חדש בפורום

itay82

New member
הודעה כפולה

פשוט כי המחשב שלי עשה רעשים מוזרים אחרי שכתבתי את הראשונה.

Refugee

New member
אני מתה על הדירות הישנות בברלין

דודה שלי גרה בברלין וכ"כ אהבתי את הדירה שלה (ובתים של חברים) - חדרים ע-צ-ו-מ-י-ם עם תקרה גבוהה מאוד... וחלונות גדולים לאורך כל הקיר. אני לא יודעת אם זה רק בקרויצברג או כל הבתים הישנים שם - אבל זה פשוט היה יפיפה. פה אנחנו גרות גם בדירה ישנה יחסית - אני לא אוהבת איך שבונים את הבתים החדשים כאן - הם מאוד יפים ומגניבים - אבל כדי להוזיל עלויות הם לא תשתמשים יותר כמעט ב-solid bricks אלא תחליף זול יותר, והחדרים ממוצעים ולא גדולים. למזלנו מצאנו דירה ישנה מתחילת המאה שעברה, כבדקנו אותה היא הייתה מזוויעה - קירות בצבע כחול בהיר של תינוקות ושטיח בצבע קרם-אפרסק מלוכלך - והם אמרו שהם יחליפו את השטיח. אז איכשהו שיכנענו אותם להחליף לפרקט במקום שטיח חדש ושאלנו אותם על הצבע - הם אמרו שהצביעה הבאה רק עוד שנה - אבל שמחו לשלם על הצבע ולתת לנו לצבוע - אז עכשיו עדיין יש את החדרים הגדולים והאח של הדירות הישנות, אבל עם רצפת פרקט וקירות בצבע קרם בהיר מאוד (ולקח לי 5 ימים לצבוע את הדירה!!!). אנחנו פה כבר... בערך שנה וחצי ונראה לי שנשאר פה עד שנקנה בית, כי אנחנו כ"כ אוהבות את הדירה - והיא גם במיקום מצוין - 10 דק' מהים, 10 דק' מההורים, 15 דק' מהסיטי, 5 דק' מצ'אפל סטריט (איזור מגניב) ויש חשמלית ברחוב ליד דקת הליכה מפה ותחנת רכבת על צ'אפל סטריט. מה קרה - אף פעם לא ראיתם בחורה שמאוהבת בדירה? זה קורה
ואני חוזרת לניק שלי מלפני ענייני גוגיי - white dragon ולא, אין לי מושג למה אני תמיד בוחרת ניקים מטופשים שלא מסמלים שום דבר.

itay82

New member
לא רק קרויצברג

אני דווקא הכרתי דירות בפרידריכסהיין... זה אותו העיקרון. שלא לדבר על זה שיש שם משהו מיוחד מעבר לבנייה. בפאריס יש דירות ישנות מקסימות. העניין הוא שהחדרים תמיד פצפונים (ככה זה בעיר שהמרחב בה תמיד היה יקר), ונדיר למצוא אנשים שיכולים להרשות לעצמם דירה מקסימה באמת. הדירות הישנות באמת לפעמים חצי מתפרקות. בניינים מהמאה ה-17 הם מאוד רומנטיים מבחוץ, אבל אני לא באמת רוצה לגור בהם בעיר הזאת. בכלל, לפעמים יש לי תחושה שאני חי בתוך עיר-תפאורה כשהדירה שלי היא prop room. זה לא עוזר כשהלימודים שלי מתעסקים ב"איכויות המרחב" וכו'.

Refugee

New member
שלום!!

