מתכונים לחג השבועות

רוטב גבינה של נירה רוסו/ פל

רוטב גבינה של נירה רוסוו פל / מתכונים ו 15:24 | 29/06/05 מתוך הספר "100 פשטידות של נירה רוסו" 50 גר' חמאה 1 כף קורנפלור 1 כפית שטוחה חרדל חריף (אני אוהבת את הטעם מודגש יותר אז שמה כף חרדל דיזון) מלח, פלפל שחור גרוס 1 כפית אץ מרק (רק אם רוצים) 1 מיכל שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב 100 גר' גבינת טל העמק מגוררת (אני מוסיפה עוד 50 גר' קשקבל/פרמזן) אופן ההכנה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקורנפלור, כך מרק עוף והחרדל ומערבבים עד שנוצרת רביכה. מוסיפים את החלב, השמנת ומערבבים היטב תוך כדי בישול עד שהרוטב קטיפתי, מוסיפים חצי מכמות הגבינה, (השאר יזרה על המאפה) טועמים ממליחים ופלפלים זה רוטב בסיסי נהדר וטעים עם טעם עדין של חרדל, מתאים לצקת על פרוסות תפוחי אדמה/איטריות,ירקות מאודים לפי העדפה (כרובית, ברוקולי), בלינצס וכד' - לפזר מעל את שארית הגבינה ולתנור. אפשר לטגן בניפרד בצל קצוץ ופטריות ולאחד עם הרוטב. טעים.
 
רוטב גבינה כחולה

רוטב גבינה כחולהו Forum User / מתכונים ו 14:49 | 09/06/04 מתכון א' (צפוני) 200 גרם גבינת שמנת 1/4 כוס שמנת חמוצה 1/4 כוס שמנת מתוקה 100 גרם גבינה כחולה מפוררת עירית קצוצה לפי הטעם לערבב את 3 המרכיבים הראשונים למשחה אחידה, לקפל פנימה את פירורי הגבינה הכחולה ולקשט בעירית אם רוצים. מתכון ב' (דרומי) 3/4 כוס מיונז שן שום כתושה 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק 1/2 כוס שמנת חמוצה כף מיץ לימון טרי כף חומץ לבן 1/2 כוס גבינה כחולה מפוררת לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה ולתת לה להתגבש שעה-שעתיים במקרר. מלח ופלפל לפי הטעם
 
רוטב גבינה לפשטידות /דָנִיאֶלָה

רוטב גבינה לפשטידות דָנִיאֶלָה / מתכונים [מצורף קובץ mat] ו 14:09 | 22/03/04 מתכון: רוטב גבינה לפשטידות רכיבים: 50 גרם חמאה 1 כף קורנפלור 1 כפית שטוחה חרדל חריף מלח ופלפל 1כפית אבקת מרק 1 מיכל שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב 100 גרם גבינה צהובה אופן הכנה: 1. ממיסים את החמאה בסיר קטן, אך כבד, ומערבבים בה את הקורנפלור, אבקת המרק והחרדל עד שנוצרת רביכה. 2. מוסיפים חלב ושמנת, ובוחשים עד לעיבוי. 3. מוסיפים 50 גרם גבינה מגוררת (השאר- ייזרה על הרוטב לפני ההקרמה בתנור). ** אני מערבבת הכל מראש. 4. טועמים ומתבלים. הערות: זהו מוצר יסוד- ניתן ליציקה על נתחי עוף או ירקות להגשה מייד, או להקרמה במשך 20 דקות בתנור מחומם ל-180 מ.צ. מתאים מאוד ברביכה לפשטידות (ברוקולי וכו'). מקור המתכון: נירה רוסו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
רוטב גבינה ואגוזים לפסטהו clcl

רוטב גבינה ואגוזים לפסטהו clcl / מתכונים ו 10:31 | 27/11/02 רוטב גבינה ואגוזים לפסטה / על השולחן האיטלקים מאוד אוהבים את השילוב של גבינת ריקוטה עם עשבי תיבול ולפעמים עם אגוזים. תחליף לא רע לריקוטה יכולה להיות גבינת "טוב טעם" ואפילו קוטג´. חומרים ל-500 גרם פסטה: 1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה 50 גרם חמאה 300 גרם גבינת ריקוטה 100 גרם גבינה דומיננטית (פרמזן, כחולה או מעושנת) מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר 100 גרם אגוזי מלך או פיסטוקים, גרוסים * בסיר מחממים חלב (או שמנת) וחמאה. מוסיפים את הגבינות ולפני שהתערובת רותחת מורידים מהכיריים ובוחשים היטב. טועמים ומתבלים, מוסיפים אגוזים ומערבבים עם פסטה מבושלת. גיוון - מוסיפים לרוטב כ1/2- כוס יין לבן, ברנדי או שמפניה. - מוסיפים צרור עשבי תיבול טריים וקצוצים או 2-1 כפות פסטו.
 
