אשת השבוע

Anat44

New member
צריך חתימה

לא. הוא היה במשרד הפנים וחתם על הסכמתו. כעת, לאחר שהוא אישר, אני אמורה לגשת עם הבת למשרד הפנים באזור שלי... פשוט הפקיד התקשר לומר לי שיש אישור מן הצד שלו.

גבגב 2

New member
../images/Emo24.gifאוי חברתי היקרה../images/Emo140.gif

אני מכירה את סיפורך אחד לאחד - ועדין בוכה וזולגת מלקרוא את סיפורך...שהוא קמצוץ מכל מה שעברת... בשבילי - את לא אשת השבוע . בשבילי... את אשת המאה... את דוגמא לאמא מדהימה, שיש בה כל כך הרבה נתינה, תבונה, אחריות, בגרות נפשית, אצילות נפש וכלכך הרבה אהבה וסבלנות..... את ראויה לאהבה העצומה שמעניקות לך הבנות, ואשריהן שיש להן אותך. אני מאמינה שהחיים הם בומרנג....את זורעת איכות בכל מקום אליו את נקראת... ואת עוד צפויה להמון מנות של אושר, אהבה וזוגיות מוצלחת... אבל קטונתי... אין נביא בעירו (או עירו לשעבר...
) מקווה שהחיים יערסלו אותך וייטיבו עימך ידידתי היקרה! מגיע לך!

Anat44

New member
גב גב יקירתי

הי, יקירתי, שמחה שקראת... היה לי מעניין לקבל תגובה ממישהו שמכיר את חיי מקרוב אחד לאחד. תודה על הפירגון. את תמיד מצליחה לתת לי המון כוח
. היום בערב, כשהחזיר את הקטנה, קיבלתי עוד הערה מכוערת מאביה. סתם, משום מקום, ללא שום קשר לשום דבר שאמרתי או עשיתי...

../images/Emo24.gif מה למדת ממה שעבר עליך?

את מספרת סיפור קשה וטעון. השעור שלך מלא שעורים, מלא מכשולים. בזוגיות השנייה שלך הוכחת שלמדת משהו (העפת אותו מהר יותר) אבל לא מספיק (בכל זאת נכנסת לזוגיות והבאת ילדה) האם את יכולה לראות את השעורים ואת הלמידה שהצלחת לעשות? האם את יכולה להתבונן ולהצביע על השעורים שעודם מחכים לך בעתידך? האם את יכולה לזהות שעורים שעוד לא הצלחת ללמוד? עם מה את מתמודדת היום?

Anat44

New member
תשובות לשאלות...

שאלות קשות, נאוה יקירתי... ראשית, למדתי שהייתי צריכה לבדוק היטב את בן הזוג שבוחרים. זו חכמה מאוד גדולה ולעיתים, כפי שקרה לי, נסיבות החיים לא תמיד מאפשרות לעשות זאת בשיקול דעת... אני כבר כמעט 3 שנים ללא בן זוג - מבחירה, ורק כעת התחלתי לצאת. זה קשה, ואני מרגישה שעם כל הרצון שלי לבן זוג (לא בעל, חלילה) זו מעמסה רגשית. אינני יודעת מה מצפה לי. כעת אני מאושרת ושלמה עם הדרך שבה אני מגדלת את בנותי (הטוב ביותר בתנאים הקיימים!), אפילו השלמתי עם מקום עבודתי. אולם היותי אישה, לא רק אמא או עובדת מצליחה חסרה לי... אני יותר חשדנית היום לגבי גברים, אך לא בטוחה שהפעם אראה אורות אדומים. יש תקופה של התאהבות, שידועה לכל כתקופה של עיוורון... אינני יודעת מה צופן העתיד לבנותי המתבגרות שגדלות עם כעס רב על אביהן, איזו זוגיות הן תפתחנה ואיזו התיחסות לגברים יש להן. מקווה שלא תהיה קיצונית מידי... אני מתמודדת היום בעיקר עם חששות מן העתיד: כלכלית - אמנם לא רעבה כרגע לפת לחם, אולם המזונות של הגדולה מסתיימים עוד שנתיים. בנותי המתבגרות - כיצד יראה עולמן הרגשי והנפשי של בנותי המתבגרות פעוטתי - הקשר עם אביה, וההשפעה עליה.. אלו הפתעות הוא עוד מכין לי? זוגית - שלי... האם אמצא? האם אהיה חכמה יותר? ובעיקר, נטל כבד של אחריות כלפי 3 יצורים שאני אחראית בלעדית עליהם, והמון בדידות, בדידות, ושוב בדידות...

ענת יקרה

אכן - לעיתים בדידות בשפע... אבל נדהמתי לשמוע מבין ומעל לשורות את העוצמה הפנימית שלך! לכל אחד מאיתנו מטען לא קל בחדר הזה, אך נראה כי המטען שלך מהדהד בלב כולנו. גם אני שקלתי לעבור עיר, האקס העביר אותי גהינום ולבסוף ויתרתי ועברתי למקום קרוב אליו. לא יודעת מה היה קורה אילו... אבל אני מסירה בפנייך את הכובע על נחישותך ועל אומץ ליבך. אתמול אספתי בדואר חשבונות על גבי חשבונות, המינוס כבר תופח ולא יודעת איך אעבור בשלום את החודש הבא. גם אני מקווה שלילדיי תהיה זוגיות טובה מזו שהייתה לי והשאלות לגבי הגידול הן רבות. אבל לאחרונה שמתי לב כמה כח הם נותנים לי, הכח להמשיך בחתירה קדימה. אז מקווה שהאופטימיות תמשיך להתקיים בי.

