פשטידת קישואים/צחי בוקששתר ביוון
פשטידת קישואים/צחי בוקששתר ביוון מתכנית טלוויזיה החומרים: 3 קישואים קובית גבינת פטה 2 ביצים מעט אורז יווני שדומה לבורגול (אין כמות אבל בערך חופן) פלפל שחור מלח שמן זית - לתיבול התערובת אופן ההכנה: - שמן זית - לתחתית התבנית - שופכים את שמן הזית לתוך תבנית פיירקס 28 (שכבה עבה לפחות 1 ס"מ) - מפזרים מעל מעט קמח ומעט מלח - את הקישואים ואת גבינת הפטה מגרדים בפומפיה. - מערבבים את החומרים לעיסה - מניחים את התערובת מעל השמן (בזהירות - מניחים מעל בלי לערבב עם השמן) - לשטח בעדינות את התערובת שבתבנית - ליישר בעדינות - לפזר מעל מעט קמח ומעט מלח - מכינים בלילה מחלב ושמן להוסיף לבלילה 1 ביצה (בערך 1 :1 אין כמויות – 1 ביצה 1 כוס חלב) לערבב היטב את הבלילה ולצקת מעל הפשטידה - להכין 2 ביצים קשות, לקלף ולחתוך לחתיכות קטנות שאותן מסדרים מעל בלילת הפשטידה. לאפות כ-1/2 שעה עד להזהבה. הערות: מקור המתכון: צחי בוקששתר בתכנית טלוויזיה
פשטידת קישואים/צחי בוקששתר ביוון מתכנית טלוויזיה החומרים: 3 קישואים קובית גבינת פטה 2 ביצים מעט אורז יווני שדומה לבורגול (אין כמות אבל בערך חופן) פלפל שחור מלח שמן זית - לתיבול התערובת אופן ההכנה: - שמן זית - לתחתית התבנית - שופכים את שמן הזית לתוך תבנית פיירקס 28 (שכבה עבה לפחות 1 ס"מ) - מפזרים מעל מעט קמח ומעט מלח - את הקישואים ואת גבינת הפטה מגרדים בפומפיה. - מערבבים את החומרים לעיסה - מניחים את התערובת מעל השמן (בזהירות - מניחים מעל בלי לערבב עם השמן) - לשטח בעדינות את התערובת שבתבנית - ליישר בעדינות - לפזר מעל מעט קמח ומעט מלח - מכינים בלילה מחלב ושמן להוסיף לבלילה 1 ביצה (בערך 1 :1 אין כמויות – 1 ביצה 1 כוס חלב) לערבב היטב את הבלילה ולצקת מעל הפשטידה - להכין 2 ביצים קשות, לקלף ולחתוך לחתיכות קטנות שאותן מסדרים מעל בלילת הפשטידה. לאפות כ-1/2 שעה עד להזהבה. הערות: מקור המתכון: צחי בוקששתר בתכנית טלוויזיה