מתכונים לחג השבועות

pirge

New member
רוטב איטלקי מתרד ושמנת לספגטי

רוטב תרד לספגטי. איטלקי. של אוסם.ו pirge / מתכונים ו 17:51 | 26/06/04 בצל גדול קצוץ 2 כפות שמן+כף מרגרינה 2 שיני שום כתוש חבילת תרד קפוא 400 גרם מופשר למחצה 150 גרם דג מעושן חתוך לפיסות קטנות. 2 גביעי שמנת חמוצה כפית קורנפלור מלח פלפל לבן לטעם רבע כפית אגוז מוסקט 2=3 טיפות רוטב וורצ'סטר 250 גרם גבינה קשה מגוררת מחממים בסיר שמן ומרגרינה. כשהשומן נמס מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים ביחד כחצי דקה. מוסיפים את התרד החצי מופשר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד הופך למחית. מתבלים. מוסיפים את הדג המעושן החתוך. מערבבים בנפרד את השמנות החמוצות והקורנפלור לתערובת חלקה. כשתערובת התרד מגיע לנקודת הרתיחה, יוצקים אליה את השמנות. בוחשים ביחד עד שמתחיל לרתוח. ומסירים מהאש. יוצקים על ספגטי מסונן וחם. מגישים עם צלוחית גבינה מגוררת .
 

pirge

New member
2 עוגות וניל,בפירורי חמאה וקינמון

עוגות פירורים קינמוןו pirge / מתכונים ו 18:34 | 28/06/05 08:16 | 10/03/04 2 עוגות עם פירורי חמאה וקינמוןו pirge / מתכונים ו תנור 180 מעלות. 2 תבניות אינגליש קייק משומנות. אורך התבניות 30 ס"מ. לשים במיקסר: 200 גרם חמאה רכה, 5 ביצים 2 כוסות סוכר כפית גרידת לימון 300 גרם גבינה לבנה חצי מיכל שמנת חמוצה 9 אחוז לערבל במיקסר . כשמעורבל, להוסיף בהדרגה: שלוש וחצי כוסות קמח תופח +50 גרם צימוק שחור +50 גרם צימוק לבן (אפשר במקום צימוקים לשים קליפות מסוכרות של פירות). להעביר ל-2 התבניות. לפירורים: 80 גרם חמאה 4\3 כוס קמח 100 גרם סוכר כפית קינמון לשים במג'ימיקס לקבלת הפירורים. לפזר מעל 2 העוגות. לתנור 40 דקות. העוגות באדיבות רבקה מאירי.
 

pirge

New member
עוגת גבינה מיוחדת בציפוי פיצוחים

גבינה עם ציפוי "פיצוחים"ו pirge / מתכונים ו 14:50 | 20/05/05 עוגת גבינה ציפוי פיצוחים מכינים יום מראש תבנית קפיצית משומנת 26 בסיס: 150 ג' בסקויטים בטעם שוקולד 50 ג' חמאה תנובה רכה מלית: 500 ג' גבינה תנובה 9 אחוז 2 גביעי גבינה לבנה תנובה נפוליאון-טבעי גביע שמנת חמוצה תנובה 4\\3 כוס סוכר גרירת לימון מיכל שמנת מתוקה שמנה השף הלבן כף סוכר ציפוי פיצוחים: 150 ג' תערובת פיצוחים לא קלויים:לוז,חמניה,פקאן,שקדים מולבנים...... 6 כפות סוכר 50 ג' חמאה תנובה יום לפני ההכנה שמים גבינות ושמנת בבד נקי במסננת. בתוך קערה במקרר לניקוז. את הבסיס: הבסקויט והחמאה מכניסים למעבד ומעבדים לפירורים. משטחים בתחתית. אופים 10 דקות. חום 180 מעלות. מלית: שמים בקערה את הגבינות, מוסיפים סוכר וגרידת לימון. מקציפים 3 דקות לתערובת קלילה. מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה, ומקפלים לאט לגבינות. בוחשים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על הבסיס האפוי ומקררים במקרר 6 שעות. קולים את הפיצוחים כל אחד בנפרד במחבת טפלון. מסירים מהאש. מחזירים את כל הפיצוחים הקלויים למחבת ומוסיפים חמאה וסוכר ומערבבים היטב עד להמסת הסוכר. שופכים את הפיצוחים על תבנית מכוסה בניר אפיה ומצננים. כשהפיצוחים קרים, מפרידים בידיים ומפזרים אותם על העוגה. אין מקור. נמצא בין הדפים שלי.
 
