חידה מבית אייל

avi_fr

New member
נזכרתי !! נזכרתי !!

צודק : לא 4 צילינדרים כי אם קירור מים ! בוקסר שני צילינדרים קירור מים. ואם אני לא טועה עוד כמה קונספטים, אבל אני לא זוכר אותם בודאות. מה שבטוח זה הקירור מים. את השם אני לא זוכר... אני חוזר עוד שבוע ארצה ולכן כל החוברות PB כבר ארוזות.... מנסה להזכר בשם אבל לא מצליח. איפה מצאת אותו ?? (ותיסלם על החידון...)

והתשובה.....

ובכן אבי- אכן אתה צודק ומדובר אכן בקירור מים.. ונחשו איך קוראים לאופנוע.... R1!!! כן, שנים לפני שימהה אפילו חשבו על המפלץ ששלט בקטיגוריית ההיפרספורט, ב.מ.וו הציגו את ה-R1 שלהם. הרעיון היה פשוט להציג אופנוע סופרבייק אמיתי ולהוציא את ב.מ.וו מתדמית ה"וולוו" של האופנועים. האופנוע הוצג לראשונה ב-1990 והציג מנוע בוקסר, דזמו, טווין מקורר מים. המנוע הציג עוד לא מעט חידושים טכניים ונשמר בסוד שנים רבות, למרות שהוחלט לא להעלותו לייצור. ולשאלה איך מצאתי אותו- ישנן שמועות כי עתה ב.מ.וו עובדים על אופנוע סופרבייק חדש. בימי IOL כתבתי על הנושא ונאמר באחת הכתבות כי ישנו סיכוי רב כי האופנוע יתבסס לא מעט על ה-R1 האגדי שלא עלה לייצור. שמועות נוספות מדברות על כך כי האופנוע יהיה מודגש טורבו ( גם בזה יש לב.מ.וו נסיון ד"א- אפילו במירוצים!). אז הנה תמונה של איך צפוי להראות הסופרבייק הבווארי החדש, כמו גם שתי כתבות בנושא... ד"א- אלפרד- מקווה שידעת את התשובה- זה בוקסר, אז אין לך תירוצים כמו לשלאתו של השדון על סדרת ה-K!
מקווה שתחלים במהרה ותיפטר מהגבס!

למעלה