תרד מוקרם עם רוטב גבינהו דפדפ

תרד מוקרם עם רוטב גבינהו דפדפ / מתכונים ו 22:49 | 16/07/01 750 גרם עלי תרד טריים או 300 גרם קפוא 1/3 1 כוסות רוטב שמנת 6 כפות גבינה פרמזן מגוררת מחממים תנור ל- 220 מעלות. מרתיחים התרד במי מלח 2 דקות, מסננים, שוטפים וסוחטים היטב. עורכים את התרד בשכבה אחת בכלי הקרמה מרוח בחמאה. מחממים את הרוטב וטורפים לתוכו 4 כפות גבינה פרמזן. יוצקים את הרוטב על התרד בשכבה אחידה וזורים מעל את שארית הגבינה. אופים עד שהרוטב מבעבע, כ- 7 דקות משחימים ומגישים. רוטב שמנת: 1/2 1 כוסות שמנת 2 כפות חמאה 2 כפות קמח 1/2 1 כוסות חלב מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורר, קורט פלפל חריף 1/4 כוס שמנת לקצפת ממיסים חמאה, מוסיפים קמח, טורפים היטב עד שיעלה קצף אך לא ישחים. מסירים מהלהבה, מוסיפים חלב וטורפים היטב. מביאים לרתיחה תוך טריפה וממשיכים לבשל 5 דקות. מתבלים. טורכרפים פנימה את השמנת ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שהרוטב יתעבה ויצפה את כף הבישול. מסירים מהלהבה. אם לא משתמשים ברוטב מיד למרוח מעליו חמאה כדי למנוע היווצרות קרום. מקור: פיי לוי/מטבח משובח
 
תפו"א מוקרם:ו יער היחידה

תפו"א מוקרם:ו יער היחידה / מתכונים ו 12:46 | 15/05/05 חומרים: 8 תפו"א גדולים 2 שמנת להקצפה / לבישול (ללא סוכר) פטריות טריות חתוכות בצל, 2 שיני שום אורגאנו, פלפל שחור, מלח ואבקת מרק עוף לפי הטעם גבינ"צ מגוררת 1/2 שמנת חמוצה. אופן ההכנה: להרתיח תפו"א שלמים עם הקליפה (לא יותר מדי שלא יתפרקו בחיתוך). להוריד הקליפה ולקרר. לחתוך לפרוסות בעובי ס"מ ולטבול כל פרוסה שמנת לבישול אחת. להניח בתבנית משומנת ולשפוך מעל את מה שנשאר מאותה שמנת. לטגן פטריות, בצל ושום עד להזהבה. להוסיף שמנת לבישול, שמנת חמוצה ותבלינים ולבשל עד שכמעט רותח. לשפוך על תפוחי האדמה בתבנית. לפזר מעל גבינ"צ. להכניס לתנור לחום בינוני עד שהגבינ"צ משחימה.
 
מרק אפונה מוקרם dana 2222

מרק אפונה מוקרם dana 2222 / מתכונים ו 12:23 | 11/05/06 400גרם אפונה קפואה מופשרת 1 בצל גדול חתוך לקוביות 50 גרם חמאה 2 כפות אבקת מרק ויטה בטעם עוף 3 כפות קמח 1 מיכל שמנת לבישול ( אני משתמשת לעידון גם בחלב קוקוס). 1/2 1 ליטר מים ההכנה: בסיר ממיסים את החמאה ומטגנים בה קלות את הבצל, מוסיפים את האפונה מערבבים. ומ וסיפים את אבקת המרק (ללא חומרי שימור וללא מונוסדיום) ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב ומוסיפים את המים, מבשלים על אש גדולה עד לרתיחה, ומבשלים בדיוק 20 דקות,(כדי שטעם האפונה שנשאר עדייןלא יעלם בבישול). להעביר לערבול מהיר בבלנדר,ומחזירים שוב לסיר, מוסיפים את השמנת ומבשלים כ 10 דקות מתבלים במעט פלפל-שחור, וקמצוץ מלח,(רק אם יש צורך). מגישים עם קרוטונים מתובלים,יש להשיג בסופר, אני מוסיפה גם קוביות קטנות שותכת מ-גוש טופו צוריאל,(יש בסופר) לקבלת מרק קטיפתי.
 
