אוקיי
קודם כל - אני מניח שלא הבהרתי את עצמי בצורה בהירה לגמרי - המפגש יתמקד ביפן מכל בחינה אפשרית. הנושאים שיהיו במפגש הם בעצם מה שמעניינים את כל מי שנמצא כאן בפורום, ומכאן לימוד יפנית הוא נושא שבאופן עקרוני אמור להיות טבעי, אבל דווקא בהודעה המקורית שלי, הדגשתי יותר את החשיבות של הסדנאות וההרצאות, גם אם זה לא כל כך הובן. זה לא בגלל ששיעורי יפנית לא נראים לי חשובים, אלא בגלל שזה עניין קצת בעייתי. קודם כל, אפילו אם נצליח למצוא רמה שקולעת לרוב מי שבא למפגש (בינתיים זה נראה כמו "מתחיל-פלוס"), אז עדיין יהיו פערים בידע של כל אחד מהמשתתפים. אם היה מדובר בקורס, היה אפשר לגשר על הפערים ב-2-3 שיעורים לכל היותר ואח"כ להתקדם הרבה מאוד ביחד, אבל אנחנו מדברים כאן רק על שיעור קצרצר אחד. גם אם יהיו עוד מפגשים בסדרה (ואני בהחלט מקווה שיהיו), יעבור קצת זמן בין מפגש למפגש ולא תמיד יגיעו אותם אנשים, ככה שבפועל אני לא חושב שנוכל להגיע כאן למשהו כמו קורס עם התקדמות של ממש. אולי שווה לשקול לעשות משהו כזה דווקא על גבי הפורום עצמו. ובכל זאת, למרות כל מה שאמרתי, אם אנשים רוצים שיעור, אני אנסה בכל זאת לחשוב על משהו קצר וקולע שיתאים למפגש אחד. לרמת המתחילים-פלוס זה יכול להיות מעין insight, על הקצה המזלג, לתוך ההגיון הפנימי של הדקדוק היפני. זה משהו שקצת קשה להעביר בתור מאמר (למרות שגם די קשה להעביר אותו בתור שיעור), אבל אם מבינים את זה, זה נותן הרבה. אם נחליט ללכת על דבר כזה, אני כמובן אכין מערך שיעור מפורט וכל מה שצריך. אם אני אבוא לא מוכן, אז ברור שלא יצא מזה כלום. אם נוותר, בסופו של דבר, על שיעור, אז עדיין נתאמן על שיחה ועל חומרי הקריאה שאנשים יביאו, וכמובן שאם למישהו יהיה שאלות, אז ננסה לענות אחד לשני. ועכשיו לדבר אחר ומאוד חשוב שהזכרת: לוח-הזמנים. לא התכוונתי להיכנס לה בינתיים, כי אנחנו עוד לא בטוחים אילו פעילויות יתקיימו, אבל בסופו של דבר נצטרך להכין אחד כזה. אני מעדיף שהמפגש יתקיים לפחות 5 שעות. זה לא אומר שכל אחד חייב להשאר במשך כל הזמן הזה כמובן - להפך, אם המפגש יהיה יותר ארוך, לאנשים שיש להם בעיית זמן באותו היום יהיה יותר מרווח תמרון, ויש יותר סיכוי שיוכלו להגיע לחלק מהזמן. בקשר לסדר הפעילויות, הדבר היחיד שברור לי לחלוטין עכשיו, הוא שצריך להקדיש זמן בהתחלת המפגש, לפחות חצי שעה ואולי אפילו יותר משעה, להתכנסות והיכרות, במיוחד במפגש הראשון. את זמן ההיכרות ואת ההפסקות (שבטח יהיו) ננצל כדי לדבר, לשמוע מוזיקה יפנית, לעבור ביחד על חומרי הקריאה וכל הפעילויות הכלליות האחרות שלא נכנסות לשום מסגרת. זה זמן די חשוב, בסופו של דבר. סרט, אם יהיה (ואם יהיה, יהיה רק אחד, כי אחד כזה לוקח שעתיים), כנראה שכדאי באמת לשמור לסוף המפגש, כדי לא להכריח את מי שאין לו זמן לראות אותו.