סג"א - 2X8 - Conversion

noobster

New member
פרק נחמד

משחק מעולה- איפור חרא! - אבל משחק מעולה של כולם :) ביי זז לחגוג את חג פטריק הקדוש....

STING3ER

New member
פרק סבבה

ידעתי שבסוף רק שפרד יוכל להיכנס למערה היה צפוי מידי גם שלא יתנו לכוכב הסדרה למות סתם ככה רק חבל שהיתה לי הפסקת חשמת בכל האזור בדיוק ברגע שהרופא קיבל את התוצאות של הבדיקות דם!!!!

בועז 126

New member
האיפור לא גרוע פשוט לא נראה

הכי טוב או באיכות הכי טובה זה הכל עניין יחסיי אי אפשר להשוות איפור ברמה גבוהה שהמקובל בסרטים להסידרה משובחת ומדהימה וטובה אי אפשר להשקיע כל פרק את כל ההתקציב של הסידרה באיפור ברמה שמקובלת בדרך כלל בסרטים

subatoi

New member
אז ככה

1. העיניים של שפרד היו ממש מגניבות. 2. אני חושב שנותנים בכוונה לבקט את המילים עם הכי הרבה ריי"שים, כדי שהמבטא יישמע הכי מגניב. "אינפירמרי", "רטרו--ויירוס". פשוט מגניב. 3. מה הבעיה שלהם ללכת לנסות שוב להשיג ביצים? אפשר לחשוב שמשהו שהם עשו לא ממש הצליח. המים הבריחו את החרקים הצידה, ואם הם היו נזהרים ממה שיורד מלמעלה, אולי זה היה מצליח. מה הבעיה לנסות שוב? 4. ובאותה נימה - מה הבעיה שלהם להכנס עם שפרד למערה בפעם השניה? היה כ"כ אסון אם הם היו עומדים מהצד, מרחוק, ועוזרים לו אם צריך? לא ברור... 5. ולמה החיילצ'יק-הזה-שאני-לא-יודע-איך-קוראים-לו-למרות-שכבר-ראינו-אותו-כמה-פעמים זרק רימון לתוך המערה בלי לבדוק מה קורה עם החיילים שלו שנעלמו? אם הצליחו להציל את שפרד מזה איכשהו בשנה שעברה, למה לא לנסות שוב (מזכיר לי את נפגעי הבורג ממב"כ, אבל לא נכנס לזה...)? והכי מצחיק/דבילי זה שאח"כ כשכולם ברחו החוצה הוא צועק "הרגע איבדנו שם שני אנשים". אחי ישר אמר: "מעניין למה..." 6. ובחזרה לדברים החיוביים: אני כבר ציינתי שאני אוהב את הפתיחה הזו? כ"כ... מלאה חיים. אין לי תיאור אחר כרגע. וחיוך לסיום - וויר והסוליטר. כ"כ מגניב, כ"כ אנושי, כ"כ עדכני

Y. Welis

New member
מזכיר את הסקוטי מ-AVP

שהסתבר שהוא בכלל לא סקוטי אלא אמריקאי, אבל עם מבטא פשוט מושלם (יותר מ'סקוטי'). מעניין אם בקט באמת מקורי.

neboris

New member
../images/Emo6.gif

1. צודק 2.
איך לא שמנו לב לזה קודם, הרי הרבה מאוד שמות ומושגים בסדרה מכילים את האות R: סטארגייט, ריית', שאפארד, דוקטור וויר, רודני, פאדל ג'אמפר וכו'. 5.
הקטע של סוליטייר באמת היה אחד הקטעים המוצלחים בפרק.

Oradea

New member
רק עכשיו כשאני חושבת על זה...

כן... למרות ששם זה היה שינוי מהיר בהרבה, וגם הרבה פחות מפחיד מבחינה אסטית (אלא אם כן מחשיבים את הגבות של קרטר). היו כאלה שאמרו את זה לפני, אבל גם אני אהבתי את העובדה שד"ר בקט ממש אומר משפטים שלמים הפעם. ואין ספק, העיניים של שפרד היו... מיוחדות. הלוק הזה הולם אותו

neboris

New member
כן, אבל

הנשיקה בין קארטר לג'ק הייתה הרבה יותר שווה.

subatoi

New member
כן! בטח!

