הקוסם

../images/Emo41.gif הקוסם ../images/Emo41.gif

ערב טוב לכולנו אני מצרפת תמונה של הקלף השני בארקנה הבכירה - הקוסם (המכשף). לעיונכם. מה אתם רואים? אלו שדרים אתם מקבלים מהקלף? בסיפורי המיתולוגיה היוונית הרמס הינו הקוסם. (כזכור זאוס – אביו של דיוניסוס/הטיפש – מסר את דיוניסוס להשגחתו של הרמס). הרמס הינו האל השליח והוא היה רב תכליתי מאוד. תפקידיו של הרמס רבים ומגוונים. הוא נשא מסרים בין האלים לבין בני התמותה. הגן על כל הנוסעים. אל השכל והחינוך. אל המסחר והרוכלים . הרמס היה ידוע כתעלולן ואהב לעשות מעשי קונדס רבים כנגד האלים ובני התמותה גם יחד. אבל כולם אהבו אותו ולו בגין מזגו הטוב. הרמס השגיח על דיוניסוס הצעיר כפי שהקוסם השגיח על הטיפש בדרכו. ארבעת החפצים על שולחנו של הקוסם מקבילים לארבעת סמליו של הרמס. מטה – קדיסיאוס המטה הרשמי של הרמס אשר הכל כיבדוהו. חרב – החרב שניתנה להרמס ע"י זאוס ועמה הוא קטל את ארגוס (מפלצת רבת העיניים). גביע – גביע המזל אשר עמו השקה הרמס את בני התמותה כדי לשנות את מזלם. מטבע – מסמל את תפקידו של הרמס כאל המסחר והרוכלים. כל אופני הניחוש באו בתחום השיפוט של הרמס כולל השיטות העתיקות . כוחות הניחוש והחיזוי הוענקו להרמס על ידי אפולו ואלו זיכו אותו בתואר "אדון הטארות". שיהא לכולנו ערב קסום וסופשבוע מופלא הילה :)

כעת אני מבחינה כי התמונה - אצלי -

לא ברורה במיוחד. גם אצלכם או שזה באג בצג שלי?

איזי777

New member
הקוסם !!!

נראה קלף חיובי. הצבעים=צהוב,אדום,לבן נותנים הרגשה חיובית. עושה רושם שהאיש מחייך (!?) איש צעיר. בגד לבן (רוחני), גלימה אדומה (כח? אהבה?),פרחים מעליו ומתחתיו (אוירה חיוביות שוב). כל יסודות האקרנה המשנית על השולחן לפניו (מטה,מטבע,גביע חרב) . עושה רושם כי הוא שולט בהם או שהם כלי העבודה שלו כי הם מונחים לפניו כמו נגיד לנגר כלי העבודה שלו. יד אחת פונה למעלה ויד שניה למטה. אולי שולט גם על האדמה (גשמיות) וגם על השמיים (רוחניות). סימן האין סוף מעל ראשו אולי גם סמל לשליטה? יש גם חגורה לא ברורה סביב מותניו (כמו חיה כלשהי - אבל מתה או מאולפת) זהו. ממתינה בקוצר רוח להסברים מעמיקים יותר. שבת שלום לכולם

הקוסם שלי

סמל האינסוף מעל ראשו מתאר את סגולת חיי הנצח. לבושו הלבן מעיד על טוהר ליבו. האדום מתאר את האנרגיה הזכרית, האקטיבית, וחגורתו עשויה בדמות נחש הבולע את זנבו, מה שמייצג את הנצחיות. בזרועו המונפת הוא אוחז במוט- סמל לסמכותיות, לאנרגיה ולנחישות ויכולת ביצוע. זרועו האחת כלפי מעלה וזרועו השניה כלפי מטה- מראה קשר בין שמיים וארץ, בין הידע האינסופי ליכולת לתרגם אותו למציאות. זרועותיו מסמלות את שני העקרונות הקוטביים: הקוטב הפעיל (הזכרי) והסביל (הנקבי). מלפניו עומד שולחן שעליו מונחים ארבעת היסודות: המוט- יסוד האש, הגביע- יסוד המיםף החרב- יסוד האוויר והמטבע- יסוד האדמה. השולחן מסתיר את פלג גופו התחתון, מה שמרמז על אנרגיה מינית חבויה ועל פעולות בלתי כשרות. הפרחים הצומחים מלמטה מצביעים על יצירתיות ועל צמיחה שמעשיו מביאים. בקריאה ישנן (לפחות) שתי אפשרויות לפירוש: הקלף הישר מעיד על מודעות גבוהה וכשרון רב לעשות להטים או כל דבר אחר (בהתאם לקלפים שיבואו אחריו בפריסה). אישיות חלוצית המייצגת מחזור חדש וחשוב בחיים הנובע מבטחון עצמי רב, הימור ויכולת. הקוסם מייצג רופא, עו"ד, קוסם או איש מאגיה, וכן איש מכירות. הקלף ההפוך מעיד על מאחז עיניים, כשלון, רמאות, רופא אליל. מקום שבו נדמה לנו שתפסנו מרובה כאשר למעשה לא תפסנו כלל, מבוכה והתפקחות מאשליות (בצירוף עם 7 גביעים). אדם כשרוני שאינו מנצל את כשרונו כראוי.

