אלבום השבוע

epitaph

New member
../images/Emo41.gif אלבום השבוע

אז אחרי שבוע קצת הזוי הייתי צריך פסקול שמתאים איתו, האלבומים הראשונים שעלו לי לראש הם גם אלבומי השבוע שלי: Robert Wyatt - Rock Bottom כי אם אתה מגיע לתחתית הקשה, אז אתה צריך וויאט. האלבום הכי מוכר של וויאט (לגבי ההכי טוב אפשר להתווכח) שמלמד את כל זמרי המזרחית איך צריך להציג בכיינות ומלנכוליות (וגם מביא סיבות טובות לזה אם תשאלו אותי). רוברט מגמגם, ממלמל, מלווה את עצמו בפסנתר והכל דרך שירים קסומים והזויים כאחד. King Crimson - Lizard בשבילי האלבום הכי הזוי של קרימזון (עם עבודת הפקה גאונית של פיטר סינפילד), דרך המלודיות המשונות של החלק הראשון של האלבום, הצחוק של גורדון האסקל שממש מעביר בי צמרמורת משום מה והשיר סיכום קריירה של הביטלס עד ההפקה הג'אזית-קלאסית של החצי השני עם המילים המוזרות על מסעו של הנסיך רופרט ועל דברים לא נחמדים שצריך לעשות ללטאות. וכמובן, העטיפה שיחד עם האלבום מעבירה אותך סיפור שלם ועולם ומלואו. אומנם יש לי אלבומים יותר הזויים מאלה (ההורים שלי קוראים לאלבומים האלה "מוזיקת נמלים" אל תשאלו) אבל אלה האלבומים שישר עלו לי לראש ולכן גם נטחנו במהלך השבוע. היה עוד אלבום, בעיקר כדי להירגע מהשניים הקודמים: Camel - A Live Record במיוחד החלק השני שלו שבה מנוגן כל הסנו גוס במלואו בהופעה חיה, פשוט המרגיע האולטימטיבי שלי וגם אחלה דיסק לאוטו. ולגבי שירים...היום נכנס לי איזה ג'וק שמשום מה השיר "קיפוד קרח" של אינפקציה מאוד מזכיר לי את Level Five של קרימזון. זה לא גנבה אבל יש משהו במבנה של האינסטרומנטלים האלה שמאוד דומה בעיניי.

סמלת

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הכי אהבתי את when the goes down
אבל משום מה הוא מזכיר לי את wonderful world

1uLtRaSoNiC1

New member
3

Grandaddy - The Sophtware Slump Jefferson Airplane - Surrialistic Pillow Freddie King - Let's Hide Away and Dance Away with Freddy King

yotamn9

New member
שני אלבומים

הראשון הוא מעין אוסף של מס' הקלטות של דיפ פרפל משנת 69', לא זוכר את שמו המדוייק, משהו בסגנון של The Original Deep Purple Collection. תקופה שונה של דיפ פרפל. סגנון רחוק מאוד מ-smoke on the water, highway star ושות'. סגנון יותר קרוב לבלוז וגם לפרוגרסיב פה ושם. בין השירים יש גם את April ו-Lalena. סה"כ מאוד מומלץ ועולה רק 25 ש"ח בתו השמיני
. השני הוא Images And Words של Dream Theater. כמי ששמע לראשונה את דרים ת'יאטר מאלבום Scenes From A Memory זה היה קצת שונה. השירים באלבום נעים משירים קצת יותר "פופיים" לפרוגרסיב מטאל הרגיל של דרים. אך גם כאן הם עושים עבודה טובה, מדוקיית ומחוברת היטב. לדעתי סינס הוא אלבום יותר טוב, אך גם זה אחלה אלבום. 40 ש"ח בטאואר רקורדס.

cohenet91

New member
בקשר לשני

האלבום הראשון של דרים ששמעתי היה scenes from a memory- אלבום מעולה ללא ספק. השני היה images & words. אלבום נחמד בסך הכל, אבל לא הרבה מעבר לזה. האמת היא שהרבה יותר אהבתי את השלישי ששמעתי- awake. עכשיו יש לי כבר כמעט את כל הדיסקים שלהם צרובים על דיסק אחד, אבל למי יש כח לשמוע איזה חמישה דיסקים ברצף?

epitaph

New member
האוסף שאתה מדבר עליו...

הוא פשוט אוסף של שלושת האלבומים הראשונים שלהם כנראה, אחלה אלבומים לדעתי וכיום לא בעיה להשיג את שלושתם די בזול.

yotamn9

New member
אוקיי, כנראה שאתה צודק

קצת בדקתי, וזה לא אוסף, זה פשוט האלבום השני שלהם. ראיתי אתמול את The Book of Taliesyn שהוא השלישי שלהם, והעטיפה של הדיסק הייתה באותה צורה (תווים עם תמונה של הדיסק). כנראה שזו הוצאה מיוחדת שלהם או משהו, כי יש לי את The Book of Taliesyn בעטיפה רגילה.

רק נרכשו, וכבר יש להיטים:

"Doolittle"של הPixies. אלבום מצויין. "פלונטר" של רמי פורטיס. יצירת מופת ישראלית.

היום שמעתי לראשונה

את בוסה נובה וזה פשוט מדהים! בפעם הבאה שאהיה בחנות מוזיקה אני אקנה את דוליטל.

1uLtRaSoNiC1

New member
בוסה נובה אחלה, אבל זה

האלבום הכי פחות טוב של הפיקסיז גם את Come On Pilgrim EP יותר אהבתי ובזה שקנה את דוליטל ופלונטר-גם אני רוצה, תתחדש

תודה.

את דוליטל קניתי משומש, ואחרי הנחה נספת הוא עלה לי 40(!) שקלים. פלונטר גם עלה 40. חדש.

1uLtRaSoNiC1

New member
אתה זורה לי מלח על הפצעים? ../images/Emo3.gif

כיף לך..איפה מצאת אותו משומש?

1uLtRaSoNiC1

New member
בדיוק ראיתי את הפלייליסט

של ההופעה עם משינה (שעליהם אני לא מטורף ממש) ואכלתי את הלב שלא הלכתי... ומשום מה אני לא שמעתי או לא יודע איפה ומתי יש לצמד הופעות

למעלה