GnomeBubble
New member
../images/Emo41.gif מפגש פורום ../images/Emo35.gif
טוב, אתם בטח זוכרים שכבר דיברנו כאן על מפגש פורום אפשרי בתור נספח לכנס אחר, למשל יום פתוח של אונ' ת"א או אנימה-קון. מפגש כזה יהיה נחמד כמובן אבל הוא יהיה בצילו של אירוע מרכזי אחר ויש גבול לפעילויות שנוכל לקיים. אתמול ToHrU הציעה רעיון אחר, שיכול להיות ממש מדהים, אם נצליח לקיים אותו: מפגש/כנס משלנו, שכולו מתמקד ביפן ובלימודי יפנית. אני חייב להודות שגם אני חלמתי על זה הרבה פעמים, אבל יש לי נטיה מצערת להשאיר את החלומות שלי בגדר חלומות במשך הרבה זמן, במקום לנסות להגשים אותם
לכן, באמת כל הכבוד ל-ToHrU שבאה עם הרעיון.
אז במה מדובר בעצם? בכנס שמוקדש לנושא נוכל לארגן פעילויות כמו:
תרגול שיחה ביפנית - ננסה לדבר ביננו ובין עצמנו בזמן-אמת ביפנית. די קשה, אבל עם מיעוט היפנים בארץ צריך לתרגל בתנאים שיש.
שיעורי יפנית - למרות שיש המון רמות שונות של יפנית בפורום, וקשה לארגן שיעור ברמה שמתאימה לכולם, אני חושב שלשיעורי היכרות למתחילים של ממש (כאלה שלא יודעים יותר מכמה מילים) ולמתחילים-פלוס (כאלה שרוצים ללמוד דקדוק בסיסי) יהיה מספיק קהל והם ילכו יפה.
מוזיקה יפנית - נשמיע שירים ביפנית ואולי יהיה גם קריוקי?
סדנאות תרבות יפן - אולי החלק הכי חשוב ומושך בכנס: אפשר יהיה לקיים סדנאות שונות בנושאים שקשורים לתרבות יפן: סדנאת קליגרפיה, סדנאת הכנת סושי, סדנאת אוריגאמי, טקס תה יפני (茶道) ועוד. בשביל כל זה אנחנו צריכים כמובן מומחים (או לפחות אנשים שמכירים את התחום, אם לא נמצא מומחים) שיסכימו לארגן ולנהל כל אחת מהסדנאות.
הרצאות ומצגות - עוד חלק מלא ערך חינוכי, רק אחד שכולל פחות השתתפות עצמית
. למרות הקונוטציה המפחידה של המילה הרצאה, בסך הכל אפשר לעשות הרצאות מאוד מעניינות על מגוון נושאים, החל מההיסטוריה של יפן בתקופת הייאן העתיקה, דרך הרצאה על סמוראים בתקופת מורומאצ'י או על תיאטרון הקאבוקי בתקופת אדו ועד יפן המודרנית של היום. פשוט צריך למצוא מרצה שיעביר את החומר בצורה קלילה ומעניינת. כמובן שכל זה נראה קצת גדול ובומבאסטי בשביל פורום קטן כמו שלנו, ואני באמת לא חושב שנוכל לקיים כנס כזה לבד. אבל לא צריך להתחיל בגדול כמו שתיארתי למעלה. חוץ מזה, נראה לי שהיום, עם כל הפופלריות של אנימה ומנגה, אני חושב שבכל זאת נוכל לקיים כנס משמעותי, עם אנשים שהם לא חברים קבועים של הפורום. מי שהיה באנימה-קון האחרון, בטח ראה שהרבה אנשים הלכו לכל ההרצאות שקשורות ליפן (והיו רק שתיים כאלו, אם אני זוכר נכון), למרות שהן היו בחדר צדדי ולא בולט, והרעש מהאולם הראשי היה חזק מאוד, והפריע למהלך ההרצאה. אז אולי אם נארגן כנס, במיוחד כנס גדול ומושך כזה, גם נצליח להביא אנשים. וכאן אנחנו מגיעים לבעיה פרקטית אחרת: הייתי רוצה לקיים כנס שהכניסה אליו תהיה בחינם (או לכל היותר בתשלום סמלי של 5 שקלים, או משהו כזה, אם זה הכרחי). אפשר לקיים כנס כזה במקום פתוח כמו פארק הירקון אבל אז אנחנו מוגבלים באפשרויות:
צריך לארגן מראש ולהביא שולחנות וכיסאות בשביל כל הסדנאות
אי אפשר יהיה להשתמש במקרן למצגות, וזה די מחסל את האופציה של הרצאות
תהיה בעיה גדולה של רעש מבחוץ שתפריע לעשות סדנאות או שיעורים בקבוצות גדולות.
אי אפשר יהיה לארגן מוזיקה של ממש - לכל היותר נוכל להביא טייפ נייד עם חבילה ענקית של סוללות ומי שישב במעגל מסביב לטייפ יוכל לשמוע
הפיתרון האידיאלי יהיה למצוא מקום שיסכים לערך את הכנס שלנו בחינם, אבל אני יודע אם נוכל למצוא אחד כזה. אולי בגלל שהכנס שלנו הוא בסך הכל כנס העשרתי וחינוכי (
) עם הרבה ערך-מוסף, יהיה איזה מוסד ציבורי שיסכים לתרום לנו מבנה (או לפחות מקלט ציבורי שאף תנועת נוער עוד לא הספיקה להשתלט עליו
) ואז תיפתר הבעיה. אם לא, פשוט נאלץ להסתפק (לפחות בשביל הפעם הראשונה) בכנס שהוא מפגש פורום משודרג, וגם זה לא כל-כך רע. אז זהו, אני מקווה שההודעה הארוכה הזאת מסכמת את הרעיון די טוב. עכשיו נשאר לי לשאול רק: מה דעתכם? תבואו? לא תבואו? יש הצעות? רעיונות? ביקורות? מישהו מוכן להתנדב לעזור בארגון? מישהו מוכן להיות מרצה או לארגן סדנה מסויימת? בינתיים הכל בגדר רעיון, אבל אני אשמח לכל הצעה לשיפור ובמיוחד להצאות לעזרה שיעזרו לנו להביא את הדבר הזה לפועל.
טוב, אתם בטח זוכרים שכבר דיברנו כאן על מפגש פורום אפשרי בתור נספח לכנס אחר, למשל יום פתוח של אונ' ת"א או אנימה-קון. מפגש כזה יהיה נחמד כמובן אבל הוא יהיה בצילו של אירוע מרכזי אחר ויש גבול לפעילויות שנוכל לקיים. אתמול ToHrU הציעה רעיון אחר, שיכול להיות ממש מדהים, אם נצליח לקיים אותו: מפגש/כנס משלנו, שכולו מתמקד ביפן ובלימודי יפנית. אני חייב להודות שגם אני חלמתי על זה הרבה פעמים, אבל יש לי נטיה מצערת להשאיר את החלומות שלי בגדר חלומות במשך הרבה זמן, במקום לנסות להגשים אותם