הסקר הוחלף.

זו מדינת ישראל, לא פלשתין

שלטים בערבית הם אופציה, יש גם מיליון יוצאי ברית המועצות לשעבר בישראל, אז עכשיו יהיו כאן שלטים ברוסית?, מה פתאום...

אף אחד לא רוצה לגייר אותכם

או להכריח אותכם להכנס לכוך היתוך, מי שמבקש ממכם או חושב שזה בכלל אפשרי לוותר על השפה, התרבות ומורשת שלכם הוא אידיוט, ברור שזה בלתי אפשרי, חוץ מזה לאף אחד אין זכות. זה שסבא של סבא של סבא של יבגני לא נולד פה לא נותן לך זכות לסתום לו את הפה, אולי אלה חדשות בשבילך, נכון לעכשיו הוא במדינה שמייצגת אותו כיהודי וקמה בשבילו כבית לאומי, לא בשבילך, לא בשביל הלאום הפלשתיני, ישראל בתור מדינה דמוקרטית היתה חייבת לתת אזרחות ואת כל מה שכלול בכל שטח בו היא ריבונית, האזרחות והזכויות הם כולם מתוקף הריבונות.

אישלום

New member
להרגע, זו עצה טובה, לכולם...

אני משער שאני מסכים לחלק גדול ואפילו לרוב הדעות שלך. יחד עם זה,לא כל מי שלא מסכים אתך הוא בהכרח פשיסט. אולי את רגישה לנושא במיוחד בגלל התחושה שאת חיה כמיעוט במדינה הנמצאת בסכסוך מתמשך עם בני עמך. יחד עם זה יש מקום להכיר גם ברגישות היהודים שחלקם מכירים היטב את החיים כמיעוט במקומות אחרים, שם לא נתנו להם שום זכויות בכלל, אף שלא היה סכסוך לאומי בניהם לבין המדינה בה חיו. כמובן שלא את אחראית לכך, יחד עם זה יש מקום לבדוק אם דעות שלא מקובלות עלינו מקורן בהכרח בפשיזים, או בהתנסיות שונות, דעות אחרות או אמונות שונות. הדבקת תויות במקום התיחסות עניינית לא היא שתביא אותנו לדו-קיום, ובוודאי שלא לדו-קיום בשלום.

יובל אני חוזר ואומר

איתך אני סיימתי ולא מעניין אותי מה תגיד , מצידי תהפוך לערבי חמאסניק , אתה ומילותיך לא יעניינו אותי יותר , אני לא שופט אותך אבל מישהו שהולך עם הראש בקיר לא אמהר להחליף את הקיר בראש שלי , בבקשה לך תתנגח עם הקיר , תחשוב עליי מה שבא לך , לא מזיז לי בכלל

לך זה בכלל לא נוגע, אני יהודי ציוני

אתה פלשתיני ובתור אחד שכזה אתה לא ציוני וזה בסדר גמור (אם היית תומך בציונות הייתי בטוח שנפלו לך כמה ברגים מהמוח..) ברור לי שכל ציוני מבחינתך הוא "ימני", רק שזה לא מדד. מה אומרים אנשי ימין? לא למדינה פלשתינית (אני בעד) לא לזכויות אזרחיות לערביי ישראל (אני בעד העלאת התקציב למגזר הערבי וכן לזכויות אזרחיות מלאות) חלק אומרים טרנספר (אני נגד) מקווה שאני ברור יותר.

אישלום

New member
למה הרעיון מקומם אותך כל כך?

אני רוצה לציין שאין לי שום קשר עם רעיונותיו של יובל, ובודאי שאינני תומך בהם. יחד עם זה אני מתקשה להבין למה הם מוציאים אותך מהכלים. אם הבנתי נכון, יובל מדבר על חילופי שטחים בהסכמה(!), במילים אחרות, אי אפשר לכפות דבר על אף אדם. אז מה הבעיה בעצם? האם העובדה שיש כאן גישה אתנוצנטרית שדוחה את ערביי ישראל כאזרחים? אני חושב שזו גישה שאין לה מקום במדינה דמוקרטית - אין להזיז גבולות ולשנות אזרחותם של בני אדם על פי מה שנוח לך פוליטית ביום מסוים. יחד עם זה, אם בא אדם ואומר - בואו נשאל את האנשים מה הם רוצים... אז על מה המהומה? אני שואל בכנות, למה זה מכעיס אותך כל כך.

סליחה על ההתערבות,

אבל גם אותי ה"רעיון" הפשיסטי הזה מקומם. כולנו מבינים מצוין, שלא עומדת מאחוריו הסכמה להעברת כביש 65 משטח מדינת ישראל. כולנו מבינים מצוין, שאין זה אלא חלק ממסע פשיסטי מכוון ומאורגן היטב לדה-לגיטימציה של האוכלוסיה הערבית בישראל, לדחיקתה אל מחוץ לשיח הפוליטי הפנים-ישראלי. בוא לא נהיה תמימים. הרי אף אחד אינו "מציע" לערוך משאל בקרב תושבי בני-עיש על רצונם להסתפח לרוסיה או לתימן, ולא בקרב תושבי תל-אביב על רצונם להסתפח לארה"ב. אם כבר, אז הייתי מציע להקים בארץ שמורת טבע אקס-טריטוריאלית לפשיסטים למיניהם, והייתי שמח אם הם היו עוברים לשם "מרצון".

אז תהיה "נאור" ו"מוסרי"

והעוד 20, 30, אתה יודע מה 50 שנה, היהודים יהיו מיעוט במדינתם, תחת מעטה ה"מוסריות" וה"שיוויון"...איזה יופי, "צדק" של ממש...

