סוגיית קו 149

מצב
הנושא נעול.

אורי404

New member
../images/Emo45.gif

ובנוסף לנוסף
לרכב פרברי יש לרוב דלתות רחבות יותר. כמו-כן הוא לרוב שוקל פחות ולכן צורך פחות דלק, פחות מזהם ויותר משתלם כלכלית. לגבי קווי אריאל וכן 400/402, אני לא בטוח לגמרי אם נכון להוציא מהם את הבין-עירוניות (יש כאן הרבה יותר נסיעות של אנשים נושאי מטען רב, כמו חיילים או משפחות שלמות).

harhanegev

New member
35 מקומות ישיבה

35 מקומות ישיבה. זהו המספר.
באוטובוס הבינעירוני, בו יש מעל לחמשים מקומות, לעתים הנוסעים עומדים. עשו חשבון פשוט מה קורה באוטובוס עם פחות מושבים. דבר נוסף: נכון. ב"אגד" מפעילים בקו 567 המקביל אוטובוסים עירוניים, אבל עדיין הרב הם אוטובוסים בינעירוניים. ההבדל הוא שב-405 (העירוניים הישנים יותר) על סוגיהם השונים יש יותר מקומות ישיבה. זה גם לאוטובוסים עם רחבת עמידה ובודאי שיש עוד יותר מקומות ישיבה באלה שהם ללא רחבת עמידה (חלק לא קטן מהאוטובוסים של כפ"ס). המאנים נמוכי הרצפה פועלים בקו, אבל כפי שאמרו לי ב"אגד" משתדלים כמה שפחות ובשעות, שבהן אין נוסעים רבים. למשל, ימי שישי בשעות שלא נוסעים הרבה או בימי חול בשעת הצהרים (אוטובוסים של סניף הרצליה). קווים מתל אביב לכפר סבא, נתניה, אשדוד, מודיעין ועוד: אלה הם פרברים שקרובים לתל אביב. אני מסכים שאולי אוטובוס בינעירוני זהו דבר לא נחוץ, כי אין למשל נתנייתי או אשדודי או כפר סבאי או מודיעיני, שזקוק לתא מטען גדול, למשל. עם זאת, אני לא חושב שצריך שיהיה אוטובוס עירוני, על אחת כמה וכמה כאשר בחלק מהמקרים מחירי הנסיעה הם שערוריתיים (עם המחיר היה זול, זה פחות היה מפריע). מה צריך? לדעתי, אוטובוסים פרבריים, כמו מה שהיו הSU-ים, אבל בדגמים החדשים יותר. תא המטען בהם מספק ואף למעלה מזה, יש יותר מושבים ומושבים נוחים. ישנם דגמים רבים תוצרת מאן, מרצדס, סטרה ועוד. לדעתי, הסיבה שאין כיום אוטובוסים כאלו, אז בקווים שציינתי מפעילים אוטובוסים בינעירוניים גבוהים יותר. עליי גם להודות לאלן אחרי מה שהוא כתב בשרשור הזה. ישנם גולשים שמערבבים בין שני קווים שונים, כאשר התכוונתי לקו הלילה. אלן, שהבין את כוונתי העמיד את הדברים על דיוקם ועל כך נתונה לו תודה רבה.
35 מקומות ישיבה
זה טוב ויפה רק אם בתשעים ומשהו אחוז מהנסיעות הן עם לא יותר מ-35 נוסעים בשום נקודה במסלול. אם יש שעה מסויימת בה יש מצב אחר, אין שום צידוק להפעיל בה אוטובוס (שמתאים יותר להיקרא מידיבוס, עמידה באוטובוס היא דבר נוראי שאף אחד לא אמור להסתמך עליו), והגיוני שבאותן שעות עמוסות לא יהיה אוטובוס עם מעט מאוד מקומות ישיבה.

אורי404

New member
זה בדיוק מה שאני חושב.