קליאו או נטע או מה שזה לא יהיה מאוסטרליה. חיה במלבורן עם אוסטרלית - זה מה שהביא אותי לכאן. כרגע לא עושה הרבה בחיים - מתחילה אוניברסיטה (מחדש... הייתי צריכה לעזוב את העברית בירושלים כדי לעבור לאוסטרליה) שנה הבאה ועד אז עובדת במה שיש. כרגע מעט שיכורה כי חזרתי מ-induction לגראנד פרי שם אבלה כמה ימים עוד שבועיים ומרוב התשה משש שעות הרצאה מזגתי לי שתי כוסות פרנג'ליקו עם קרח. אני חייבת לומר שה-induction פה כ"כ שונה מישראל (ואני מצטערת, אבל אין לי שמץ של מוגש איך אומרים induction והבבילון לא נותן לי תשובה) - קודם כל באמצע עשינו הפסקה לברביקיו (שלא תגידו שזאת לא אוסטרליה...) ושנית, רוב אלו שהיו שם יעבדו בשערים של הכניסה לגרנד פרי, אז הסבירו לנו איך שאחת הבעיות היא שבגלל שיש אנשים שמתביישים הם לא עוברים לקדימה של התור (יש שלט שכל מי שאין לו תיק יכול לעבור לקדימה של התור ולא לחכות בתור הארוך) אז שמידי פעם אנחנו צריכים לעבור בין האנשים ולומר להם שאם אין להם תיקים שיבואו ויעברו במהיר כי לא צריך לבדוק להם תיקים, כי אחרת לרובם לא נעים והם סתם מחכים לשווא. בכל אופן - תומר ואלינג - אני שמחה מאוד לראות אתכם פה ומקווה שהשאר יבואו גם כן. בכל אופן, אני יודעת שהיתה לי מטרה בהודעה הזאת אבל אני כבר שיכורה וכאן זה כבר 10.20 בלילה אז אני פורשת.

Yaniv-DC

New member
עכשיו תורי ../images/Emo13.gif

שמי יניב, ואני מתגורר בוושינגטון DC, לא רחוק מהבית הלבן. עברתי לפה כי מי שיצאתי איתו בזמנו בא ללמוד כאן באוניברסיטת GW. אחרי שנתיים ביחד נפרדנו, מאז יצאתי עם עשרות אלפי בחורים (מי מגזים?) עד שמצאתי את האחד - תכירו, שון. אני בוושינגטון כבר שלוש שנים וחצי, והויזה החדשה שלי בתוקף לעוד 5 שנים. עורכת הדין שלי הבטיחה לי לעבוד על משהו קבוע
בשעות היום אני עובד עבור חדשות ערוץ 1, מפיקו המסור והנאמן של ירון דקל, לפני כן עבדתי עם גיל תמרי. פעמיים בשבוע אחה"צ ובימי ראשון בבוקר אני מלמד עברית בבית כנסת רפורמי. נחמד פה ונעים, וסופסוף כבר אין פה מינוס 20 מעלות, וקצת מוזר לי שאני מתחיל להרגיש שזה הבית שלי, אחרי תהליך החיברות הישראלי של צבא, טוב למות, נפולת של וכו'... בעברי התפוזי ניהלתי את פורום ישראלים בחו"ל, הקמתי וניהלתי את פורום "אירוויזיון", ניהלתי את פורום טלוויזיה כשעוד כתבו בו ילדים גדולים מגיל 14, ואחרי הפסקה של כמה חודשים חזרתי למצבת המנהלים עם פתיחת הפורום הזה. אז שוב, מקווה שיהיה לכם נעים פה, ואני מקווה שמחר בבוקר כבר תריחו את הג'חנון (בגרסה החצי פולנית-חצי רומנית).

ronnl

New member
היי שמי רון

גם אני מרוטרדם שבהולנד ,וגם אני מפליטי גוגיי .... גר בהולנד כבר כמעט 4 שנים(שנתיים הלוך חזור שנתיים כמעט חוקית ) והשבוע חוזה בית בספר ללימודי הולנדית נגמר ומחפש בית ספר אחר להמשך הלימודים.... למרות שבימים אלה מחפשים דירה למעבר ולכיוון צפון בגלל העבודה של בן זוגי יורן. עבדתי עד סוף 2003 וכרגע ממתין לראות מה יתפתח עם מעבר הדירה כדי למצוא עבודה קרוב לבית החדש