רשף יקירה... הפירוש שלך לקלף

כשלעצמו מצוין. כוונתי למה שאת רואה בקלף והפירוש לכך. ממש מעולה. האם את מייחסת חשיבות לקלפים הפוכים?

כן מייחסת חשיבות להפוכים

אם כי לא במובן הפיזי. הקלף לא חייב להיות הפוך כדי לקבל את הפירוש ההפוך, אלא בהתאם לקלפים האחרים בפריסה. לדוגמה: אם הקוסם מופיע בסמיכות לקלפים בעלי משמעות שלילית, כמו 7 גביעים, 7 חרבות,... אזי הוא מקבל את הפירוש ההפוך. שילוב של הקוסם והשוטה יכול גם הוא לקבל את המשמעות ההפוכה הנובעת מתמימותו של השוטה כאדם שקל "לעבוד" עליו..

שאלתי הייתה לגבי באופן פיזי.

ישנם קוראים אשר מפרשים את הקלף הפוך במדויק אם הוא מופיע פיזית הפוך בפריסה עצמה. אני כמובן מסכימה עם מה שכתבת לגבי מסר הפוך. הכל תלוי בטיב מיקום הקלף וגם את זה עוד נלמד :) למשל קלף הקוסם יכול להופיע בפריסה קלטית מה בעד השואל ? חיובי לגמריי. מה נגד השואל? שלילי לגמריי. רוצה לפתח את זה ? או מי מן הקוראים?

יש ויש

אני אישית לא מתייחסת לאופן הפיזי שהקלף נשלף באם לייחס לו את המשמעות הישירה או ההפוכה, אך מכירה מפרשים רבים שכן נוהגים כך. בעקרון, כאשר הקלף בעד השואל, הוא יצביע על התכונות החיוביות של הקלף, כלומר על המשמעות הישרה, וכאשר הוא נגד השואל הוא יצביע בד"כ על המשמעות ההפוכה. אני לא נוהגת להשתמש בפריסה הקלטית מפני שהיא לא עונה על מרבית השאלות שהשואל בא לברר בד"כ.

מצוין איזי !!!

קלעת היטב לשני פרטים חשובים מאוד מאוד בקלף: ארבעת יסודות הארקנה הזוטרה שעל שולחנו. יד אחת למעלה ויד שניה למטה. פירשת יפה מאוד. אני מזמינה אותך לקרוא את שאר התגובות של החברים בסופו של דבר אערוך כמובן מאמר מסכם שיופיע ברשימת המאמרים.

uri_raz

New member
מאולפת ? מתה ? אלוהים אדירים !

איזי777 כתבה: "יש גם חגורה לא ברורה סביב מותניו (כמו חיה כלשהי - אבל מתה או מאולפת)" החגורה היא נחש הנושך את זנבו - האורובורוס. לעיתים הוא מאוייר כדרקון מכונף הנושך את זנבו, וכשילוב בין נחש (הזוחל על האדמה) לציפור (העפה באוויר), מייצג את האל מרקורי המשוייך לקלף. האורובורוס מסמל את הנצח (זמן אין-סופי), וכפי ש Waite כתב בספרו על החבילה [בתרגומי החופשי]: 'סביב חזהו מופיע סמל של נחש שנראה כאוכל את זנבו. סמל זה מוכר לרוב כסמל קונבנציונלי לנצח, אך כאן הוא מציין באופן פרטני יותר כנצחיות של הישג רוחני.' האורובורוס קרוב לסמלים כמו היין-יאנג ועוף החול, במובנים של שילוב ניגודים ושל חידוש עצמי בלתי פוסק (יצירת העצמי מחדש מתוך עצמי במעין מערכת סגורה - ללא הזנה וללא הפרשה). בקלף יש כמה וכמה סמלים שמתייחסים ישירות לישו, לדוגמא סימן השמונה על צידו, צבעי האדום והלבן של הבגדים, וכו'.

אורי היקר

אני מאוד מבקשת ממך לעדן את תגובותייך. איזי היא מתלמדת. היא כותבת את מה שהיא אומרת. היא אינה בעלת נסיון או ידע מוקדם. איזי מנסה את כוחה בקלפי הטארות ובעזרת הפורום היא מנסה ללמוד. וכמו כל תלמיד... מותר לה ואף רצוי לטעות. הרי אין חכם כבעל נסיון ומטעויות רק לומדים ! בברכת חג שמח, הילה.

uri_raz

New member
הילה היקרה

היוצר של חבילת הריידר, אדם בשם Dr. Arthur Edward Waite, כתב ספר שמלווה את החבילה שלו. הספר נקרא The Pictorial Key to the Tarot, והוא זמין בחינם באינטרנט בפורמט PDF, ותמורת סכום סביר לחלוטין אצל אריה קלפים. אני מחזיק בדיעה שמי שאין לו נסיון או ידע מוקדם, כדאי שיתחיל בקריאת הספר שנועד ללוות את החבילה. אולי לא מוצא חן בעיני כל מיני אנשים לשמוע את זה, אבל 99.99% מהישראלים פשוט לא מסוגלים להבין את הסמלים בחבילת הריידר בלי השלמת השכלה (אני נכלל ב 99.99% האלה, וטורח להשלים את השכלתי), שמתחילה עם הספר של Waite ומילון אנגלי-עברי טוב.

