אשת השבוע

Anat44

New member
פיצי...../images/Emo142.gif

הי, שמחתי שקראת והגבת... שתי הערות: 1. סיפור חיי אינו סיפור. אלו הם חיי שלי על כל המשקעים שהצטברו בהם. קשה לי להתיחס אליו רק כאל סיפור. 2. מסכימה עם ההערות שלך לגבי ניצול של נסיבות החיים שקורות/מזדמנות/מגיעות לחיינו. אני מאוד משתדלת לא לעשות את זה... מקוה ששמחת החיים שלי מקרינה כלפי חוץ... האם אני מצליחה??? רוצה להאמין שכן, במרבית מן הזמן, לפחות. לומר לך שזה קל?? ברור שזו איננה האמת... יש פעמים שבהם אני רוצה לצרוח: "אבל אני מיוחדת! אני שונה!"... אני כמובן לא עושה את זה, רק באזני מי שאני בוחרת. תאמרי לי את, שרואה אותי מידי פעם מן הצד, האם לדעתך אני מצליחה?
אוהבת, דודתך

m i c h a l i

New member
../images/Emo41.gif אשת השבוע../images/Emo41.gif

תודה רבה לעליזה שהיתה אשת השבוע שלנו בשבוע שעבר
אני מקווה שנהנית ואנחנו למדנו להכיר אותך טוב יותר
ואשת השבוע החדשה שלנו היא
Anat44 את מוזמנת להציג את עצמך אתם מוזמנים לשרשר שאלות לענת
שבוע טוב

Anat44

New member
אשת השבוע - פרק א'

אינני יודעת היכן להתחיל... הסיפור ארוך, ואני משערת שאכתוב אותו במס' חלקים. כנראה שההתחלה היא כאשר התייתמתי מהורי בנעורי, בהפרש של חודש זה מזה. כל חיי מוכתבים, כך נראה, לאור האבדן הראשוני הזה. התחתנתי בגיל מבוגר יחסית עם אדם שאותו לא אהבתי מעולם, כי רציתי מאוד להיות בעלת משפחה משלי, אבל אז הייתי צעירה מכדי להבין את זה. ילדתי 2 בנות בהפרש של כ- 3 שנים זו מזו. היו תקופות טובות יותר, והיו גם רעות, של פרצופים חמוצים מאוד. אושר רב לא שרר בביתנו. לא דיברנו על גרושין בשנים הראשונות, זה בכלל לא עלה על הפרק. הזוגיות התאוששה מעט כשעזבנו את הישוב הקטן והסגור שבו גרנו לישוב אחר, ואף בנינו בו בית משלנו... אבל שמחה לא היתה בבית. היינו "עסק משפחתי" מוצלח, ללא שום שאר רוח. החלטנו הדדית להתגרש, לאחר כמעט 10 שנים של יחד. ההתחלה של הפרידה נראתה בסדר, עד שהתחילו עניינים כספיים מצידו, ואני נאלצתי להעזר בשרותי עו"ד. אחרי כשנה במגורים נפרדים, ולאחר מס' סצינות שלו בקניון המקומי (לא איפשר לבנות לומר לי שלום כאשר הן בשעות "שלו", למשל) החלטתי לחזור לעיר הולדתי ולמשפחתי המורחבת. הוא מאוד כעס על שאני מרחיקה פיסית את הבנות ממנו, והגיש בקשת אפוטרופסות לבנות, במטרה לקחתן ממני. זה כמובן, לא הצליח לו, כי לא היתה שום עילה, אולם השאיר צלקת ראשונה... המעבר לעיר אחרת היה יחסית קל, ואני מצאתי עבודה בעיר. חייבת לציין במאמר מוסגר, שבנותי למדו אז שתיהן בבי"ס יסודי, כאשר הבכורה מאובחנת כלקוית למידה. הגעתי עם המון טפסים והקלות עבורה לפגישה עם מנהלת ביה"ס והיועצת, כדי לשתף אותן. לאחר חודש המחנכת קוראת לי לשיחה ושואלת אם אני מדברת על אותה ילדה... כי היא תלמידה מעולה! משנה מקום - משנה מזל ??? יתכן... סוף פרק א'. חייבת לסיים. המשך יבוא, מבטיחה

