תורת היחסות הכללית
1. מקריאה בויקיפדיה, הבנתי שהרעיון העומד בבסיס התורה הוא ההסבר של כוחות המשיכה שבין גופים: כל גוף יוצר עיוות, "שקע" במרחב, וגופים קטנים יותר הנמצאים בקרבתו נקלעים לשקע ונמשכים לתחתיתו. לא הבנתי את החידוש המהותי והמהפכני בהסבר זה. אני רואה בו מטאפורה בלבד לכוח המשיכה של ניוטון, בדיוק כפי ש"שקע פוטנציאל חשמלי" הוא חלק מן המערך המטאפורי שמתאר את הכוחות החשמליים. אם כן, מהו החידוש ברעיון, והאם הוא באמת מהווה את מהות התורה? 2. דבר נוסף, אשמח אם תוכל לעמוד על הקשר בין תורת היחסות הפרטית לתורה הכללית. כשלמדתי את הפרטית, נוצר בי הרושם שהיא מתייחסת למעבר בין מערכות הנעות במהירות קבועה זו ביחס לזו, ושהתורה הכללית מתייחסת למערכות הנעות בתאוצה. ואולם, לפי הטקסט בויקיפדיה, נראה שתורת היחסות הכללית היא לא הרחבה של התורה הפרטית, אלא שמקורה נפרד ועצמאי. 3. לסיום, בלי קשר (ואולי עם קשר?) לתורת היחסות: כששמעתי על כמה נושאים בתורת המספרים, לא יכולתי שלא לתהות על התרומה שלהם למדע, מעבר למשחקי מספרים או "חידוד החשיבה" אם תרצה. האם הם תורמים למדע באופן ישיר? האם הם תורמים לתחומים אחרים במתמטיקה, ותחומים אלה הם שמעשירים את יתר ענפי המדע? אני לא מצפה להסברים מפורטים, אבל אני אשמח לקבל רשימה (ארוכה אם אפשר) של דוגמאות לתרומות כאלה של המתמטיקה (בפרט תורת המספרים) לענפים פרקטיים יותר במדע, בעיקר למען ההתרשמות הכללית מתרומת המתמטיקה. תודה רבה!