זוכר, זוכר את ה-C4.
אבל, זה נראה מוזר כזה. כל הפרק עובר, ואז בשניה האחרונה שלו (הגזמתי קצת, אבל העיקר הכוונה) פתאום מזכירים שהכל בא מהג'ניי, ומראים איזה שני רדשירטים רחוקים עם החולצות שלהם, וזהו. וזה נכון לגבי כל ההופעה של הג'ניי בסדרה. ראינו אותם פרק אחד כמו שצריך, ובמקום לחזק אותם, כמו שהיו צריכים לעשות אם היו רוצים להפוך אותם לתרבות/עם החזק באיזור, במקום לחזק אותם ולהראות אותם יותר, ראינו אותם עוד קצת פה, וקצת שם, ואת קוליה, וזהו. אם רצו לתת לנו הרגשה של עם שבאמת שווה משהו, שבאמת מעניין, היו צריכים להראות אותם יותר, לפגוש אותם יותר. בינתיים הם נותנים (לי) תחושה של עם אחד שהקהל זוכר את השם שלו, אז אפשר לדחוף אותו בכל מקום שנרצה ונצטרך. אין שם שום "בשר" מאחוריו, אין שומדבר מעניין. יותר כמו פלקט ששמים על הקיר במקום משהו אמיתי. גם בסדרת האם לא היו תרבויות שחזרו אליהן שוב ושוב בצורה רצינית, והיו כאלה ששוות משהו. אני מדבר על התרבויות האנושיות. אולי הטולאנים היו פעמיים, החבר'ה של ג'ונאס היו פעמיים או משהו כזה, וזהו. אין פה שום ניסיון ליצור תרבויות שייזכרו ויהיו שוות משהו. אולי זו בחירה מודעת של הכותבים. אולי הם מסתפקים בזה וזה טוב להם, וזה באמת לא היה חסר לי בסטארגייט. אולי הם הסתפקו באסגרד, בטוקרה, בג'אפה (אמאל'ה, לקח לי איזה 10 שניות להזכר איך קוראים להם!) ובגואולד. אולי זה מספיק "תרבויות" ממותגות שאפשר לחזור אליהן. אולי באטלנטיס הם מסתפקים ברפאים וזהו. אם נחזור לדברים הראשוניים שכתבתי בהודעה הקודמת, היו יכולים לומר שהם מצאו את הציוד הזה איפשהו, מאיזה חבר'ה שגרים באיזה כוכב, מצאו אצלם חומרי נפץ (זה באמת כ"כ נדיר למצוא חומרי נפץ?), וזהו. אם היו מורידים את השם (ואת המדים) של הג'ניי מהפרק, זה לא היה משנה כלום. אלא אם כן הם בונים על זה שאזכור קטנטן שלהם מדי פעם יגרום לנולתחושה שהם באמת שווים משהו ושהם באמת מסתובבים הרבה בגלקסיה. לי אישית חסר יותר חיזוק לזה. ואולי אני שוב משווה יותר מדי למב"כ בתת מודע. אוף .הפסיכולוגיה המעצבנת הזו.