s h o o s h a

New member
כמה מילים

קראתי את סיפורך ואת תשובותייך שאלות. ואין לי הרבה לשאול ולנסות להבין כי ... אני די מכירה את המצב. ובכל זאת, חשתי באמיתיות של דבריך, בכך שמי שכתבה את המילים הנה אכן אדם אמיתי. לא יודעת, לא רבים המקרים שכך אני מרגישה. מחזקת אותך בחיבוק וירטואלי ומאחלת לך, שוב, את כל הכוחות והאושר שרק תוכלי לצקת אל תוך חייך. שושה

Anat44

New member
אשת השבוע - פרק ב'

הבנות היו נוסעות לאביהן מידי סופשבוע שני. הנסיעות היו מאוד כפייתיות מבחינתו. אם היתה מסיבת כיתה לאחת הבנות, הוא לא הסכים שהן תאחרנה אליו... כי "אבא חשוב יותר מיום הולדת לחברה..." הן היו חייבות לחכות פעמיים בשבוע ליד הטל' לקבלת השיחה ממנו, ואם היינו מחוץ לבית, הן היו נלחצות שמא תאחרנה. אני לא עזרתי בזה, שהייתי מבטאת את קורת רוחי מן הכפייתיות שבזה. הסיוט החל כאשר ביתי הבכורה החלה את גיל ההתבגרות, היא לא אהבה את עצמה והדבר התבטא בהתחצפויות קשות אלי... בדיעבד הבנתי, שאביה מגבה אותה בהתנהגותה זו. יום אחד קבלתי מכתב רשום מביה"מ ובו דרישה להעברת הילדה הבכורה אליו, כולל מכתב מצולם בכתב ידה של ביתי, שבו היא מבקשת לגור עם אביה ואשתו החדשה. אין צורך לתאר לכם את הרגשתי ותגובתי... הייתי בהלם. דרך אגב, כבר הזמנתי מקום לחגיגת בת המצוה שלה וגם כרטיסים לטיול בחו"ל... על פי רצונה... לאחר מחשבה, הודעתי לה שאני מסכימה למעבר, אולם שזה יהיה מסודר רשמית, ויתכן שיקח זמן... באותה תקופה היו טלפונים מאביה, והיא היתה מסתגרת בחדרה ומשוחחת עימו, גם כאן, בדיעבד הסתבר שהוא נתן לה הוראות כיצד להתנהג בבית עימי. היא פתאום הודיעה לי שאינה רוצה שאחגוג לה בת-מצוה, וגם אינה רוצה לטוס עימי לחו"ל. היא הודיעה לסבה וסבתה (הורי אביה) שהיא לא מסכימה שהם יבואו לחגיגה, כי אביה ינתק קשרים עימם, אם יעשו זאת... יום אחד היא ביקשה לחגוג פרידה מחברותיה בדירה, וביקשה שנפנה לה אותה (אני ואחותה הצעירה) קנינו יחד ממתקים. למחרת כשחזרתי בבוקר, היא לא היתה והשאירה פתק "נמאס לי ממך!"

אלוהים ישמור

איזה פחד . אביה של ילדתי גר באילת ואני מפחדת שבגלל שאני ההורה המחנך ןלא תמיד דרך החינוך שלנו מקובלת על הילד אז אנחנו נהיה אלו ששונאים אותם . ואם היא תרצה ללכת ממני גם? אומנם היא רק בת 3 אבל איך הזמן רץ שנהנים?

Anat44

New member
חששות...

