בחירות בפתח

../images/Emo41.gif בחירות בפתח

הבחירות כבר ממש פה. ותיכף נלך לקלפי (מי שיכול ורוצה) ונצביע ונשפיע. הייתי מקבילה את הבחירה הזו, לבחירות אחרות - אישיות יותר, שכל אחד כאן, קטין או בוגר, יכול לעשות.
איזו בחירה עשיתם שהשפיעה מאד על מהלך חייכם ומתי?
איזו בחירה הייתם רוצים לעשות, ועדיין חוששים, אבל יודעים שהיא תשנה ותשפיע רבות?
מה דעתכם על התחייבות לבחירה במעשה כלשהוא עבור עצמכם, ועדכון לגביו ביום שלישי הקרוב?

BellA עלמה

New member
אממ

בחירות הבחירה שהכי הייתי רוצה לעשות נכון להיום זה לעזוב את הבית לעצמאות. אחת הבחירות המשמעותיות שלי הייתה לחזור ארצה בלי ההורים בהתחלה .

Silence angelic

New member
.

איזו בחירה עשיתם שהשפיעה מאד על מהלך חייכם ומתי? מממ..בתיכון,החלטתי לפרק קשר של שנים שעשה לי רע ממש...זה השפיע נורא על מהלך החיים..ולטובה. כיוון שאם לא הייתי מפרקת את הקשר..עדיין הייתי כלואה בתוך קשר שרק עשה לי רע. איזו בחירה הייתם רוצים לעשות, ועדיין חוששים, אבל יודעים שהיא תשנה ותשפיע רבות? מממ...טיפול
מה דעתכם על התחייבות לבחירה במעשה כלשהוא עבור עצמכם, ועדכון לגביו ביום שלישי הקרוב? הייתי אומר שצריך לחשוב טוב טוב על משהו שבאמת אתה תבצע..עם כל הקושי..אחרת זה סתם הבטחות וחירטוטים.. אבל אני אנסה לחשוב על משו כייפי עבור עצמי. =]

ניאו30

New member
בחירות-עבר,הווה ועתיד

איזו בחירה עשיתם שהשפיעה מאד על מהלך חייכם ומתי? 28/2/2004- ההודעה הראשונה שלי בתפוז.לאתר תפוז התוודעתי כמעט שנה לפני כן,אבל הייתי קורא פסיבי במשך אותו זמן.עד שהתחלתי לקרוא לא היה לי מושג שיש דבר כזה "פורומים" או "בלוגים",ושאנשים משתפים אחרים בחיים שלהם,ממש לא העלתי זאת בדעתי.כיום אני רואה את התחלת הכתיבה הזו כסמל לחיים שלי,סמל למעבר מפסיביות בקשר לחיים לאקטיביות,כלומר להבנה שהכוח לשנות נמצא בתוכי ולא כחלק מגורל שנופל מהשמיים.הכתיבה הזו גם הביאה לכל כך הרבה חוויות ותובנות אחרות שחוויתי והרגשתי במהלך הכמעט שנתיים האחרונות,עד כדי כך שכבר קשה לי לחשוב על (כמעט) שום דבר שקרה לי באותה תקופה שלא קשור לזה-חברים,עבודה,לימודים,אהבה,מודעות עצמית ועוד. אפשר אף להגיד שהכתיבה היתה ה"דלת" שעברתי כדי להכנס לחיים החדשים שלי.
איזו בחירה הייתם רוצים לעשות, ועדיין חוששים, אבל יודעים שהיא תשנה ותשפיע רבות? האמת,שיש לא מעט,אבל בחירה אחת שמאוד מתאימה לשאלה הזו היא זו שכתבתי בשרשור על העצמאות,לעזוב את הבית ולפתוח בחיים עצמאיים במקום אחר.ההרגשה שלי היא שהמעבר הזה הוא יותר ממעבר פיסי,אלא מעבר תודעתי מהעבר אל העתיד.אני פשוט יודע שזו החלטה שתשפיע עליי בצורה כל כך חיובית,אבל עדיין לא עברתי את הסף של התגברות על החששות.בשלב זה אני אומר לעצמי שאני מחכה לסיום הלימודים וביסוס התהליך הפנימי שלי כדי לצבור מספיק כוחות כדי לעשות את אותו צעד(בשביל אחרים צעד קטן-בשבילי צעד ענק!).
מה דעתכם על התחייבות לבחירה במעשה כלשהוא עבור עצמכם,ועדכון לגביו ביום שלישי הקרוב? אמממ,אין לי הרבה מה להתחייב עד יום שלישי,זה רק יומיים.היום אין לי הרבה זמן.אז נשאר רק מחר.אפשר להגיד לעשות את השיעורים שיש לי לשבוע הקרוב(רביעי-חמישי), שזה לא הרבה אבל עדיין דורש זמן.יותר ספציפית,אני צריך להשלים פרק אחד קטן מתוך עבודה שאני עושה עכשיו.אני מתחייב לעשות אותו ביום שני אחרי העבודה. אולי אני צריך לעשות איזו התחייבויות בעניני נקיון הבית,שכל הזמן דוחה ודוחה ודוחה...אבל קשה לי לדעת אם יהיה לי זמן לכך מחר(בדר"כ,אם מנקה אז בימי שישי),אז לא אוהב להתחייב על משהו מעומעם כזה.

