הקוסם

הגישה שלך של לא לקרוא את

התגובות וקודם כל להשיב בעצמך מקובלת עלי מאוד כיוון שכך אינך משוחדת ומגיעה הכי נקיה לנסיון שלך לתאר ולפרש. כתבת יפה ואפילו הצלחת לפרש את מרבית הסמלים והצבעים אשר ראית בקלף. בהמשך - אני מקווה עוד היום - אצרף מאמר על הצבעים שבקלפים וכך תוכלי להבין את הפירושים שמאחורי כל צבע וצבע בקלפי הטארות. למשל הצבע הלבן אכן מסמל תום וטוהר כוונות אך הצבע האדום אינו צבעו של התשוקה אלא צבעו של מעמד האצולה.

צבעים ../images/Emo34.gif

אשמח מאד לקרוא מאמר על משמעות הצבעים, שכן אני רואה אותם בצורה קצת שונה כנראה... אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הפירוש שלי. תודה נויה

uri_raz

New member
אני ממליץ על "מבחן הצבעים"

של פרופ' מקס לישר בכל מה שנוגע למשמעות צבעים.

היקום של אושו

דמות ערומה יושבת על עלה של פרח, היקום כולו מולה. קלף היקום בא ללמד אותנו כי אנו מסוגלים להכל, כל היקום פרוס לפנינו וכל מה שנדרש מאיתנו זה רק להושית את היד ולקחת. מתוך ספרו של אושו: "הדמות העירומה הזאת יושבת על עלה הלוטוס של השלמות, מסתכלת ביופי של שמי הלילה. היא יודעת ש"בית" אינו מקום פיזי בעולם החיצוני, אלא איכות פנימית של הרפיה. הכוכבים, הסלעים, העצים, הפרחים, הדגים והציפורים - הם כולם אחינו ואחיותינו בריקוד זה של החיים. אנו, בני האנוש, נוטים לשכוח את זה כשאנו רודפים אחר סדר היום הפרטי שלנו ומאמינים שאנו חייבים להיאבק כדי להשיג את מה שאנו צריכים. אך בסופו של דבר, תחושת הנפרדות שלנו היא רק אשליה שרעיונות צרים של השכל מייצרים. כעת זה הרגע לבחון אם אתה מרשה לעצמך לקבל את המתנה המופלאה של תחושת ה"בית" בכל מקום שבו אתה נמצא. אם אכן כך, קח את הזמן כדי להתענג על תחושה זו כך שהיא תוכל להעמיק ולהישאר עמך. אך אם כבר זמן-מה אתה מרגיש שהעולם מנסה לתפוס אותך, זה הזמן לצאת להפסקה. צא החוצה הלילה והסתכל בכוכבים. אתה אינך תאונה. הקיום זקוק לך. בלעדיך יחסר משהו ביום, ואף אחד אינו יכול להחליף אותו. זה מה שנותן לך כבוד, הצורך של כל הקיום בך. הכוכבים, השמש והירח, העצים, הציפורים והאדמה - הכל ביקום ירגיש שמקום קטן ריק, ואינו יכול להתמלא על-ידי אף אחד מלבדך. זה מעניק לך אושר עצום. יש לך סיפוק מכך שאתה קשור עם הקיום ומכך שהקיום דואג לך. ברגע שאתה נקי ובהיר אתה יכול לראות אהבה עצומה נופלת עליך מכל הממדים.

אשמח להסבר...

לא הצלחתי לקלוט את ההקבלה. אשמח אם תוכלי להסביר לי. בתודה נויה

הסבר

ראשית, ניתן לומר באופן כללי שכל הקלפים המתקראים טארוט הם בעלי הקבלות מסויימות זה לזה, משום שכולם מתבססים באופן כללי על אותם חוקים עיקריים שנוצרו עם יצירת הקלפים הראשונים מלפני מאות שנים. ההקבלה בין קלף היקום לקלף הקוסם בריידר לדעתי מתבססת על הפוטנציאל העצום החבוי באדם ובנשמתו, שאינו מנוצל עד תום ברוב המקרים. היקום באושו מזכיר לשואל את העובדה שאינו יחיד, אך הוא בהחלט מיוחד, ויש לו את היתרונות היחודיים רק לו. באמצעות התפקחות לעצמו ולסביבה הוא יכול לנצל אותן, אך אין הקלף מבטיח ניצול מוחלט של הפוטנציאל הגלום בו, הניצול תלוי אם כן בשואל עצמו ובדרך שיבחר להתבטא. מוסיפה כאן את הקוסם בקלפי הילד הפנימי- אלאדין ומנורת הקסמים, שלא הצליח לעבור בקישור קודם. גם כאן ישנן הקבלות: אלאדין משול לשואל שיש לו את הפוטנציאל להאיר באמצעות המנורה את השד הפנימי שלו, במקרה ויבחר להקשיב לליבו ולחלומות הגלומים בו, ויאמין בעצמו. השד מייצג את ניצוץ הגאונות הטמון בכל אחד מאיתנו, והקוסם ה"רע" מייצג את חוסר האמונה שלנו בעצמנו ובכוח הטמון בנו.

כלומר,

אנסה לבדוק אם הבנתי, הקוסם בעצם היותו מקשר בין העולמות (על פי הבנתי), מגלם את הפוטנציאל הגלום בנו, לפנות אל הצד הטוב שבנו (שמים) או לצד הרע שבנו (אדמה)? מקווה שלא העקתי בשאלותי, אבל חשוב לי להבין. בתודה נויה

לא

הקוסם מגלם את הפונציאל הגלום בנו לטוב או לרע, בהיותו מקשר בין שני העולמות. הקשר בין השמיים לארץ מאפשר לנו להתחבר את מקורות המידע העליונים על מנת ליישם אותם כאן על האדמה. הפוטנציאל הגלום בנו יכול להתבטא בצורה טובה ויצירתית, למרות שיש אנשים המנצלים אותו לטובת ניצול עמדות כוח בצורה שלילית. כל זה כמובן התפיסה האישית שלי... הבנת?

הבנתי...

זה בעצם מה שניסיתי לומר, רק קצת הסתבכתי עם ההסברים...
תודה על הסבלנות. נויה

כלומר,

אנסה לבדוק אם הבנתי, הקוסם בעצם היותו מקשר בין העולמות (על פי הבנתי), מגלם את הפוטנציאל הגלום בנו, לפנות אל הצד הטוב שבנו (שמים) או לצד הרע שבנו (אדמה)? מקווה שלא העקתי בשאלותי, אבל חשוב לי להבין. בתודה נויה

שכחנו את הקוסם ?!

מקפיצה לטובת אלו שלא ראו או שלא הספיקו להוסיף מקווה הערב להכין את הסיכום הראשוני כך שאם יש למישהו להוסיף משהו אז אחלה.

שוב פעם מנסה

להקפיץ. מה קורה לתפוז היום !? מקווה שהצליח לי כי עושה רושם ששכחו כאן את הקוסם~

למעלה