35 מקומות ישיבה
זה טוב ויפה רק אם בתשעים ומשהו אחוז מהנסיעות הן עם לא יותר מ-35 נוסעים בשום נקודה במסלול. אם יש שעה מסויימת בה יש מצב אחר, אין שום צידוק להפעיל בה אוטובוס (שמתאים יותר להיקרא מידיבוס, עמידה באוטובוס היא דבר נוראי שאף אחד לא אמור להסתמך עליו), והגיוני שבאותן שעות עמוסות לא יהיה אוטובוס עם מעט מאוד מקומות ישיבה.
זה בדיוק מה שאני חושב.
זוהי למעשה אחת הסיבות על מחאתי במה שקורה במועדים בעיקר ופחות בימי שישי. עד כה צחקו עליי וכעת אני מרגיש הקלה, כי לפחות יש אחד אם לא למעלה מזה, שמבין את כוונתי. (על המעשים הלא-חבריים כלל וכלל אני עוד לא מרחיב. על ההודעות השטינקריות, למשל, שנכתבו מאנשים שלא ממש ציפיתי שיעשו את זה. אני לפחות הרגשתי שהייתה פה התייחסות לגופו של אדם ולא לגופו של עניין) על השבועיים האחרונים, אני כמובן עושה הפרדה, משום שמדובר במצב הקשה במדינתנו. "אגד", כפי שכתבתי משתדלים מאוד. זה מה שהם אמרו לי וזה מה שאני בעצמי רואה. מפרקיות כפי שכתב רתם, זוהי בהחלט אופציה לבדיקה. אם וכאשר זה כך, עדיף להחליף למושבים גבוהים, שיהיו נוחים ובטוחים ובזכות זה יהיה אפשר, אולי, לבטל את הגבלת המהירות (באוטובוסים עירוניים לא מפרקיים זוהי הסיבה להגבלת מהירות: המושבים הנמוכים שהם ללא תמיכה. במרצדס O405 הפרבריות, למשל, אין הגבלה לשמונים קמ"ש וזה בגלל המושבים הגבוהים).

עמידה באוטובוס דבר נוראי?!

35 מקומות ישיבה
בכל העולם נהוג להשתמש באוטובוסים עירוניים. עמידה אינה דבר פסול, ואוטובוסים עם פחות מושבים מבישראל נפוצים עוד יותר. הדבר מאפשר תחלופת נוסעים גבוהה ויעילות בהסעת מס' אנשים גבוה...

harhanegev

New member
כן, עמידה זה נוראי.

בכל העולם נהוג להשתמש באוטובוסים עירוניים. עמידה אינה דבר פסול, ואוטובוסים עם פחות מושבים מבישראל נפוצים עוד יותר. הדבר מאפשר תחלופת נוסעים גבוהה ויעילות בהסעת מס' אנשים גבוה...
כן, עמידה זה נוראי.
במקרה של בעלי אפשרות שימוש ברכב פרטי, זה מהווה תמריץ עצום להשתמש בו. במקרה של חסרי אפשרות שימוש ברכב פרטי, זה מהווה ניצול ציני של מצוקתם הכלכלית. לא אמרתי דבר וחצי דבר נגד אוטובוסים עירוניים (כמובן, בתנאי שיש ריפוד נורמלי, מזגן בעוצמה כמו ב-404, אין הגזמה במרחבי עמידה על חשבון מקומות ישיבה, ומסכי הגנה מהשמש כפי שצריך במדינתנו שטופת השמש. למי שיגיד "מפונק!" - אחזור בשמחה על תחילת ההודעה)

אורי404

New member
../images/Emo45.gif

כן, עמידה זה נוראי.
במקרה של בעלי אפשרות שימוש ברכב פרטי, זה מהווה תמריץ עצום להשתמש בו. במקרה של חסרי אפשרות שימוש ברכב פרטי, זה מהווה ניצול ציני של מצוקתם הכלכלית. לא אמרתי דבר וחצי דבר נגד אוטובוסים עירוניים (כמובן, בתנאי שיש ריפוד נורמלי, מזגן בעוצמה כמו ב-404, אין הגזמה במרחבי עמידה על חשבון מקומות ישיבה, ומסכי הגנה מהשמש כפי שצריך במדינתנו שטופת השמש. למי שיגיד "מפונק!" - אחזור בשמחה על תחילת ההודעה)

כנראה שמפונקים זה understatement

כן, עמידה זה נוראי.
בכל העולם עומדים באוטובוסים, רכבות קלות ורכבות תחתיות ורק לכם זה נראה דבר נוראי... כתבת בעבר שלא טיילת מעולם לחו"ל - אני ממליץ שלפחות תתעניין מעט במה שקורה מחוץ למדינתנו. קראו לי משוגע, אבל אני לא רואה שום דבר רע בלעמוד באוטובוס. רק לצורך העניין היה לי רכב פרטי ומכרתי אותו, וכעת אני משתמש אך ורק בתח"צ ואני רחוק מלסבול. השמשות באוטובוסים העירוניים כהות ומסננות את קרני השמש, ומלבד זאת, המזגן ב-80% מהמקרים ואף יותר מקרר מצוין.

