך ארוכה) , דיויד אוסטרובסקי (
משה שעשה ביננו את ההכרה. היה לנו לכבוד) וכל מי שאינני זוכר כרגע את שמו
... וגם אדון ג.מ: היה לנו לכבוד, אבל רק בדיעבד... תבוא ותציג את עצמך בפעם הבאה
... השם שלך - לא מקועקע
...

גל מלחי

New member
בשמחה ../images/Emo13.gif

היה כיף. אגב, הסדנא גרמה לי לחשוב על קעקוע חדש... הגיע הזמן. מקוה להכיר את כולם מקרוב יותר בהמשך. היה תענוג. תודה

אתה תמיד - מאוד מוזמן, גל

אגב: הרבה חבר'ה אצלנו מקועקעים (לגיא רובננקו, אחד מהחומות שלי יש קעקועים מדהימים בכל הגוף) וראש השיטה שלנו בראם הוא קליגרף המתכנן קעקועים ומעוטר מאוד בעצמו. זו בכלל: מסורת בעולם א"ל הפיליפיות / אינדונזיות... רק גיא רפאלי ואני - שני חנאנות.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif לחיים פאר

שמכבד אותנו בנוכחותו בסמינרים, איש יקר, וחלק מהמשפחה

אמילי ב

New member
../images/Emo9.gif תודה יובל

ותודה לינון שנתן לי כמה דקות של הנאה צרופה. לפחות קצת קרקע הספקתי לעשות ומאוד מקווה שיהיו עוד מפגשים כאלה מוצלחים

../images/Emo24.gif היה פנטסטי ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

קודם כל היה מדהים
יצאתי מהסמינר מחוייכת עם חיוך שלא יורד.
ובנימה אישית יותר: ישנם סמינרים לעיתים של שני בתי ספר, שלא הכי מצליחים, בגלל מאבקי כח, או אגו, של מי יותר טוב/חזק, ושל מי השיטה טובה יותר... אז זהו!! המפגש הנ"ל היה נטול אגו, העבודה זרמה, ההפריה הייתה הדדית, והיה תענוג גדול לעבוד עם החברה של משה קיץ. חברה מקסימים, שטרחו להגיע מהצפון, שידעו להסביר במקצועיות רבה, וגם ידעו ללמוד ולהתעניין חזרה. יש אומרים, שהתנהגות של התלמידים, משקפת את המורה, ואת בית הספר שהם מייצגים. משה קיץ, טכניקן פנטסטי, מורה בחסד, סבלני, עם אהבה עצומה לתחום בו הוא עוסק, ויותר מכל משה הקרין ענווה. ישנן פעמים שאני יוצאת מסמינר, שבמהלכו אני אומרת: וואו, יפה/מגניב/מעניין, אבל אחרי יום, אני שוכחת ולא לוקחת איתי דבר, למעט החוויה שעברתי. בסמינר הנ"ל לא רק שאני זוכרת, אני גם רוצה לתרגל עוד, ומצאתי תשובות למצבים שונים בקרקע שלא הייתה לי תשובה אליהן. וכמה מילים למורים שלי (יובל נחמקין וגיא רפאלי): זו לא הפעם הראשונה שאתם מביאים מורים, אם מהארץ או מחו"ל, ועושים שיתופי פעולה, כדי להרחיב את השכלתינו הלחימתית. אני מלאת גאווה, הערכה, ותודה לכם מורי
ובפעם האלף בערך...גאה להיות שייכת לבית הספר CSSD ארניס. תודה לכולם
(ובמיוחד לחקוקי וינון שעבדו/התגלגלו איתי, ולמדו אותי המון).
נועה

כל כך רציתי לבוא!!!

בהתחלה חשבתי שלא אוכל בגלל התחייבויות קודמות, אח"כ גיליתי שטעיתי ושיום שישי פנוי, אבל בסופו של דבר (היום בבוקר למעשה) החלטתי להיות קצת עם המשפחה... ככה זה בחיים: כל בחירה מובילה לדרך מסויימת. אתה מקבל משהו אבל מפסיד משהו אחר. אני מאוד נהניתי היום, אבל אין לי ספק שלו הייתי בא לסמינר הייתי נהנה לא פחות (מדברים אחרים כמובן). שילוב של CSSD בראשות יובל נחמקין וגיא רפאלי ו-BJJ עם משה קיץ (בעלות מצחיקה של 50 ש"ח בלבד) זה שילוב שצריך סיבה מאוד טובה לפספס. שמח בשבילכם שנהניתם! רן.