ronnl

New member
היי שמי רון

גם אני מרוטרדם שבהולנד ,וגם אני מפליטי גוגיי .... גר בהולנד כבר כמעט 4 שנים(שנתיים הלוך חזור שנתיים כמעט חוקית ) והשבוע חוזה בית בספר ללימודי הולנדית נגמר ומחפש בית ספר אחר להמשך הלימודים.... למרות שבימים אלה מחפשים דירה למעבר ולכיוון צפון בגלל העבודה של בן זוגי יורן. עבדתי עד סוף 2003 וכרגע ממתין לראות מה יתפתח עם מעבר הדירה כדי למצוא עבודה קרוב לבית החדש

ro99

New member
למה אתה מזכיר לי ג'חנון?

אולי לפולני-רומני זה לא כל כך טראומטי, אבל לפולניה-תימניה במעמקי הולנד, זה ממש קורע את הלב! וכל מה שיש לי במטבח כרגע זה סיר עם boerenkool, שזה מאכל חורפי הולנדי טיפוסי (וגם מאוד טעים, לדעתי, אבל לא בדיוק ג'חנון). בכל מקרה, ביישת אותי גם בעושר הפרטים שאתה נותן לנו עליך, אז אני מצרפת עוד קצת עלי. שלא תחשבו שאני לא רוצה לדבר פה עם אף אחד... כולם כותבים להם פה על בן/בת זוג, ואני כרגיל קצת מהססת. אני בי ואני חייה כיום עם גבר (הולנדי), וכך הגעתי להולנד. לאנגליה הגעתי בכוחות עצמי: אני נולדתי שם, אז פספורט ואזרחות היו לי מאז ומתמיד, לשמחתי הרבה כשהחלטתי לעזוב את הארץ ולחפש מקום יותר פתוח ליותר סוגי חיים ולשוני בבני האדם. ולונדון התאימה לי מאוד. ואז יום אחד פגשתי את יאן, ואז יום אחד גם החלטתי ללמוד פסיכולוגיה, ואז - כמה שזה לא נשמע הגיוני, במיוחד כשבזמנו לא דברתי מילה הולנדית - הגעתי למסקנה שזה יהיה הרבה יותר פשוט ללמוד בהולנד בהולנדית. וזהו. ויש לנו כלב. ויש פה הרבה רוח (כשגרים פה כמה זמן, אז מתחילים להבין את ההגיון של טחנות רוח). ועכשיו אני הולכת לאכול את הבורקול. MMM... lekker כמו שאומרים בהולנדית (טעים!). ביי(סקסואל... לא! סתם ביי)

itay82

New member
ג'חנון? או כרובים?

כפולני טהור (כמעט... יש צד צ'כי אבל זה לא עוזר לעניינים קולינריים) שגדל על טהרת השפה והאוכל הפולני ואפילו אוהב את שניהם (כן, עכשיו אתם מבינים מאיפה מגיעות כל הסטיות), קצת קשה לי להבין את הג'חנון. העניין הוא שעכשיו ג'חנון הפך לאיזושהי אופנה חולנית גם בפאריס. יש איזושהי מכולת תימנית שבעליה מכין ג'חנון שנחשב לעילוי... העניין הוא שדווקא בצרפת היתרון הגדול ביותר הוא האוכל (בצורה די מביכה זה הפרט הקושר אותי לכאן יותר מכל ומקשה עליי לעזוב. לא בעל,לא חבר, לא בן זוג, האוכל)

Yaniv-DC

New member
חכה שתשמע על הסטייה הרומנית שלי.

אני כבר לא יכול לחכות להגיע לארץ (במאי) כדי שסבתא שלי תכין לי רגל קרושה (הולך לעמוד בפינה)

ronnl

New member
ממ רגל קרושה...

זה מזכיר לי את השבתות שנים אחורה כל שבת כמעט עם אוכל כזה גחנון, חמין רגל קרושה מלווח מה בעצם לא

Yaniv-DC

New member
שאלה שפתאום צצה לי במח...

