המלצות!

yotamn9

New member
../images/Emo41.gifהמלצות!

שלום חברלעך! אני יושב בבית משועמם מוות בעקבות השביתה, אך פתאום צץ בראשי רעיון מבריק, אפילו סיליט בנג לא היה מבריק אותו ככה! טוב נו, רעיון לא ממש מקורי, אבל בגלל שהרבה זמן לא היה כזה, חשבתי שנפתח שרשור המלצות. כל אחד ימליץ על אלבומים של אמנים שהם לא ממש מוכרים. אז ככה, אתמול חבר שלי הביא לי שני דיסקים מאוד נחמדים. הראשון הוא The Omer Avital Marlon Browden Project. אם רוצים להגדיר את האלבום הזה ממש בכלליות, אז אפשר להגיד שזה ג'אז. אבל יש שם הרבה יותר מזה. השירים בד"כ מבוססים על גרוב מסויים של הבאס והתופים שמסביבו בנוי הקטע. זה יוצר אווירה פאנקית למדי, ויוצאת מוזיקה מגניבה לגמרי. חבר שלי אמר לי שבאלבום הזה משתתף אדם בשם עומרי מור שהוא פסנתרן שמאוד נחשב בקרב קהילת הג'אזיסטים, וגם אבישי כהן, אבל לא אבישי כהן הבאסיסט, אבישי כהן החצוצרן אם אני לא טועה, ושניהם עושים עבודה ממש טובה. בכל מקרה, זה דיסק מאוד מאוד נחמד ומומלץ, מי שאוהב פאנק מאוד יאהב אותו, גם אם הוא לא מת על ג'אז כמוני. השני הוא Billy Cobham - The Best of Billy Cobham. בילי קובהאם הוא מתופף, ואפשר להגיד לפי הדיסק שהוא מתופף ממש טוב. הדיסק משלב הרבה מאוד סגנונות. יש שם הרבה מאוד פאנק, רוקנ'רול, בלוז, ג'אז ואפילו נגיעות של מטאל פה ושם. למעט קטע אחד, כל הקטעים הם אינסטרומנטליים. יש שם גיטריסט מאוד איכותי וגם שאר ההרכב עושה עבודה טובה מאוד. סה"כ אין לי עוד יותר מדי מה לכתוב. זה פשוט מוזיקה גרובית שממש נחמד לשמוע.

epitaph

New member
אחלה המלצות... ../images/Emo13.gif

את בילי קובהם יצא לי לראות בארץ וזו בהחלט היתה אחת מההופעות המעולות שהייתי בהן. לבן אדם יש רקורד מרשים ביותר, הוא התפרסם כשהתחיל לנגן עם מיילס דיוויס בתקופה של Tribute To Jack Johnson, בהרכב היותר פיוז'ני של דיוויס. ב-70 הוא הקים יחד עם כמה מחברי הלהקה ההיא של מיילס דיוויס (מק'לפין הוא המוכר מבינהם) את Mahavishnu Orcestra, האלבום הראשון שלהם מומלץ וההגדרה הכי מדוייקת שאפשר להביא לו הוא "כשהג'אז הופך לאלקטרוני", יש כאן קצת מהכל, ג'אז, קלאסי, מטאל (ואל תשכחו שמדובר בשנת 71). אחרי מאווישנו אורקסטרה קובהם התחיל להוציא אלבומי סולו, מתוכם אני מכיר רק את Spectrum ו- Crosswinds שבהחלט שווים בדיקה למרות שהם פחות פ'אנקים. את עומר אביטל אני מכיר דווקא דרך אלבום אחר שלו ושל הקבוצה שלו, Asking No Permission, לא עם האומנים שציינת, אבל עדיין המון השפעות, כלי נשיפה שונים וגם לכאן הפ'אנק נכנס בקטנה ככה שאני נהנה מכל רגע. עוד כמה המלצות שנראה לי יעשו לך טוב, הראשון הוא דווקא אומן ג'אז מוכר מאוד עם תקופה פ'אנקית נהדרת, Herbie Hancock, בתקופה שלו יחד עם להקת הליווי ה- Head Hunters (אני אדבר על האלבום בתמונה). האלבום מתחיל עם הקטע Chameleon, שמתחיל בצליל באס חזק, הכי "שמן" שייצא לך לשמוע (שחלקו נעשה גם על ידי הקלידים), כשלאט לאט שאר הכלים נכנסים כדי ליצור את הבסיס הפ'אנקי, משם הנקוק ממשיך, מאלתר כשהלהקה מגיבה בהתאם...פשוט קטע שמשאיר טעם של עוד. החלק השני, Watermelon Man הוא קטע איטי יותר אבל מדליק לגמרי, מתחיל עם כלי נשיפה שמתפוגגים להם לאיטם בזמן ששאר הכלים נכנסים ומשם הגרוב משתלט, פשוט קטע מצב רוח כיפי שכזה, כמו הליכה בפארק ביום קיצי. הקטע השלישי, Sly, נקרא על שמו של Sly Stone, ומציג בהתאם ג'ז פ'אנק עם הרבה שינויי קצב, הפתעות ושאר מטעמים. והקטע האחרון הוא לדעתי הקטע הפחות טוב באלבום אבל עדיין שווה שמיעה, גם כאן כמו בקטע השני מדובר בקטע רגוע. האלבום עצמו הוא אינסטרומנטלי לגמרי ומוגדר כג'אז פ'אנק. עד היום הוא נחשב לאחד מאלבומי הג'אז הנמכרים ביותר ולדעתי הוא דרך מצויינת להיכנס לעולם הג'אז בשביל אוהבי פ'אנק או להיכנס לעולם הפ'אנק עבור אוהבי ג'אז. הנקוק הקליט עם ה-Head Hunters עוד כמה אלבומים אבל זה העילוי מבינהם ולפי ההודעה שלך נראה לי שזה בדיוק מה שאתה מחפש. אבל למה להסתמך על מה שאני כותב כשאפשר גם קצת לשמוע? אז הנה Chameleon בהופעה (למרות שאיכות האודיו כאן לא משהו ובאלבום זה באמת נשמע הרבה יותר טוב).