פלפלים במלית ריקוטה ופטהו effyba

פלפלים במלית ריקוטה ופטהו effyba ו 15:15 | 17/05/06 מתכון: פלפל ממולא בגבינות - מוגש חם רכיבים: 6 מנות 3 פלפלים 275 גרם גבינת אורדה/ריקוטה 3 חלמונים 1/2 כפית נענע יבשה 175 גרם פטה 1/4 כפית פלפל שחור אופן הכנה: חותכים את הפלפלים לחצי ומנקים אותם בקערה מערבבים גבינות וחלמונים מטבלים בפלפל שחור ונענע יבשה ממלאים את החצאים בתערובת בתבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את הפלפלים מכניסים לתנור שחומם ל-190 מע` אופים 10-12 דק` עד שהגבינה זהובה ומבעבעת מגישים פושר עם סלט חסה מקור המתכון:לא נרשם הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
בלינצס גבינה ואגוזיםו

בלינצס גבינה ואגוזיםו orom / מתכונים ו 22:56 | 30/04/03 בלינצ'ס מאת: ליאון אלקלעי החומרים: 3 ביצים מס' 1 כוס (250 סמ"ק) קמח כוס (250 סמ"ק) חלב כפית סוכר קורט מלח חמאה כוס (250 סמ"ק) מי סודה חומרים למלית: גביע גבינה 5% חצי כוס אגוזי מלך קצוצים רבע כוס צימוקים קצוצים חצי כוס סוכר גרידת תפוז אופן ההכנה: בקערה שמים את הביצים , הקמח , החלב , המלח והסוכר. מערבבים לתערובת חלקה ואחידה ושמים בצד לשעתיים. מחממים מחבת , עדיף טפלון , בחום בינוני ומוסיפים מעט חמאה . בזמן שהחמאה נמסה מוסיפים את מי הסודה לבלילה ומערבבים . הבלילה צריכה להיות מאד דלילה – אם יש צורך מוסיפים עוד סודה. יוצקים שיכבה דקיקה ככל האפשר של נוזל לתוך המחבת ומפזרים בצורה שווה על פני המחבת כולה. כשמופיעות בועות , בעזרת כף שטוחה הופכים את הבלינצ'ס לעוד דקה ואז מעבירים לצלחת . להכנת המלית: מערבבים את הגבינה עם הסוכר ומוסיפים את האגוזים הצימוקים וגרידת התפוז. כשהבלינצ'ס מוכנים מניחים אחד על צלחת ועליו בשכבה דקה את המלית . מניחים עוד חביתית ועליה שוב מלית וחוזר חלילה עד שנגמרות החביתיות או המלית . השכבה האחרונה צריכה להיות מלית, עליה מפזרים אבקת סוכר . חותכים כמו עוגה ומגישים חם.
 
לחמניות גבינה עם זית - ניקי ב

לחמניות גבינה עם זית - ניקי ב מצרכים: 250 ג' גבינה לבנה 100 ג' קוטג' 40 ג' גבינת עיזים חצי כוס פתיתי גבינה צהובה. 2 ביצים 300 ג' קמח תופח 50 ג' חמאה מומסת זיתים - לא חובה 1 כפית מלח תערובת לציפוי: שומשום+ פטרוזיליה יבשה אופן ההכנה: לערבב את החומרים לעבוד עם ידיים מקומחות וליצור כדורים. בתוך כל כדור לטמון זית. להבריש בביצה טרופה. לפזר מתערובת השומשום, פטרוזילה על כל לחמניה. חום בינוני - 20 דקות הערות : 12 לחמניות
 
