הערות ל AZAZEL ו DEATH

מטרניך

New member
תאר לעצמך שהם היו מקימים מדינה

פלסטינית בגדה וברצועה בין 1949 ל-1967. המדינה הזאת היתה מציעה לישראל שלום. ישראל היתה נענית. מזרח-ירושלים (לפני שהיא סופחה בעזרת חברך אורי אבנרי) היתה בירת פלסטין. לא היה כיבוש, לא היה אף פליט חדש, לא היתה אף התנחלות, היה שלום. אף בית לא היה נהרס. איזה יופי היה. מה היית עושה אז? היית בוודאי מחוסר עבודה.

yeshgvul

New member
../images/Emo127.gif חזון מרשים

אבל היפותטי. במציאות עסקינן. וממילא מי שקבע את גורלם באותן שנים הם המלך פארוק, הנשיא נאסר, המלך עבדאללה והמלך חוסיין, לא הפלסטינים עצמם.

מטרניך

New member
גם ב-67 ' הם סרבו למו"מ. בתקופת

פארוק, עבדאללה ונאצר עמדו בראשם אנשים כמו המופתי ושוקיירי. הם היו הגורם למלחמת מדינות ערב בישראל ולא להיפך. הם היו הזנב שכשכש בכלב. לא היה סכסוך בין ישראל לאף אחת ממדינות ערב. הפלסטינים גררו את כולם למלחמה. הכל מתועד בדיוני הליגה הערבית. קרא ספרי היסטוריה על התקופה. אם לא הפלסטינים היה מזמן שלום עם כל מדינות ערב - כמו בין ישראל למאוריטניה. אש"פ קם ב-64'. מדוע הוא לא דרש עצמאות מחוסיין ומנאצר? כי הוא ידע שה'אחים הערבים' יכסחו לו את הצורה. הלוואי שאפשר היה להחזיר את עזה למצריים. זאת השגיאה הכי גדולה של בגין בשלום עם סאדאת. אם גבולות 67' אז עד הסוף. ככה החזרנו למצריים הכל ונשארנו עם עזה, לא לבלוע ולא להקיא.

yeshgvul

New member
" אם לא הפלסטינים היה מזמן שלום עם

כל מדינות ערב ". הריני חותם על כך בעט מוזהב. מה לעשות שלא למצרים או לסוריה באנו בהמונינו בתנועה לאומית בדלנית. אלא לפלסטינה באנו. ולא ריקה היתה פלסטינה, כי אם פלסטינים היו בה. יוזכרו שוב האמירות של ויצמן ובן גוריון על טרנספר , הרבה לפני 48. כך שהמופתי הוא רק אחד השחקנים. השאלה על יחס הפלסטינים לשלטון ערבי לעומת שלטון ישראלי ראויה לדיון מעמיק יותר. אפילו לאשכול נפרד שאתה מוזמן ליזום. אגב, אש"פ אכן לא דגל במו"מ עם ישראל או בהכרה בה בעשור הראשון לקיומו. זה השתנה אחר כך. מהמגעים עם סירטאווי וחמאמי כבר בשנות ה- 70 ועד לקבלת הסדר על בסיס 242 כבר ב- 1988. ההחרמות האלה היו הדדיות, וכבוד ותהילה לאסיר המסוכן אייבי נתן שנכלא על פגישתו עם אנשי אש"פ בסוף שנות ה- 80.

איננה קשורה כלל לתתגובתי

שם השבת כי ישראל לא נוצרה על אדמת מדינות ערב אלא על אדמת פלשתינים ואילו אני השבתיך כי הפלשתינים יכלו לדרוש את אדמתם הקדושה [שטחי יו"ש] שלטענתך די לה בהם [שטחי יו"ש] מירדן בשנים 1948-1967 משום מה, למרות שאדמתם מלודתם הקדושה היתה בידי ירדן בשנים 1948-1967 הם לא נלחמו ע"מ להשתחרר ולבנות מדינתם שם במקום זאת נלחמו בישראל.....

yeshgvul

New member
קשורה מאוד

- ציינתי שההכרה בישראל וההשלמה עם קיומה הבשילה בהדרגה ולא היתה קיימת תמיד. - המלצתי לפתוח אשכול חדש לדון ביחס הפלסטינים לשלטון ערבי לעומת שלטון ישראלי. יש כאן הרבה גורמים, כולל פסיכולוגיה אנושית בסיסית וחשיבה לא לגמרי רציונלית.

מה הקשר?!

יכלו להלחם על עצמאותם מול ירדן אבל במקום זאת בכרו להלחם מול ישראל אתה טענת >>וממילא מי שקבע את גורלם באותן שנים הם המלך פארוק, הנשיא נאסר, המלך עבדאללה והמלך חוסיין, לא הפלסטינים עצמם.<< האם עלינו להבין אם כך שעם מעבר השלטון לישראל סופסופ ניתנה לפלשתינים האפשרות לקבוע את גורלם [בניגוד לשולטים האחרים הקודמים] והודות למעשה זה פתחו באינתיפאדה? אם כך כנראה שמהצד הישראלי היתה זו טעות והיה עליה לקבוע את גורלם כמו אלו שצינת

Azazel

New member
אחח, יופי!טוב! כמעט ושכחתי מהשרשור!

חלק מהקבינט הבטחוני לא מהווה חלק משרשרת הפיקוד של צה"ל. אם תביא לי הסבר מפורט למה, אני אגיד לך שרציחתו היא הריגתו, והיא פעולה לגיטימית במהלך מלחמה.

yeshgvul

New member
עכשיו התיחסת

רק לא להיתמם עם מילת המפתח "צה"ל" . שהרי הדרג הפוליטי נמצא מעל הצבא ,ונושא באחריות למעשיו ! אלא אם אתה מבקש לאשר את מה שאני ואחרים חושבים: במידה רבה מכתיב הצבא מדיניות לממשלות ישראל ופועל בשטח בלי לתת דין וחשבון. אני יכול להביא שוב את המאמר של בן כפסית על מה שנעשה בימים הראשונים של האינתיפאדה. אני לא חושב שזה נכון לגבי קבינט של שרון וזאבי, ששותפים לחשיבה הזו.