מאפה פטריות מוקרםו ניקי ב

מאפה פטריות מוקרםו ניקי ב / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 08:37 | 06/11/05 חומרים: שליש כוס שמן זית 1 בצל קצוץ דק 2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות 2 פטריות פורטבלה גדולות פרוסות מלח, פלפל, אגוז מוסקט 1 כפית תבלין פיצה חצי כוס פירורי לחם 4 ביצים טרופות 1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ"ל) 1 כוס פירורי גבינה מגוררת לאפיה 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת אופן ההכנה: 1. לטגן בשמן חם בצל ופטריות במחבת, לתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט ותבלין פיצה מס' דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים. 2. בקערה - טורפים ביצים, שמנת ופירורי גבינה. לתבל היטב במלח, פלפל ואגוז מוסקט (אפשר גם להוסיף פפריקה חריפה). 3. זורים בתבנית משומנת מעט פירורי לחם ויוצקים את תערובת הפטריות, עליה את תערובת הביצים-שמנת ולמעלה תא הפרמזן. 4. אופים ב-190 מעלות 30-35 דקות עד להזהבה. לצנן מעט לפני ההגשה. מקור: רות סירקיס
 
מקרוני גבינה מוקרםו ליאת מלונדון

מקרוני גבינה מוקרםו ליאת מלונדון / מתכונים ו 12:58 | 01/06/05 מקרוני גבינה מוקרם מקור המתכון: רות אוליבר חומרים לתבנית 25x30 ס"מ: 500 גרם מקרוני מבושל לדרגת אל דנטה 100 גרם חמאה 1 בצל קצוץ דק 1 קובייה גבינה בולגרית (200 גרם בערך) מפוררת 100 גרם גבינת קשקבל 2 ביצים מלח, פלפל שחור טחון טרי ואגוז מוסקט מגורר טרי + מחממים תנור ל-180 מעלות. + ממיסים חמאה במחבת, ומטגנים בצל להזהבה. + מסירים מהאש, מוסיפים גבינות, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים היטב. + מערבבים מחצית מהתערובת עם המקרוני, מסדרים בתבנית פיירקס ואת יתרת התערובת מפזרים מעל המקרוני. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שמזהיב מעט. מגישים חם.
 
בלינצ'ס מוקרם עם פיטריות

שנות השמונים השנים המוקרמות מאת: סימונה 5ו 30/05/04 | 22:50 בלינצ'ס מוקרם עם פיטריות הבלינצ'ס לערבב בקערה כוס וחצי קמח חצי כפית מלח 4 ביצים טרופות מוסיפים תוך בחישה 2 כוסות חלב ומערבבים עד שהבלילה חלקה. מוסיפים 60 גרם חמאה מומסת ובוחשים היטב. מטגנים חביתיות מהבלילה. מלית פיטריות ממיסים 2 כפות חמאה במחבת ומטגנים 1 סלסלת פיטריות פרוסות כ-5 דקות עד שהן מזהיבות. מוסיפים 1 שן שום כתושה 1 כוס שמנת מתוקה מלח,פלפל שחור ואגוז מוסקט טחון.ומבשלים כ-5 דקות עד שמסמיך.. מחממים תנור למצב גריל משמנים תבנית או צלחות חסינות חום בחמאה. מניחים חביתית בתבנית או בצלחת שמים במרכז 2 כפות מהמלית ומקפלים את שני הצדדים מעל המלית. כך חוזרים על הפעולה עם כל החביתיות,יוצקים עליהן כוס ורבע שמנת מתוקה ומפזרים 2 כפות גבינה צהובה מגגוררת. מקרימים תחת הגריל כ-2 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה. מתוך לוח שנה עם מתכונים מכל הזמנים.
 
מרק קישואים ונענע מוקרםו clcl

מרק קישואים ונענע מוקרםו clcl / מתכונים ו 09:41 | 06/02/05 מרק קישואים ונענע מוקרם חומרים: 1. 4 קישואים בינוניים פרוסים 2. בצל קצוץ 3. 50גר' חמאה 4. כוס עלי נענע שטופים 5. כף פלפל לבן 6. ליטר חלב 7. 100מ"ל שמנת מתוקה 8. כף אבקת מרק פטריות אופן ההכנה: 1. מטגנים את הבצל בחמאה עד שנעשה שקוף 2. מוסיפים את הקישואים עד שמתרככים 3. מוסיפים את החלב, הנענע, הפלפל, אבקת המרק והשמנת 4. מביאים לרתיחה 5. טוחנים את הכל עם מערבל ידני או בבלנדר 6. מגישים חם עם עיטורי נענע הובא ע"י: אמא של זיו
 