לקשמי

New member
בחירות שהשפיעו עליי

לפני 6 שנים - לעזוב את הבית של ההורים. זו ללא ספק הבחירה שהשפיעה עליי הכי הרבה ושינתה את חיי בצורה מדהימה.
לפני 3 שנים (כמעט) - להתחיל לתרגל יוגה. בחירה שפתחה בפניי עולם חדש, שינתה את התפיסה שלי לגבי העולם והחיים וללא ספק השפיעה עליי בצורה חזקה וממשיכה להשפיע עד היום.
בחירה שהייתי רוצה לעשות - להבריא במלוא מובן המילה. חלום שחלמתי הלילה לימד אותי שהתת מודע שלי עדיין לא מאמין שהגוף שלי יכול להיות בריא וללא כאבים. אולי בגלל שאני כבר תקופה ממש ארוכה עם כאבי גב, צוואר וכתף. אז קשה להגיד שאני חוששת מזה אבל באופן לא מודע אולי כן. לכן ההתחייבות שלי לבחירה היא להתחיל לעבוד על התת מודע, לגרום לו להאמין שהוא יכול להבריא ולחיות ללא כאבים.

hayapollak

New member
ואולי

התת-מודע שידר לך שאכן יש צורך לטפל בכאבי גב,צוואר וכתף? יש אצלך עומס רב, נפשי או פיזי שמתבטאים בכאבי גב וכתפיים? שימי לב אלו הם איברים (גב,כתף)שנושאים משא והצוואר(או עורף) מחברים את הגב,כתפיים לראש - לאזור המחשבה והחושים. אולי יש עוד משא שאת רוצה להשתחרר ממנו?

לקשמי

New member
כתבתי את החלום בבלוג שלי

אבל אכתוב גם פה, לצורך ההבהרה: בחלום אני עושה עמידת ראש ותוך כדי התרגיל מרגישה כאבים בצוואר ובכתף. היום כשהתעוררתי ונזכרתי בחלום זה נראה לי ממש מוזר: הרי הגוף שעשה את התרגיל בחלום, זה לא הגוף הפיזי שלי. זה בסך הכל חלום! דבר שהתרחש בדמיון שלי! אז איך זה שהרגשתי כאבים בזמן התרגיל? והמסקנה שהגעתי אליה היא שהעניין הזה של הכאבים כל כך הושרש אצלי בתודעה, שכבר קשה לי להאמין שאני אוכל למשל לעשות תרגילי יוגה מסוימים בלי כאבים. אין כאב שהוא רק פיזי. באופן פיזי אני סובלת מכאבי צוואר וכתף כבר למעלה משנתיים, אם כי לאחרונה יש בזה שיפור עצום (והגב עכשיו קצת יותר מציק לי). העניין הוא שהכאב כל כך הושרש אצלי, כל כך נכנס לתודעה שהתת מודע כבר רואה בזה משהו בלתי נמנע. ואת זה אני רוצה לשנות. אני רוצה לגרום לעצמי להאמין באמת באינטיליגנציה של הגוף שלי וביכולת שלו להבריא את עצמו.

כאבי צאוור

היו לי במשך כחודש ממש לאחרונה אז מהבחינה הפיזית, הלכתי לטיפול - וזה שיפר את המצב בצורה דראסטית. לא ייאמן שעיסוי אחד כמו שצריך משנה שמיים וארץ. ומבחינה נפשית, אומרים שצאוור זה מקום התקשורת שלנו - ובאמת בחדשיים האחרונים התקשורת שלי עם עצמי ועם אנשים הייתה לקוייה. עכשיו, אחרי הנופש שלי, התחלתי לפתוח את זה - ונראה לי שגם זה עוזר.

