סטארגייט 8X09 Sacrifices

Hakarpad

New member
וחוץ מזה

לא הבנת את המהות של מעבר בשער ושל היווצרות חור התולעת בין שני העולמות. היית מבין ששום דבר לא מונע מהגאולד לירות כל היום דרך השער... חוץ מהעובדה שהקשתית מונעת מהחומר לעבור והדברים היחידים שאי פעם הצליח להדאיג בנושא הזה הוא הפצצה שתוכננה לעבור עם הטכנולוגיה של הטולאנים בפרק Between Two Fires ומפציץ החלקיקים של סוקאר והנשק של אנוביס בפרק Redemption. וכל אלה בזכות היכולת של אותם חלקיקים להיווצר בצד השני של אירוע האופק איך שקוראים לזה בעברית Event Horizon. לכן לא משתלם להם לירות כל היום דרך השער כי כלום לא יקרה והשער ישאר פתוח רק 38 דקות ו34 שניות. עד החיוג הבא. מעבר לכך ידוע שברגע שהם כן תוקפים, הם מפעילים את השער ומשגרים דברים הרבה יותר חזקים מכמה יריות של הסטף או של אלקש... משהו בסדר גודל יותר גדול מפצצות אטום... שלא עוברות את הקשתית. קל להגיד על הקשתית בלה בלה בלה... אבל אם לא מבינים את הרעיון שמאחורי הבלה בלה בלה אז זה בוודאי נשמע כמו בלה בלה בלה...

Sedna

New member
בקיצור...

למזלנו הגואולד הם לא הגזע הכי מבריק בגלקסיה

Enderew

New member
סוף הפרק

סוף בפרק היה נשמע בערך ככה? טיאלק, מאוד נהנתי איתך, ואני אשמח לראות אותך שוב. מה דעתך שנקבע לצאת להרוג את בעל ביום שישי הבא (אם אני אצליח להתאפק ולא לראות אותך עד אז). ממתי מלחמה בגואולד הפכה לדייט האידיאלי? וזה לא פעם ראשונה שחברי SG1 יוצאים עם בחורות / בחורים להרוג גואולד...

miip

New member
משעשע

כל עוד אישטה היתה במקום אחר ולא על המסך.. סורי, לא סובלת אותה! אבל בהחלט היה משעשע... הקטע של דניאל וקרטר כשהם שומעים שהחתונה תהיה בבסיס... :):)

18zoot

New member
היי אישטה היא בסדר גמור

כל עוד אנחנו רק נהנים לראות והיא שותקת, זה פשוט שג'ולין היא שחקנית גרועה ביותר.

SL Anubis

New member
יאפ

מסכים לקטע הראשון. אבל לא מסכים לזה שהיא שחקנית גרועה, היא בסדר גמור. בוא נגיד שהייתי מעדיף אותה בהרבה על טיילה באטלנטיס....

subatoi

New member
דווקא לדעתי הפעם אישטה היתה

הרבה יותר "חיה" מאשר בפרק הקודם. בפרק הקודם היתה לי תחושה כאילו עצרו איכשהו את השחקנית, הדמות חצי תיפקדה. אבל הפעם היא היתה יותר משוחררת.

אלמוג86

New member
סילחו לי אני חדשה פה

אבל אני האמת בסוף לא הבנתי מה היה הסוף עם החתונה ומה יש לכם נגד אישטה? ודרך עגב משהו סם לב כמה הזוי היה הפרק של סטארגייט אטלנטיס השבוע?

kinspirit

New member
נו באמת

אי אפשר בלי לרדת על אנשים בפורום? לא באמת, למה אתה חוזר ועושה את זה בכל פעם? איפה הכבוד לאנשים? היית רוצה שככה יתנהגו אלייך או אל חברים שלך?! אז יש אנשים שכותבים עם שגיאות, חלק בטעות, חלק מסיבות שלהם שאני בטוחה שהם לא היו מעוניינים לפרט מעל גלי האינטרנט. ואני בטוחה שלא משנה מה הסיבה, אף אחד לא נהנה לקבל תגובה שכזו. אחלה קבלת פנים אתה עושה לחברה חדשה בפורום. תודה, באמת (זה נאמר בסרקסטיות למקרה שזה התפספס).

תגובה

תחסמי אותי ! קצת כבוד לשפה העברית לא יזיק. הייתי שמח מאוד אם מישהו היה מתקן אותי, וזה קורה לידיעתך.

kinspirit

New member
אני לא חוסמת אנשים על דברים כאלה

וישר לקפוץ ולהגיד תחסמי אותי זה לא בוגר במיוחד. אני מדברת כאן לא בתור מנהלת הפורום אלא בתור בן אדם שחושב על רגשות האדם מהעבר השני של המחשב. יש דרך לתקן שגיאות של אנשים, ולצחוק עליהם/לרדת עליהם או כל שם אחר שהיית נותן למה שעשית, היא לא בדיוק הדרך הנכונה לעשות את זה.

subatoi

New member
הם התחתנו. זה מה שהיה.

אישטה בסדר גמור, לטעמי. יש כאלה שלא אוהבים אותה. ובקשר לאטלנטיס ההזוי משהו (לחיוב, הפעם), יש שרשור נפרד

kinspirit

New member
תגובה

דבר ראשון, ברוכים המצטרפים
בכל הנוגע לחתונה, בסופו של דבר היא נערכה, לא בטוחה אם יש משהו להבין מעבר לכך. בכל הנוגע לאישטה - בואי רק נגיד שהדמות שלה היא לא מהיותר אינטליגנטיות ומשוחקות/כתובות היטב. אבל הי, זאת דעתי האישית
הפרק של אטלנטיס היה הזוי, אולם בדיוק במינון הנכון. הנושא שלו פשוט דרש שהוא יהיה כזה.

subatoi

New member
סופסוף...

