הסיכום שלי
* כמו שצפיתי לפני הפרק, הר הגעש לא באמת יתפרץ עליהם ולא יקרה משהו מיוחד, אבל היה בכל זאת מחזה מרהיב. * אני יודע שזה ברור מאליו, אבל מרגיש צורך לציין את זה. פיצול השבטים הציל את ג'ון החמוד, שהיה אמור לעוף בהפסד הראשון של לופבי. לבריידי לא היה את המזל הזה, וחבל. * לי (החכם) מוביל כבר 3-0 על סקאוט לי. הוא הוביל את לופבי לניצחון בתחרות החסינות השנייה מול סקאוט לי. הקבוצה שהוא בחר מולה בפרק הזה ניצחה בינתיים פעמיים. * טראוויס (באבה) הוא האדם הכי פחות אהוד עליי בעונה הזו, וכמובן שאני שמח שהוא עף. הוא אמנם בן אדם רגיש, אבל נורא סגור ואנוכי. ראינו את זה בתחילת הפרק הזה עם הסיפור של המדורה ואפילו הגעגועים למשפחה והקשר החזק שלו אליה, באה לדעתי על חשבון בני אדם אחרים. אני לא אשכח איך שהוא אמר לג'ון פ' 'כשתהיה לך משפחה, תרצה גם אתה להביא מיליון דולר הביתה'. עם סיכוי של 1 ל-15 (באותו שלב במשחק), אתה לא יכול לבנות אסטרטגיות ברורות ולהעיף אנשים טובים. * עודף החשיבה על אסטרטגיה הוא זה שהעיף את באבה. אלמלא היה יוצר קשר עם כריס לפני תחרות החסינות, לאמי לא היה קלף ביד נגדו ומי יודע אולי דעתה של אליזה שצריך לשמור על הגברים לתחרויות הבאות, היתה מתקבלת. * הפוסל במומו פוסל. אמי טענה שטראוויס לא התחבר לשבט, אבל היא לא קיבלה לא אותו ולא את רורי. ראינו את זה בשיחה שלה עם ליסה הנדהמת. אם היא לא תשתנה, אני מקווה שהיא תעוף בקרוב. * יש לי הרגשה שרורי הולך להיות מלך הבנות. הוא הבטיח במועצת השבט שיעשה 110%. אין לו שום ברירה, וזה מה שהוא יעשה. הן ישמרו אותו עד לאיחוד. מי היה מאמין, אדם שלא התחבר לאף אחד מהשבט שלו מההתחלה, עוד יגיע רחוק. * זו לא העונה הכי גדולה (עד כה, חשוב לציין!) של הישרדות, אבל זה פורמט מדהים, וכל פרק שנפתח הוא בשבילי חלום, שלצערי מסתיים אחרי 40 דקות. קשה לי לקרוא את המבקרים. מי שלא נהנה, לדעתי לא חייב לראות ובטח לא לכתוב. אני קורא כל מילה בפורום שנכתבת על הישרדות, ואני אוהב לשמוע דעות של אנשים, גם אם הן מנוגדות לשלי, אבל דעות על מה שקורה בעונה, לא על מה שהיא לא. * הפייבוריטים שלי לא השתנו, אולי הסדר קצת כן: ג'ולי, ג'ון, ליאן, אליזה.