BellA עלמה

New member
כאבי צאוור וגב

ובכלל כאבי סטרס לי אישית עוזר טאי צ'י. לאמא שלי שסבלה מאוד מכאבי גב בזמנו עזר לה מאוד היוגה ופלדנקרייז וגם שחייה עוזרת המון. בנוגע לבחירות אני כרגע מטלבתת עם לעשות איזה קורס שיוסיף לי לתחום הידע (בנוסף לתואר שאני עושה שלא קשור לזה) בתקווה שאוכל לשלב את זה בעבודה שלי.

אז הצוואר קשור לתקשורת..?

את יודעת אולי למה קשור איזור הצלעות..? והכתפיים..? מעניין כל הסיפור הזה (=

בחירות שלי

בחירות שהשפיעו מאד על חיי
לעזוב את הארץ
לחזור לארץ
להתחיל תהליך טיפולי בחירה שחוששת ממנה
לעשות את השלבים האחרונים בהליך הטיפולי שלי -מנסה לבצע את זה ממש בתקופה האחרונה, אחרי שהודיתי בחשש בקול רם בחירה ליום שלישי
כרגע, מה שעולה לי הוא: מתחייבת להחליט מה לעשות ביום הזה, מתוך הקשבה לעצמי ולא לרצון בשליטה.

בחירות ../images/Emo113.gif

איזו בחירה עשיתם שהשפיעה מאד על מהלך חייכם ומתי? הבחירה של המקצוע לימוד, מאוד התלבטתי לאיזה כיוון ללכת, היו הרבה כיוונים שונים ובסוף בחרתי את הבחירה שלי בחינוך היצירתי למרות ההתנגדות הנחרצת של אחותי.
איזו בחירה הייתם רוצים לעשות, ועדיין חוששים, אבל יודעים שהיא תשנה ותשפיע רבות? הממ... וואו לא חסרות לי כאלה, ובנתיים נשאיר זאת במשפט הזה...
מה דעתכם על התחייבות לבחירה במעשה כלשהוא עבור עצמכם, ועדכון לגביו ביום שלישי הקרוב? האמת שלא בוחרת, כי ממש לא מבינה בכל מה שהולך בפוליטיקה ודי מתרחקת מכל זה, כי בכל מקרה רוב הסיכויים שמה שרשום במצע של מישהו לא באמת יהיה ככה בפועל.

לגבי התשובה האחרונה שלך

לא התכוונתי לפוליטיקה. התכוונתי לכך שיש יום חפשי (כמובן שהולכים לבחור, אבל כמה זמן זה כבר לוקח?) ואפשר לנצל אותו לעוד בחירה אישית

shanisth

New member
בחירות

כמעט כל שנה בשנים האחרונות יצא לי לעשות בחירה שהשפיעה מאוד על חיי. לפעמים הבחירה שלא לבחור היא שהשפיעה עליי מאוד מה שמדי פעם לצערי גורם למחשבות "מה היה אילו" שאני מאוד לא אוהבת, אם זה בקשר לעבודה, אם זה בקשר לאנשים בחיי. בסופו של דבר, מהשנה האחרונה בחירה שרק בתחילת השפעתה היא הבחירה שלי להתחיל את חיי באמת מחוץ לבית ההורים ובבית משלי עם בן זוגי.

לירננה

New member
זו הסתכלות יפה לדעתי

שבכל שנה את רואה שההחלטות שלך משפיעות. שאת לא הולכת בעולם סתם ככה נמשכת אחרי הדברים, אלא רואה עד כמה הבחירות האישיות שלך משפיעות על החיים שלך פעמים רבות.

thankful

New member
לא הסתכלתי על התשובות האחרות כאן :

הבחירה שלי היא ללא ספק הפורום הנוכחי , "מאחורי התמודדויות בחיים" , כך שלו היה פתק עם האותיות מה"ב (מאחורי התמודדויות בחיים) , הייתי מצביע ל "מפלגה" (כלומר , ל "רשימה הפורומית") הזו ! :) כמובן , לשתי "ראשות הממשלה" , הלא הן להבה ירוקה ונסיכת האהבה , על הפעילות האדירה שהן מבצעות כאן .
עם הזמן , מתווספים "מנדטים" (אנשים ל "רשימה") , כלומר רשימת האנשים המשתתפים בפורום מתרחבת . בקצב הזה , מפלגת מה"ב תוכל לעבור (בקלות אולי) את % החסימה ! :) עד כאן להפעם , בחירות מוצלחות ומהנות - זהו יום חג לדמוקרטיה

למעלה