מכירה את החשש הזה שמקנן כל הזמן. אחרי שביתי הבכורה עזבה, הפחד הכי גדול שלי היה שגם ביתי השניה תרצה בגיל 12 לעזוב...

הפורום הזה פשוט עצוב

שבוע אחרי שבוע אני מגלה,כמה קשה לאנשים מאחורי המחשב,כמה כאב. אני כ"כ מתעב,אנשים קטנים עם נפש קטנה שעושים מלחמות גדולות על גב הילדים שלהם,הם כאלה טיפשים והלוואי ומישהו ישלם להם ביום מן הימים ויחזיר להם את הכאב ריבית דה ריבית,איזה דפיקות,יש הורים שמביאים ילדים לעולם ורק אח"כ מסתבר שהם לא עמדו בתור לשכל. אני כ"כ כועס על כאב של ילד,שלא אשם שיש לו הורה דפוק,לא אשם, אבל את המחיר, משלם. פשוט נחאס!!!

Anat44

New member
התור לשכל? לא בבית ספרנו...

זה כ"כ נכון. לביתי הבכורה יש היום יום הולדת. הוא לא שלח שום ברכה ולא הראה שום תשומת לב. איך אפשר? אני רותחת כשאני חושבת על זה. והיא עוד יושבת וכותבת כמה היא מתגעגעת...

love4101

New member
כפי שאני רואה אף אחד

לא מלקק דבש רק המון כאב ומי יתן שנדע רק חיים טובים אמן ונגדל את ילדינו בנחת ולמצוות ודרך ארץ ושבורא עולם יעניק לנו כח וסבלנות להמשך הדרך אמן.

Anat44

New member
אשת השבוע - פרק ג' ואחרון

מקווה שלא התעייפתם. אשתדל לסיים את כל הסיפור בפרק זה... אז זהו, ביתי הבכורה והאהובה, אצל אביה. לא עונה לטלפונים ולמכתבים שלי, רק דרך עו"ס שנותנת לה ביד את מכתבי. אבל מי ידע אם קראה אותם??? מסרבת לכל קשר עימי. לאחר כחודש מודיעה לי ביתי הצעירה דאז, שהיא לא רוצה ליסוע יותר אל אביה. ניסיתי לשכנע, להבין - אך שום דבר לא הועיל. היא בשלה. היא לא הסבירה למה... בדיעבד הסתבר שהשבתות שלה שם, בעיקר מאז שאחותה "עברה צד", היו בלתי נסבלות מבחינתה (היא שונה מאוד באופיה מאחותה הבכורה: לא נותנת לאף אחד לומר לה מה לעשות...) מאז היא לא ראתה אותו יותר, מבחירתה שלה! כבר כמעט 4 שנים... אני אז, כאמור, התאבלתי ממש על ביתי הבכורה. מה שהציל אותי היה קשר עם בחור שהתחיל להיות בן-זוגי, ועזר לי וגם לביתי. היינו נפגשים עם ילדיו בסופישבוע, וזה נתן לנו הרגשה של מעין משפחה חילופית. בשלב מסוים התחלנו לדבר על ילד משותף. אני מאוד רציתי את ההריון וחשתי שזה מה שיסייע לי לצאת מן האבל שלי... למרבה הפתעתי, זה קרה מהר יותר ממה שחשבתי שיקרה... הייתי מאושרת פתאום! כל כך מאושרת בשל ההריון, שלא שמתי לאורות אדומים שנדלקו פה ושם ביחסים הזוגיים. עברנו לגור יחד בדירתי, יחד עם ביתי הצעירה. לא אלאה אתכם, הבטחתי לקצר... בחודש השמיני להריון, החלטתי לחתוך ולהמשיך את ההריון בגפי. תגובתו היתה אלימה מילולית בצורה קיצונית. אך בסופו של דבר, הוא יצא מן הדירה. בלידה של ביתנו הוא היה נוכח, ואף סייע לי רבות. הוא קיווה שהלידה תשנה את דעתי לגביו, אולם אני עמדתי על שלי. מאותו רגע הוא עשה הכל כדי להציק ולהטריד אותי, בלי להתחשב כלל בעובדה שאני ימים ספורים אחרי לידה. עברתי עליות וירידות רבות איתו מאז, כולל תלונות במשטרה על אלימות מילולית ואיומים כלפי... ביתי הפעוטה כיום בת שנתיים וחצי. הוא גר באותה עיר, ולוקח אותה אליו פעמיים בשבוע כולל לינה, עם מעקב של עו"סית. הוא אבא טוב, אבל בן זוג בלתי נסבל לחלוטין. עד היום אינני יודעת באיזה מצב רוח אפגוש אותו, ואיזו הערה מגעילה יעיר לי. כנראה, שעדיין לא השלים מן הפרידה ממני. אה, והכי חשוב, לסיום אופטימי של סיפורי: ביתי הבכורה יום אחד חזרה אלי, לאחר שנה וחצי (!) שלא דיברה עימי... עד היום אינני יודעת בדיוק מה קרה שם, אצל אביה, (היא מסרבת לשוחח על כך) אבל ברור לי שהיה לה רע מאוד בסופו של דבר. אביה כ"כ כעס עליה, שהוא ניתק עימה כל קשר. כבר שנתיים שלא דיבר עימה. והיא עדיין מחכה ומתגעגעת... וכך היום אני מגדלת 3 בנות ו
זכר אחד: שתי מתבגרות מדהימות לכל הדעות, הן תלמידות מעולות ומצליחות בכל מה שהן עושות. הן עצמאיות, יודעות לבשל, לנקות, ממלאות תפקידים שונים בבית, וכמובן, עוזרות עם הפעוטה. מבחינתי, הן מוכנות לחיים... והפעוטה, שכדרך הפעוטות מנהלת לנו את הבית... אז אם הגעתם עד כאן, ולא פרשתם בדרך, רוצה להעניק לכם
גדול מכל ה-
.

