סטארגייט 8X09 Sacrifices

SL Anubis

New member
OMG

טוב, קודם כל, פרק בסדר, סה"כ כל פרק עם ג'ולין בליילוק (אישטה) הוא פרק נסבל...
. דבר שני, התרגום לפרק הזה פשוט שבר שיאים חדשים!!!! זה היה ללא ספק התרגום הכי גרוע שנתקלתי בו אי פעם בסטארגייט!!! זה כאילו המתרגם/מתרגמת היו עצלנים מדי כדי לכתוב את כל מה שהדמויות אומרות! חצאי משפטים הושמטו מהתרגום על ימין ועל שמאל לכל אורך הפרק! בחיים שלי לא ראיתי כזה דבר.... פשוט תרגום בזיוני! עוד מישהו שם לב לזה???!?!!

lenin972

New member
אני גם לא אוהב את התרגום אבל

בקטע של ההשמטות לא הייתי מאשים את המתרגמים בגלל שצריך לזכור שיש להם שורה בעברית ושורה בערבית, זה יכול להקשות במשפטים ארוכים שנאמרים מהר יחסית.

kinspirit

New member
תקנו אותי אם אני טועה

ואולי אני טועה ופשוט פספסתי משהו כי הייתי כל כך שקועה בפרקים... אבל עדיין יש תרגום בערבית?! אין רק תרגום בעברית לפרקים? הרי זה כבר לא שידורים בערבית בשעות אלו...

lenin972

New member
נכון זה כבר לא שידורים בערבית

אבל ערוץ אחד הוא ערוץ ממלכתי ולכן מחוייב לכל השפות הרשמיות של ישראל, עברית וערבית.

subatoi

New member
הא?!

אם אתה מתכוונת לשידורים בערבית, אז כן, זה כבר לא במסגרת השידורים בערבית. כבר כמה שנים זה ככה...

kinspirit

New member
לא ממש כמה שנים

אני חושבת שבפעם הקודמת ששידרו את סטארגייט (כלומר, הרצה ראשונה של העונה השישית) זה עדיין הי החלק מהשידורים בערבית). הכוונה שלי בעיקר לעניין התרגום, אני משום מה לא זוכרת שיש תרגום לערבית בפרקים ביום שבת... אולי אני סתם טובה בלהדחיק/להתעלם מזה.

subatoi

New member
אני די בטוח שכבר כמה שנים טובות

אין שידורים בערבית בשבת (כלומר לא במסגרת המחלקה לערבית, או איך שלא קוראים להם). אם זה היה בזמן העונה השישית או לא, זה כבר משהו אחר. אין לי מושג מתי זה היה. תרגום? יש. ואם לא בערבית, אז יש היום גם ברוסית לפעמים (אנטרפרייז, מאמצע עונה 2, או משהו).

Echelon

New member
מסכים

התרגום נהיה דפוק מפרק לפרק. לא היו אמנם תקלות טכניות הפעם, אבל איכות התרגום והעברת המשמעות פשוט מגיעה לשיאים חדשים של שפל.

SL Anubis

New member
קטעים מצחיקים

וואי בקשר לפרק עצמו שכחתי לציין שהקטע בהתחלה עם דניאל שמזיין לאוניל את השכל, ואז אוניל ששואל את דניאל מה הייתה השאלה שלו ודניאל עונה לו "מה נשמע".... זה היה אחד הקטעים היותר קורעים.... וגם הקטע כמובן שאוניל משחק פינג פונג עם טיאלק....פשוט ענק. ואגב דניאל, אני לא מבין איך הוא לא עוזב את הסדרה שוב, הבן אדם פשוט אומלל, נותנים לו בממוצע 4 שורות לפרק.....סיילר ו-וולטר כבר נהיו שחקנים יותר ראשיים ממנו.....פשוט עצוב.

lenin972

New member
תיקון

דניאל שאל "איך הולך" ולא "מה נשמע", אנחנו דורשים מעצמנו לא פחות ממה שאנחנו דורשים מהסדרה.

Tollan

New member
תיקון (נראה לי)

אוניל הוא זה ששאל, לא דניאל.

Niro85

New member
משהו מוזר:

איך הצליחו לשגר טילים מSGC לכוכב שמולך היה בו? הרי ברגע שחפץ עובר בשער הוא מתפרק למליארדי חלקיקי אנרגיה ומורכב בחזרה כשהוא מגיע לשער ה2,עם בני אדם נניח זה יכול לפעול אבל עם טילים שכבר מוצתים? הרי מתי ששיגרו אותם הבעירה כבר החלה. *אגב אהבתי את הקטע שסימנו על מולך עם הסמן לייזר והוא ניסה להוריד אותו עם היד ולא הבין,ואז נפל לו האסימון חחח...

DNile

New member
בבני אדם לא מתרחשים תהליכים כימיים?

אין אצלנו בעירה בתוך הגוף(ע"ע מערכת הנשימה)? תאמין לי, אם הSG מצליח להעביר בן אדם, על כלל המורכבות הביולוגית שלו, טיל זה בקטנה.

Niro85

New member
אז אם זה ככה....

מה מונע מהגואולד לחייג לכדוה"א ולירות כל היופ? ובבקשה אל תזרוק לי תשובה בסגנון ה:"יש את הקשתית שמונעת בלה בלה בלה...." הקיצר הקשתית בSGC עשויה מחומר פגיע{סגסוגת מתכת}לא משנה עד כמה היא חזקה,אני בספק אם אחרי מטח ירית של תותח כמו שמותקן על "אלקש" לא יגרום לקשתית נזק.

Hakarpad

New member
לא הבנת את המהות של החומר

זה סגסוגת מתכת של המתכות הכי חזקות ביקום... הדבר עומד בלחץ אטמוספרי אז כמה יריות מאלקש ישברו אותו... לא נראה לי :)

למעלה