מפגש פורום

GnomeBubble

New member
זה נראה לי כמו רעיון טוב

יש הרבה אנשים שרוצים לקנות ספר, אבל לא יודעים איזה - והביקורות באמאזון לא כך עוזרות, ובגלל שאי אפשר למצוא את רוב הספרים האלה בחנויות ספרים בארץ, אין לנו הזדמנות לעיין בהם.

Tenguy

New member
אפשר לדעת בכמה אנשים בערך מדובר?

אני חושב שהד'וגו ברחובות זה רעיון נהדר. מעניין כמה אנשים יכולים להיכנס פנימה ? אני מוכן להתנדב בכל מה שקשור לקליגרפיה יפנית-סינית, ציורי דיו, הרצאות בתחומים האלה. יש לי גם כמה סרטים יפנים (רובם בתרגום לאנגלית) ואחרים בוידיאו וב-dvd מן הקולנוע, על התרבות והמקומות ביפן, על קליגרפיה וציור. ואני מודה ומתוודה שקניתי לפני חודש גם את ה-dvd של כל הפרקים של היקארו-נו-גו (כולל ה-special של הקדם טורניר הוקוטו)

הסרטים אודות תרבות יפן נשמעים טוב

זה מתחיל להישמע כמו מפגש מקסים... היי אי אפשר בלי אוכל נכון
כדאי לתכנן מראש מי מביא מה.

GnomeBubble

New member
כן, בהחלט

כל סרט מעניין על תרבות יפן יהיה מבורך, ואפשר גם לשלב הקרנה של סרט או שניים (ואני מתכוון לסרט עלילתי ולא תיעודי) בתוכנית אם יהיה זמן. יש לי סרט שממש מתאים: Go. מדובר בסרט מאוד קצבי (מנסיוני במפגשים מהסוג הזה בדרך כלל אין לאנשים סבלנות לסרטים איטיים), מעניין ואני מאמין שרוב האנשים בפורום הזה לא ראו אותו, מאחר והוא לא הגיע לקולנוע או לטלוויזיה בישראל עד כמה שאני יודע. הבעיה היחידה עם הסרט הזה היא שאין לו כתוביות בעברית.

GnomeBubble

New member
אוקיי, מצויין

יש לי כיסאות בבית, אבל אני לא חושב שהם נכנסים למכונית, ובכלל לא בטוח שאני אוכל להביא מכונית. אני מניח שזה המקרה לגבי רובנו, אלא אם למישהו יש הרבה מאוד כיסאות מתקפלים, ככה שחלק יצטרכו לשבת על הרצפה, אבל אני מניח שבתוך הדוג'ו זה לא נורא, והרצפה מספיק ישרה בשביל קליגרפיה
בכל מה שנוגע לאוכל, אם נוכל לארגן אוכל יפני ו/או לשלב את זה עם סדנת בישול יפני, זה יהיה נחמד. אני אישית לא יכול לעשות הרבה בנושא, חוץ מלנסות להכין אן-פאן, וגם זה לא בטוח שיצא לי
חוץ מזה, כל מי שיש לו דיסקים של מוזיקה יפנית שיביא את האמנים/שירים האהובים עליו, ונוכל להשמיע את הכל. גם אני אביא את האוסף שלי. ואני מניח שיש לנו כרגע שני מרצים: זאב ארליך ו-Tenguy, הבנתי נכון? אני חושב להכין גם הרצאה היסטורית על יפן, נראה לי משהו מתקופת הייאן, למרות שאני עדיין צריך לבחור נושא ולחקור. אני עוד לא בטוח בנוגע לשיעור יפנית, אבל מי שרוצה שיעור כזה, שיצביע כאן וידרג את עצמו ברמה: מתחיל - שום ידע בשפה, מעבר לכמה מילים בודדות אולי. שיעור למתחילים יציג פשוט כמה מילים בסיסיות, איך מרכיבים משפטים בסיסיים ביותר ואולי הצגה של כמה קאנג'י. מתחיל-פלוס - מכיר קצת מילים ודקדוק בסיסי (דברים כמו wa, ga, desu). שיעור למתחילים-פלוס ינסה להסביר את העיקרים של הדקדוק היפני, וכיצד להתקדם הלאה מהשלב של המשפטים הבסיסיים. בינוני - אוצר מילים יותר רציני, מכיר את כל המיליות הנפוצות ביותר (to, דברים כמו dake, made, nara, וכו'), הטיות פועל בסיסיות וכו'. נראה לי שלשיעור כזה באמת אין סיכוי, אבל אם יהיה כה הוא יתמקד בכל מיני הטיות מתקדמות ותבניות מיוחדות. בסופו של דבר, אם יהיו יותר מ-8-10 דרישות לשיעור ברמה מסויימת, אז אני אשקול להעביר שיעור כזה. אם לא, נסתפק פשוט באימוני היפנית הלא פורמלית, שוודאי יתרחשו. דרך אגב, לכל מי שיש חומר קריאה ביפנית, ויכול להביא, שיביא בבקשה. זה תמיד נחמד לשבת ולקרוא (או לנסות לקרוא
) בצוותא.