(מי זוכר בכלל
) אה, רגע, ג'ק מקבל איזה וירוס והופך להיות אדם קדמון, נכון? זה עלה לי תוך כדי כתיבת ההודעה. וזה רק כי ראיתי אותו לפני שנה או משהו איפשהו, אחרת לא היה מצב שהייתי זוכר.

neboris

New member
סוף סוף

פרק בעונה הנוכחית שממש נהנתי לראות: 1. משחק מעולה. 2. הם לא הרסו את התסריט. בתחילת הפרק די חששתי שהם יהפכו את שאפרד לעוד פורד, אבל הם עשו את הדבר הנכון מבחינת פיתוח הדמות וג'ו פלאניגן (השחקן) שיחק אותה מבחינת הביצוע. דבר נוסף שפחדתי ממנו הוא שיהפכו את זה לפרק כפול עם קליפהאנגר מעצבן, אבל גם כאן הם שיחקו אותה כשלא מרחו את הסיפור לשני פרקים. 3. חבל שלא נשארו לשאפרד העיניים המגניבות כתופעת לוואי (ראו תמונה). 4. זה שבסוף רק שאפרד הצליח להשיג את הביצים היה די צפוי, אבל משום מה הצפיה הזאת רק תרמה לרושם החיובי הכללי מהפרק. 5. הדבר היחיד שלא אהבתי בפרק זה העימות המיותר לגמרי בין וויר וקולונל קלדוול. בסדר, כבר הבנו שהוא הרע בין הטובים ולא נהיה עצובים כשהוא ימות. 6. הפרק הוא דוגמה נהדרת לזה שלא צריך פעלולים מיוחדים על מנת להפוך את הפרק למוצלח ביותר.

Y. Welis

New member
בהתחלה חשבת שקולדוול מנסה משהו

להגניב הזמנה לדייט תוך כדי השיחה... אבל לא. מוזר, שפת הגוף שלו אמרה דווקא שכן. כמובן שבסוף הוזכרו ה'יחסים המיוחדים' בין וויר לשפארד, לוודא שלא הובן אחרת. בכל מקרה צריך למצוא תירוץ טוב יותר להשאיר את קולדוול, שיספק קצת סכסכנות פה ושם.

neboris

New member
../images/Emo207.gifפרק של סג1 - Icon

רק רציתי לצטט מהפרק הזה את אחד העקרונות החשובים ביותר שבזכותו הסדרה קיימת מפיו של או'ניל: Daniel, we're always stickin' our collective noses where they don't belong. It's what we do. סך הכל הפרק בסדר (אפילו שהרעיון דומה לפרק מהעונה שלישית "New Ground"). מכאן מתחילה ירידה מסויימת באיכות העונה לפני הפרקים המדהימים של סוף העונה.

ayan2

New member
../images/Emo9.gif פעם ראשונה שכתבתי הערות

במהלך צפייה בפרק. יש עם זה שתי בעיות: 1. זה מפריע לעקוב אחרי כל מה שקורה (לא ידעתי ששפרד וטיילה התנשקו
). 2. בגלל שבכל זאת ניסיתי לעקוב וכתבתי כשהעייניים על מסך הטלוויזיה, אני לא כל כך מבינה עכשיו מה כתבתי...
מה שכן הצלחתי לפענח: 1. רונאן. יודע לעשות עוד משהו חוץ מלירות??? כאילו, זאת התגובה שלו לכל דבר שקורה בעולם? כל הבלאגן של לא להצליח לאסוף בייצים הוא בגללו. מה הוא מיהר לירות על הדבר הזה שהשתלשל מלמעלה? כאילו איך זה עובד? אם אין שכל יש רובה?
חבל. דווקא אהבתי אותו בהתחלה. 2. אין. אין על בדיחת הסוליטייר. זה היה להתלבש על הדבר הכי קטן ולצאת הכי ענק. ואני חשבתי שרק בישראל אנשים ניראים מאוד עסוקים מאחורי צגים של...סוליטייר
3. הפעם זה היה תורו של שפארד לשחק את זה שמאבד את זה, שמשתגע. זה היה מעניין ודי משכנע לראות אותו. זה היה נפלא לראות אותו "כעבור שבועיים" חוזר לעצמו ולחן הטיבעי והאנושי שלו (וסליחה מכל מי שאהבו את העייניים
). 4. אחד הדברים שכן אהבתי בשפרד-הפחות-ופחות-אנושי זה שהוא הכניס לוויר. כאילו הצנזורה שהוא נהג בה עד היום הוסרה. הוא העיר לה למשל על "גינוניי המרפאה" שלה והיה עוד משהו שאני לא זוכרת שחשבתי שהוא פשוט נמצא שם בשבילי כדי להגיד לה בדיוק מה אני חושבת עליה, כי - 5. בפרק הזה היא ממש עלתה לי על כל העצבים. סליחה שאני היחידה שעוד מקטרת עליה. מצטערת. קשה לי איתה.
כל הפרק היא הייתה כל כך חסרת בטחון. מובלת להגיד כן להצעות של אחרים. כאילו מנַווטת בין המצבים המישתנים אבל בעצם מאוד מנווטת. זה היה ממש מגוחך בעיני איך דווקא מול ההוא מהדדלוס היא קיבלה ביטחון ואמרה לו (אחחח....כמה מגוחך...): אתה לא רוצה להיות אויב שלי (התרגום בערך). פחחח...ממש מפחידה...
או כשהיא נכנסה לחדר של ג'ון (שמתם לב מתי היא קוראת לו שפרד ומתי ג'ון?) כשהשומר בחוץ אומר לה שלא כדאי והיא מחליטה לשחק אותה גיבורה ואמיצה כשברור שזאת כבר סכנת חיים. אחחחח...כשאין שכל, רק אגו...
סליחה על כל הביקורת. אבל אני ממש לא אוהבת אותה והפרק הזה לא תרם...
ו...נדמה לי שזהו. פרק נחמד

