הישרדות

TheBeast

New member
../images/Emo27.gifהעניין הוא שאתה מתייחס כאן רק לדבר אחד

לפגיעה הפיזית והריסת התא המשפחתי של רוח'לה. ובכן, יש כאן פן עמוק יותר ומתבקש יותר לבירור מאשר אובדן מסויים של דרך חיים. אהבה היא לא דבר ברור שאתה יכול להחליט אם הוא טוב או רע. ובסופו של דבר היא גם הרסנית לא פעם ולא פעמיים. העניין הוא, שמדובר בשני אנשים שחשים ברגש הדדי מסויים. דרך הפעולה שלהם משתנה ולא מחושבת כל כך. הטענה שלך שזוריק מאוהב ולא אוהב- עלולה להיות נכונה ביותר. אבל האנוכיות היא גם חלק מהאהבה, אם נרצה ואם לא. אנחנו פועלים מתוך אנוכיות כשאנחנו נכנסים לתוך קשר, מכיוון שאנחנו אוהבים (או מאוהבים) באדם מסויים. הנתינה שלנו בתוך הקשר עצמו, עלולה גם היא לנבוע מתוך אנוכיות מסויימת, אם לא מרצון טהור להעניק לאחר. המסר שהסדרה מעבירה הוא לא ממשי ולא מכוון תחילה בצורה נכונה. זוהי סידרה שצורכת רייטינג. אני לא מצדיק את הדברים שנעשים שם ואת המיני-טלנובלה הכביכול מציאותית. אבל זוהי, בשורה התחתונה, סדרה יפה. נסה להבין שיש כאן רובד מחשבתי שונה לחלוטין מהטענה שלך לגבי הפגיעה של זוריק ברוח'לה. הרעיון המחשבתי בעצם לא קיים ברובד הזה, אלא רק ההרגשה ששולטת. ולפעמים, רק לפעמים, השכל הוא לא הגובר על הרגש. הלוגיקה לא עובדת במקרים מסויימים.

מענדעלע

New member
סוף סוף תגובה עניינית וראויה

אני מחכה כבר ימים לתגובה כזו, ואין ספר שיש בדבריך מן האמת. אני רוצה להתייחס לשתי נקודות: 1) לדעתי, לא נכון שיוצרי הסדרה אינם מתכוונים להעביר מסר. נכון, הם אינם מציגים בסוף כל פרק שופט שנותן נקודות... אבל הם בהחלט מעבירים מסר בדרכים מתוחכמות יותר. האם אתה חושב שלחינם האלימות מוצגת כאן רק בצד אחד, למשל? 2) מעבר ליוצרי הסדרה, מעניינת גם הגישה של הכותבים בפורום, שדוקא ממהרים להעניק שיפוט ערכי, עד כדי קביעה מי הדמות שלדעתם צריכה לעזוב בגלל התנהגותה. זועזעתי, למשל, מהגישה השלילית כל כך כלפי איטה - לדעתי הדמות האצילית ביותר בפרק הנוכחי (לא שאהבתי את יחסה לרוחל'ה באחד הפרקים הקודמים). או, למשל, הפרשנות הקבועה ל"סוף טוב" (שלצערם של הכותבים כנראה ייעדר הפעם): רוחל'ה וזוריק בורחים לדרום אמריקה, משאירים משפחה שבורה ומרוסקת. ומה יהיה אחרי שבוע כשהתאהבות הבוסר תתפוגג? לדעתי, "סוף טוב" ראוי יהיה אם מוטי כץ, למשל, ינהג באומץ ויחדש את הקשר עם רוחל'ה למרות התנגדות משפחתו, והחתונה תצא לפועל למרות הכל.

TheBeast

New member
שמח לשמוע ../images/Emo9.gif

1) עניין האלימות באמת טרד את מנוחתי בתחילת הסדרה ובמשך הצפייה בה. אומנם המבט על הרחוב החרדי שפועל נגד החילוניות- אכן מראה צדדים שכאלה גם במציאות. ואלו צדדים שאין להתעלם מהם. אך עצם חוסר השוויון בין שני הצדדים, כביכול, אכן גורם לאבחנה שאינה תקינה. 2) מנקודת המבט החרדית השמרנית- איטה אכן עשתה דבר אצילי וטוב. אך מנקודת המבט של הצופים, הסילוף וההפיכה של דבריו של זוריק לעניין אחר- נתפסת כמעשה שלילי מאוד. אין בכך אלא שתי פרספקטיבות שונות על אותו עניין. ושתיהן קבילות ונכונות. השאלה היא באיזו חברה. הריגת הסיכוי לאהבה, עד כמה זמנית שהיא יכולה להיות. או תחיית התא המשפחתי באמצעות ניתוק הקשר. השאלה של מה גובר על מה, ערכי המשפחה או רגש האהבה, היא מלחמה מתמדת גם בחיי היום יום. תשובה חד משמעית- אין... והסוף הטוב שהצעת, הוא אכן סוף נהדר. מכיוון שהדמות של מוטי כץ נראית כשלעצמה כדמות נהדרת. העניין הוא- שהמשיכה הראשונית בין דמותו לבין דמותה של רוח'לה, לא קיימת בתסריט. סוף טוב לסדרה- שזוריק ורוח'לה בורחים. הטלנובלה ניצחה והאהבה גברה על כמה מכשולים. סוף טוב בחיים האמיתיים- רוח'לה ומוטי מתחתנים, מקימים בית ומוצאים את האהבה ביניהם תוך כדי
בשורה התחתונה, נראה ששנינו אוחזים באותה דעה. השאלה היא, האם מדובר בסדרה או בחיים האמיתיים...