harhanegev

New member
אני שמח לשמוע שאתה

בכל העולם עומדים באוטובוסים, רכבות קלות ורכבות תחתיות ורק לכם זה נראה דבר נוראי... כתבת בעבר שלא טיילת מעולם לחו"ל - אני ממליץ שלפחות תתעניין מעט במה שקורה מחוץ למדינתנו. קראו לי משוגע, אבל אני לא רואה שום דבר רע בלעמוד באוטובוס. רק לצורך העניין היה לי רכב פרטי ומכרתי אותו, וכעת אני משתמש אך ורק בתח"צ ואני רחוק מלסבול. השמשות באוטובוסים העירוניים כהות ומסננות את קרני השמש, ומלבד זאת, המזגן ב-80% מהמקרים ואף יותר מקרר מצוין.
אני שמח לשמוע שאתה
נוסע באוטובוסים עירוניים מסוג שמעולם לא נסעתי בו, אשר בהם השמשות מסננות את השמש החזקה של ישראל ממש כמו שמסך מסנן אותן. חו"ל לא חייב לשמש דוגמא: אם תיקח דוגמא מרוב מדינות העולם, אנשים לא רק יעמדו באוטובוסים אלא גם יהיו עוד כמה וכמה דברים לא נעימים. בקשר לרצון לגרום לאנשים להעדיף תח"צ על פני רכב פרטי, מה שקובע זה לא אתה ולא אני. מה שקובע זה מה יגרום לרוב בני האדם הטיפוסיים לעלות לאוטובוס / רכבת. בקשר למיזוג, "מקרר מצוין" זה בוודאי לא מונח שמתאים למזגנים פחות טובים מאלו של מרצדס 404, ולכן אני שמח לשמוע שכל הקוים העירוניים בהם אתה נוסע ממוזגים לא פחות טוב ממרצדס 404.

אפילו יותר טוב מ-O404...

אני שמח לשמוע שאתה
נוסע באוטובוסים עירוניים מסוג שמעולם לא נסעתי בו, אשר בהם השמשות מסננות את השמש החזקה של ישראל ממש כמו שמסך מסנן אותן. חו"ל לא חייב לשמש דוגמא: אם תיקח דוגמא מרוב מדינות העולם, אנשים לא רק יעמדו באוטובוסים אלא גם יהיו עוד כמה וכמה דברים לא נעימים. בקשר לרצון לגרום לאנשים להעדיף תח"צ על פני רכב פרטי, מה שקובע זה לא אתה ולא אני. מה שקובע זה מה יגרום לרוב בני האדם הטיפוסיים לעלות לאוטובוס / רכבת. בקשר למיזוג, "מקרר מצוין" זה בוודאי לא מונח שמתאים למזגנים פחות טובים מאלו של מרצדס 404, ולכן אני שמח לשמוע שכל הקוים העירוניים בהם אתה נוסע ממוזגים לא פחות טוב ממרצדס 404.
אפילו יותר טוב מ-O404...
מדובר באותו דגם של מזגן באוטובוסים רבים. Sutrak AC 353 אם אני לא טועה.

846

Active member
../images/Emo45.gif עמידה באוטובוס בעולם

עמידה באוטובוס בעולם
היא לא מילה גסה, אפילו בקומותיים בלונדון שם יש יותר מקומות ישיבה ועדיין אנשים מעדיפים לעמוד בקטעים קצרים.

mister K

New member
אז עדיף להפעיל מפרקיות

בכל מקרה,אוטובוס עם
פחות מ-50 מקומות ישיבה בקוים בהם יש לעיתים קרובות יותר מ-45 נוסעים באיזו שהיא נקודה במסלול, הוא פשע. אנחנו לא בשנות ה-50, ואוטובוס לא צריך להיות מעברה.
אז עדיף להפעיל מפרקיות
ולא בינעירוניות.

אורי404

New member
ייתכן.