neboris

New member
תעשי את מה שאני עושה

אני מקליט את הפרק במקביל לצפיה. אם אני רואה שיש לי הרבה הערות ברמה שזה מפריע לצפיה (או שאני מרגיש שפספסתי משהו) אז אני חוזר למקומות האלה אחר כך בוידאו. אני מוכרח להגיד שלאחרונה לא יצא לי לרשום הרבה הערות כי הפרקים של אטלנטיס לא היו מעניינים מספיק. הערות על הערות: 1. גם התפקיד של טיילה בסדרה הוא תמוה. אני עדיין מקווה שהדמות של רונון תתפתח לאיזשהו כיוון מעניין. 3. כמו שאמרתי אהבתי את זה מאוד. לדעתי, ג'ו פלאניגן (שאפרד) התמודד עם עניין איבוד העשתונות יותר טוב מדייויד היולט (רודני) ב-trinity. 5. לא הפריעה לי ההתנהגות של וויר (חות ממה שאמרתי על העימות עם קולוול). השלמתי עם זה שהיא מנהיגה הרבה יותר דיפלומטית (יעני שמנה את דעותיה תכופות) ממה שאנו רגילים מ-SGC.

subatoi

New member
ההערות שלי הן בד"כ

דברים שצצים ב"להט הרגע" (לא נשמע לי בסדר הביטוי הזה
), ואם אחזור אליהם אח"כ, יש סיכוי שאני לא אזכור. הכי טוב זה פשוט לציין את ההערה במילה אחת ברורה, שאח"כ תזכיר הכל. כמו למשל "עיניים", ו"פתיחה", במקרה של ההודעה שלי משלשום. הבעיה היא כשאח"כ מנסים להזכר מה מילת הקוד הזו מסמלת, ולא ממש נזכרים...
עד היום אני זוכר שרשמתי פעם "בן דוד", ולא היה לי מושג מה רציתי. גם היום אין לי מושג מה רציתי
בקיצור - שיהיה קצר, אבל משמעותי
ולענייננו: על חוסר-משמעותה של טיילה כבר הרחבתי בשבוע שעבר (תספורת, מוות וכו'
). רונן באמת לא עושה כלום כרגע, מלבד להיות חייזר-מוזר. הוא אולי מדבר באותה כמות שטיאלק דיבר בה בהתחלה (מי זוכר בכלל), אבל שומדבר מעבר לזה. לטיאלק היה עוד הרבה מעבר. ובקשר לוויר - סוגיה קשה. אני זוכר שפעם, במהלך עונה 1 מישהו כתב שהיא תמיד מתנגדת לדברים, ותמיד משתכנעת בקלות. עד אז לא ראיתי את זה, ומאז אני רואה את זה כמעט תמיד. ואני לא מצליח להבין למה עושים את הדמות שלה כזו. הרי "זה לא משמים", זה מה שהכותבים כותבים. אז למה? לא ברור לי. כל פרק אותו דבר. היא מתנגדת, ואז משתכנעת בצ'יק, כמעט תמיד. אז למה להציג את הדמות שלה בתור חסרת חוט שדרה, או בתור אחת שלא מבינה כלום? שוב, לא ברור לי

למעלה