דיון

JuSt A d i

New member
../images/Emo41.gifדיון../images/Emo41.gif

וואי ממזמן לא היה פה אחד כזה... בעקבות אלביס הסוס
מה דעתכם על סוסים שעוברים הסבות בסגנונות רכיבה?? כמו למשל אלביס שהפך מסוס ווסטרן לסוס אינגליש או נניח (הכי קל לי להגיד את זה כי אני מכירה) ליידי מנצר שרכבו עליה אינגליש ועכשיו רוכבים ווסטרן... טוב ? לא טוב? שווה את המאמץ?

PinkHorse

New member
../images/Emo6.gif.

אני חושבת שזה די תלוי בהכל.. הרוב מהסוס. אני חייבת לציין שזה לא משנה אך הסוס נראה יותר טוב עם ציוד אינגליש או ווסטרן כי בתכלס זה רק עניין של דעה. מה שמשנה באיזה תחום הסוס עובד עכשיו. אלביס הוא סוס אינגליש עכשיו ולא נראה לי שהוא סובל, הוא מסתדר טוב, נראה יותר טוב וקבל יחס בסט מהבעלים שלו. ליידי גם מסתדרת לא רע בווסטרן. בקיצור מה שאני מנסה לומר זה שלפעמים שינוים כאלה הם לטובה.. הם לא נעשים מרצון הסוס כמובן אבל אף אחד לא אמר שזה מזיק להם אם עושים את זה נכון.

שירלי317

New member
אממ..

אני מכירה את נייט.. שבעקרוני הוא קווטר טהור שאומן לגמרי רק לווסטרן ריינינג.. אבל בגלל שהוא סוס חלק יחסית.. אז הוא לא היה מספיק חזק לעבודה הזאת. אז כרגע הוא עובד אינגליש וטיולים... וזה נראה לי ממש טוב לו
סוס פשוש!

P oo k a

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif../images/Emo26.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

חמוד כזהה.. איך אני מתגעגעת אליו
. אממ.. לפי דעתי, לפי מה שראיתי במקרה של אלוויס, שהוא בסדר עם ההסבה מווסטרן לאינגליש. אבל בכללי, עדיף להשאיר את הסוסים באותו סגנון, זה יותר טוב. ואממ.. נגיד אצל אלוויס, היו לו [ובטח עדיין יש לו,אבל פחות] יכולות מדהימות בווסטרן! וזה נראה כזה ביזבוז, אבל אולי גם יש לו יכולות באינגליש...

לדעתי...../images/Emo26.gif

לדעתי כל עוד השינוי הזה לא משגע את הסוס ברמות מטורפות מדיי, נעשה כמו שצריך וע"י מישהו שמסוגל לעשות את השינוי הזה כמו שצריך ולא סתם לשים על הסוס ציוד אחר ולצפות שהוא באמת יצליח לעושת את כל מה שדורשים ממנו אז זה אחלה. כאילו...אם באמת מתייחסים למעבר הזה במובנים שצריך ומקדישים זמן לאמן את הסוס בסגנון החדש, ולא מתנפלים עליו מייד עם אימונים שעושים עם סוסים מנוסים בסגנון אין סיבה שזה יהיה כל כך רע, לדעתי. כמובן שצריך לדבוק בשינוי חח
לא לשגע את הסוס יותר מדיי, גם ככה העניינים משתנים לו במעבר בין הסגנונות
אני חושבת שחשוב לשים לב לעוד נקודה, כמו שלא כל סוס מתאים לדרסז' לקפיצות או לריינינג צריך שיהיה לסוס שמץ של פוטנציאל, מעיין זיקה, לתחום שאליו רוצים להעביר אותו כי אחרת זה יכול להיות ממש מיותר - או "לא שווה" את המאמץ.

למעלה