נסיון חיים...צודקת....ואגב
זה משחק לשני הכיוונים. אני אישית מאמינה שהערכה עצמית מגיעה קודם כל מהבית. אם חינכו אותך בצורה מסוימת לוקח לך זמן להשתחרר מהחינוך הזה אפילו אם את בנאדם שונה לגמרי ממה שניסו להכניס לך לראש שאת. מה שמביא אותי לעניין נסיון החיים - נתקלתי ב'צעירותי' באנשים שהיו מלאי בטחון עצמי בגלל החינוך והפרגון שהם קיבלו בבית, אבל במשך השנים הם גילו שהם בעצם לא ה'גרוייסע מציאה' שתמיד אמרו להם שהם. ככל שהם מתבגרים הבטחון העצמי שלהם פוחת, והם מבינים שהיום בגילאי ה-30 הם לא מה שהם חשבו שהם בגיל 20 ופחות, בתיכון אפילו. כשזה מקרה הפוך -כשאת מגיעה ממקום של הערכה עצמית ירודה, הסיכוי הוא שנסיון החיים שלך יוכיח לך ההיפך. דוגמא אפילו קצת שטחית אבל ממחישה - לפני כמה זמן נתקלתי במישהו שהיה תמיד בחור חמוד - חתיך כזה, קצת שוויצר, וזה הכל...אבל זה הספיק לו לאז....היום בגיל 30, כשחן הנעורים שלו הלך - כבר לא נשאר שם כלום. הוא יכול לחיות על זכרונות הנעורים שלו כבר עכשיו. מכירה גם אשה בגילאי ה-40 שהיתה שתי דקות על הגל, חשבה שהיא און טופ אופ דה וורלד, התרסקה ויחד עם זה הבינה שהיא בעצם לא מה שהיא חשבה שהיא כל הזמן < יש ציור שממחיש את זה - חתול מביט בראי וחושב שהוא אריה >. דימוי עצמי גבוה הוא לא תמיד כ"כ חיובי - הוא יכול להוביל אנשים למקומות מאוד לא ריאלים ולא טובים. וראיתי עוד אנשים שהתרסקו בגלל שדימוי עצמי לא נכון הוביל אותם למחשבה שהם ציפור....מטאפורה, כמובן. בקיצור - אני מאמינה שדימוי עצמי צריך להיות קודם כל *בריא* - וזה משהו שלוקח זמן לפתח, תהליך שצריך לבוא באופן טבעי, בלראות את החיובי בעצמך, בלסמן לעצמך 'וי' קטן על כל הצלחה קטנה.