כשהייתי ילד, לא קראנו לשזה בכלל חמין. אני גדלתי עם צ'ולנט. מתי זה הפך לחמין? וייייש! מצאתי שותף לאהבת הרגל הקרושה.

Yaniv-DC

New member
וזה פתאום מזכיר לי

את הפרצוף של שון כשנתתי לו לטעום כבד. זה שמטגנים עם הרבה בצל, פטריות ויין. האמריקאים לא ממש אוהבים את זה וזה עולה כאן דולר וחצי לפאונד (קצת פחות מחצי קילו), והוא שאל אותי למה אני אוכל קקי. מייד תקעתי בו את המבט הזה של "עכשיו אתה צריך לקנות לי מתנה אם אתה רוצה אותי שוב אי פעם במיטה"

itay82

New member
אז זהו...

רגל קרושה היה ה-דבר שאף פעם לא הצלחתי לאהוב. ואין כזה דבר חמין... יש רק צ'ולנט. ויש גולמבקי וז'רקויה וגהקטע לייבר וקישקע בצ'ולנט ופיירוגי וביגוס וקרמובקי ועוד ועוד... am I making any sense to someone? אבל עדיין... סנוב שכמוני - אין כמו Confit de Canard aux cèpes - ז"א ברווזון בפטריות

Refugee

New member
ג'חנון!!!

אשפר להשיג פה, אבל רק בראשון בבוקר. פעם היו פה ישראלים לא חוקיים שהביאו את זה הביתה (כדי שלא נדע איפה הם גרים ונלשין להגירה) וזה היה ג'חנון אלוהי... ואם אתם מתחילים עם מקומות המוצא אולי עדיף שאני אשתוק עם עבר משפחתי הונגרי, רומני, יוגוסלבי, עיראקי, רוסי והרשימה לא נגמרת... ועכשיו לקחתי את המתכון של סבתא לבורקס הכי טעימים בעולם והייתי כ"כ גאה בעתמי שלקחתי לעבודה ונתתי לכולם לטעום (והייתי עוד יותר גאה כשביקשו ממני את המתכון).

ro99

New member
Goeiemiddag ושבת שלום!

נו, תראו איזה קוסמופוליטית אני! כבר מהנושא רואים! אז אני רונית ואני חייה בהולנד, בכפר גדול על שפת הים. אני פסיכולוגית ועוד (...?!) וחייה שנים על גבי שנים מחוץ לארץ, לחילופין אנגליה והולנד. ואני שמחה שאפשר כל כך מהר לחדש קשרים עם ידידים ממקום אחר...

Loretail

New member
שלומות מקליפורניה

נו אזוי אם בכתיבה עסקינו I came here two years ago to start school and to be with a woman I met and now been together for the last two years. We have an adopted child from Vietnam was adopted when she was 9months and I came when she was five. I am now a step mother with all the responsibilities. I am studying with intention of finishing a PhD in Jewish studies. I teach Hebrew and Bible in our Jewish school( we have five hundred kids) and also I am working on getting pregnant. I as well have a Lhasa Apso doggie which I adore. I really love living in this beautiful area where I am at .We are living in the woods area,,,on a hill, the deer’s are coming here all the time, In fact there is one on my back yard as we speak, eating grass peacefully do miss Israel and I go there twice a year to visit. Now sadly I got to go back to my books and study my white part off. Yalla bye

White Dragon

New member
וואוו

זה נשמע מדהים - הכל... מותר לי לשאול כמה שאלות...? בת כמה הילדה? לפני כמה זמן אימצתן אותה? האם היחסים בינכן השתנו מאז שאתן אמהות? מקווה שאני לא מחטטת... (ואם כן סליחה) זה פשוט נורא מעניין אותי.

Posner1

New member
Hi All

Hey All, Yet another gogay refugee… I’m a student at the University of Michigan (Ann Arbor). I’ve been here for three years, and hopefully next year will be the last year. This winter weather is just driving me nuts! Tata Posner

למעלה