הוא ימשיך עם "הפחד" שלו

שהיהודים יהיו מיעוט במדינת היהודים , אני אומר לך במפורש אם היהודים יהיו מיעוט כאן אני הראשון שעוזב את המדינה , וזה לא שאני חי בשביל היהודים , אלא שיש לי דעה משלי שאני לא יכול לחיות תחת שלטון ערבי יהי אשר יהיה , זה אני חג שמח לחוגגים

לא "פחד", ידיעה ברורה ובטוחה על פי

נתונים יבשים של הלשכה לסטטיסטיקה + ניתוח של אנשים שהמקצוע שלהם זה ניתוח נתונים ומגמות של אוכלוסיות - דמוגרפים. תוך דור וחצי ניהיה כבר כמעט שווים במספר, גם אם מהיום לכל משפחה יהיו רק 2 ילדים. אני מתבסס על עובדות, עובדות נטו, לא רגשות, לא פחד, לא חשש, מספרים יבשים, תכניס את כל הנתונים למחשב ואלה הנתונים, זאת המגמה, אני יודע מה יקרה כאשר נהיה שווים בגודלינו, יקרה מה שקרה ביגוסלביה לשעבר, זה מה שקורה שיש 2 עמים/לאומים/קבוצות עם רצונות מנוגדים, מלחמה על דמותה של המדינה, הרי ברור לי שאם יכלו עוד היום חוק השבות היה משתנה, הגדל וההמנון היו משתנים, התכנים בבתי הספר היו משתנים וזאת רק ההתחלה, מי היה מונע מהם, מיעוט יהודי? אני כאמור מדבר על ישראל של קווי 67' אבל אתם יכולים להרגע...חס וחלילה, לא תבדקו, אל תתינו לעבודות לבלבל אותכם...

אתם חיי בבולשיט

אתה חושב כמו שאר הישראלים המטומטמים שהמגזר הערבי החליט להילחם במדינה דרך הרחם, וזה לא נכון, ואני חיי במגזר הזה ובא ממנו ובחיים שלי לא שמעתי על תוכנית כזו ועל מלחמה כזו, רק אתם והפוליטיקאים המטומטמים שלכם אומרים את הדברים האלה ושותלים בהלה בקרב הציבור היהודי, ריבוי ילדים תופעה שלילית ואנחנו סובלים ממנה המון, תמצא אותה בד"כ מתשפטת איפה שיש עוני וחוסר פיתוח מכל הכיוונים, להזרים כמה מיליארדים לשיפור המודעות והחיים ואחוזי הילודה יהיהו נמוכים, לאן שתלך אצל הערבים תמצא את התופעה הזו של ריבוי ילדים ואתה לא תחסל את התופעה הזו בהצהרות הפאשיסטיות שלכם, תהיו קצת נבונים, לאן הלך הראש היהודי לעזאזל, גם בירדן סובלים מזה וגם בשטחים וגם במצרים, אז מדובר בתופעה כלל ערבית ותפסיקו עם הבולשיט הזה של נהיה מיעוט ואתם תהיו רוב, ואם תמשיכו כך תאמין לי שזה מה שיהיה כי אתם רק מדברים ולא עושים שום דבר רציני בנדון, נקודה.

skywalker 8

New member
????

"אתה חושב כמו שאר הישראלים המטומטמים שהמגזר הערבי החליט להילחם במדינה דרך הרחם". זה לא משנה אם הכוונה שלכם באמת להביא רוב ערבי בכוונה או לא. העובדות מראות שקצב הילודה של המגזר הערבי גדול בהרבה משל היהודים. ואז, אם תירצו או לא, תהפכו לרוב. ואז הדבר הראשון והמתבקש לעשות הוא לבטל את מדינת הלאום היהודית ולהחיל שילטון אחר. לאן הלך הראש היהודי? יש לנו מיליון וחצי בני לאום אחר שלא רוצים מדינה יהודית. מליון וחצי פלסטינים אזרחיים בעלי אינטרסים פלסטינים לאומניים. מיליון וחצי שמספרם עולם ורצונם, פשוטו כמשמעו, ל-ח-ס-ל את מדינת העם היהודי, ולהקים מדינה דו לאומית או כל אזרחיה. דבר שנוגד לגמרי את דעת הרוב המכריע בעם היהודי שמעוניין במדינת לאום אחת(ואתה יודע את זה!). מה עושים? ממשיכים לערבב בין הלאומים, לחכך ביניהם ושימשיכו לריב על אופי המדינה? הילודה של המגזר הערבי הולכת כנגד האינטרס הלאום היהודי, אם תרצה או לא. המטרה היא לא לגרש אזרחים מבתיהם! לא לטרנספר! אלא להעביר ריבונות בחלק מהשטחים בהם הם נמצאים לריבונות אליה הם בעצמם שואפים!

skywalker 8

New member
הבנתי אותך.

כוונתך היא שהילודה של המגזר הערבי היא לא איום, והפתרון לריבוי שלה הוא שיפור המגזר והזרמת מיליארדים. זאת הכוונה שלך עפ"י ההודעה האחרונה. אם לדעתך מיליארדים יכסו את השאיפות הלאומיות שלכם אז אתה טועה. לא משנה כמה נשפר וכמה כסף נזרים. זה לא מה שישנה את יחס ערביי ישראל לאופי היהודי של המדינה.

צודק

זה לא המיליארדים בלבד שיש צורך להשקיע- זה גם שוויון הזכויות והחובות. אז אתה פתאום תגלה איך העוני, המפגעים, הקיצוניות, הלאומניות והריבוי הטבעי בקרב המגזר מצומצמים לרמות כלל ארציות ואיך הסובלנות ,ההשתלבות החברתית והקבלה של המדינה ואופיה תהיה פתאום גבוה בהרבה משהיא היום.

למעלה