שלום טלי ../images/Emo140.gif (תשובה ארוכה)
התשובה שלך כ"כ כנה ומדהימה, ואני מזדהה איתה לא מעט. יכולה להגיד לך שבמשך תקופה של שנתיים וחצי קראתי בקביעות בפורומים של הרזיה. למעשה, ב-4 החודשים האחרונים, זו התקופה הראשונה שבקושי נכנסת לשם - אולי פעם בשבועיים, אם נזכרת. וזו מבחינתי תחושה גדולה של הקלה. לא שאני נגד פורומים כאלה - יש בהם הרבה מודעות וידע ועצות טובות. אבל האישיו של הבטחון העצמי שלי והפרגון העצמי שלי, היה קשור בעבותות לעניין המשקל וההרזיה, וגלישה בפורומים כאלו רק הזכירה לי באופן תמידי את התסכול שלי בעניין. בעצם זה היה כלי שרת בידי השטן, אם תרצי. אני חושבת שהשינוי המחשבתי שעשית - מעבר מעצבות על מה שאת לא, לעצבות לגבי קבלה עצמית - הוא שינוי מאד מאד מבורך. משום שזה משהו הגיוני, שאפשר לשנות. מתוך הנסיון שלי, לעבור לדפוס של פרגון עצמי - זו עבודה, אולי יומיומית. יכולה להגיד לך, שבעבר כתיבה חיובית כל בוקר, מאד עזרה לי. התחלתי תמיד עם כתיבה על מה שרע, ואז, ניסיתי למצוא פתרונות. קבעתי לי גם כלל כזה, לעולם לא להגיד על עצמי משהו רע, אם לא מוסיפה מיד משפט חיובי מאזן - זה נשמע דבילי, אבל זה עזר. הייתה תקופה שהייתי הולכת ברחוב ואומרת לעצמי מליון פעם בלב: את יפה כמו שאת. את יפה כמו שאת. וגם זה עזר. העניין הוא, שחשיבה חיובית, עובדת בדיוק כמו חשיבה שלילית - זה סוג של שטיפת מוח. אם כל היום המוח שלך עוסק במה שאין לך, אז זה מה שיהיה. כי אפשר לברוח מהכל, חוץ מהמחשבות שלך. הרי אי אפשר לחשוב שתי מחשבות בו זמנית. לכן, אם בוחרים בחשיבה החיובית, זה מיד תופס את המקום של החשיבה הקודמת. אלו הן בינתיים העצות שלי. תגידי, איך הרגשת, אחרי שכתבת את כל מה שכתבת?