ננדין

New member
היה נהדר../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

2 האומניות לחימה הכי אהובות עלי ביחד בסמינר/מפגש חברים של בערך 4 שעות ביום יפה בפארק, מה עוד אני יכול לבקש? כל פעם שאני רואה את משה קיץ זז זה תהנוג! משה הוא פשוט מורה מעולה שיודע להתאים את סוג החומר ורמתו לקהל שהוא מלמד, הוא יודע לפרק כל תרגיל לתנועות הפשוטות/אבני הבניין שממנו הוא מורכב (תכונה מאוד חשובה אצל מורה!), יודע להסביר את התרגיל בדיוק כמו שצריך, יודע להסביר את העקרונות והאסטרטגיה בסגנון העבודה/תרגיל (לא פחות חשוב!) ואת ההקשר הטקטי שלו ומעבר לכל זה הוא פשוט אדם מאוד נחמד וצנוע
אני ממליץ לכל מי שיכול ללמוד מהמורה המעולה הזה... לא סתם משה הוא אחד מהאנשים שמייצגים את משפחת גרייסי האגדית בישראל
הם כנראה ידעו טוב מאוד את מי לבחור... אגב, אומרים שמורה טוב נמדד עפ"י התלמידים שלו וגם בתחום הזה משה שיחק אותה בגדול! התלמידים שלו הם אחלה חבר'ה שיודעים לעבוד מאוד טוב ומאוד טכני, בלי אגו ועם הרבה סבלנות ללמד, כל הכבוד
(חקוקי - תודה רבה אחי
) יובל וגיא - פשוט לא יכלתי לבקש מורים יותר טובים ממכם
מעבר לעובדה שזה כיף גדול ללמוד ממכם אתם פשוט לא מפסיקים לדאוג לתלמידי CSSD ישראל ולארגן לנו שיעורים עם מורים מעולים לא"ל פיליפיניות ולשיטות אחרות ששותפות לאותו קו מחשבה ועקרונות כמונו... אז תודה רבה ענקים לגיא
, יובל
ומשה
אתם פשוט
ומכל היום הזה נשארתי רק עם הבאסה שאי אפשר לארגן אימון כזה כל יום שישי
...

משה קיץ

New member
תודה למורים ולמשתתפים ולכל מי שעזר

היה באמת שווה את הנסיעה. נהניתי מאוד משיתוף הפעולה הפורה.שמחתי מההתענינות של המשתתפים בתחום לחימה ועבודה שונה ולא מוכר להם. האווירה הייתה לימודית גרידא.ז''א אנשים באו ללמוד ולא לשלול ולכן ניתן היה להפיק את המקסימום מהמפגש(בהתחשב כמובן במסגרת הזמן). יובל וגיא מורים מעולים ומקצועיים.מדהים לגלות כמה פוטנציאל קטלני קיים בסכין,שהינו נשק קטלני מלכתחילה,אך כשהוא נמצא בידיים מיומנות קטלניותו עולה עשרת מונים. לפחות אני רגוע שיובל,גיא ותלמידיהם בצד שלנו ואני מברך על העובדה שהעבריין הממוצע המסתובב עם סכין(ולא תמיד שוחר שלום),לא יודע מה שהחבר'ה האלה יודעים לעשות עם סכין. מעבר לטכניקות המענינות השיעור של הארניס המחיש שוב את מה שתמיד אני אומר לתלמידים שלי.עבודה בידיים ריקות אינה בעלת סיכויים גבוהים(בלשון המעטה) להצלחה מול סכין. כשהאדם הנושא את הסכין,הוא גם מיומן,הסיכוי להגן על עצמך מולו וסכינו בידיים ריקות,הינו אפסי. לסיכום ,אנו שמחים מאוד על ארגון היום הזה.בית ספרו של רוילר גרייסי/דיוד אדיב בישראל זכה בחברים חדשים וטובים והכבוד כולו שלנו. נ.ב מצטרף ליובל על כך שהיה נחמד לזכות בביקור מצדו של מורה כמו חיים פאר שבהחלט כיבד אותנו בנוכחותו. תודה לכולם.

למעלה