מענדעלע

New member
רק הערה אחת

לא התכוונתי לכתוב מנקודת מבט חרדית. מנקודת מבט חרדית אין כאן מקום לדיון. זוריק הוא רע משום שהוא מנסה להדיח את רוחל'ה מדרך התורה והמצוות, ואילו כל מי שפועל למנוע זאת הוא טוב (מלבד שימוש באלימות כמובן). אבל את זה הייתי כותב בפורום חרדי, לא כאן. אני סבור שהתנהגותה של איטה היא נאצלת גם מנקודת מבט אנושית ומוסרית גרידא. נכון, היא סילפה קלות את דבריו של זוריק. אבל האם היא עשתה זאת ממניעים אנוכיים, או כדי לפגוע חלילה ברוחל'ה? ההיפך הוא הנכון. היא פעלה כך מתוך דאגה כנה לגורלה של חברתה הטובה. היא עזבה את ביתה (נכון, גם חייה שם לא היו מהנים במיוחד, כנראה...) וחצתה את האוקיינוס רק כדי להיות לצידה של רוחל'ה בשעת מצוקה. לכן מתחתי ביקורת על הגינוי של הכותבים כאן - לא מנקודת מבט חרדית, אלא פשוט מנקודת מבט אנושית.

TheBeast

New member
מחזק את ידיך בנושא ../images/Emo9.gif

העניין המטריד מעט, הוא שאיטה, על אף ההתנהגות הנאצלת שהענקת לה- מרוויחה מן העניין לא מעט. היא ברחה מבעלה, בין השאר. לא באה רק בשביל לעזור לרוחל'ה בשעת מצוקה. ראוי לתת אולי את הדעת גם לעניין זה

SIVI50

New member
זה נכון אבל-

זו סדרה ולכן זה רחוק מהמציאות-אם זוריק היה מבין שהוא פשוט צריך להניח לה אז על מה היתה הסדרה בדיוק? לכן כשצופים בסדרה צריך להבין שזו רק סדרה כמו כל סדרה אחרת.....(לכן גם לא בנתי למה צו פיוס לקחו בזה חלק אני לא רואה בזה איזשהו פיוס בין דתיים לחילונים אלא סדרה כמו כל סדרה אחרת)

קשת84

New member
מר זילבר!!!

הוא הכי לא קשור.... ראיתם איך הוא הסתכל על זוריק אתמול?

אני שונאת את איטה!!

עד שיש משו טוב בין רוחל'ה לזוריק, סוף טוב, היא צכה ללכת ולשקר לחברה הכי טובה שלה!!! זה כ"כ מעצבן אותי למרות שזה רק סדרת טלויזיה אבל אני תמיד מתרתחת מהשטויות האלה! עכשו רוחל'ה חושבת שזוריק כבר לא אוהב אותה!!

עצמי1111

New member
ברוכה הבאה!

בקשר לאיטה אני לא סובלת את מה שהיא עשתה אבל היא חשבה שהיא עושה משהו טוב... היא חושבת שהיא הצילה את רוחל'ה ממצב לא נעים....

yafitk

New member
אני מהתחלה אמרתי את גולן..!!

אני לא מבינה למה אין את ההודעות הראשונות.. למה מחקו אותם?? אני אמרתי ממזמן גולן אפילו בהתחלה שפתחו את השרשור הזה הייתי הראשונה שאמרה שצריך להעיף את גולן המפגר הזה.. והנה בפרק השביעי רואים שצדקתי שהיה צריך להעיף אותו..! בוא נגיד ככה שגולן הוא זה שבעצם גרם לאהבה שלהם להיות באמת בלתי אפשרית הוא והחבר המטומטם שלו הם אלה שחשפו אותה.. אבל ראיתם איזה אירוניה יש פה? גולן הוא זה שהביא את זוריק לדירה מול רוחל'ה.. הוא היה צריך לקחת בחשבון שהמשפחות יתחברו רוחלה נערה צעירה בת 18 שזה בידיוק הגיל שכל ההורומונים משתוללים בגוף ואילו זוריק גם נער צעיר ופלרטטן ויפה תואר.. בכל מקרה יש פה מין מעגליות.. גולן הוא זה שבעצם אחראי לקשר שלהם כי הוא הביא את זוריק לדירה והוא גם אחראי לסיום הקשר שלהם שהוא חשף את האהבה שלהם במכוון או לא מכוון זה לא משנה..

למעלה