לחמניות גבינה נשנוש שקשה להפסיקwan

לחמניות גבינה נשנוש שקשה להפסיקו wan / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 17:17 | 03/01/06 לחמניות גבינה קשקוואל wan / מתכונים ו 16:17 | 19/10/04 שלחתי לך מתכון לשם...לבקשתך. המתכון הזה בגילה של בתי הבכירה....לא אגלה בת כמה היא ... לחמניות קשקוואל. 1 מרגרינה עם מלח-200 גר' או חמאה מלוחה. 1 קמח אסם קקטן- 350 גר' 1 גבינה תשעה אחוז-250 גר' 1 גביע שמנת חמוצה 200 גר' קשקוואל מגורר.-או כל גבינה צהובה אחרת -כמו עמק ודומיה.- צ'דר גם מתאים. במעבד מערבבים הכל לבצק דביק. בעזרת שתי כפות להניח - כף גדושה מהתערובת על מגש מרופד נייר אפיה. חום גבוהה. 200 מעלות. יוצאות כ- 18 בינוניות או 16 ענקיות. שלא תהיינה קטנות מדי כי אז זה בסקויט. נתן להקפיא תערובת בפריזר. נתן להחזיק תערובת יומיים במקרר.ולאפות כשצריך. לאכול חם .או פושר. בצילום לחמניות גבינה שהוספתי להן מעט זיתים שחורים קצוצים דק. מקור:WAN
 
לחמניות גבינהו pirge

לחמניות גבינהו pirge / מתכונים ו 08:49 | 19/06/05 חבילת קמח תופח קטנה ועוד כמה שנכנס לבצק מעט דביק חבילה מרגרינה רכה\\ חמאה\\מחמאה 200 גרם 200 גרם בוגלרית 100גרם קשקבל מגורר 2 כפות קוטג' או 9% 100 גרם פרמז'ן מגורר (לבקש בסופר שיגררו לכם) מיכל שמנת חמוצה להוסיף מלח לטעם לשים לבצק מכינים כ-30 כדורים בעזרת קמח על הידיים כדאי לשים שעה במקרר במגש--לפני האפיה...... מניחים בתבנית אפיה על דף ניר במרווחים הכי טוב להכין בתבניות מאפינס מסיליקון למרוח ביצה לפזר הרבה שומשום לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות צבע זהוב חומי ביצה ושומשום
 

s h i R 1 2 3

New member
פשטידת עגבניות של בני סיידא

ממליצה בחום!!! בתמונה: כל החומרים לפני הכניסה לתנור פשטידת עגבניות בצק === 1/3 כוס קמח תופח 70 גרם מרגרינה 1/3 כוס פירורי גבינה צהובה 1 חלמון 2 כפות מים מלח פלפל שחור. מילוי: 1 ק"ג עגבניות 2 בצלים בינוניים 150 גרם גבינה צהובה מגוררת 2 כפות פירורי לחם פטרוזיליה קצוצה מלח מעט פפריקה חריפה 50 גרם מרגרינה+ 2 כפות שמן 2 ביצים. הכנה ==== 1. לערבב את כל חומרי הבצק ולהשהות במקרר 1/2 שעה. לרפד תבנית פאי. 2. לחלוט עגבניות לכמה דקות במים רותחים, לקלף ולקצוץ. 3. לקצוץ בצלים. 4. בסיר לחמם מרגרינה ושמן.להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד להזהבה קלה. 5. להוסיף את העגבניותעד שנוצרת מחית. לכבות את האש. 6. להוסיף פטרוזיליה קצוצה, 2 ביצים, גבינה צהובה, מלח פפריקה חריפה ולבחוש. 7. להוסיף פירורי לחם. אם העיסה דלילה, ניתן להוסיף עוד קצת פירורי לחם.. 8. להכניס את המלית לתבנית המרופדת ולאפות כ 40 דקות בחום גבוה.
 