הקוסם...

נגיעה בשמים ונגיעה באדמה - החיבור בין הרוחניות למציאות (הקרקע). קלף התשובה האין סופית. בראית קלף זה אנו חייבים לזכור כי קיים הקוסם בעל יכולת הריפוי וישנו הקוסם הנוכל, זה שמנצל את הבריות להנאתו ולתועלתו. בפריסה שאנו נתקלים בקוסם עלינו להסתמך על הקלפים שמסביב, למרות שבעקרון אם הנקרא ילך בדרך הנכונה, משמע שהכלים הנכונים בידיו, רק שעליו לשים לב בסוג הקוסם שבו, שמוביל אותו. הצבע הצהוב שולט בקלף הקוסם - מראה לנו על מסר חיובי ואופטימי, מזכיר את השמש (הכל ברור ומואר). שוקולד בת.

מתחברת מאוד למה שכתבת שוקולד.

אוהבת גם את החלוקה שבקוסם - קוסם בעל יכולת ריפוי לעומת הקוסם הנוכל . לטעמי הקוסם הנוכל יכול להזהיר אותנו ממישהו אשר מנסה להרע לנו. אדם שהוא בבחינת מאחז עיניים. כפי שציינת - וזה מתאים כמעט לכל הקלפים בטארות - תמיד יש להתחשב בקלפים שכנים! ו.. .ברוכה הבאה לפורום שלנו :)

בוקר טוב... הקוסם בעיני...

החלטתי שלא לקרוא את הפירושים לקלף שמשורשרים פה, וקודם כל לבדוק מה אני מצליחה לראות בו... ההרגשה הראשונית שעלתה בי למראה הקלף היא חמימות. הצבעים חמים וחזקים (צהוב, אדום). מעין הרגשה חיובית ומזמינה לחקור בו, להתבונן לתוכו. מעל ראשו יש את סמל האינסוף. אולי מתאר אלמוות, שליטה אינסופית. הוא לבוש בגד לבן, שמסמל טוהר ותום אבל מעליו גלימה אדומה שבעיני מסמלת את חום הדם. את היצר, התשוקה. לא הצלחתי להבין מה החגורה שלו. נראה כאילו משהו נוטף ממנה. שתי ידיו מופנות האחת לשמים והשניה לאדמה, אולי מתוך העובדה שהוא המגשר בין השמים לאדמה, בין האלים לאדם. בידו המופנית לשמים הוא מחזיק חפץ שנראה לי כנר אשר שני קצותיו דלוקים. מעין אמירה שמזכירה לי את הפתגם: מחזיק את החבל משני קצותיו. החפצים שעל שולחנו עדיין אינם מוכרים לי, אבל בעוברי על חפיסת הקלפים ראיתי שהם מתחלקים לפי החפצים הללו. גביעים, מטבעות, חרבות ומטות. יתכן שזו מעין רמיזה על כך שהוא שולט על כל ארבעת האלמנטים? למה הם על שולחן שנראה כשולחן אוכל? אולי משום העובדה שהוא חולק אותם עם כל הבא במחיצתו? מעין "שולחן ערוך"? הפרחים פורחים מעליו ומתחתיו. מעליו פרחים אדומים ומתחתיו פרחים אדומים ולבנים. ההרגשה שהיתה לי היא שהפרחים שמעל מסמלים את עולם האלים, שמלא בערב רב של תשוקות ויצרים ואילו העולם שמתחת, העולם של בני התמותה מעורב בתמימות ויצרים. ההרגשה שיש לי מהתבוננות בקלף היא שהקוסם בעצם מהווה מעין גשר בין העולמות. הוא נמצא גם בעולם האלים וגם על פני האדמה, פרחים פורחים אליו גם מהשמים וגם מהאדמה כך שכנראה אוהבים אותו בשני העולמות, לבושו מראה על כך שהוא מחביא בתוכו תום וטוהר אל מול יצרים ותשוקה. האמנם? נויה.

חייבת להוסיף משהו קטן משלי...

קלף הקוסם מוקף בפרחים מה שמלמד אותנו על שפע, מסביב ראשו של הקוסם ישנו סרט, זה מלמד אותנו כי הקוסם לא רק סומך על המחשבה הבריאה אלא גם משתמש באינטואיציה החזקה שלו.

למעלה