מרק בצל מוקרם סופני/iditush11

מרק בצל מוקרם סופני!!!!ו iditush11 / מתכונים ו 17:09 | 05/02/05 המצרכים: 100 גרם חמאה שני ק"ג בצל פלפל אנגלי עלי דפנה מלח אגוז מוסקט מגורר כוס וחצי יין לבן יבש 4 כפות מרק בצל 8 כוסות מים רותחים אופן ההכנה: ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ושחום מעט. מתבלים באגוז מוסקט, פלפל אנגלי, עלה דפנה ומלח. מוסיפים את היין ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 4-5 דקות בערך עד לספיגת היין. מערבבים את האבקת מרק עם המים הרותחים ומוסיפים לתבשיל. מבשלים כחצי שעה. להגשה: יוצקים לצלחת מרק חסינת אש. מוסיפים קרואונים ומצפים בפרוסת גבנ"צ. מכניסים לגריל להתכת הגבינה עד להשחמה. קרוטונים: חותכים שתי פרוסות לחם לריבועים קטנים. מתבלים בשמן זית וזעתר ומכניסים לתנור לחום של 150 מעלות ל-10 דקות. בתאבון... מקור - עידית
 
מרק בטטה מוקרםו pirge

מרק בטטה מוקרםו pirge/ מתכונים ו 16:11 | 11/01/05 3 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים דק 4 שיני שום כתושות 7 בטטות בינוניות , קלופות וחתוכות לקוביות 2 תפוחי אדמה חתוכים כדאי להכניס חתיכה דלעת וסלרי. 8 כוסות מים כף גדושה מרק עוף מלח, פלפל פחית חלב קוקוס או שמנת מתוקה חצי כוס אטריות דקיקות מטגנים בצל בשמן הזית ומזהיבים. מוסיפים ירקות מים תבלינים. כשהירקות מתרככים טוחנים את המרק בבלנדר או במוט מקציף. מחזירים לסיר, טועמים. מוסיפים שמנת מתוקה או חלב קוקוס. מוסיפים את השום והאטריות . מבשלים עד שהאטריות רכות. מגישים עם פטרוזליה טרייה וכף שמנת חמוצה.
 
מרק ברוקולי מוקרם.ו pirge

מרק ברוקולי מוקרם.ו pirge / מתכונים ו 16:33 | 06/01/05 מרק ברוקולי בצל קצוץ חצי קילו ברוקולי שמנת מתוקה - אפשר שמנת ריץ' פרווה 4 כוסות מים מהברז . במהלך הבישול אם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף עוד כוס. 2 שיני שום כתושות חופן פטרוזיליה כף קמח כפית אבקת מרק עוף מלח פלפל שחור מרסקים ברוקולי במעבד מזון עם כוס מים. מטגנים בסיר את הבצל ומזהיבים. מוסיפים כף קמח ומערבבים טוב טוב . מעבירים לסיר את הברוקולי המרוסק מוסיפים מים מערבבים ומרתיחים. מבשלים כ-15 דקות. בוחשים מדי פעם. מנמיכים להבה. מוסיפים שמנת מתוקה אפשר ריץ' פרווה. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול מוסיפים שום כתוש. וטועמים. משפרים טעם. אפשר לצקת על כל מנה כף קרם פרש או שמנת חמוצה.
 

pirge

New member
עוגיות גבינה וקינמון מעולות../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

עוגיות גבינה שליו pirge / מתכונים ו 22:17 | 25/09/04 מהמחברת עוגיות שלי. בצק שקם: מיכל שמנת חמוצה או-\יוגורט\\גיל שקית קמח תופח קטן מרגרינה רכה 200 גרם אפשר להוסיף כף או שתיים סוכר. ללוש לבצק . לחלק ל-3. מילוי: 500 גרם גבינה לבנה קופסה אינסטנט פודינג וניל 2\1 כוס סוכר שקית סוכר וניל מי שאוהב לימון-יוסיף גרודת לימון אחד. לערבב. לחלק ל-3 חלקים שווים. לרדד חלק אחד מהבצק למלבן. למרוח חלק אחד של המלית על כל העלה. לגלגל לכרוכית. לחתוך פרוסות. לא דקות. להכין בצלוחית: 2 כפות קוקוס - אפשר לוותר על הקוקוס. כפית קינמון 3 כפות סוכר לערבב. לטבול כל פרוסה ולהניח על תבנית עם ניר אפיה לא משומן. (הציפוי של הקינמון למעלה). אפשר להניח כל עוגיה בספלון ניר. לאפות בחום 175 מעלות עד שיזהיב. לא לתת לעוגיות להשחים. טעים ביותר.
 
