מפגש פורום

GnomeBubble

New member
../images/Emo41.gif מפגש פורום ../images/Emo35.gif

טוב, אתם בטח זוכרים שכבר דיברנו כאן על מפגש פורום אפשרי בתור נספח לכנס אחר, למשל יום פתוח של אונ' ת"א או אנימה-קון. מפגש כזה יהיה נחמד כמובן אבל הוא יהיה בצילו של אירוע מרכזי אחר ויש גבול לפעילויות שנוכל לקיים. אתמול ToHrU הציעה רעיון אחר, שיכול להיות ממש מדהים, אם נצליח לקיים אותו: מפגש/כנס משלנו, שכולו מתמקד ביפן ובלימודי יפנית. אני חייב להודות שגם אני חלמתי על זה הרבה פעמים, אבל יש לי נטיה מצערת להשאיר את החלומות שלי בגדר חלומות במשך הרבה זמן, במקום לנסות להגשים אותם
לכן, באמת כל הכבוד ל-ToHrU שבאה עם הרעיון.
אז במה מדובר בעצם? בכנס שמוקדש לנושא נוכל לארגן פעילויות כמו:
תרגול שיחה ביפנית - ננסה לדבר ביננו ובין עצמנו בזמן-אמת ביפנית. די קשה, אבל עם מיעוט היפנים בארץ צריך לתרגל בתנאים שיש.
שיעורי יפנית - למרות שיש המון רמות שונות של יפנית בפורום, וקשה לארגן שיעור ברמה שמתאימה לכולם, אני חושב שלשיעורי היכרות למתחילים של ממש (כאלה שלא יודעים יותר מכמה מילים) ולמתחילים-פלוס (כאלה שרוצים ללמוד דקדוק בסיסי) יהיה מספיק קהל והם ילכו יפה.
מוזיקה יפנית - נשמיע שירים ביפנית ואולי יהיה גם קריוקי?
סדנאות תרבות יפן - אולי החלק הכי חשוב ומושך בכנס: אפשר יהיה לקיים סדנאות שונות בנושאים שקשורים לתרבות יפן: סדנאת קליגרפיה, סדנאת הכנת סושי, סדנאת אוריגאמי, טקס תה יפני (茶道) ועוד. בשביל כל זה אנחנו צריכים כמובן מומחים (או לפחות אנשים שמכירים את התחום, אם לא נמצא מומחים) שיסכימו לארגן ולנהל כל אחת מהסדנאות.
הרצאות ומצגות - עוד חלק מלא ערך חינוכי, רק אחד שכולל פחות השתתפות עצמית
. למרות הקונוטציה המפחידה של המילה הרצאה, בסך הכל אפשר לעשות הרצאות מאוד מעניינות על מגוון נושאים, החל מההיסטוריה של יפן בתקופת הייאן העתיקה, דרך הרצאה על סמוראים בתקופת מורומאצ'י או על תיאטרון הקאבוקי בתקופת אדו ועד יפן המודרנית של היום. פשוט צריך למצוא מרצה שיעביר את החומר בצורה קלילה ומעניינת. כמובן שכל זה נראה קצת גדול ובומבאסטי בשביל פורום קטן כמו שלנו, ואני באמת לא חושב שנוכל לקיים כנס כזה לבד. אבל לא צריך להתחיל בגדול כמו שתיארתי למעלה. חוץ מזה, נראה לי שהיום, עם כל הפופלריות של אנימה ומנגה, אני חושב שבכל זאת נוכל לקיים כנס משמעותי, עם אנשים שהם לא חברים קבועים של הפורום. מי שהיה באנימה-קון האחרון, בטח ראה שהרבה אנשים הלכו לכל ההרצאות שקשורות ליפן (והיו רק שתיים כאלו, אם אני זוכר נכון), למרות שהן היו בחדר צדדי ולא בולט, והרעש מהאולם הראשי היה חזק מאוד, והפריע למהלך ההרצאה. אז אולי אם נארגן כנס, במיוחד כנס גדול ומושך כזה, גם נצליח להביא אנשים. וכאן אנחנו מגיעים לבעיה פרקטית אחרת: הייתי רוצה לקיים כנס שהכניסה אליו תהיה בחינם (או לכל היותר בתשלום סמלי של 5 שקלים, או משהו כזה, אם זה הכרחי). אפשר לקיים כנס כזה במקום פתוח כמו פארק הירקון אבל אז אנחנו מוגבלים באפשרויות:
צריך לארגן מראש ולהביא שולחנות וכיסאות בשביל כל הסדנאות
אי אפשר יהיה להשתמש במקרן למצגות, וזה די מחסל את האופציה של הרצאות
תהיה בעיה גדולה של רעש מבחוץ שתפריע לעשות סדנאות או שיעורים בקבוצות גדולות.
אי אפשר יהיה לארגן מוזיקה של ממש - לכל היותר נוכל להביא טייפ נייד עם חבילה ענקית של סוללות ומי שישב במעגל מסביב לטייפ יוכל לשמוע
הפיתרון האידיאלי יהיה למצוא מקום שיסכים לערך את הכנס שלנו בחינם, אבל אני יודע אם נוכל למצוא אחד כזה. אולי בגלל שהכנס שלנו הוא בסך הכל כנס העשרתי וחינוכי (
) עם הרבה ערך-מוסף, יהיה איזה מוסד ציבורי שיסכים לתרום לנו מבנה (או לפחות מקלט ציבורי שאף תנועת נוער עוד לא הספיקה להשתלט עליו
) ואז תיפתר הבעיה. אם לא, פשוט נאלץ להסתפק (לפחות בשביל הפעם הראשונה) בכנס שהוא מפגש פורום משודרג, וגם זה לא כל-כך רע. אז זהו, אני מקווה שההודעה הארוכה הזאת מסכמת את הרעיון די טוב. עכשיו נשאר לי לשאול רק: מה דעתכם? תבואו? לא תבואו? יש הצעות? רעיונות? ביקורות? מישהו מוכן להתנדב לעזור בארגון? מישהו מוכן להיות מרצה או לארגן סדנה מסויימת? בינתיים הכל בגדר רעיון, אבל אני אשמח לכל הצעה לשיפור ובמיוחד להצאות לעזרה שיעזרו לנו להביא את הדבר הזה לפועל.

