אירוח מנהל צמ"ד בפורום

מעבר למהירות האור

ע"פ תורת היחסות האנרגיה של כל גוף נע במרחב מתכונתית (פרופורציונלית) לשורש של אחד חלקי (c*c-v*v) כאשר c הוא מהירות האור ו-v הוא מהירות הגוף. אנו רואים שככל שמהירות הגוף מתקרבת למהירות האור הולך הביטוי בסוגריים וקטן ואחד חלקי הביטוי הולך וגדל. במצב בו c=v הביטוי לא מוגדר. לכן אי אפשר להגיע אליו שכן האנרגיה שיש להשקיע בהתקרבות לשיוויון מתבדרת (שואפת לאינסוף). לכן שום מסה לא יכולה לגיע למהירות האור או לעבור אותה.

Alkhimey

New member
ממליץ לקרוא את הספר סולאריס (Solaris).

ספר מדב"י מאוד מעניין שדן בדיוק בנושא של חיים מסוג אחר וניסיון הדדי ליצור קשר.

origlide

New member
../images/Emo41.gif שאלת לייזר- הרמוניה שניה ../images/Emo41.gif

אני מפעיל לייזר (Nd:YAG) באורך גל של 532nm ומקבל דפוס של מעגלים קונצנטריים בתוך קרן הלייזר. קוטר הקרן בערך 1 ס"מ ומדובר בלייזר פולסי ~10ns מה הסיבה לכך ואיך אמנע מהמעגלים המטרידים? אני מעוניין בקרן הומוגנית ככל הניתן רוב תודות

badBones

New member
אענה לך כדרכו של תם

זאת מאחר שהאינטרס הרווחי כלכלי של מפעילת הרשת הסלולרית הינו גרימת נזק למצבו הכלכלי של הלקוח, חוליה זו בהשתלשלות המקרים מגיעה עד למכשיר הסלולרי שלנו וחוסר ההרמוניה שבהתנהלות זו הוא זה שגורם לדיסהרמוניה בין הקרינה האלקטרומגנטית של המכשיר לבין התדר הנפלט מגופם של בעלי חיים. פשוט לא?

טלפון נייד וקרינה מזיקה

ראשית אני מניח שאתה שואל לגבי טלפון נייד (סלולארי) ולאו דוקא זה של החברה הראשונה בארץ ששיוקה אותם חברת פלאפון. שנית השאלה מעצבנת מעט משום שהשואל קובע כבר בשאלה שהקרינה של הטלפון הנייד מזיקה. אז בואו נעשה מעט סדר בדברים. טלפונים ניידים אכן פולטים וקולטים קרינה אלקטרומגנטית. אולם הקרינה אינה מייננת ולכן כל הסכנות שיש בקרינה אולטרה-סגולה או בקרני X (רנטגן) לא קיימות באן. אגב, גם אור טבעי הוא קרינה אלקטרומגנטית, אך קשה לנו לתאר את חיינו ללא השימוש בו. עד כה לא נמצא ניסוי יחיד שהראה שיש סכנה בטלפונים הניידים ובקרינה שלהם. יש ניסויים המראים שיש שינויים מסויימים בתנאים מסוימים אך לא נצפתה כל סכנה. גם לא דווח על שום תופעה ארוכת טווח למרות שהטלפונים משמשים אותנו כבר למעלה מעשור ולמרות שהדורות הראשונים שידרו בעוצמה גבוהה יותר מהדורות הבאים של המכשירים. ולבסוף, לכל הנלחמים בהתקנת אנטנות בסביבות מגורים כדאי להבין שאנטנה המשדרת חזק גם קולטת טוב. בכך היא מאפשרת לטלפון הנייד שבסביבתה לשדר בעוצמות נמוכות יותר. היות שעיקר החשיפה לשידור הוא כתוצאה משידור הטלפון של המשתמש כדאי להמצא באיזור בו האנטנה פועלת טוב (לא רחוק מדי ממנה) ולהתקין אנטנות קטנות רבות במקום מספר קטן של אנטנות גדולות. נקודה למחשבה!!!

אתה נשמע כמו יחצן של חברות הסלולר

במציאות כבר הוכח שמכשירים סלולרים גורמים לנזק לגוף האדם. אנשים רבים שגרו בקירבת אנטנות סלולריות חלו במחלות קשות וסופניות. ריבוי מקרי הסרטן בעידן המודרני מעידים שמשהו רע קורה למין האנושי. אנשים רבים שגרו ועבדו בקרבת אנטנות סלולריות והשתמשו רבות בטלפונים סלולרים חלו ומתו ממחלת הסרטן. גם לפני 30 שנה היו מומחים שביטלו את הסכנות שבעישון הסיגריות והתוצאה ידועה.