כולנו נולדים לבד ומתים לבד וחיינו

מלאים רגעים של בדידות. אני מאחלת לך הרבה רגעים של שמחה עם בנותייך אני מאחלת לך תחושה חזקה של משפחתיות שלמה עם בנותייך ואני מאחלת לך שלוות נפש - עם הלוות נפש, השאר יסתדר!

מרגנית2

New member
קראתי עד הסוף

בנשימה עצורה. אכן שרדת דברים לא קלים. אבל ידעת בחוכמתך לקחת את הטוב מכל מצב. איך הצלחת לחנך את הגדולות לנקות ולבשל? אנחנו בשלב המריבות בענין..

Anat44

New member
השתתפות בעבודות הבית../images/Emo82.gif

אני חושבת שבענין זה יש לי יותר מזל משכל... ביתי האמצעית ילדה מאוד יצירתית ויצרית, וברגע שגילתה את הבישול (בערך לפני כ-2-3 שנים), גילתה עולם שלם ומהנה (עבורה...). מאחר והיא צעירה עדיין אין לה עכבות בקשר לבישול כמו לנו, המבוגרים: היא יכולה לתבל עוף בתבלינים שונים ומשונים שאני לא הייתי מעיזה לשים,,, ותתפלאי כמה שזה יוצא טעים. היום אני מתייעצת איתה בכל ענייני הבישול והתיבול. ביתי השניה(הבכורה) פחות יצרית, ואפילו צמחונית מתוך אידיאולוגיה, אבל לא יכלה שלא להצטרף לחגיגת הבישול ולהראות יצירתיות בתחום. אז גם היא, כשיש לה זמן, מבשלת דברים פשוטים. (דרך אגב, עוגות ועוגיות תמיד אפינו יחד, מאז שהן צעירות.) לאחר לידת פעוטתי הבנתי שאני אזדקק לעזרה במשימות הבית, בעיקר לאחר שחזרתי לעבודה במשרה מלאה. לכל אחת משימה, והן ממלאות אותה, גם אם אני צריכה להזכיר להן מליון פעם. אני לא מוותרת בנושא זה.

אישה יקרה

קראתי את סיפורך והוא נגע לליבי כמה אומץ וכוח צריך בכדי לעבור א מה שעברת ואיך שקיבלת את עניין המעבר של הילדה לאבא ואח"כ בחזרה. פשוט נראה נשמע שאת אישה מדהימה. מאחלת לך רק טוב ושתחווי רק אושר וטוב.

Anat44

New member
../images/Emo51.gif

זה דורש המון כוחות ומתבטא בכל מיני מחלואים גופניים... מנסה להתעלות...

m i c h a l i

New member
השאלה שלי

קצת קשה ואת כמובן לא חייבת לענות עליה, לשיקולך... כיצד בנותייך מתמודדות עם הנתק מהאב? סיפרת שמאז שהבכורה חזרה היא לא מדברת איתו אבל עדיין מחכה... האם הן מקבלות או קיבלו בעבר עזרה להתמודדות? וכיצד את מתמודדת עם העובדה שאביהן לא מעוניין בקשר?

Anat44

New member
איחור בתשובה

מיכלי, נוסעות לבקר את סבא סבתא של הגדולות עד מחר, לכן התשובה תתעכב מעט. אבל תגיע.... להתראות

מרגנית2

New member
הסבא והסבתא

של הגדולות מקבלים גם את הקטנה? זה מאד יפה... אצלנו יש קור עז..

Anat44

New member
תשובה מאוחרת

הי, מיכלי, הבנות חיות ללא אביהן, וזהו. לא ברור בדיוק מה קורה בתוכן, הן לא כ"כ מדברות על כך. אני יודעת, שהגדולה היתה רוצה מאוד לפגוש אותו, ולו רק כדי שיראה אותה, את השינוי שחל בה - להסתובב וללכת... היא אינה מוכנה לקבל עזרה נפשית מקצועית. משערת שיום אחד תבקש בעצמה. הצעירה יותר מקבלת סיוע נפשי מתחילת הסיפור, ורק לאחרונה המטפלת מוסרת שהיא מדברת על הענין. בעבודת השורשים שלה שהכינה לפני כחצי שנה היא לא רצתה בשום אופן לכתוב על אביה. על הוריו ומשפחתו-כן, אבל לא ישירות עליו... ואני? בזה לו ... דרך אגב הוא ניתק קשרים עם הוריו (אלו שרק ביקרנו אצלם היום!) ועם אחיותיו... כך שאני, בעיקר, מאוד מרחמת עליו...

m i c h a l i

New member
שמחה לשמוע

שהקטנה מקבלת סיוע. אני חושבת שזה מאד חשוב והייתי רוצה לדעת איזה סוג של סיוע ומטעם מי (אפשר גם במסר) כמה טוב לשמוע שאתן בקשר עם המשפחה למרות הניתוק שלו

Anat44

New member
מקבלים מקבלים...

הפעם נסענו בלעדיה, כדי שהביקור יהיה נטו בשבילן, אבל חייבת לציין שכשהם באים לביקור אצלנו תמיד יש מתנות גם לקטנה. אני גם מתייעצת המון עם הסבתא בקשר לפעוטה, כי יש לה המון נסיון חינוכי הם נהדרים...

למעלה