m i c h a l i

New member
ואני רוצה לתת לך ../images/Emo24.gif ענקי

בלי שאלות בינתיים.... רק המון חיבוקים על הכוח שיש בך ועל כך ששיתפת אותנו אני ממש נרגשת
אולי יהיו לי שאלות בהמשך...

את מדהימה

כל הכבוד לך . והלוואי ושקט ושלווה ישררו בביתכן לנצח ושתדעו רק אושר וצער לא יכנס בביתכן לעולם . בהצלחה בהמשך

אני לא מבין

איך הילדה עזבה אותך בשביל האבה אחרי 12 שנה, ונכון זה צער בלתי יתואר אבל אני מבין שהמשכת עם חייך, כלומר זה לא מה ששבר אותך נפשית או שאני טועה?

Anat44

New member
המשכתי... כלפי חוץ...

תודה על ההתיחסות. אתה יודע, גיל התבגרות וכל זה. אין לי תלונות כלפיה. אנחנו המבוגרים, ואנחנו אמורים להתוות ולכון. מאשימה את האב והתנהגותו במקרה זה... זה אכן שבר אותי, בעיקר כי הייתי בטוחה שיותר לא אראה אותה. המשכתי בעבודתי עם המון בכי בצד, ההמשך כתוב בפרק ב'...

Anat44

New member
../images/Emo51.gif

המון תודה. כרגע קיבלתי הודעה טלפונית ממשרד הפנים שהאב מאשר הארכת דרכון לילדה. היא רוצה לצאת במשלחת לפולין בשנה"ל הקרובה. אני שומעת אותו מדבר עם הפקיד במשרד, וה"חמור" (סליחה) לא מדבר איתנו ישירות... לך תבין נפש אב... לפחות לא עשה צרות בקשר לדרכון. גם זה משהו בימינו.

למעלה