furrball

New member
../images/Emo45.gif

...אני בעד כל דבר שיהיה, התכנסות קטנה כמובן וכל דבר גדול מזה פי כמה. אני חושב שאפשר לתכנן התכנסות נפרדת מכנסים וכאלה בסוף החודש, בת"א או ירושליים. אבל אם יהיה משהו יותר גדול מהתכנסות קטנה אז הבעיה כמובן כמה אנשים יוכלו להגיע. אני, למשל, בימי רביעי\חמישי\שישי לא יכול להגיע לשום מקום כי אני עובד מסביב לשעון. ימים אחרים - אני אבוא, ואשלם אם צריך. קליגרפיה\סושי\אוריגאמי\טקס תה - בטוח שלא בתחום שלי XD

GnomeBubble

New member
חופשות וחגים זה בדרך כלל זמן טוב

לרוב האנשים, אבל אין כאלה בקרוב. נראה לי שנקיים את המפגש בחופש הגדול, כדי שלפחות לתלמידי בית-הספר לא תהיה בעיה להגיע. בשביל מי שעובד או נמצא בצבא, שבתות הם הזמן הכי טוב, אבל בשבת יותר מסובך להגיע למפגש כי אין תחבורה ציבורית, ולכן נצטרך לבחור יום אחר בשבוע.

CountDust

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יוזמה נהדרת!
לדעתי יש בפורום כמה וכמה חבר'ה שעוסקים באמנויות יפניות שונות, או שלפחות מכירים כאלה שעוסקים בהן. אני בטוח שנוכל לארגן 2-3 מתנדבים שישמחו לשתף פעולה. נראה לי שבתור התחלה אפשר לארגן מפגש פורום של כחצי יום, שחוץ ממפגש חברתי, אוכל יפני, מוסיקה יפנית וכיוב' יהיו בו 2-3 הדגמות, הרצאות או שיעורים קצרים בנושא יפן. אני חושב שעדיף להתמקד פחות בשפה היפנית (בשל הבדלי רמות עצומים ובכדי שגם מי שאינו יודע אפילו מילה אחת ביפנית יוכל להשתתף) ויותר בתרבות יפן. מבחינת מקום - אני חושב שכל מועדון שכונתי קטן, דוג'ו, או אפילו בית או חצר גדולה יכולים להספיק בתור התחלה. ולגבי זמן - כנראה שהיום היחיד שבא בחשבון הוא שישי. במהלך השבוע יהיה מאוד קשה להכניס אירוע כזה.

GnomeBubble

New member
מצויין. ../images/Emo51.gif

אם אנחנו נוכל להשתמש בדוג'ו שלך, אז כבר לא תהיה בעיה של מקום פתוח, ועם המקרן גם אפשר יהיה להציג מצגות וסרטים, מה שפותר לנו את כל הבעיות. בקשר למה ש-CountDust אמר, אני מסכים. כמו שהסברתי בהודעה, שיעורי היפנית זאת אחת הפעילויות הכי פחות חשובות, כי המפגשים האלה לא קבועים ואפשר להתקדם בהם מעט מאוד. חוץ מזה שלימוד יפנית אנחנו ממילא עושים על גבי דפי הפורום
פעילויות כמו סדנאות מעשיות, לעומת זאת, זה משהו שקצת קשה לעשות כאן. בכל מקרה, מחר אני אחשוב אולי על כמה נושאים להרצאה/מצגת (גם אני צריך להכין משהו, לא?
) ואעלה אותם כאן. בינתיים, כל מי שרוצה ויכול לעזור בארגון מוזמן להציע את עצמו. אנחנו צריכים אנשים לצוות ארגון. אני כבר יהיה שם, ו-ToHrU הודיעה כבר שהיא גם מסכימה לעשות כל מה שאפשר מהצבא, ואני בטוח שעם יצטרפו עוד כמה אנשים כאן מהפורום לא תהיה לנו כבר בעיה. על זמן ספציפי נחליט אחרי שנמצא תאריך שכל (או לפחות רוב) המרצים/מדגימים יוכלו להגיע אליו. מבחינת שעה, נראה לי שאמצע היום (משהו כמו החל מ-10 בבוקר ועד 4 בצהריים) יתאים לכולם? ובינתיים, עוד משהו אחד, למי שעוד לא ראה: האתר של הכנס השנתי ללימודי אסיה של אוניברסיטת ת"א מכיל תוכניה מפורטת ותקצירי הרצאות. רוב ההרצאות שם נשמעות די אקדמיות (בהשוואה לכנס שהיה בירושלים) ואני לא יודע אם זה יעניין את כולם, אבל מגוון הנושאים שם ממש גדול, ויש מקום נכבד מאוד ליפן. באמת שיש לי חשק גדול לבוא בשני הימים של הכנס, ונראה לי שאני גם אתקשה לפעמים לבחור בין הרצאות

