אלבום השבוע

pasteran

New member
רוקסי בכפר

אחת מהרכישות החדשות שלי ובין המוצלחות ביותר. קודם כל בזכות העטיפה אלבומם הרביעי של רוקסי מיוזיק בהחלט נותן טעם וערך מוסף לז'אנר רוק אוננ..אמנותי. וכמעט חשוב באותה מידה המוזיקה מצויינת. בעצם שירי רוקנרול מגניבים וסוחפים רק עם עיבודים מיוחדים - שכבות של גיטרה, פסנתר, כינורות, כלי נשיפה קצת. יפה מאוד והתוצאה לא מנפחת אלא מזרימה את השירים וזה כיף. הסגנון לפי מה שאני מכיר משהו בין דייויד בואי ל ELO. חברו ושותפו לעתיד של בואי בריאן אינו, כבר עזב את הלהקה אבל ההפקה עדיין איכותית ביותר. בקיצור עטיפה מעוררת השראה ויפה. לגבי טראפיק לא מכיר מה שהומלץ אבל ממליץ בנוסף על The Low Spark of High Heeled Boys שרץ הרבה בליל האלבומים של 88 וזה בלי ווינווד אבל הם יודעים להסתדר

giba70

New member
טראפיק בלי וינווד?

נראה לי שהוא משתתף חשוב ב"הניצוץ הנמוך של נערים גבוהי עקבים".

giba70

New member
גב, יש לי קלטת וידאו של טראפיק

זוכרים? וידאו? זה הדבר האנכרוניסטי הזה שהיה לפני ה-DVD... אז יש לי קלטת של הופעה של טראפיק בסנטה מוניקה (נדמה לי מ-1972) שם הם מבצעים גם קטעים מ"הניצוץ..." וסטיב וינווד שר ונותן לא מעט סולואים גיטרה וקלידים. Light Up Or Leave Me Alone הוא הקטע היחיד שבו שר ג'ים קפאלדי.

noamrap

New member
טראפיק 1972

יש לי את ההופעה הזו בדי וי די. זוהי למעשה התחלת הירידה של טראפיק (נראה לי שהסמים התחילו להשפיע כאן בכיוון ההפוך...). בכל אופן הנגינה כאן היא נהדרת למרות שחבל שי שסטיב וינווד לא מנגן כאן באורגן ההאמונד אלא יש כאן נגן אחר. למי שמחפש טראפיק בוידאו - אני ממליץ על ההופעה הזו בכל אופן.

giba70

New member
אני אוהב גם דברים

שהם עשו אחר כך. אני בעיקר אוהב לשקוע בצלילי הסקסופון ה"עצלים" של כריס ווד. John Barleycorn Must Die הוא אלבום מופלא, שאין בו נפילה בשום קטע לדעתי, מהקטע הפותח Glad ועד Every Mother's Son. אני גם די אוהב את When The Eagle Flies, למרות נפילה בשני קטעים בצד השני, Memories of a Rock and Rolla ו-Love. הקטע Dream Gerrard הוא קטע הזוי במובן טוב של המילה, וכך גם Graveyard People. והיה להם באלבומים הנ"ל צליל שאני לא מכיר להקה שחזרה עליו.

giba70

New member
בעעע רק עכשיו בדקתי וראיתי

שג'ון ברליקורן יצא ב-1970. מה שקורה כשהאלבומים מועברים לקלטות... לאור המידע החדש, אני יכול להסכים שהייתה נפילה אחרי 1972.

מורנא007

New member
לדעתי

ג'ון ברליקון עדיף על מר פנטזיה. היצירה בוגרת יותר, פחות אוונטגרדית, פונה לקהל רחב יותר ופולקית. בכל מקרה, שני האלבומים מומלצים.

noamrap

New member
לדעתי

לדעתי שני האלבומים (מר פנטסי וג'ון ברליקורן) הם כל כך שונים שאי אפשר להשוות ביניהם. שניהם מצויינים באופן שווה. ג'ון ברליקורן התחיל בכלל כפרוייקט סולו של סטיב וינווד ב-1970 תוך שהוא גייס את שני חברי הלהקה כנגני סשן. בסוף זה נהייה טראפיק.

Jflyaway

New member
שותף להמלצתך לגבי הכפר...

COUNTRY LIFE - אלבום נהדר. כל ארבעת הראשונין נהדרים - ויש קונספט אחיד לעטיפות שלהם. הROXY האהוב עלי ביותר: FOR YOUR PLEASURE

למעלה