אז עדיף להפעיל מפרקיות
ולא בינעירוניות.
ייתכן.
על הנייר זה נשמע טוב. הרבה מקומות ישיבה, עמידה במקרה הצורך. נסעתי פעם אחת בסך הכל במפרקית NG (מספר 490 או משהו דומה) בקו 25 מהאוניברסיטה לרחוב אבן גבירול והיה נחמד. אני לא יודע איך הן נוסעות בכבישים מהירים, אך אין סיבה שזה יהיה כמו מפרקיות SG הישנות, אלא משהו אחר. בקו הזה פועלת בשבועיים האחרונים מפרקית ולעתים גם בימי שישי מפעילים מפרקית. על בינעירוניים כתבתי למטה יותר ולא רק לגבי הקו הזה. נ.ב כתבתי לא מזמן לניצן, שיקפוץ לעיר לבקר. אני חושב שישהם עוד דברים לראות, חוץ מלבדוק במיוחד אוטובוס. חשבתי שאולי ניצן, שמתעניין ברכבות, ירצה לראות, למשל, את תחנת הרכבת החדשה. לא נורא. פעם הבאה בעוד מספר שבועות (אחרי המילואים שלי, שיחלו בשבוע הבא).

harhanegev

New member
תושבי כפר סבא מפונקים,

אז עדיף להפעיל מפרקיות
ולא בינעירוניות.
תושבי כפר סבא מפונקים,
התרגלו עשרות שנים לנסוע לתל אביב בכורסאות במרצדסים של אגד, קצת קשה להתרגל לשבת על פלטות עץ/מתכת/פלסטיק או מה שזה לא יהיה עם "ריפוד" סמלי.

mister K

New member
זו בדיוק הבעייה!

תושבי כפר סבא מפונקים,
התרגלו עשרות שנים לנסוע לתל אביב בכורסאות במרצדסים של אגד, קצת קשה להתרגל לשבת על פלטות עץ/מתכת/פלסטיק או מה שזה לא יהיה עם "ריפוד" סמלי.
זו בדיוק הבעייה!
ומדובר בנידרפלורים עם כיסאות מרופדים נוחים למדי, ולא ב-SL עם כיסאות עץ.

harhanegev

New member
"מרופדים נוחים למדי"?

זו בדיוק הבעייה!
"מרופדים נוחים למדי"?
כל מה שמרופד פחות ממרצדס 303, קשה מאוד לקרוא לו "נוח למדי" וספק אם בכלל ראוי להיקרא "מרופד" (כמו שקצת קשה לי לקרוא לבוגר כיתה ג' וזהו "מלומד" אחרי שהתרגלתי לחיות בחברת בעלי תעודות בגרות ותארים)

אורי404

New member
שוב. דעתי דומה לשלך.

"מרופדים נוחים למדי"?
כל מה שמרופד פחות ממרצדס 303, קשה מאוד לקרוא לו "נוח למדי" וספק אם בכלל ראוי להיקרא "מרופד" (כמו שקצת קשה לי לקרוא לבוגר כיתה ג' וזהו "מלומד" אחרי שהתרגלתי לחיות בחברת בעלי תעודות בגרות ותארים)
שוב. דעתי דומה לשלך.
זהו בדיוק היחס של "דן". בשעות של 149 ישנם נוסעים "מלומדים" או איך שלא קוראים לזה, שהם עם מכוניות ולכן יש אוטובוסים בינעירוניים ושירות טוב בסך הכל (מלבד העניין המעצבן של אי כרטוס משותף ושל מחירי הנסיעה המופרזים, אך סביר להניח שהעבודה משלמת החזרי נסיעות). כל הנסיעות של הקו (למעט נסיעות בודדות מת"א בבוקר) הן לאורך כל כפר סבא וגם ברעננה יש יחס טוב עם קו 48 שמגיע במיוחד לשכונת לב הפארק. אבל, איך שהשמש שוקעת, כזיקית המשנה את צבע עורה, כך גם היחס ב"דן". מיחס רציני וטוב ב-149, יש יחס לא טוב בקו הלילה ולא רק בצורת הנהיגה, אלא בעוד עניינים.