s h i R 1 2 3

New member
פשטידת פסטה בטעם פיצה

ל- 6-8 מנות: 500 גרם פסטה פרפקטו אסם מבושלת לפי הוראות היצרן 2 כוסות רוטב עגבניות (אפשר גם רוטב עגבניות ועשבי תיבול של אסם) 1 גביע יוגורט עדין 4 כפות "פירורית מתובלת" פירורי לחם מתובלים 2 ביצים מלח ופלפל ½ כוס טבעות זיתים שחורים 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינה לפיצה) רוטב עגבניות: 1 כוס עגבניות מרוסקות משומרות 2 כפות גדושות רסק עגבניות ½ כוס מים 2 כפות שמן זית 1 כף אורגנו מיובש 1 כפית שום כתוש 1 כפית קטשופ אסם 1 כפית מלח פלפל שחור אופן ההכנה : 1. מערבבים את מצרכי רוטב העגבניות יחד. 2. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים מלבד הגבינה. יוצקים לתבנית משומנת בגודל כ-2025x ס"מ, ומפזרים את הגבינה המגוררת מעל. 3. אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני-גבוה (º200 צל’) כ-40 דקות, עד שהגבינה משחימה. 4. מחכים 15 דקות ומגישים. מקור: דידי דמרר
 

נירהמ1

New member
לזניה של סלמון, ריקוטה ותרד/מ.שטרום

לזניה של סלמון ריקוטה ותרד/שף מנה שטרום "מדובר במנה שיכולה לשמש אפילו כעיקרית. בחישוב לשישה סועדים לכל סועד מוגשים כ-150 גרם סלמון בממוצע. מנה ממליץ לבשל את הלזניה לפני האפייה, למרות שאפשר לאפות גם ללא בישול. אפשר להחליף את הריקוטה ברוטב בשמל ומומלץ להגיש עם רוטב עגבניות..." תיהנו.
 

נירהמ1

New member
דפים ברוטב/דורעם גונט, הארץ, מוואלה

דפים ברוטב/דורעם גונט, הארץ, מוואלה "לזניה היא פסטה לא מפונקת, שמחכה לסועדים במקום שיחכו לה ומשתבחת כשמכינים אותה מראש. שתי הצעות: ירקות קלויים, ודג עם מנגולד..."
 

נירהמ1

New member
זרעים שקמו לתחיה - מתכוני נבטוטים

זרעים שקמו לתחיה/דורעם גונט, הארץ מ"וואלה" סלט נבטוטים עם חצילים ורוקט חומרים: 200 גרם תערובת נבטוטים 2 חצילים בינוניים 2 כפות + רבע כוס שמן זית 2 כפות מיץ לימון 1 כף סילאן 2 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות דקות צרור גדול של עלי רוקט טריים מלח ופלפל שחור הכנה: - מבשלים את הנבטוטים במים רותחים עד לריכוך (כרבע שעה). מסננים ומתבלים אותם בעודם חמים בשתי כפות שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל. - קולים את החצילים בשיטה המועדפת עליכם: על להבה גלויה, על מחבת או בתנור. קולפים ומניחים לשעה על קרש חיתוך הנוטה באלכסון לכיוון הכיור, להגרת נוזלים. - קוצצים את החצילים ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה, תוך ערבוב נמרץ, רבע כוס שמן זית וכף מיץ לימון. מתבלים בסילאן, בבצל ירוק ובמלח ופלפל. - להרכבה: מסדרים מצע של עלי רוקט על צלחת, מעליה כף או שתיים של חצילים, ומעליהם כף או שתיים של נבטוטים. מסיימים בזילוף של שמן זית. הערות: מקור המתכון: דורעם גונט, הארץ, מוואלה
 
פנקייק + בלינצ'ס

מתכונים שקיבלתי מחברה לעבודה ומכינה אותם שנים פנקייק 1 קמח אוסם קטן 2 ביצים 1 כוס סוכר 2 כוסות חלב 1.5 כוסות מים 8 כפות שמן מערבבים הכל יחד במערבל במשך 4 דקות מחממים מחבת עם מעט שמן שופכים כף מצקת על אשר נמוכה ומטגנים על צד אחד והופכים לצד השני להוסיף רוטב מייפל או רוטב שוקולד בלינצ'ס (כ-15 עלים) 1.5 כוסות קמח 2.1/4 מים + חלב מהולים 2 ביצים 1 כפית שמן טיפת מלח לערבב ולהשהות במקרר במשך שעה לטגן עם מעט שמן במחבת ניתן לערבב 1 גבינת סקי עם צימוקים או להכין מלית עם פיטריות
 

ש י א 1

New member
נעתקו המילים מפי, לנוכח הרשימה

הכל כך מרשימה. הללויה!!!!!!!!!!!!!!!שלוש פעמים כיפק היי!!!
 
למעלה