אשמח לתת הדגמת אייקידו או חרב

או גם וגם. ואם תרצו אוכל להדגים גם איך לא לנגן בשקוהאצ'י.

Hinomaru

New member
נשמע נהדר!

אם המפגש הולך להערך בדוג'ו של זאב אז אשתדל לעשות הכל כדי להגיע! אני מתכוון להתחיל ללמוד איאיידו בתחילת החופש הגדול, זה לא כמו אייקידו אבל עדיין, מה יהיה טוב יותר מלהפגש גם איתכם וגם עם האדם שגרם לי להתעניין באמנויות לחימה מבלי לדעת שהוא עשה את זה בעצם? :) אבל יש כמה בעיות שכנראה ימנעו ממני להגיע. הראשונה היא שההורים שלי בחיים לא יתנו לי ללכת להפגש עם אנשים מבוגרים שאני לא מכיר למרות שיש פה כמה אנשים שאפשר לומר שאני פחות או יותר מכיר אותם, והבעיה השניה היא שרחובות די רחוקה מאיפה שאני גר (יפו) וההורים שלי עסוקים מדי מכדי להסיע אותי, וכנ"ל עזריאלי.

GnomeBubble

New member
אני מבין את החשש של הורים מדברים

כאלה. זאת באמת קצת בעיה. אני לא יודע מה אתה יכול לומר כדי לגרום להם להרגיש יותר בטוחים, חוץ מזה שעומדים להיות שם דווקא הרבה ילדים. בקשר להגעה, אני מניח שלא צריכה להיות בעיה להגיע עם תחבורה ציבורית. אני גר הרבה יותר צפונה מיפו, למשל

הפתרון המושלם לדאגת ההורים

תזמין אותם
או מישהו בוגר אחר שהם סומכים עליו/ה.

tals56

New member
dojo wa nan desu ka?

מה זה דוג'ו? ותגיד לי אם אמרתי את זה נכון...תודה

Tenguy

New member
הכוונה פה לדוג'ו זה : אולם אימונים

ביפן דוג'ו זה כל מקום דיי גדול שנועד לאירועים שיש להם משמעות. גם חדר המדיטציות והתפילות במקדש ביפן נקרא ד'וגו. אגב - שאלה לזאב - מה הגודל (במ"ר, לא בטאטאמי
) של הדוג'ו ברחובות?

Tenguy

New member
אוו.. זה גודל טוב... אפשר להכניס 50

דיי בקלות, בישיבה מסביב או בשורות-שורות... השאלה אם יש מספר כזה של כסאות? לי אין בעייה לשבת כמו ביפן על הרצפה, אבל אני מקווה שיש כריות או סוג של ריפוד לישיבה על הרצפה... אולי אפשר להגיד שכל אחד יבוא עם איזו כרית ישיבה (ונא לא להשוויץ עם zabuton אורגנאלי מיפן...
)

Obake

New member
כן, רשמת את זה נכון =)

למרות שהדרך הקצרה יותר (וההרבה פחות רשמית) לרשום את המשפט תהיה "dojo tte?" או לחלופין "dojo tte nani?" למילה tte יש הרבה תפקידים, אני מניחה שאפשר להגיד בכלליות ש-tte משמש תפקיד של מרכאות.. לדוגמא כמו עכשיו dojo tte, אפשר לתרגם את זה לכתב בתור: "dojo?" כאילו ציטטת את המילה dojo מהמילים של מי שדיבר לפניך. (אני גם חושבת שאפשר להחליף את המילה tte ב-to, תקנו אותי אם אני טועה...)

hazu1

New member
אני אשמח לעזור בארגון

להכין אוכל יפני זה קצת גדול עלי, אבל אני אשמח להביא אדה-ממה לנשנוש. מה דעתכם לגבי ספרי לימוד ומילונים- כך שיהיה אפשר להתרשם מסוגים שונים לפני שמחליטים על קנייה?

למעלה