טארט ריקוטה ופירות מסוכרים-מיוחד

מתכון: טארט ריקוטה ופירות מסוכרים רכיבים: חומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ: לקלתית כפולה: 300 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 11/4 כוסות אבקת סוכר 1 ביצה 1 חלמון קורט מלח 3 כוסות גדושות קמח 1 ביצה טרופה, למריחה למלית: 450 גר' גבינת ריקוטה 100 גר' גבינת מסקרפונה 1 כף קורנפלור 1 כפית תמצית וניל קליפה מגוררת מלימון אחד קליפה מגוררת מתפוז אחד 2 ביצים 1/3 כוס סוכר 1 כוס פירות מסוכרים או מיובשים קצוצים אופן הכנה: מחממים תנור לחום 180 מעלות. מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון, עוטפים את כדור הבצק בנילון נצמד, ומקררים לחצי שעה. מרדדים 2/3 מהבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בו את התבנית. אופים 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב. (הערה שלי: רצוי אפיה עיוורת). מצננים בחוץ. מרדדים את יתרת הבצק למלבן וחותכים לרצועות. מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר עד השימוש. מערבבים את כל חומרי המלית, חוץ מהפירות היבשים או המסוכרים, לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הפירות ומערבבים. ממלאים את הקלתית במלית. מסדרים על המלית את רצועות הבצק ששמרנו בדוגמת שתי וערב. (הערה שלי: אני חתכתי במטריצה). מברישים את הרצועו ת בביצה טרופה. אופים 30 דקות או עד שהטארט זהוב. הערות: למי שמעונין בעוגת גבינה מעט שונה. עוגה מעודנת ויפה. מאד מומלצת. מקור המתכון: מגזין על השולחן-רשמה וביצעה ד ר ו מ ית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

חניש7

New member
שקיות פילו במילוי גבינות

חבילת בצק פילו 1/2 כוס שמן זית 1/2 קג גבינה 9% 200 גרם גבינת קשקבל מעושנת מגורדת 2 ביצים מלח פלפל גבעולי עירית לערבב חומרי המלית פותחים 2 עלי פילו ומורחים בשמן זית. מחלקים לריבועים של 10 /10 מניחים במרכז כל ריבוע 2 כפות מלית. מקווצצים א הקצוות לצורת שקית וקושרים בעזרת עירית. לאפות בתנור מחומם עד שמזהיב כ15,20 דקות
 

effyba

New member
עוגת גבינה של מסעדת "טאטי" בגבעתיים

עוגת גבינה של טאטי המצרכים לתחתית העוגה: 250 גרם ביסקוויט פתי בר וניל 110 גרם חמאה מומסת המצרכים למלית: 300 גרם גבינה לבנה 9% 300 גרם גבינת שמנת 30% 3 ביצים 1 חלמון 2 קופסאות שמנת חמוצה 220 גרם סוכר תמצית וניל קורט מלח גרד מקליפת לימון אחד המצרכים לציפוי: 2 קופסאות שמנת חמוצה 60 גרם סוכר אופן ההכנה של תחתית העוגה: טוחנים את הביסקוויטים במג'ימיקס, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה ובצקית. לאחר מכן משטחים את התערובת בעזרת הידיים לשכבה אחידה בתבנית בקוטר 26 ס"מ ומניחים בצד. אופן ההכנה של המלית: מערבבים את כל חומרי המלית לפי הסדר הרשום בחומרים באמצעות מטרפה, עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה מעל לתחתית הביסקוויטים. לאחר מכן מכניסים לתנור, שחומם מראש לחום של 160 מעלות, ואופים במשך שעה עד שעה ו-10 דקות (העוגה צריכה להיות רוטטת במרכז). מוציאים מן התנור ומניחים בחוץ למשך 10 דקות. בינתיים מערבבים בזריזות את חומרי הציפוי, שתי קופסאות שמנת חמוצה ו-60 גרם סוכר. יוצקים את הבלילה בשכבה אחידה על גבי העוגה ומחזירים לתנור למשך שתי דקות נוספות. בתום האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכה למשך 20 דקות נוספות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומקררים אותה במשך חמש שעות לפחות.
 
למעלה