הקלטה

amitBMX

New member
../images/Emo41.gifהקלטה ../images/Emo70.gif ../images/Emo197.gif

צ'מעו, חבר שלי כתב קטע בסגנון ג'אז חסידי, ואמר לעצמו "וואלה, למה לא להקליט?" קיצר, אני מביא קישור למיי ספייס שלו, ושם תוכלו לשמוע את הקטע. לדעתי הקטע מצוין, נשמח לכל תגובה שהיא! אגב, לקטע קוראים רבים צוהלים.

yotamn9

New member
יפה מאוד!

קטע ממש טוב. אני לא מבין גדול בזה, אבל היה נשמע לי בחלקים מסויימים כאילו הוא מנגן באיזו אדישות מסויימת. לא ממש יודע איך להסביר... נשמע כאילו הוא מנגן מתוך שינה, והוא לא ממש נכנס לתוך הקטע. אבל זה היה מינורי, סה"כ באמת קטע טוב.

eVeR WiSH

New member
כל הכבוד לסקסופיניסט

אחלה קטע ואחלה צליל... לדעתי הוא צריך להתחיל לנגן ג'אז יש לו צליל מתאים כזה

amitBMX

New member
קבל תשובה

ההגדרה ה"מילונית" למילה ולג'אנר "ג'אז" הו8א מוסיקה בעלת מבנה כזה: נושא-אילתור-נושא. עם אלמנטים של מקצבים,ליווי,סולמות וכו, שמח ששאלת.

B u y m e

New member
זאת לא ההגדרה לג'אז :):):):):)

ואתה מאוד רחוק מלהיות מישהו מספיק "יודע" כדי להגדיר ג'אז.

loomer4

New member
נסה להגדיר ג'אז

זה אחד הדברים שיותר קשה להגדיר, והוא לא ניסה להגדיר בעצמו, הוא כתב "הגדרה "מילונית"" וסלח לי אבל המשפט הזה די מתנשא "ואתה מאוד רחוק מלהיות מישהו מספיק "יודע" כדי להגדיר ג'אז".

Master Jewish

New member
מצטער לאכזב

אבל זה לא ממש ג'אז. איפה אקורדים מעניינים? איפה מקצב שונה? איפה אלתורים שטיפה יותר קשה לקלוט אותם? חוץ מזה שבקטע יש סקסופון וגם בג'אז מנגנים הרבה בסקסופון אין הרבה קשר בין הקטע לג'אז.

Master Jewish

New member
מה הקשר?

זה כמו שתגיד שחמור הוא לא מכונית כי אין לו מנוע, ואז תגיד רגע! אבל גם למערבל בטון יש מנוע והוא גם לא מכונית! קיצר הקטע שהוא העלה היה התיימר לשלב אלמנטים של ג'אז- והוא לא שילב. בלי שום קשר אתה יכול לומר שדרים הם להקת ג'אז בהקשר מסוים למרות שהם לא ממש.

jazzisco

New member
אחי אתה מדבר שטויות.

אקורדים מעניינים? הריל בוק בכלל לא מעניין מהבחינה הזאת. כולה מוסיפים את הדרגה השביעית מידי פעם. זה הנגן שהופך את האקורדים למעניינים. מקצב שונה? רוב הסטאנדרטים המוכרים הם בארבעה רבעים. אלתורים שקשה לקלוט אותם? זה תלוי בנגן. כל נגן ומה שהוא יכול להוציא. אם אתה לא מבין, אל תגיד. אני מתעסק עם גאז כבר שנים.... ג'אז זה כמו להגיד רוק: יש כל כך הרבה תתי ז'אנרים. ואולי אפילו ג'אז הוא מושג יותר רחב מרוק.. אז עשה טובה.

Master Jewish

New member
שוב, אתה קורא לא נכון

אתה מסכים איתי שבג'אז יש את האלמנטים שכתבתי? אם כן אז אני בא להגיד שהקטע שלו היה יכול להיות יופי של קטע ג'אז עם הוא היה מורכב מאחד או יותר מהאלמנטים האלו. כל עוד הוא לא - הוא לא קטע ג'אז. אני לא אומר שקטע יכול להתהדר בהגדרה קטע ג'אז רק עם הוא על 11\8, עם אקורדים מתוסבכים להפליא ואילתורים מורכבים יותר מממחשב על מצוי, אלא שקטע ג'אז לרוב מורכב מאחד או יותר מהאלמנטים האלה וכמובן שהוא כולל גם סאונד די יחודי ועוד כל מיני דברים.

למעלה