בחירות-עבר,הווה ועתיד
איזו בחירה עשיתם שהשפיעה מאד על מהלך חייכם ומתי? 28/2/2004- ההודעה הראשונה שלי בתפוז.לאתר תפוז התוודעתי כמעט שנה לפני כן,אבל הייתי קורא פסיבי במשך אותו זמן.עד שהתחלתי לקרוא לא היה לי מושג שיש דבר כזה "פורומים" או "בלוגים",ושאנשים משתפים אחרים בחיים שלהם,ממש לא העלתי זאת בדעתי.כיום אני רואה את התחלת הכתיבה הזו כסמל לחיים שלי,סמל למעבר מפסיביות בקשר לחיים לאקטיביות,כלומר להבנה שהכוח לשנות נמצא בתוכי ולא כחלק מגורל שנופל מהשמיים.הכתיבה הזו גם הביאה לכל כך הרבה חוויות ותובנות אחרות שחוויתי והרגשתי במהלך הכמעט שנתיים האחרונות,עד כדי כך שכבר קשה לי לחשוב על (כמעט) שום דבר שקרה לי באותה תקופה שלא קשור לזה-חברים,עבודה,לימודים,אהבה,מודעות עצמית ועוד. אפשר אף להגיד שהכתיבה היתה ה"דלת" שעברתי כדי להכנס לחיים החדשים שלי.
איזו בחירה הייתם רוצים לעשות, ועדיין חוששים, אבל יודעים שהיא תשנה ותשפיע רבות? האמת,שיש לא מעט,אבל בחירה אחת שמאוד מתאימה לשאלה הזו היא זו שכתבתי בשרשור על העצמאות,לעזוב את הבית ולפתוח בחיים עצמאיים במקום אחר.ההרגשה שלי היא שהמעבר הזה הוא יותר ממעבר פיסי,אלא מעבר תודעתי מהעבר אל העתיד.אני פשוט יודע שזו החלטה שתשפיע עליי בצורה כל כך חיובית,אבל עדיין לא עברתי את הסף של התגברות על החששות.בשלב זה אני אומר לעצמי שאני מחכה לסיום הלימודים וביסוס התהליך הפנימי שלי כדי לצבור מספיק כוחות כדי לעשות את אותו צעד(בשביל אחרים צעד קטן-בשבילי צעד ענק!).
מה דעתכם על התחייבות לבחירה במעשה כלשהוא עבור עצמכם,ועדכון לגביו ביום שלישי הקרוב? אמממ,אין לי הרבה מה להתחייב עד יום שלישי,זה רק יומיים.היום אין לי הרבה זמן.אז נשאר רק מחר.אפשר להגיד לעשות את השיעורים שיש לי לשבוע הקרוב(רביעי-חמישי), שזה לא הרבה אבל עדיין דורש זמן.יותר ספציפית,אני צריך להשלים פרק אחד קטן מתוך עבודה שאני עושה עכשיו.אני מתחייב לעשות אותו ביום שני אחרי העבודה. אולי אני צריך לעשות איזו התחייבויות בעניני נקיון הבית,שכל הזמן דוחה ודוחה ודוחה...אבל קשה לי לדעת אם יהיה לי זמן לכך מחר(בדר"כ,אם מנקה אז בימי שישי),אז לא אוהב להתחייב על משהו מעומעם כזה.