זיוי האחת וזהו
New member
רוטב גבינה של נירה רוסו/ פל
רוטב גבינה של נירה רוסוו פל / מתכונים ו 15:24 | 29/06/05 מתוך הספר "100 פשטידות של נירה רוסו" 50 גר' חמאה 1 כף קורנפלור 1 כפית שטוחה חרדל חריף (אני אוהבת את הטעם מודגש יותר אז שמה כף חרדל דיזון) מלח, פלפל שחור גרוס 1 כפית אץ מרק (רק אם רוצים) 1 מיכל שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב 100 גר' גבינת טל העמק מגוררת (אני מוסיפה עוד 50 גר' קשקבל/פרמזן) אופן ההכנה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקורנפלור, כך מרק עוף והחרדל ומערבבים עד שנוצרת רביכה. מוסיפים את החלב, השמנת ומערבבים היטב תוך כדי בישול עד שהרוטב קטיפתי, מוסיפים חצי מכמות הגבינה, (השאר יזרה על המאפה) טועמים ממליחים ופלפלים זה רוטב בסיסי נהדר וטעים עם טעם עדין של חרדל, מתאים לצקת על פרוסות תפוחי אדמה/איטריות,ירקות מאודים לפי העדפה (כרובית, ברוקולי), בלינצס וכד' - לפזר מעל את שארית הגבינה ולתנור. אפשר לטגן בניפרד בצל קצוץ ופטריות ולאחד עם הרוטב. טעים.
רוטב גבינה של נירה רוסוו פל / מתכונים ו 15:24 | 29/06/05 מתוך הספר "100 פשטידות של נירה רוסו" 50 גר' חמאה 1 כף קורנפלור 1 כפית שטוחה חרדל חריף (אני אוהבת את הטעם מודגש יותר אז שמה כף חרדל דיזון) מלח, פלפל שחור גרוס 1 כפית אץ מרק (רק אם רוצים) 1 מיכל שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב 100 גר' גבינת טל העמק מגוררת (אני מוסיפה עוד 50 גר' קשקבל/פרמזן) אופן ההכנה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקורנפלור, כך מרק עוף והחרדל ומערבבים עד שנוצרת רביכה. מוסיפים את החלב, השמנת ומערבבים היטב תוך כדי בישול עד שהרוטב קטיפתי, מוסיפים חצי מכמות הגבינה, (השאר יזרה על המאפה) טועמים ממליחים ופלפלים זה רוטב בסיסי נהדר וטעים עם טעם עדין של חרדל, מתאים לצקת על פרוסות תפוחי אדמה/איטריות,ירקות מאודים לפי העדפה (כרובית, ברוקולי), בלינצס וכד' - לפזר מעל את שארית הגבינה ולתנור. אפשר לטגן בניפרד בצל קצוץ ופטריות ולאחד עם הרוטב. טעים.