מטרניך

New member
ברגע שהם פתחו באלימות הם היו

צריכים לחטוף באבי אביהם. רצח אנשים זה לא שביתת-עיצומים. על זה עוברים ישר לגיהנום. לשיטתי הם לא קיבלו מספיק. אני חסיד שיטת פצצות הטון. הייתי מוריד כמה אחדות על המוקטעה מייד בתחילה האינתיפאדה כמו שהאמריקאים עשו בבגדד ביחס לסדאם. לחסל את ראש הנחש וכנופייתו שפתחו במלחמה זאת מצווה ואפילו אמנת ז'נבה והאג ובריסל ודרזדן וכוס אמו לא היו עוזרות לו. האינתיפאדה היתה נגמרת בשבוע. הם היו נלחמים כמו הפידאיון של סדאם: מורידים את הנעליים ובורחים. אלא שליד ברק היו ביילין ושריד שרצו בכל כוחם להציל את אוסלו הקורס ואת הראיס בן-בריתם וזחלו עם הזנב בין הרגליים לטאבה. אחרי זה היית יכול מצידי ליילל כמו שייללת בעיראק. אני בעד חופש דיבור ויללה, כידוע לך. היינו חוסכים מאות רבות של נרצחים, שרופים ומרוטשים. ובעיקר ילדים וזקנים. גם חלק מקורבנותיהם שלהם.

yeshgvul

New member
לנגב את הקצף בבקשה

האינתיפאדה היתה נגמרת בשבוע ובעזרת השם תפארת ראשנו בחברון היתה מתפתחת ומתרחבת. מאה אלף תושבים היו מגיעים למגרון, גבעת אסף ולכל השאר. והיה מושג שלום בדורנו. וכי למה שיתמודד ישראלי עם אחריות הצד שלו? מוטה לזרוק פצצה של טון ולפתור ה-כ-ל. כולם לקפוץ ולשיר "וכוס אמו", "וכוס אמו", "וכוס אמו", "וכוס אמו", "וכוס אמו", "וכוס אמו","וכוס אמו", "וכוס אמו","וכוס אמו", "וכוס אמו","וכוס אמו", "וכוס אמו",

מטרניך

New member
הייתי עוד צנוע. מוסטפה טלאס, שר

ההגנה הסורי, אחד מל"ו האחים הערביים שהכי אוהבים את הראיס שלך, כינה אותו 'בן שישים אלף הזונות'.

yeshgvul

New member
תרשה לי לא להעמיק

בדבריו של סוחר סמים ואנס\מטריד מיני, שני דברים שלפחות ערפאת לא מואשם בהם. למי שרוצה יש המאמר המפורסם והמדויק יותר של פיסק על ערפאת. וזכור לא להדחיק את בית הדסה וקדומים והצורך להתמודד עם מציאות הכיבוש. הכיבוש איננו תלוי רק ביאסר.

מטרניך

New member
כדאי שתקרא את סיפורו של ראש שרותי

הביטחון הרומניים מתקופת צ'אושסקו על איך בביקוריו של ערפאת ברומניה היו מספקים לו נערים צעירים לשעשועיו. אני מניח שהנערים שיתפו פעולה מרצון ולא צריך היה לאנוס אותם. או שמא כן? כניראה פיסק ואבנרי לא היו נוכחים. או אולי כן? אבל אני מוכן להשאיר לך לא רק את ערפאת, אלא גם את טלאס - לשימושך החופשי.

מטרניך

New member
כיוון שהתעניינת בחיי המין של מוסטפה

טלאס, שכידוע אוהב את ערפאת אהבה עזה (כמוות), אז חשבתי שבילויי ערפאת ברומניה בבתי הארוח של צ'אושסקו יעניינו אותך גם כן.

Azazel

New member
אז תן לי להבין נכון,

הצבא זמם להמשיך את הכיבוש, וברק, אחד שיצא מהמערכת הצבאית לפני כמה שנים לא ידע מה הצבא עושה? בחייך.

yeshgvul

New member
לא

הצבא לא "זמם". הצבא פשוט מורכב מאנשים בעלי רקע אחיד ותפיסת עולם שנגזרת מכך. תפיסה מעט פשטנית ומאוד כוחנית. במדינה מתוקנת אזרחים מנהלים את מערכת הבטחון. אם לממסד הצבאי יש השפעה כל כך מכרעת, אנחנו בבעיה. במקום הקונספירציה שהצגת, הייתי מנסח משהו אחר: הגנרלים בשרות או בדימוס (בפוליטיקה) שמנהלים את ישראל ממהרים להציע פתרונות צבאיים לבעיות מורכבות ונוטים להתעלם מהיבטים כלכליים, חברתיים וחוקיים. כתוצאה מזה, אין להם מענה למשברים שפורצים שוב ושוב ומפתיעים את כולנו. האינתיפאדה הראשונה היא דוגמה לכך. ברק הוא אחד מהגנרלים. המפה שהציג בקמפ דייויד היתה בפרוש מפה של גנרל שמוריד תכתיב לצד השני בלי להבין את המצב (יש לך קישור בחתימה שלי, למפה שמשאירה את קרית ארבע, עפרה קדומים, והבקעה בריבונות ישראל) בטאבה יתכן שחשב יותר כמו אזרח וראש ממשלה, אבל כבר היה מאוחר מדי.

למעלה