פרק עם גואולד!!! זה היה כ"כ חסר, פרק כמו פעם, שכל המטרה היא להרוג איזה גואולד תורן. עד שזה לא הגיע, לא הבנתי כמה זה היה חסר לי. טוב: ברא'טק חזר
, וולטר הופיע, סיילר הופיע, ג'ק גונב נקודה מטיאלק, ג'ק לא מקשיב לדניאל, סוסים בחדר השער ("מה הריח הזה?"), עוד גואולד תוצרת הארץ (חבר של בעל), טיאלק ה"שפן", טיאלק וגם סיילר נוכחים כמו האחרים בחתונה, כולם צועקים על כולם ולא שומעים כלום עד שברא'טק משתיק אותם. בנוסף, סופסוף התיחסו לעובדה שכשעושים טקס בחדר השער, יכול להכנס פתאום חור תולעת בלי תכנון. אמנם זה קרה אחרי סוף החזרה, אבל זה עדין אומר משהו... לא שלא אהבתי, אבל ג'ולין בליילוק ב"ספיישל גסט אפירנס"? למה מה קרה? ושוב, שום מילה על קרטר והחתונה שלה. אבל הבטחתי להפסיק, לא? שאלות: 1. מולך כבר הוזכר בעבר? איפה? זה הגואולד של אישטה? 2. הרבה פעמים החבר'ה שלנו הציעו כוכבים חלופיים לכל מיני חייזרים שחיפשו דירה חדשה. מה קרה הפעם שהיה צריך לחפש כוכב חדש במשך כמה ימים? 3. למה פתאום החבר'ה התנגדו ליוזמות של אישטה ושות'? אז היא תהרוג את הגואולד, אז מה הבעיה? הם לא חיכו במשך 8 עונות כדי להרוג את כל הגואולד ביחד, למה הם רוצים לחכות עכשיו? 4. כשמחוררים את האוהל שאישטה וטיאלק נמצאים בו, כולם משתטחים, ואח"כ, רק טיאלק, אישטה וארון יוצאים החוצה ובורחים, בלי לבדוק את האחרים, בלי לחכות לאחרים. כמובן שאח"כ הם מתחרטים ואומרים שהם צריכים תגבורת, ואולי שווה לבדוק אם משיהו שרד. כאילו, דה? סוף מעשה במחשבה תחילה, כאילו? |עכשיו, שבאר'טק שב אל חיינו, עדיין מתגעגע לג'ייקוב
|

kinspirit

New member
תשובה אחת בלבד

כן, מולך הוא הגאולד של אישטה. היא מדברת עליו די הרבה בפרק הראשון בו היא מופיעה, מספרת איך הוא נתן הוראה להרוג את כל הבנות וכדומה.

subatoi

New member
ככה זה כשרואים את הפרק בלי תרגום

(כמו שקרה לי בזמנו). לא שמים לב לדברים האלה.

הלדין

New member
תשובות למיטב הבנתי

2. הבעיה היא למצוא כוכב שמתאים לצרכים של אישטה ואנשיה. הם בד"כ אינם מחפשים כוכבי לכת אלא מציעים עולם ספציפי מאד שמיושב בדלילות. במקרה זה, הם לא יכלו להציע אותו בגלל שזה יסכן את בעלי בריתם בכוכב הלכת. 3. הם התנגדו ליוזמה של אישטה להרוג את מולוך. הם יודעים שזה חסר תועלת בטווח הארוך כפי שזה מתגלה אפילו לאישטה בסוף הפרק. הרי אינך רוצה לחזק את ידיו של בעל... התוכנית היא, כמובן מאליו, להרוג את כל הגואולד ובכך למנוע מאחד מהם להפוך לחזק מאד.

subatoi

New member
3. אבל...

כש-SG1 הרגו 10 גואולדים (סתם זרקתי הערכה גסה) במשך שמונה שנים, לא הפריע להם החשש שאולי אחד מהם יתחזק, ואולי שווה להמתין להזדמנות להרוג את כולם. כשזה נוגע להם זה בסדר, אבל אם אחרים רוצים לשחק במגרש שלהם אז זה כבר לא בסדר, לא הגיוני ולא חכם מבחינה אסטרטגית? זה ממש לא ברור לי

הלדין

New member
3. בכן...

כבר ראינו בפרקים קודמים תחושת פטרונות מסוימת של הטאורי על הג'אפה, ובמידה מסוימת, על הטוקרה. ניתן לטעון כי ברמה התת-מודעת, הטאורי לא רוצים שמישהו יסיים עבורם את העבודה. הם לא רוצים שהמלחמה בגואולד תצא משליטתם ולכן הם התנגדו ליוזמה העצמאית של אישטה. והם עדיין אמריקנים - הם יכולים להיות מתחסדים מאד כשזה מגיע לערעור על עוצמתם (תראה איזה יחס הם מעניקים לישראל כשהיא מתחרה עם ארה"ב על מכירת נשק לסין). אני חושב שהטאורי התחילו להיות שאפתנים רק לאחר הקרב באנטארקטיקה. לפני כן, הם לא היו מעלים בדעתם שהם יכולים להשמיד את אדוני הגלקסיה.

למעלה