Tenguy

New member
אני בהחלט מגדיר את עצמי מתחיל פלוס

כי בגלל שהפסקתי לתרגל יפנית, דיי שכחתי וצנחתי ברמה. אני חושב שלהביא טקסטים ביפנית פשוטה זה רעיון נהדר, אני יכול להביא את הטקסטים של המורה שלי שלמדתי בזמנו... בכלל, אני יותר טוב בקריאה וכתיבה מאשר שמיעה ודיבור. אולי אפשר להעלות כמה מן השיעורים של המורה שלי פה בפורום כבר עכשיו, ולא לחכות יותר מידיי עד שניפגש ???

CountDust

New member
אני מציע לוותר על שיעור יפנית

או, לחילופין, לעשות אותו בסוף המפגש, כך שרק מי שמעוניין יוכל להשאר. לגבי כסאות - הדוג'ו של זאב מרוצף במזרונים כך שאין צורך בכסאות.

Tenguy

New member
מן הפתיח השרשור הבנתי שהיפנית חשובה

וזה החלום של GB, ועל זה הוא דיבר עם ToHrU, לייחד מפגש "שכולו מתמקד ביפן ובלימודי יפנית". ומן הניסיון שלי - מפגש צריך להיות בן שלוש שעות, ממוקד עם שניים שלושה נושאים בלבד, ושכל אחש יחזור ממנו בתחושה שהוא/היא התקדם/ה, התעשר/ה ויש סיבה לבוא שוב וללמוד עוד.. ובטח שלא בזבז/ה את זמנו/ה שבא/ה למפגש (אוף... מתי כבר נפסיק את ההפרדה לזכר ולנקבה בעברית ??? ...). לדעתי, דווקא הדבר הכי פשוט, כמו סרט קולנוע צריך להיות בסוף המפגש, ולימוד היפנית שדורש יותר מאמץ להיות בתחילתו, עם הרצאה מעניינת באמצע (נישנושים וטעימות יהיו לפני ההרצאה ולאחריה. ברור שמפגש ראשון, יהיה עוד קטע של סבב היכרות שזה 10-5 דקות לכל משתתף/ת, ואם יבואו י10-15 זה יכול לקחת בקלות שעה.

Tenguy

New member
אוף, מצטער על שגיאות הכתיב.. מיהרתי

להלן התגובה המתוקנת... נושא: מן פתיח השרשור הבנתי שהיפנית חשובה תוכן: וזה החלום של GB, ועל זה הוא דיבר עם ToHrU, לייחד מפגש "שכולו מתמקד ביפן ובלימודי יפנית". מן הניסיון שלי - מפגש צריך להיות לפחות בן שלוש שעות, ממוקד עם שניים שלושה נושאים בלבד (אפשר ארבעה - אם מדובר בחצי יום), ושכל אחד יחזור ממנו בתחושה שהוא/היא התקדם/ה, התעשר/ה ויש סיבה לבוא שוב וללמוד עוד.. ובטח שלא בזבז/ה את זמנו/ה שבא/ה למפגש (אוף... מתי כבר נפסיק את ההפרדה לזכר ולנקבה בעברית ??? ...). לדעתי, דווקא הדבר הכי פשוט, כמו סרט קולנוע צריך להיות בסוף המפגש, ולימוד היפנית שדורש יותר מאמץ להיות בתחילתו, עם הרצאה מעניינת, או שתיים, באמצע (נישנושים וטעימות יהיו לפני כל הרצאה ולאחריה. ברור שבמפגש ראשון, יהיה עוד קטע של סבב היכרות שזה 10-5 דקות לכל משתתף/ת, ואם יבואו י10-15 זה יכול לקחת בקלות שעה. דבר נוסף - ללמד יפנית זה לא כזה פשוט, חובה להתכונן לקראת זה ולהכין חומר, לשכפל דפים ולוודא שזה ניכנס למסגרת הזמן הרצויה (שעה), ולחייב איכשהו אחרים לעשות שיעורי בית... כדי שכולם יוכלו להתקדם ביחד...

