סופשנה (אזרחית)

../images/Emo41.gif סופשנה (אזרחית)

אתם חוגגים את הסילבסטר? אם כן, איך תחגגו? מרוצים מהשנה החולפת? איזה אירוע ריגש אתכם במיוחד? איזה אירוע אישי שלכם ריגש אתכם במיוחד? האם משהו בגישה שלכם/השקפה/דיעה/עקרונות השתנה השנה? האם הייתם רוצים שמשהו ישתנה במהלך 2006? שנה טובה

BellA עלמה

New member
סלבסטר

אני לא יודעת אם אחגוג זה תלוי בחבר מרוצה? יחסית שינויים כן בעיקר במראה חיצוני ויותר לקחת את עצמי בידיים בכל המובנים. להשקיע יותר בדברים החשובים ופחות בדברים הפחות חשובים.

לקשמי

New member
לא חוגגת את הסילבסטר

ובכלל אותי אישית מצמרר כל פעם מחדש לשמוע שיהודים קוראים לתחילת השנה על שם צורר יהודים ששם לו למטרה להשמיד את העם הזה. בכל אופן השנה אני מעדיפה לחגוג את חנוכה מאשר את הסילבסטר. מאוד אוהבת את החג הזה, את הדלקת הנרות והשירה שמתלווה אליו שנותנים ממש הרגשה של חמימות ואור פנימי. אמשיך לחגוג את החג בסוף השבוע הזה במרכז ליוגה. ועכשיו אני הולכת לנסות שוב להכין סופגניות.
(שבוע שעבר ניסיתי ולא הצלחתי, הפעם אני אצליח!)

BellA עלמה

New member
אני חושבת שזה לא ממש סלבסטר

או המשמעות שלו שאנשים חוגגים אלה פשוט סיבה למסיבה. אנשים בארץ(במיוחד המבוגרים) חיים תחת לחץ תמידי של עבודה ולחץ ביטחון וכו ורק מחפשים סיבה להתפרק קצת. בין אם תקראי לזה סלבסטר , חגיגות חנוכה או ראש השנה הסיני זה לא ממש משנה. זה נותן לאנשים הזדמנות להתפרק קצת מהלחץ.

sunshine2004

New member
אני חושבת שהשם הזה סילבסטר מטעה...

כמו בכל העולם...גם אצלינו התאריך משתנה...ושנת 2006 נכנסת לחיינו... שנה של אופטימיות, תכנונים חדשים ודברים טובים (הלוואי)...כמובן שאפשר לחגוג את זה בכל יום בשנה...אבל לפעמים, אצל חלק מהאנשים, שנה אזרחית חדשה נותנת הרבה אופטימיות!! ואכן - סיבה למסיבה... אני אישית בבית כשהתאריך מתחלף ל- 2006...

לירננה

New member
התכוונתי

אולי זה לא יצא ברור שאני לא חוגגת את הסילבסטר וכן חוגגת את חנוכה

opalit

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif רק בארץ זה "סילבסטר"

בכל מקום אחר בעולם זה "new year" ולא ממש יודעים או זוכרים את סלבסטר שמת ביום הזה - ולכן זה גם יום הזכרון שלו אבל בלי קשר בכלל לתחילת שנה. אני יוצאת לראות מופעים וזיקוקים :) שתהיה שנה אזרחית מדהימה וכייפית לכולם!

reedgreenwhait

New member
אם חופשה לא מתלווה לזה, אז

מבחינתי זה לא חג, זה דבר רע שמדכא אותי. אני לא חוגגת שום דבר. הוריי עלולים לעשות זאת, ואם הם יעשו את זה בבית, זה יפריע לי מאוד. לא מרוצה. שום ארוע לא ריגש אותי. משהו אולי השתנה, קשה לקבוע מה בדיוק. הייתי רוצה שמשהו ישתנה לטובה...(זה כללי. ומי לא רוצה את זה?).

reedgreenwhait

New member
כמו למשל...

מישור הקיום שלי... או הציונים שלי (שיעלו!), שאני אשתנה לטובה (ושינוי כזה דורש ניתוח פלסטי וטיפול בשוק)... אני פתוחה לאפשריות שיפור. רק לא מוכנה לעשות משהו כדי לגרום לו.

מממ..

אבל אם את אומרת שאת לא מוכנה לעשות משהו כדי לגרום לשינוי, אז את לא פתוחה לאפשרויות. זה לא נקרא להיות פתוח, לא? זה נחמד וטוב לרצות עבור עצמך שיפורים וציונים גבוהים יותר. אבל אני לא כ"כ מבינה למה את מראש לא רוצה להשקיע? מה את מעדיפה לעשות במקום?

reedgreenwhait

New member
אני מעדיפה לא לעשות כלום...

