גמילה

nuni35

New member
../images/Emo186.gifהתחלנו אתמול גמילה מטיטולים. זקוקה לעזרה

אז ככה ילדה בת שנתיים וחצי שהולכת בספטמבר לגן עירייה. היו כל מיני סימנים לזה שהיא מוכנה להיגמל והתחלנו אתמול קנינו לה אסלה כזאת עם מדרגות שמלבישים על האסלה רגילה והיא כ"כ התלהבה אתמול ועשתה שם הרבה פעמים פיפי, בעצם בשעתיים הראשונות היא כמעט ולא יצאה מהשירותים מרוב התלהבות. היו לה אתמול 2 פספוסים רק וזהו. התחלנו בצהריים. בלילה ובשנת צהריים עדיין שמתי לה טיטול, אחרי שהיא נרדמה, כי היא לא הסכימה לשים טיטול. היום הלך הרבה פחות טוב, אני שואלת אותה (כמו אתמול) כל רבע-חצי שעה אם יש לה פיפי/ קקי, ולפעמים אחרי שאני שואלת ושמה אותה בשירותים אז היא עושה פיפי, אבל אם אני לא שואלת היא לא הולכת לבד לעשות, היא עושה בתחתונים. היא כבר פספסה היום אולי 10 פעמים פיפי ופעם אחד קקי בתחתונים... אבל גם עשתה כמה פעמים בשירותים או בסיר ששמנו לה בנוסף בסלון... מה אפשר לעשות? איך לעודד אותה לעשות לבד פיפי/קקי... טיטול היא לא מוכנה להחזיר, וגם לא ניסינו ממש האמת. ובכלל האם זה בסדר שהיא ככה מפספסת בהתחלה, זה אמור להיות ככה או שזה סימן לא טוב? האם להמשיך באותה דרך? היא גם מורידה הרבה פעמים תחתונים ואוהבת ללכת עירומה. אשמח לטיפים, המלצות וכו' גם מה להגיד מחר בגן , לבקש שימשיכו כמו שהתחלנו בבית ולשים לה הרבה תחתונים ?

Lali

New member
התלבטות בקשר לגמילה מהאכלה בבקבוק

הפשוש המתוק שלנו כבר בן 9 חודשים ולאחרונה בקעו שתי השיניים התחתונות. כרגע ה"טקס" של הערב הוא אמבטיה ואז מסג' ולאחר מכן בקבוק עם דייסה. לאחר שבקעו השיניים המליץ לנו רופא הילדים לנסות להסיק עם הבקבוק, מחשש לעששת בשיניים. אני לא יודעת מה לעשות משום שזו בעצם ארוחת הערב שלו ולא נראה לי שהוא יסכים לאכול דייסה בכפית לפני האמבטיה. אחרי האמבטיה אין לו סבלנות והוא רק רוצה את הבקבוק, אז אני לא חושבת שירצה לאכול בכפית, מה גם שהוא מתלכלך נורא. מה לעשות?

TaraSky

New member
פספוסים הם חלק מהגמילה

פיספוסים זה חלק מהעניין. אי אפשר לצפות מפעוט, שהיה מורגל לטיטולים, להיגמל תוך יום יומיים צריך להיות מוכנים לכביסות...:) תוך כמה ימים היא תבין את העניין. בכל פעם שהיא מפספסת לומר שזה לא נורא והיא תנסה בפעם הבאה להגיע לסיר. עוד פעם ועוד פעם... חשוב לעודד ולא לנדנד!! את יכולה להזכיר לה כל חצי שעה אבל ממש לא לנדנד לה. בלילה תשימי לה פול אפ ותגידי לה שזה תחתונים לשינה. תעזבי את הטיטול. השאלה היא איך יהיה שיתוף הפעולה בגן...משום מה לא נראה לי שהם יחליפו לה כמה פעמים ביום... מקסימום תתעקשי על פול אפ. הרבה סבלנות ובלי לחץ.

Lali

New member
חשבתי על זה, אבל...

הבעיה היא שהרבה פעמים הוא פשוט נרדם על הבקבוק

פלגיה

New member
זה בעייתי מאוד

ואני אומרת את זה מניסיון מר של עששת לפני גיל שנתיים. מה שאמרו לי במקרה הזה, שאפילו לקחת חיתול טטרה רטוב ולשפשך לו בעדינות את השיניים (בלי מברשת ומשחה, רק שפשוף) זה יותר טוב מכלום. ובאמת עששת בגיל הרך היא בעיה אמיתית, וגם הטיפול לא פשוט בכלל.

