35 מקומות ישיבה. זהו המספר.
באוטובוס הבינעירוני, בו יש מעל לחמשים מקומות, לעתים הנוסעים עומדים. עשו חשבון פשוט מה קורה באוטובוס עם פחות מושבים. דבר נוסף: נכון. ב"אגד" מפעילים בקו 567 המקביל אוטובוסים עירוניים, אבל עדיין הרב הם אוטובוסים בינעירוניים. ההבדל הוא שב-405 (העירוניים הישנים יותר) על סוגיהם השונים יש יותר מקומות ישיבה. זה גם לאוטובוסים עם רחבת עמידה ובודאי שיש עוד יותר מקומות ישיבה באלה שהם ללא רחבת עמידה (חלק לא קטן מהאוטובוסים של כפ"ס). המאנים נמוכי הרצפה פועלים בקו, אבל כפי שאמרו לי ב"אגד" משתדלים כמה שפחות ובשעות, שבהן אין נוסעים רבים. למשל, ימי שישי בשעות שלא נוסעים הרבה או בימי חול בשעת הצהרים (אוטובוסים של סניף הרצליה). קווים מתל אביב לכפר סבא, נתניה, אשדוד, מודיעין ועוד: אלה הם פרברים שקרובים לתל אביב. אני מסכים שאולי אוטובוס בינעירוני זהו דבר לא נחוץ, כי אין למשל נתנייתי או אשדודי או כפר סבאי או מודיעיני, שזקוק לתא מטען גדול, למשל. עם זאת, אני לא חושב שצריך שיהיה אוטובוס עירוני, על אחת כמה וכמה כאשר בחלק מהמקרים מחירי הנסיעה הם שערוריתיים (עם המחיר היה זול, זה פחות היה מפריע). מה צריך? לדעתי, אוטובוסים פרבריים, כמו מה שהיו הSU-ים, אבל בדגמים החדשים יותר. תא המטען בהם מספק ואף למעלה מזה, יש יותר מושבים ומושבים נוחים. ישנם דגמים רבים תוצרת מאן, מרצדס, סטרה ועוד. לדעתי, הסיבה שאין כיום אוטובוסים כאלו, אז בקווים שציינתי מפעילים אוטובוסים בינעירוניים גבוהים יותר. עליי גם להודות לאלן אחרי מה שהוא כתב בשרשור הזה. ישנם גולשים שמערבבים בין שני קווים שונים, כאשר התכוונתי לקו הלילה. אלן, שהבין את כוונתי העמיד את הדברים על דיוקם ועל כך נתונה לו תודה רבה.