דיון

../images/Emo41.gifדיון../images/Emo41.gif

אוקיי תרשמו מה דעתכם על איזו רצפה הכי רע לסוס לדרוך ואיזה הכי טוב? מה דעתכם על טיולים, שדורכים שם על אבנים והכל.. אספלט?! חול?! נמקו.

Unreachable

New member
לא נראה לי שזה כל כך משנה

כל עוד רק הולכים...ואין סכנת החלקה... ובמגרש עושים את כל שאר הדברים... כפיר שונא בטון... ובפעם היחידה שעבדתי איתו על הדשא שמעל המנז' הוא עבד מצויין...

טוי בוי

New member
*ריפוד

וכל סוס המה שהוא צריך... לדוגמא רוב הסוסים אצלינו זה נסורות אבל יש כמה עם קש (טוי בוי, X...)ויש כאלו עם חול זה מאוד תלוי בסוס כי סוס יכול להיות אלרגי לריפוד מסוים (רוב הפעמים נסורות וחול כי זה עושה דלקות בעיניים האבק)...

משטחי רכיבה.

כפי שאבו דני כתב כבר בפורום סוסים,עדיף שלא לרכב בשדות עם דשה\צמחיה גבוה, מהסכנה מבורות, נחשים וחפצים. רכיבה בשלג גם כן עלולה להיות מסוכנת, החלקות ובורות שלא רואים. אני למשל נורא לא אוהבת ללכת לטייל עם סוס על הכביש, במיוחד בירידה ועליה, ההחלקה על הכביש היא לא הדבר היותר שכיח ברכיבת שטח, צריך להיזהר מרכיבה בשטחים לא מוכרים, כמובן- זה ניראה לי די ברור למה. חול זה נחמד לרכב, תלוי כמובן מה גובה החול, בחוות מסוימות בטיולים יזכירו לרוכבים תמיד לתת לחיצות על הסוסים במקומות בהם יש חול כיון שישנם סוסים שעלולים להתגלגל על החול להנאתם ואז לקלוט שאתה נמצא מתחת. הכי טוב לדעתי זה שבילים כאלה של עפר דחוס.

או.קיי.....

לפי מה שאני יודעת הכי חרא לסוס ללכת על כביש/אספלט....כי הוא מחליק על זה והוא יכול חס וחלילה לעקם או לשבור במקרה הרע את הרגל..... בטיולים.....זה ממש תלוי.....נגיד הסוסים שאצלי בחווה....(בווסטרן) משוחררים במרעה-באיזור שמטילים בו, משמסיימים לעבוד איתם ועד לבוקר שלמחרת...הסוסים נולדים לתוך האיזור הזה ומתאימים את עצמם...כמובן שיש לסוסים פרסות ועל סוס שבלי פרסה לא רוכבים כי זה יכול לפגוע בו....בחורף אנחנו יותר זהירים בהכל כי יש בוץ והקרקע חלקה ומסוכנת.... הכי טוב לסוס לדרוך על חול ים, כי הוא סופג מים, אלא אם כן יש מקרה חריג של הצפות וכדומה, אבל בעיקרון החול הכי טוב כי הסוס יכול לדרוך על החול והחול "יקבל" את הצורה של הפרסה של הסוס....

למעלה