50 גרם
לפחות זה מה שכתוב במאמר : מה הכמות שעליי לצרוך על מנת להנות מיתרונותיה של שיבולת השועל? ההמלצות הכלליות לצריכת סיבים מדברות על 20-35 גרם סיבים ליום (משתנה ביחס לגיל). כאשר מתוכם יש לצרוך כמות של 3-10 גרם סיבים מסיסים ליום על מנת להנות מהיתרונות הבריאותיים שלהם. כמות זו שוות ערך לדייסה העשויה מבישול של חמש כפות שיבולת שועל עם חצי כוס חלב בתוספת מים עד הסמיכות הרצויה (כ200 קלוריות). ככל שהמקור של הסיבים המסיסים יותר מעובד, יש לצרוך כמות גדולה יותר של שיבולת שועל על מנת להנות מיתרונותיה. ההמלצה היא על לא יותר משלושים גרם סיבים ליום. ואם כבר ש"ש , הנה ארוחת בוקר מצויינת שהתזונאי המליץ לי (לפחות למי שמחפש חיטוב ...) : 4 כפות שיבולת שועל (40 גרם) יוגורט 1.5 אחוז שומן בננה קטנה\ אפרסק קטן\ מלון 200 גרם \ תפוח (חתוכים לחתיכות כמובן) אפשר גם קצת קינמון סה"כ קלוריות כ 250 - 300 , ארוחת בוקר מושלמת .