אירוח מנהל צמ"ד בפורום

אשלגן גורם נזק ללב

אין לי מושג מה גורם אשלגן לפעולת הלב. אולם צריך לזרוק שאשלגן הוא מתכת מאותה משפחה כימית של הנתרן. הנתרן נפוץ בגוף בשל שכיחותו במלח הבישול ובמי ים. יתכן שהאשלגן מחיף את הנתרן במקומות שונים ומשנה את אופן פעולת המנגנון. כן, "פי האטום" הוא משחק מילים על-פי "פי האתון". אגב, פי האתון נקרא כך על סמך הפסוק בספר במדבר המספר על אתונו של בלעם: "ויפתח ה' את פי האתון"

moran120

New member
האם אתה עונה גם על שאלות תיאורתיות

של חומר תיאורתי כמו זריקות אנכיות, שוות תאוצה ושוות מהירות? זהו חומר לימודי הנלמד במכללה לתואר ראשון

M 4 5

New member
שאלה בנוגע ללימודים גבוהים בפיסיקה

שלום אני סטודנטית לפיסיקה וכן חובבת של התחום (כפי שאפשר לראות מהכינוי שבחרתי- M45 הפליאדות :) בכל מקרה, רציתי לשאול האם יש ביקוש כיום למסיימי תואר ראשון בפיסיקה? באילו תחומים יכול בוגר פיסיקה להשתלב?

ביקוש לפיסיקאים

פיסיקאים מבוקשים בקבוצות מחקר ופיתוח תעשיות עתירות ידע בעיקר לצורך התמודדות עם בעיות שמהנדסים לא הוכשרו להתמודד עמן. כאשר הפתרון אינו ברור, ואולי אפילו השאלה לא לגמרי ברורה, יהיה זה הפיסזיקאי שיתמודד עם הבעיה. תחום אחר אליו חודרים פיזיקאים שונים בתעשייה ובאקדמיה הוא שילוב של שיטות פיזיקאליות,, מתמטיות ובילגיות בתעשיית הביוטכנולוגיה או במחקר הביולוגי. יחד עם זאת אני מציע לא להסתפק בתואר ראשון שכן הפיזיקה התקדמה הרבה מעבר למה שלימודי תואר ראשון יכולים להעניק.

yaakii

New member
../images/Emo221.gif תודה רבה לד"ר צבי פלטיאל !

נהננו מאד מהאירוח! תודה על התשובות המלאות והענייניות. כל טוב!

cmpo

New member
איזה אירוח מדהים!

קראתי בשקיקה הכל
תודה רבה!

למעלה