אני רוצה למות, וזה יהיה שיפור, אבל אני לא עושה את המעשה... אם אלמד יותר, הציונים שלי אולי ישתפרו ואולי לא, אבל זה לא כל כך משנה אם אני רוצה למות, ואין לי כוח ומצב רוח לזה :( אני מתחילה ללמוד, אבל הדיכאון מפריע לי להתרכז, ואם אני מתחילה לבכות זה גם לא עוזר...

לירננה

New member
אין לי הרבה תובנות

אבל אני חושבת שעצם זה שאת כותבת כאן שהגעת לכאן שאת משתפת אותנו במה שאת מרגישה אומר שיש בך משהו שכן אולי רוצה לשנות קצת משהו

פאפיט

New member
סילבסטר בכלל היה אפיפיור

הוא היה האפיפיור (הראשון) שהמיר את דתו של הקיסר הרומי קונסטנטינוס. יש סיפור אגדה שקשור בשניים האלה (כמובן שהסיפור גנוב מהמקורות היהודיים). בתקופת הקיסר קונסטנטינוס הנוצרים עדין היו מיעוט נרדף באימפריה הרומית האלילית. באו ימים והקיסר קונסטנטינוס חלה בצרעת ואף רופא לא הצליח לרפא אותו. ואז הגיעה השמועה על חכם נוצרי (סילבסר) שיודע לרפא תחלואים. הקיסר קונסטנטינוס הגיע אליו, וסילבסר ציווה עליו לרחוץ בנהר. קונסטנטינוס נרפא מהצרעת, ואף המיר את דתו לנצרות, ומינה את סילבסר להיות האפיפיור הראשון (שהיה אנטישי רציני). הגניבה היא מהסיפור של הנביא אלישע ושר הצבא נעמן... אני לא חוגג את יום הולדתו של סילבסטר...(את מי זה מענין ?). לגבי השנה האזרחית החדשה, אני מקוה שתהיה טובה ומוצלחת.

זה גורם לי לחשוב -

כמה מהחגים היהודים, או מהחגיגה היהודית קשורים בתחושת הקורבנות והרדיפה. כמה אנחנו חוגגים את עובדת היותנו עם נרדף שזכה לשרוד עוד צורר (אני מדברת על חנוכה, פסח, פורים - וזה עולה לי מתוך החגים המסורתיים).

לירננה

New member
באמת הרבה חגים

אבל יש גם את שבועות שזה חג קבלת התורה וצמיחת החיטה, שהוא לא בגלל ניצחון על אוייב ויש את ראש השנה שזה חגיגה של תחילת שנה חדשה ויש את סוכות שזה חג האסיף שאוספים את היבול, אבל בעצם הוא גם לזכר הסוכות שבני ישראל ישבו בהם כשיצאו ממצרים יש את טו בשבט שהוא ראש השנה לאילנות, גם כן לא הצלה אוייב שכחתי משהו? אז ככה שיש גם וגם כנראה

שנה לועזית חדשה מדהימה לכולם ../images/Emo65.gif

א
תם חוגגים את הסילבסטר? אם כן, איך תחגגו? חוגגת עם החבר ועם חברים במפגש עם ארוחה אצל חברה, לצערי ניאלץ לחזור מוקדם כי יש לו עבודה ואין לי איך לחזור, כי האחרים ממשיכים למסיבה במועדון, אבל לפחות בילינו כל היום ביחד וזה נפלא. יום נהדר לסיים את השנה הזו.
מרוצים מהשנה החולפת? אני מרוצה מזה שהתחלתי ללמוד, שמרחיבה אופקים, שנהנית מהקשר החדש, מלעשות דברים חדשים.
איזה אירוע ריגש אתכם במיוחד? הממ... הרבה דברים, אין משהו אחד.
איזה אירוע אישי שלכם ריגש אתכם במיוחד? אני חושבת שההיכרות שלי עם החבר, לא יודעת מה יניב עימו המחר ואם נהיה ביחד, אבל אני יודעת שכרגע הוא עושה לי טוב, והוא רציני וזה בלי משחקים- מי שרואה אותנו לא מאמין שאנחנו ביחד כל כך קצת זמן...
האם משהו בגישה שלכם/השקפה/דיעה/עקרונות השתנה השנה? השתנו הרבה דברים, התחלתי יותר להאמין בעצמי, לרכוש ביטחון ועצמאות רגשית וזה מעולה. נהייתה לי גישה אופטימית יותר לחיים.
האם הייתם רוצים שמשהו ישתנה במהלך 2006? לא בדיוק שישתנה, אלא שהקשר ביני לבין החדש יישאר נפלא כמו שהוא, שנפרה אחד את השני בנושאים שונים, שנהיה שם אחד בשביל השני ושהכל לשנינו יצליח.

למעלה