אין מילים.
הסרטון הזה מזעזע. עד כה לא האמנתי שבני אדם מסוגלים להיות כל-כך אכזריים (למעט תקרית היסטורית אחרת, נוספת..)! כשצפיתי בסרטון לא האמנתי שיש אנשים שיכולים לקום כל בוקר ולעשות את העבודה הזאת..
ברור שהסרטון לא צולם בארץ -אלא צולם בחו"ל, ותורגם-בגלל הקטע שהופיע עם החזירים. ובכל זאת אני יודע שהמצב בארץ גם לא משהו, בלשון המעטה. השאלה היא עד כמה המצב בארץ גרוע? מה עברה הפרה כדי שאשתה חלב..? ואולי אין שאלה? -אולי אני צריך להפסיק לאכול בשר ולשתות חלב פשוט כי אני יודע שחיה סובלת בגלל זה? האם זה צריך להשפיע גם על היחס שלי ברכישת תרופות שנוסו על בעלי-חיים (כמעט כל התרופות)? הבנתי שיש תחליפי בשר, והבריאות לא חייבת להפגם אצל צמחוניים. אבל בכל זאת, אני לא רואה את עצמי מפסיק לאכול בשר... איך עושים את זה?? ומה עם חלב? איך משיגים סידן בלי חלב? האם אני רוצה להפסיק לאכול בשר, חלב וביצים? האם באמת יכול לקום מחר בבוקר
ולהיות טבעוני? אולי הפתרון הוא לא להפסיק לאכול בשר, אלא להפגין על היחס לחיות? ושאלה לי לטבעונים (-גם אם אין פה בינינו, אשמח לשמוע תשובות אפשריות, לדעתכם): איך אתם מחליטים להקפיד על אכילת מזון כזה שלא פוגע בבעלי-חיים, אבל שמדובר בתרופות שנוסו על בעלי חיים והסבו להם צער נוראי, הן נכנסות לסל שלכם? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
הסרטון הזה מזעזע. עד כה לא האמנתי שבני אדם מסוגלים להיות כל-כך אכזריים (למעט תקרית היסטורית אחרת, נוספת..)! כשצפיתי בסרטון לא האמנתי שיש אנשים שיכולים לקום כל בוקר ולעשות את העבודה הזאת..