Snir2121

New member
הוכח הקשר בין סלולרי לסרטן,

אך אין שום מחקר שמצביע באופן מדויק על כך שקרינת סלולריים גורמת לסרטן, וכיצד.

שאלה בנושא תורת היחסות הפרטית

לפי מה שידוע לי, לפי תורת היחסות הפרטית של איינשטיין, מסה של חומר קטנה ביחס אסימפטוטי למהירות תנועתו כשבמהירות האור תהיה היא שווה ל0. כעת, אם האנגריה שווה למסה (וכן ההפך) למה לגלים אלקטרו מגנטיים נשמרת האנרגיה למרות מהירות תנועתם?

Snir2121

New member
חוק שימור האנרגיה הוא מוחלט.

ותמיד מתקיים. חוק שימור המסה הוא "בקירוב", ולא תמיד המסה נשמרת, כמו בדוגמה שהבאת.

אני יודע הוא מוחלט, מה שמעניין אותי זה ההסבר

אני יודע הוא מוחלט, מה שמעניין אותי זה ההסבר לתופעה. אם אני מבין הכון, ככל שגוף בעל מסה מאיץ למהירות גבוהה יותר - כך יותר ממסתו הופכת לאנרגיה? איזו אנרגיה? והאם זה אומר שכל מסה תומר לגמריה לאנרגיה כשתנוע במהירות האור?

Snir2121

New member
השאלה האחרונה -

ע"פ תורת היחסות הפרטית מהירות גבוהה יותר גורמת למסה *לגדול*. גוף אינו יכול לנוע במהירות האור, משום שאז המסה שלו תהיה אינסופית - ויידרש כוח אינסופי כדי להאיץ אותה - מצב שאינו הגיוני.

מסה, אנרגיה ותורת היחסות

מסה של גוף אינה תלויה במהירותו. המסה היא תכונה קבועה. מה שמשתנה זה האנרגיה שלו (יש שמכנים את המסה כפי שאני השתמשתי "מסת המנוחה" ואילו האנרגיה היא גם המסה. כאן נפריד בין מסה שהיא תכונה קבועה בלתי תלויה במהירות לאנרגיה התלויה במהירות). גוף בעל מסה אינו יכול לנוע במהירות האור שכן כל אנרגיה סופית שתוענק לו תוכל לקרבו למהירות האור אך לא להגיע אליה. לעומת זאת, פוטונים, חלקיקי הגלים האלקטרומגנטיים, חייבים לנוע במהירות האור היות שאין להם מסה כלל. אגב, אין לכך קשר לחוק שימור האנרגיה. כאשר מודדים שני מדענים שונים את האנרגיה של גוף הם יקבלו תוצאות שונות בהתאם לתנועה היחסית ביניהם. למשל אם אחד יושב במעבדה והאחר מחזיק בידיו ספר במושב המטוס בו הוא טס, יקבע הראשון שלספר יש אנרגיה קינטית התלויה במהירות הטיסה, ואלו האחר יקבע שהספר במנוחה ואין לו כל אנרגיה קינטית. כל זה גם על פי הפיסיקה הקלאסית ולא רק ע"פ תורת היחסות!

JackoJack

New member
אבל האם המסה של הגוף לא גדלה

אקספוננציאלית כאשר הוא מגיע למהירויות הקרובות למהירות האור?

מסה לא גדלה

המסה לא גדלה. מה שגדל זו האנרגיה. אסייג שוב ואומר שמה שאני (ואחרים) מכנים מסה נקרא ע"י מקורות שונים "מסת המנוחה". מסה כפי שכונה כאן או מסת המנוחה כפי שמכנים חלק מהקורות היא תכונה של הגוף שאינה משתנה עם המהירות. מה שמשתנה עם המהירות זה האנרגיה של הגוף (ואכן אותם אלה שמכנים את המסה מסת-מנוחה מכנים את האנרגיה בשם מסה). נכון גם שבנוסחה מפורסמת של איינשטיין E=mc*c ישנה אותה זהות בין מסה לאנרגיה. זה בלבלול קל בטרמינולוגיה אך כל עוד מבינים במה מדובר אפשר לחיות איתו.

למעלה