הקפצה

yaakii

New member
אין מילים.

הסרטון הזה מזעזע. עד כה לא האמנתי שבני אדם מסוגלים להיות כל-כך אכזריים (למעט תקרית היסטורית אחרת, נוספת..)! כשצפיתי בסרטון לא האמנתי שיש אנשים שיכולים לקום כל בוקר ולעשות את העבודה הזאת..
ברור שהסרטון לא צולם בארץ -אלא צולם בחו"ל, ותורגם-בגלל הקטע שהופיע עם החזירים. ובכל זאת אני יודע שהמצב בארץ גם לא משהו, בלשון המעטה. השאלה היא עד כמה המצב בארץ גרוע? מה עברה הפרה כדי שאשתה חלב..? ואולי אין שאלה? -אולי אני צריך להפסיק לאכול בשר ולשתות חלב פשוט כי אני יודע שחיה סובלת בגלל זה? האם זה צריך להשפיע גם על היחס שלי ברכישת תרופות שנוסו על בעלי-חיים (כמעט כל התרופות)? הבנתי שיש תחליפי בשר, והבריאות לא חייבת להפגם אצל צמחוניים. אבל בכל זאת, אני לא רואה את עצמי מפסיק לאכול בשר... איך עושים את זה?? ומה עם חלב? איך משיגים סידן בלי חלב? האם אני רוצה להפסיק לאכול בשר, חלב וביצים? האם באמת יכול לקום מחר בבוקר
ולהיות טבעוני? אולי הפתרון הוא לא להפסיק לאכול בשר, אלא להפגין על היחס לחיות? ושאלה לי לטבעונים (-גם אם אין פה בינינו, אשמח לשמוע תשובות אפשריות, לדעתכם): איך אתם מחליטים להקפיד על אכילת מזון כזה שלא פוגע בבעלי-חיים, אבל שמדובר בתרופות שנוסו על בעלי חיים והסבו להם צער נוראי, הן נכנסות לסל שלכם? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

תשמע

אני גם קראתי פעם איזה מחקר שאומר שצמחים חשים כאב כשקוטפים אותם, אז מה - לא תאכל ירקות, פירות, לחם, לא תלבש בגדים מכותנה? זה די אידיוטי.

yaakii

New member
אם לא נוכל פרות וירקות-נמות.

ב. אני לא פוסל אכילת בשר (על אף שהיה מקום לשקול זאת, כי אפשר להתסדר בלי בשר, כאשר יש צומח), אלא במצב הנוכחי, שכל בשר שיש בצלחת שלי היה כרוך בסבל נוראי לחיות.

One Drop

New member
אז עכשיו תצא לדוג את הדגים של עצמך?

לשחוט את הכבש שלך? זה עצוב מה שקורה להם אבל אני לא מתווכחת עם הבטן שלי

קטרפי

New member
כי ידוע שמי שלא אוכל בשר לא יכול ללכת¿../images/Emo110.gif

בחיי, זה אחד הדברים הכי לא מובנים שקראתי, אבל אני בכול זאת אתייחס לזה בהנחה שהתכוונת שכשאת הולכת את פוגעת בבעלי חיים. (פשוט העתקתי משהו שכתבתי מקודם למישהי אחרת בשירשור) נכון שאת לא יכולה להימנע ב100% מפגיעה בבעלי חיים - אבל זה לא אומר שאת צריכה לא להיות טבעונית בכלל ולפגוע בעוד הרבה יותר בעלי חיים. באותה מידה את גם לא יכולה להימנע ב100% מפגיעה בבני אדם (כי כול מה שאת עושה\אומרת יכול לפגוע במישהו). לפיכך יש שתי אפשרויות: לצאת לרחוב עם קלצ'ניקוב ולהתחיל לירות בכולם, כי "גם ככה אי אפשר שלא לפגוע בבני אדם", או להיות מודעת לפגיעה שלך, לחיות איתה ולנסות לצמצם ככול האפשר - פשוט לא לפגוע באף אחד בזדון. וצריכה של מוצרי חלב\בשר\ביצים זו פגיעה שבהחלט אפשר להימנע ממנה.

yaakii

New member
כל הויטמנים וכד' שהבשר מספק

ניתנים לצריכה במאכלים מן החי, למעט B12 וגם אותו אפשר לקבל דרך סוכריות מציצה.