אורי404

New member
רתם, עצה ידידודית מכל ה../images/Emo23.gif

זו בדיוק הבעייה!
רתם, עצה ידידודית מכל ה

ולא בתחום הזה בלבד, אלא בכל דבר בחיים: כאשר משווים בין דבר זה (חי, צומח או דומם) לדבר אחר, אין להשוות אותו לדבר פחות טוב, אלא לדבר היותר טוב והיותר מתאים. כל זה, כמובן, עד כמה שהמצב מאפשר. ושוב: זה בר תוקף לכל דבר. בעניין הזה: זה טוב ויפה שכסאות בחדשים נוחים לכסאות עץ, אבל למה להשוות אותם למושבים גבוהים ונוחים יותר. דרך אגב, ישנם מרצדס O405 סגולים לא פרבריים, אלא עירוניים עם מושבים גבוהים. בכפר סבא, למשל, יש את 85-085-01. בכלל, זה די ביזיון שבSL-ים כולל האחרונים היו כיסאות עץ ולא מרופדים. ב"אגד" לחלק גדול מהO405 הישנים עם הריפודים הישנים ("ריפודי זלדה") החליפו לריפודים חדשים יותר, לכן, לא הייתה סיבה שגם ב"דן" לא ירפדו אוטובוס שעובר טיפול. אבל מה שהיה. ממילא האוטובוסים האלה לאט-לאט יוצאים משירות.

mister K

New member
אורי, תפסיקו להיות מפונקים!

רתם, עצה ידידודית מכל ה

ולא בתחום הזה בלבד, אלא בכל דבר בחיים: כאשר משווים בין דבר זה (חי, צומח או דומם) לדבר אחר, אין להשוות אותו לדבר פחות טוב, אלא לדבר היותר טוב והיותר מתאים. כל זה, כמובן, עד כמה שהמצב מאפשר. ושוב: זה בר תוקף לכל דבר. בעניין הזה: זה טוב ויפה שכסאות בחדשים נוחים לכסאות עץ, אבל למה להשוות אותם למושבים גבוהים ונוחים יותר. דרך אגב, ישנם מרצדס O405 סגולים לא פרבריים, אלא עירוניים עם מושבים גבוהים. בכפר סבא, למשל, יש את 85-085-01. בכלל, זה די ביזיון שבSL-ים כולל האחרונים היו כיסאות עץ ולא מרופדים. ב"אגד" לחלק גדול מהO405 הישנים עם הריפודים הישנים ("ריפודי זלדה") החליפו לריפודים חדשים יותר, לכן, לא הייתה סיבה שגם ב"דן" לא ירפדו אוטובוס שעובר טיפול. אבל מה שהיה. ממילא האוטובוסים האלה לאט-לאט יוצאים משירות.
כמו שאוהד כתב, אם תושבי רעננה, הרצליה, בת ים, חולון, ראשל"צ, רחובות וכו' יכולים לנסוע בעירוניות גם למרחקים יותר גדולים. אז גם תושבי כפר סבא יכולים וזה לא נורא בכלל. קו 149 הוא קו קצר יחסית לקו פרוורי ומאחר ורוב המסלול שלו עובר בשטח עירוני אז יש להפעיל אותו עם מכונות עירוניות. קיבלתם צ'ופר מדן וממשרד התחבורה? זה טוב ויפה! אבל כשמסיבה מסויימת אי אפשר להפעיל את הקו עם "אדומות", אז אל תתלוננו!

אורי404

New member
רתם, אם אתה מתכוון

כמו שאוהד כתב, אם תושבי רעננה, הרצליה, בת ים, חולון, ראשל"צ, רחובות וכו' יכולים לנסוע בעירוניות גם למרחקים יותר גדולים. אז גם תושבי כפר סבא יכולים וזה לא נורא בכלל. קו 149 הוא קו קצר יחסית לקו פרוורי ומאחר ורוב המסלול שלו עובר בשטח עירוני אז יש להפעיל אותו עם מכונות עירוניות. קיבלתם צ'ופר מדן וממשרד התחבורה? זה טוב ויפה! אבל כשמסיבה מסויימת אי אפשר להפעיל את הקו עם "אדומות", אז אל תתלוננו!
רתם, אם אתה מתכוון
לשבועיים האחרונים, אז כתבתי שאני מפריד למה שקורה כעת ואפילו על ימי שישי יש פחות בעיה. הבעיה היא במספר שבועות של חול המועד סוכות, חול המועד פסח וימי פורים. לגבי תושבי ראשון לציון ורחובות: כבר כתבתי בעבר שזה גם כן לא בסדר ועוד גולשים נוספים כתבו על זה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה