חדש בפורום

Yaniv-DC

New member
../images/Emo41.gifחדש בפורום../images/Emo41.gif

חדש בפורום - הסקר הראשון! אחרי תקופת הרצה טיפה'לה צולעת של הפורום, הגיע הזמן להזיז עניינים! אז יש לנו סקר ראשון, כמובן - הבסיסי ביותר, איפה אתם בעולם? ואם אתם מעוניינים להרחיב מה אתם עושים בחיים ומה הביא אותכם לחו"ל - תרגישו חופשי לשרשר לפה. שלומות.

tommer28

New member
שלום שלום ו-goeiemorgen

אני תומר ואני גר ברוטרדם הולנד (עכשיו כולם במקהלה - we love you tomer)
אנחנו חיים פה כבר שנתיים וחצי ואני נשוי לבעלי כחוק וכדין מזה (כמעט) שנה אני לומד ארכיטקטורה ולשמחתי לא נשאר עוד הרבה למנאיאק.... וזהו, אני גם אחד מהפליטים ההם מהפורום ההוא שגרו לנו בטריקת דלת בפרצוף. מקווה שכולנו, נמצא פה בית חם אצלכם. (לוקח חופן גרעינים ומעביר את רשות הדיבור)

itay82

New member
bonjour / hej

גם אני מהפליטים. שם הייתי אלינג. בכל אופן, שלום. אני איתי ואני אוהב דגים. ובכל זאת... הגוף בפאריס והלב בסטוקהולם, או משהו כזה. אני לומד כאן ארכיטקטורה בינתיים (אך רק שנה שנייה) ומלמד כל מיני שפות כדי לשלם את שכר הדירה הבלתי אפשרי.

tommer28

New member
הי אלינג

לא ידעתי שאתה לומד ארכיטקטורה... איפה אתה לומד? ואיך אתה נהנה מהלימודים? למה לא למדת בסטווקהולם? הבי"ס שם די נחשב...

itay82

New member
היי היי

אני לומד ב-beaux arts... שזה די נחשב בצרפת והאתר בהחלט נפלא, אבל מעבר לזה קצת מאכזב. הרעיון הוא לעבור לסטוקהולם סופית בשנה הבאה. הייתי אמור להתחיל בסטוקהולם בכלל, אבל בגלל איזושהי סטייה בלתי מובנת (והרבה שכנועים של אמא!) החלטתי ש"אולי כדאי בכל אופן להתחיל בעיר יותר גדולה בלה בלה בלה". אתה ברוטרדם... המממ... דלפט?

tommer28

New member
אכן דלפט

כן, כן, עיר הנוריות הממש ממש קטנות
כבר כתבתי פעם כמה שהבירוקרטיה פה היא מהבילתי אפשריות בעולם אבלל האופציות לעומת זאת - לא נגמרות. הפקולטה כלכך גדולה וכלכך מגוונת שאתה יכול לעשות הכל בכל תחום וזה נהדר (לעומת הטכניון בחיפה ממנו אני מגיע, נהדר בדברים מסוימים ונוראי באחרים) זה גם מסביר למה אני רק מספר... אז כמו בכל דבר יש + ויש - , יש
ויש
... בסך הכל אני חושב שאני צובר פה יותר ידע מבטכניון

tommer28

New member
אכן דלפט

כן, כן, עיר הנוריות הממש ממש קטנות
כבר כתבתי פעם כמה שהבירוקרטיה פה היא מהבילתי אפשריות בעולם אבלל האופציות לעומת זאת - לא נגמרות. הפקולטה כלכך גדולה וכלכך מגוונת שאתה יכול לעשות הכל בכל תחום וזה נהדר (לעומת הטכניון בחיפה ממנו אני מגיע, נהדר בדברים מסוימים ונוראי באחרים) זה גם מסביר למה אני רק מספר... אז כמו בכל דבר יש + ויש - , יש
ויש
... בסך הכל אני חושב שאני צובר פה יותר ידע מבטכניון

itay82

New member
נשמע לא רע...

אני התחלתי כאן את הלימודים וחוץ מסטאז' בשוודיה לא באמת היה לי נסיון בשום דבר אחר. הבעיה הכי גדולה שלי עם הלימודים כאן היא תחושת הגנון... טוב, זה והעובדה שהכל מאוד מקומי. אמנם לומדים בעיר מרכזית, גדולה, חיה וכיפית, אבל העובדה שאף אחד לא יודע אנגלית (או כל שפה אחרת חוץ מצרפתית) קצת מגבילה את האנשים בכל מה שקשור לראייה קצת יותר רחבה מרק צרפת. נוסיף לזה את העובדה שסך הכל אני לא יודע אם ארכיטקטורה היתה הבחירה הנכונה בשבילי, ונקבל מיש-מש של אכזבה, מרירות וקצת תהיה לגבי העתיד. אויש, אני נראה ממש שלילי כאן. הדברים לא כל כך רעים. זה די מהנה סך הכל ואני לא מרגיש שאני מבזבז את הזמן שלי. אני סתם אוהב לראות את חצי הכוס הריקה.

tommer28

New member
קוסמופוליטיות...

אני התחלתי בטכניון, בלי לעשות שום דבר לפני זה בארכיטקטורה - אז ראה את עצמך בר מזל
מה זאת אומרת תחושת הגנון
בעניין המקומיות אני יכול להבין אותך (אפילו שזה די מצחיק כשאומרים את זה על פאריס). רק שהגעתי לפה הבנתי כמה הלימודים שלי חסרים במה שמדובר לשמוע ולראות ארכיטקטים בעולם. יש פה בערך כל שני וחמישי מישהו מהשורה הראשונה (כיסא 25) בעולם הארכיטקטורה להרצאה או סמינר. אני חושב שכולם בסוף או באמצע השנה השניה מתחילים לפקפקק בהחלטה - האם זה המקצוע שלי או לא. אני מכיר כמה אנשים בשנתם החמישית או השישית ללימודים שעושים את זה ועוד כמה שמחפשים את עצמם אחרי שסיימו. אחת הבעיות המרכזיות עם המקצוע הזה היא שקשה מאד לעעסוק בו אם אתה לא אוהב אותו... בכל מקרה אלו לימודים מרתקים, ובגילך, אתה יכול להחליף עוד פעמיים את הכיוון

itay82

New member
גנון צרפתי

תחושת הגנון זה דבר מאוד נפוץ בצרפת. העניין הוא שכל מי שמתחיל שנה ראשונה בלימודים גבוהים בצרפת (אסור לעשות הכללות, אז נגיד 90 אחוז) הם ילדים בני 17 - 18 שרק סיימו תיכון. ילדים קטנים אפילו לא מתחיל לתאר את זה. בתיכון מחזיקים אותם מאוד מאוד קצר, ואז הם ממש משתחררים כשהם מגיעים לאוניברסיטה. נדהמתי לראות אנשים מעשנים בשיעור, עושים מלחמות כריות בשיעור והייתי בטוח שאוטוטו נראה משחקי רופא וחולה. קוסמופוליטיות בפאריס זה מושג בעייתי. פאריס מתהדרת בקוסמופוליטיות השמורה לכל מי שדובר צרפתית ומצליח להשתלב במערכת הצרפתית ובדרך החשיבה הצרפתית. מיותר לומר שאין המון כאלה. הרמה כאן עדיין גבוהה מאוד, אבל הכל מצליח להישאר בדלני משהו. וזה נמאס. מצד שני גם כל מה שקשור לשוק הארכיטקטורה בצרפת הוא מקומי ושונה משאר העולם מאיזושהי בחינה. אבל סך הכל... יש המון יתרונות ללימודים כאן, וגם המון חסרונות. העניין הוא שרובם מתחילים ונגמרים ביתרונות והחסרונות של פאריס עצמה (בכלל ללמוד ארכיטקטורה בפאריס זה פשוט ללמוד את פאריס) או של הדרך הצרפתית לעשות דברים.

itay82

New member
פאריס ונדל"ן

אני משלם 500 יורו לחודש. אני אמנם גר באיזור מקסים, אבל אני לא חושב שאפשר להגדיר את מה שיש לי כדירה. זה כוך פצפון. וכן, מה שיש לי זה עוד מחיר סביר. אני מניח שזה יותר טוב בצד השני של האוקיינוס?

Yaniv-DC

New member
יותר טוב??? הלוואי 500 יורו...

יש לי דירת סטודיו (מטבח גדול נפרד) ב-1100 דולר בחודש. מזל שאני חולק אותו עם שון... באוקטובר נעבור לדירת חדר + סלון ב-1200 דולר, שנחשב כאן למחיר סופר מציאה.

ronnl

New member
דירות ומחירים

הדירה שיש לי היא בעצם 3 חדרים ותכל'ס יש בה שניים עם ,שרותים ,מקלחת ומטבח קטן אנחנו משלמים עליה מחיר מציאה של ממש: 200 יורו!! שאני לא בטוח שנמצא מחירים כאלה כשנעבור דירה בקרוב ....

itay82

New member
עדיין

אני גר ב-15 מטרים רבועים... וזה בערך 700 דולר. אתה מדבר על מטבח גדול? הוא כנראה יותר גדול מכל הדירה שלי... אבל לא חשבתי שהמחירים יהיו כל כך יקרים בעיר כמו וושינגטון.

odedee

New member
הלוואי עלינו

אנחנו משלמים על דירת סלון + 2 חדרי שינה (אחד קטן יחסית שמשמש כמשרד) 2000 דולר לחודש לא כולל חשבונות. אז אמנם הדירה שלנו מרווחת ובשכונה טובה, אבל רבאק...

ronnl

New member
2000 מה?

אף פעם לא הבנתי למה המחירים בארצות הברית כל כך גבוהים בשוק הדירות השכורות ...המחירים לא מצדיקים את מה שמקבלים ב 2000 לחודש שזה בערך משכורת ממוצעת לאדם נורמלי כאן בעבודה רגילה לחלוטין אף אחד לא יוכל לעמוד בזה (חוץ מאלה שיש להם עודף של שקלים או יורו דולרים ירוקים או אוסטרלים) פשוט סקנדל

Refugee

New member
מלבורן

בחיי אתם גורמים לי להרגיש טוב... אנחנו משלמות $740 (אוסטרלי - אז זה $570 אמריקאי או 450 יורו) לחודש עבור דירת שלושה חדרים... ליד סיינט קילדה אם מישהו מכיר (איזור יחסית יקר). ולעומת זאת בישראל שילמנו $450 (אמריקאי) לדירת סטודיו פיצפונת על רחוב הרצל ליד סלמה.

itay82

New member
אוף...

אני שונא אנשים שיכולים להרשות לעצמם ללכת בדירה שלהם. אני עדיין זוכר את הרושם הראשון מהדירה של ידידה בברלין "וואו... אפשר ללכת כאן יותר משני צעדים!"

itay82

New member
גם אני רוצה

אני עדיין זוכר את המשפט הראשון שהוצאתי מהפה כשנכנסתי לדירה של ידידה בברלין: "Wow, hier kann man wirklich gehen!" או "וואו - אפשר באמת ללכת כאן!". גם אני רוצה...

למעלה