Lady In Blues

New member
אחת ולתמיד-

צמחים לא חשים כאב. בשביל לחוש כאב צריך שני דברים- מוח ומערכת עצבים. לצמחים אין אף אחד מאלה= צמחים לא חשים כאב. חלאס.

פנומן 72

New member
אבל הם שומעים מוזיקה ...

שזה עוד אמירה של ההזויים האלה שמחבקים עצים בשעות הפנאי. ..

קטרפי

New member
אני לא יודע מה איתכם../images/Emo110.gif

אבל הקקטוס שלי חולה על זוהר ארגוב.

the sleepy one

New member
ה"מחקר" שעליו אתה מדבר

נעשה ע"י חובבן, שאינו מוכר בקהילה המדעית והמחקר שעשה הסתמך על תגובות של צמחים לגלאי שקר ולתנודות חשמל. אין לי ספק כי צמחים הם יצירים בעלי רגישות מנטלית- כמו כל שאר יצירות היקום- אך לצמחים אין מערכת עצבים והם אינם חשים כאב כשקוטפים אותם או כשחותכים אותם. וגם אם נניח שיש אמת לטענה שהעלת, זה עדיין לא תירוץ. על בעל חיים אתה יכול לראות ולשמוע את הסבל ככה שההתחמקות הזאת לא ראויה.

tweeg

New member
תגובה

ידעתי פחות או יותר שעושים דברים כאלה,אני פשוט לא תופס איך מישהו בוחר מרצון ללכת לעבודה כזאת,ואיך הם מוצאים מספיק עובדים בשביל זה היו שם כמה דברים ממש מזוויעים. למרות שהסרטון טיפה דמגוגי,ומכיל קצת עיוותים,ואפילו כמה שקרים מכוונים, חקלאים לא יגרמו לחיות בשבי למות בגלל תנאי מחיה,כי כל חיה זה כסף,ולא הגיוני שכ"כ הרבה מתות פרות שנועדו לחליבה לא סובלות במהלך חייהם,חוץ מאשר בשחיטה בשורה התחתונה,אפילו שהסרטון צודק בכמה מובנים,זה סתם תעמולה של טבעונים והרוב זה שקרים וחצאי אמת,חצי מהתמונות לא קשורות פרות לא סובלות בארץ,מגדלים אותם בסדר גמור כל החלב עובר מרפתות פרטיות דרך תנובה שלדעתי מפקחת על הרפתות איך מפסיקים לאכול בשר?פשוט מחליטים וזהו אפשר להסתדר בלי בשר,יש לך תחליפים,וכל החומרים יש במאכלים אחרים. ויש תרופות שלא נוסו על בעלי חיים,ותרופות זה הכרחי,אבל זה לדיון אחר כבר

Dragonaut

New member
תלוי בתרופה,

אני חושב שלרוב עדיף לתת לגוף להחלים לבד. גם תעשיית התרופות היא, בסופו של דבר, תעשייה. והיא כנראה התעשייה שהכי קל לה לתפוס את הצרכן מהאוזן ולהכריח אותו לקנות עוד.

tweeg

New member
אכן נכון

הדבר הכי קל בעולם זה לשכנע אנשים לצרוך תרופות כולנו היפוכנדרים בצורה כלשהי אני אישית לא מאמין בלפוצץ אנשים באקמול כל פעם שיש להם חום או להקפיץ כדורים נגד כאב ראש

yaakii

New member
../images/Emo45.gif גם צריכת אקמול במינון גבוה עלולה להסב

בעתיד נזק לכבד.

למעלה