Morane Chocolat

New member
../images/Emo207.gif אגב צחצוח שיניים- שאלה

נעם (בת שנה ו-7), והיא מצחצחת שיניים בבוקר כשהיא רואה אותנו- לא כל בוקר לפעמים , לא מוכנה שנצחצח לה. האם זה מספיק? אתם מצחצחים לילדים עם משחה או בלי משחה, ואם כן, איזו משחת שיניים? יש משהו שאתן ממליצות במיוחד? TNX

UmaGuza

New member
זה ממש לא מספיק

הצחצוח החשוב הוא הצחצוח של הערב לפני השינה, הצחצוח של הבוקר נועד בעיקר לרענן את הפה, ממילא בד"כ אוכלים מיד לאחריו כך שאין לו ערך רב בשמירה על השיניים. מעבר לזה, ילדים בגיל הזה לא יכולים לצחצח ביעילות ולכן זה שהיא מצחצחת לעצמה לא שווה הרבה מעבר להקניית ההרגל והעצמאות. אצלנו צחצוח שיניים לא פתוח למשא ומתן, זו אחת המלחמות הבודדות שבחרנו לא לוותר בה ומצחצחים לה גם אם היא מנסה להתנגד. אחרי שאנחנו מסיימים היא מקבלת את המברשת וליכולה לצחצח לבד אם היא רוצה. אנחנו משתמשים בקולגייט בטעם מסטיק עם ציורים של פו הדב.לא יודעת אם יש משחה מומלצת, נראה לי שכל המשחות של חברות טובות ומיועדות לילדים הן פחות או יותר אותו הדבר, ובכל מקרה משתמשים במעט מאוד משחה (כמות של חצי ציפורן של הילד).

גם אצלנו בדיוק כך

מצחצחים לו בזמן האמבטיה כל ערב מבחינתי צחצוח שיניים שווה ערך להחלפת טיטול (לפני הגמילה
) חייבים. נקודה. והחובה הזו כוללת שמבוגר יצחצח את כולן ורק אחכ הוא משחק עם המברשת לבד. משתמשים בקולגייט לילדים בהתחלה בטעם תות שאחרי יומיים החלטתי לבדוק אולי הבכי הוא ממנה ואכן כשהחלפנו לאחרת בטעם תפוח הצחצוחים עוברים בשלום (לרוב...)

TaraSky

New member
תחתוני פול אפס

תחתוני פול אפס זה טיטול ללבישה כמו תחתון. אלו תחתוני גמילה שיהיו מצויינים לשינה עד לגמילה מוחלטת.

nuni35

New member
איפה קונים אותן? והאם הם נראים ממש כמו תחתוני

רגילים? ואיך זה נקרא בדיוק? פול אפס - ככה נקרא?

גם אנחנו בתחילתה של גמילה

ולדעתי, דווקא הפיספוסים מובילים לפחות פיספוסים הרי כל זמן שיש טיטול הם פשוט עושים ולא מרגישים בזה ברגע שמפספסים הם קולטים- אה אוקי זה פיפי וככה זה מרגיש ~כמובן שזו דעתי הבלתי מקצועית ורק מניסיון השבוע האחרון~ אצלנו כשיש פיספוס אנחנו מסבירים "זה פיפי, פיפי עושים בסיר לא ברצפה" מעבר ללשאול אותה אם יש אני מרגישה שזה זמן נהדר להיות קשובה לתנועותיה, לנשימותיה, אצלנו כשהוא מפסיק לשחק או לזוז אני יודעת שזה הזמן.... הנשימות שלו גם משתנות והופכות ליותר איטיות וכבדות אישית מעדיפה את הסיר, מושיבה אותו מול הטלויזיה וזה הופך לזמן נעים כשיש תוצרת (כל תוצרת) הוא מקבל מחיאות כפיים והתלהבויות חברה הציעה לי לתת עוגיה, אבל לדעתי עלול להיות קישור לעצם הישיבה על הסיר לקבלת העוגיה ולכן לא השתמשתי בזה (עדיין...) וכן יש ימים טובים ויש ימים שכל אחהצ אני עם הסמרטוט ללכת עירומים זה *ה*דבר כי אז היא יכולה לראות מאיפה זה יוצא, אצלנו הוא בעקבות כך הוא מחזיק את הבולבול וצועק "פיפי" לא יודעת איך זה עובד בגנים אחרים, אצלנו נכנסנו לגמילה בעקבות הגן, אבל בכל אופן הייתי מודיעה שאנחנו בגמילה ושולחת לפחות ארבע חליפות להחלפה בהצלחה שיהיה לנו
וסליחה שיצא לי ארוך

nuni35

New member
סליחה שיצא ארוך??? ../images/Emo2.gif תודה רבה שיצא ארוך

ממש תודה על כל העצות...

hila218

New member
פיפי פרס,

אנחנו ממש בהתחלה עוד לא גמלנו אבל הבנתי שאפשר לתת פיפי פרס מתנה קטנה כל פעם שעושה יפה בסיר\שירותים. אבל לא אוכל, כי כשאת עושה התניה בין אוכל טעים לבין מתנה\צ'ופר את מלמדת הרגלי אכילה לא נכונים. ממתק הוא לא מתנה, ממתק הוא חלק מהאוכל שאוכלים מעט אבל איכותי. לא כדאי ללמד שממתק הוא "לא בר השגה אלא כמתנה\פרס".

../images/Emo45.gif זו אחת הסיבות שלא ניסיתי

גם פיפי פרס לא נראה לי מתאים בגילו הצעיר יחסית ובהתחשב בכך שגם בשנה הבאה הוא בגן פרטי ואין לי טיימר של גן עירייה...

למעלה