אלבום השבוע

melancholy man

New member
../images/Emo41.gif אלבום השבוע

או במתכונתו החדשה: המלצת השבוע המלצת השבוע שלי השבוע, היא על Traffic ואלבומם מ 68: ST: Traffic, אם נשחק משחק אסוציאציות עם מרבית חובבי הרוק בעולם לגבי הלהקה הזו, מן הסתם השם הראשון שיעלה במוחם למשמע הוא סטיב ווינווד הקלידן המוכשר להדהים שהיה בין השאר חלק מבלינד פיית' של קלפטון והייתה לו גם קרירת סולו מפוארת במידה, אבל הלהקה עצמה, שפעלה בסוף שנות השישים ותחילת שנות הוציאה כמה אלבומים מופלאים והיא שווה התיחסות בזכות עצמה. טרפיק החלה לפעול בשנה המיתולגית של עולם הרוק: 1967 והושפעה מהמוסיקה של התקופה: הביטלס וסרג'נט פפר, הסטונס, הקינקס, cream וסמול פאפייס, ויצרה מוסיקה בהתאם, מין שילוב של ג'אז חופשי, רוק אנד רול ופסיכדליה במיטב המסורת הבריטית, האלבום כולו (כמו האלבום הראשון של הלהקה: Mr. Fantasy המצליח והמוכר יותר) הוא אחד האלבומים המעניינים והטובים שיצאו מברטניה באותם שנים (וזה לא דבר פשוט להגיד). דרך מצוינת להעביר את תקופת החגים המעיקה בחיוך, מומלץ מאוד. אז על מה אתם ממליצים?, כאמור ההמלצה לא חיבת להיות על משהו נדיר או לא מוכר, סתם משהו שנדמה לכם שיהיה נחמד לשמוע השבוע...

Jflyaway

New member
המלצתה נהדרת

אההה... אהבתי את ההמלצה הזו. רוק קלאסי בגדולתו! גם דייב מייסון טרם המון לאלבום, אשר פונה לשני כיוונים שונים - זה של מייסון מתאפיין ברוק בסיסי וקליט (וזה לא מוריד מערכו שכן השירים מצויינים), וזה של ווינווד המבריק, המורכב, הריגשי. בהזדמנות אני אזכיר שבשלהי אותה תקופה הוציא מייסון אלבום קלאסי ראוי לציון.

Jflyaway

New member
כן...

אבל מה שמבעס אותי, זה שההוצאה של הדיסק היתה די מחורבנת. ההעברה לדיסק (1993) נעשתה בטכנולוגיה מיושנת, והמוסיקה איבדה מה PUNCH שלה. התקליט במקור מצלצל הרבה יותר טוב. אני מייעץ לכולם לחכות ל REMASTER של ALONE TOGETHER

melancholy man

New member
התקליט בהחלט מצוין

לא שמעתי את הדיסק והאמת אני לא יודע אם אפשר בכלל להשיג אותו היום (אולי ג'אזיס או קצת אחרת יוכלו להאיר את עינינו בעיניין), בכל מקרה, נחכה להוצאה מחדש ונקווה שתיהיה כזו. אגב, קצת אחרי שיצא ALONE TOGETHER הוציא מייסון אלבום עם מאמא קאס שקרוי: Dave Mason & Cass Elliot, יש לך (או חכח אחד אחר כאן) מושג איך זה נשמע?, אישית לא שמעתי את האלבום מעולם אלא רק שמעתי עליו, אבל השילוב נשמע מבטיח.

Jflyaway

New member
הוא טוב...

אבל פחות מ ALONE TOGETHER (שעד כמה שידוע לי הוא מוזל...אני קניתי אותו ב WEB ב 8 דולר (WWW.DJANGOS.COM)

noamrap

New member
האלבום המקורי

גם האלבום המקורי יצא בויניל צבעוני

noamrap

New member
מוסיף...

השיר no time to live הוא השיר שלי באלבום הזה. בכלל, טראפיק היא משהו שגורם לי כל פעם להתפעם מחדש. דייב מייסון למעשה פרש מהלהקה אחרי האלבום הראשון וחזר ממש לפני הקלטות האלבום הזה, השני.

ThePiper

New member
להקה נהדרת!

ואלבום השבוע שלי הוא סופט מאשין וול.2... פסייח-פרוג פשוט נהדר!! ואין לי ממש מה לכתוב בנוסף =\

../images/Emo4.gif לא מכיר טראפיק...