epitaph

New member
אגב, האלבום עצמו עולה רק 40 ש"ח

ככה שזו בהחלט תמורה גדולה לכסף. אם תאהב אני ממליץ לך לנסות גם את Man-Child נעשה עם ההרכב הנ"ל. אני אמשיך עם ההמלצות מאוחר יותר...

yotamn9

New member
מגניב לאללה תודה

נשמע ממש טוב. אגב, אני התכוונתי שתמליצו בכלליות על דברים שאתם רוצים, לא המלצות שאני מחפש. אבל בכיף, למה לא....

epitaph

New member
פשוט נתת לי תירוץ לכתוב על האלבום הזה ../images/Emo13.gif

והנה הקטע שפותח את Man-Child, כאן גם באיכות טובה יותר ממה ששמתי מקודם. ובהמלצות הבאות שאני אביא התכוונתי להביא משהו יותר כללי.

yotamn9

New member
אתה לא צריך תירוצים, מותר לך ../images/Emo3.gif

ולא שמת לינק לקטע.

epitaph

New member
צק צק צק...

צודק, הנה הגירסה מהאלבום שבאיכות טובה.

Welsh

New member
אפרופו Mahavishnu

שמעת את שיתוף הפעולה עם סנטנה(Love Devotion Surrender)? זה די מגניב, ממש נהנתי ממנו, עשו קולטריין בצורה מאוד מעניינת (למרות שאין על המקור).

epitaph

New member
קלפין עם סנטנה?

שמעתי על זה, שם בילי קובהם על התופים. אגב, אם כבר מאווישנו וקובהם, לפני שנה הוא התחיל פרוייקט של ביג בנד שמבצע יצירות של מאווישנו, לא יצא לי לשמוע את זה אבל הרעיון נשמע מעניין.

Welsh

New member
Carlos Santana/Mahavishnu/John McLAUGHLIN

זה מה שכתוב על הדיסק. בכל אופן, זה אחלה אלבום. גם מה שאתה הזכרת נשמע טוב, אחרי שאני ארד לעומק היצירה של Mahavishnu אני עשוי להנות ממנו מאוד, כרגע אני מכיר רק 2 אלבומים לא כולל זה עם סנטנה.

yotamn9

New member
לגבי קניית האלבום בתמונה

אתה יודע איפה מוכרים אותו? ואתה יודע איפה אפשר להשיג אותו באיזור ירושלים?

epitaph

New member
אמור להיות בכל חנות מוזיקה עם מחלקת ג'אז

לפחות כאלה שמכבדות את עצמן. כמו שאמרתי, זה אחד מאלבומי הג'אז הנמכרים בכל הזמנים. אמור להיות את זה גם בטאוור רקורדס.

nemoalive

New member
גם אני אמליץ

טוב אז זה לא מקורי וזה לא מיוחד ובטוח חצי מהאנשים פה שמעו את זה אבל אני בכל זאת אמליץ עליהם כי אולי יש פה אנשים שעוד לא שמעו אותם (אם זה אפשרי). Jethro Tull - Aqualung וגם -Frank Zappa - Hot Rats אלו אלבומים מעולים וחובה בכל חדר (גם בשירותים ובאמבטיה אז לא להתקמצן ולהביא עוד עותקים). ועל האלבום הבא המלצתי בפורום כבר אבל אני אמליץ עליו שוב כי הוא פשוט מעולה. Pickin' on Zeppelin: A Tribute זה אלבום מחווה אינסטרומנטלי ללד זפלין בסגנון בלו גראס שכדי לכל מעריצי זפלין לשמוע.

M e n s R e a

New member
ג'טרו תותחים!

לוקח כמה האזנות להתחבר לשירים שלהם, אבל אחרי זה-אתה לא יכול להפסיק.

Anuerysm

New member
אחי, ג'טרו אולי תותחים, אבל כשמישהו כותב

בהודעה שלו גם על ג'טרו וגם על זאפה, אסור להתעלם מהזאפה

M e n s R e a

New member
צודק, ברור

מצטער, פשוט לא מכיר מספיק את זאפה. כן כן, חור בהשכלה.

למעלה