GnomeBubble

New member
אוקיי

קודם כל - אני מניח שלא הבהרתי את עצמי בצורה בהירה לגמרי - המפגש יתמקד ביפן מכל בחינה אפשרית. הנושאים שיהיו במפגש הם בעצם מה שמעניינים את כל מי שנמצא כאן בפורום, ומכאן לימוד יפנית הוא נושא שבאופן עקרוני אמור להיות טבעי, אבל דווקא בהודעה המקורית שלי, הדגשתי יותר את החשיבות של הסדנאות וההרצאות, גם אם זה לא כל כך הובן. זה לא בגלל ששיעורי יפנית לא נראים לי חשובים, אלא בגלל שזה עניין קצת בעייתי. קודם כל, אפילו אם נצליח למצוא רמה שקולעת לרוב מי שבא למפגש (בינתיים זה נראה כמו "מתחיל-פלוס"), אז עדיין יהיו פערים בידע של כל אחד מהמשתתפים. אם היה מדובר בקורס, היה אפשר לגשר על הפערים ב-2-3 שיעורים לכל היותר ואח"כ להתקדם הרבה מאוד ביחד, אבל אנחנו מדברים כאן רק על שיעור קצרצר אחד. גם אם יהיו עוד מפגשים בסדרה (ואני בהחלט מקווה שיהיו), יעבור קצת זמן בין מפגש למפגש ולא תמיד יגיעו אותם אנשים, ככה שבפועל אני לא חושב שנוכל להגיע כאן למשהו כמו קורס עם התקדמות של ממש. אולי שווה לשקול לעשות משהו כזה דווקא על גבי הפורום עצמו. ובכל זאת, למרות כל מה שאמרתי, אם אנשים רוצים שיעור, אני אנסה בכל זאת לחשוב על משהו קצר וקולע שיתאים למפגש אחד. לרמת המתחילים-פלוס זה יכול להיות מעין insight, על הקצה המזלג, לתוך ההגיון הפנימי של הדקדוק היפני. זה משהו שקצת קשה להעביר בתור מאמר (למרות שגם די קשה להעביר אותו בתור שיעור), אבל אם מבינים את זה, זה נותן הרבה. אם נחליט ללכת על דבר כזה, אני כמובן אכין מערך שיעור מפורט וכל מה שצריך. אם אני אבוא לא מוכן, אז ברור שלא יצא מזה כלום. אם נוותר, בסופו של דבר, על שיעור, אז עדיין נתאמן על שיחה ועל חומרי הקריאה שאנשים יביאו, וכמובן שאם למישהו יהיה שאלות, אז ננסה לענות אחד לשני. ועכשיו לדבר אחר ומאוד חשוב שהזכרת: לוח-הזמנים. לא התכוונתי להיכנס לה בינתיים, כי אנחנו עוד לא בטוחים אילו פעילויות יתקיימו, אבל בסופו של דבר נצטרך להכין אחד כזה. אני מעדיף שהמפגש יתקיים לפחות 5 שעות. זה לא אומר שכל אחד חייב להשאר במשך כל הזמן הזה כמובן - להפך, אם המפגש יהיה יותר ארוך, לאנשים שיש להם בעיית זמן באותו היום יהיה יותר מרווח תמרון, ויש יותר סיכוי שיוכלו להגיע לחלק מהזמן. בקשר לסדר הפעילויות, הדבר היחיד שברור לי לחלוטין עכשיו, הוא שצריך להקדיש זמן בהתחלת המפגש, לפחות חצי שעה ואולי אפילו יותר משעה, להתכנסות והיכרות, במיוחד במפגש הראשון. את זמן ההיכרות ואת ההפסקות (שבטח יהיו) ננצל כדי לדבר, לשמוע מוזיקה יפנית, לעבור ביחד על חומרי הקריאה וכל הפעילויות הכלליות האחרות שלא נכנסות לשום מסגרת. זה זמן די חשוב, בסופו של דבר. סרט, אם יהיה (ואם יהיה, יהיה רק אחד, כי אחד כזה לוקח שעתיים), כנראה שכדאי באמת לשמור לסוף המפגש, כדי לא להכריח את מי שאין לו זמן לראות אותו.

CountDust

New member
הצעת לו"ז אפשרי:

10:00 - הגעה 10:00-10:30 - מפגש והיכרות 10:30-11:00 - הדגמת אייקידו ואיאידו 11:00-11:45 - הרצאה והדגמת קליגרפיה יפנית 11:45-12:30 - אוכל, מוסיקה ומה שרוצים 12:30-13:15 - הרצאה/שיעור בנושא השפה היפנית 13:15-14:00 - סרט תיעודי כלשהו על יפן 14:00 - סיום (14:00-15:30 - הקרנת סרט יפני למי שמעוניין להשאר)

furrball

New member
נשמע טוב

בהתחשב שרוב הסיכויים שמוקדם יותר מ-13:00 אני לא אגיע באיזה יום שזה לא יהיה, אז אני שמח שיש לי לפחות סיכויי להגיע לחלק של השפה XD

GnomeBubble

New member
נראה טוב

רק עוד לא בטוח שיהיה בכלל שיעור יפנית. אני עדיין מחכה לראות אם תהיה מספיק דרישה לזה.

CountDust

New member
לא חייב להיות "שיעור יפנית"

לכן כתבתי "שיעור בנושא השפה היפנית". יכול להיות על התפתחות השפה או הכתב, היבטים מעניינים כלשהם בשפה היפנית וכיוב'

למעלה