אבל בכל זאת - אלבום השבוע שלי, הוא "וגלוי עיניים" של מאיר אריאל. אלבומו השני משנת 1984. אלבום ממש מעולה, עם כמה מהלהיטים הגדולים ביותר של מאיר - אגדת עם מקסיקנית, ילדתי שלי ולילה שקט - ועם כמה משירי האנדרדוג (יחסית) הטובים ביותר שלו - סינרומן, שיר תת מודע זמני, דאוואין של שיר מחאה (המבריק!!) ופרקים מיומנו של חוזר בתשובה. אלבום באמת חובה בכל בית, ומהמצרכים החשובים ביותר באוסף של מאיר. אגב, גם נמצא בגרסת הדיסק (שלאחרונה הנחתי ידי עליה) השיר "שיר הקומבינה" מהתקליטון "עברנו את פרעה". שיר מעולה וממש מיוחד, אפילו ביחס למאיר. עוד אלבום ששמעתי הרבה השבוע הוא "ירוקות" של אותו מאיר (האלבום השלישי מ-1988). גם אלבום מבריק עם אחד השירים הכי טובים של מאיר - "מדרש יונתי". שיר מסובך ומורכב שעד היום אני לא ממש סגור על מה הוא מדבר, אבל זה עדיין לא מוציא מהחוויה של השיר, ובמיוחד מקטע הדקלום באמצע ("ושמיטה כהלכה..." למי שמכיר). קיצר, גם מאוד מומלץ, וגם כאן בגרסת הדיסק (שלי אין אותה אישית) יש שיר מ"עברנו את פרעה" - "נרקומן ציבור". אז אם מישהו מכיר, אני אשמח לשמוע חוות דעת. התקליט השלישי ששמעתי הרבה השבוע, עדיף לא להזכיר (אחכ.. אחכ.. יהורם גאון - "אני ירושלמי" ..אחכ) אבל עכשיו אני שומע קאט סטיבנס (טי פור) כך שזה מפצה על זה.

LadyG

New member
../images/Emo41.gif אלבום השבוע שלי

בסבנטיס נהגו ברדיו לתרגם את שמות הלהקות לעברית - פולחן הצדפה הכחולה כך קראו ללהקה השדרנים, כלומר Blue Oyster Cult עם אלבומם האהוב עלי ביותר Secret Treaties . אלבום מעולה מתחילתו ועד סופו, ללהקה שקצת נשתכחה לה עם השנים. 3 שירים ענקיים לטעמי: Flaming Telephates Harvester of Eyes Astronomy הלהקה שמשום מה נחשבת ללהקת מטאל, אבל יש בה המון השפעות של בלוז רוק והיא נשמעת לעיתים כמו שילוב של היארד בירדס אולי עם אלמנטים של מטאל. אני שומעת אותו עדיין בויניל אבל יצא לפני כמה שנים רימסטר שלו עם בונוסים. שווה בהחלט.

jazzis

New member
מוזר,...

דווקא חשבתי שאלבום הבכורה שלהם יהיה החביב עליך? מכירה? שווה! אדם

LadyG

New member
אתה מתכוון

לאלבום הנקרא כשם הלהקה? אלבום מצויין אבל לצערי לא קיים בתקליטיה הפרטית שלי.

jazzis

New member
הההההההם...

מה אומר לך..... באתר שלי ניתן למצא אותו בקלות
ועוד במהדורה מיוחדת... אז.... אדם

moshel

New member
and the joke on you

מוזר למדי כי היום הייתי ביריד של קצת אחרת ובין השלל שהבאתי הביתה היה גם הDVD של פולחן הצדפה ודרך אגב אחלה תקליט:) מומלץ ביותר ואם במוסיקה מארצות הברית מה דעתך על APRIL WINE גם להקה מעולה בזמנו ערכתי דיסק שנקרא Blue Oyster Cult VS April Wine ערכתי בדיסק שיר של blue ואחרו של של april יצא לי דיסק משגע פשוט דיסק פצצה אני אתן כאן את רשימת השירים April Wine - This Could Be The Right One Blue Oyster Cult - Flaming Telepaths april wine - Talk To Me april wine - you won't dance with me blue oyster cult - here comes that feeling april wine - Tonite is a Wonderful Time to Fall in Love blue oyster cult - burning for you blue oyster cult - don't fear the reaper April Wine - Drop Your Guns blue oyster cult - r u ready 2 rock april wine - i am a rock blue oyster cult - Astronomy (Classic version) april wine - Paradise blue oyster cult- Subhuman april wine - i can ear you callin blue oyster cult - harvest moon april wine - I Wouldn't Want To Loose Your Love blue oyster cult - M וכמובן לא נישכח את גירסת הכיסוי הנהדרת שלהם לשיר המופלא של animals we gotta get out from this place פשוט גירסה נהדרת לשיר נהדר moshel

giba70

New member
ג'ון לורד משחק בקלאס

אני לא סגור עד כמה אני אוהב את האלבום הזה, אבל הוא שווה האזנה. קלטתי שאנשים פה די אוהבים את דיפרפל, אבל השאלה אם מהצד הבלקמורי שלה או מהצד הלורדי שלה... אז ג'ון לורד, כמו כל אמן רוק מתקדם שמכבד(?) את עצמו, ניסה את כוחו בשילוב רוק עם מוזיקה קלאסית, והתוצאה: Gemini Suite, משנת 1970.

למעלה