אטלנטיס - 8X3 Hide And Seek

Chelnak

New member
ובכן...

בתור אחת שצפתה בפרק בפעם הראשונה (אם כי עבר קצת זמן משבת, ובטח כבר שכחתי חלק מהדברים שרציתי לכתוב...), אני חייבת לומר שגם אם זה לא היה הפרק המדהים ביותר שראיתי, הוא בהחלט היה פרק טוב. וכן היתה בו מטרה ותרומה לעלילה הראשית - הוא סייע (לי לפחות) להבין קצת יותר את מהות ה"Ascention" של הקדמונים: אני חייבת להודות שמההתחלה עניין העלייה היה מפוקפק מאד בעיני. טפילים נחשיים שמשתלטים על פונדקאים נראו לי הגיוניים במידה מסוימת, אבל "מעבר למישור קיום גבוה יותר" נראה לי פחות אמין. ביחוד מאחר ולא מדובר ביצורים שהיו ככה מההתחלה, אלא שפשוט הצליחו להתעלות לאחר מסע רוחני-פנימי כלשהו. אבל, הפרק הזה עוזר לי קצת להבהיר לעצמי את טיב העלייה הזאת, ולנסות להפוך אותה למקושרת יותר למישור הקיום שלי: המכשיר "מושך" האנרגיה האפלה נראה בדיוק כמו (ואני לא אתפלא אם הם באמת השתמשו בצילומים באותו אחד) המכשיר שמשך את החרקים מהמימד המקביל ב"Sight Unseen" מהעונה ה-6 של ס"ג-1. בפרק ההוא נאמר שהקדמונים חקרו את היצורים האלו, שבעצם לא באמת היו במימד שלנו, אלא במימד אחר, ורק מי שנטען במטען מסוים יכול היה לראותם. בפרק של אטלנטיס, סוף סוף התברר קצת יותר: הקדמונים לא סתם בנו מכשיר מושך יתושים ממימד אחר, אלא ניסו ללמוד ולהבין קצת על המעבר הזה בין המימדים, על הצורה בה רואים, איך לומר, "השתקפויות" של אותם יצורים מהמימד האחר במימד שלנו, ועד כמה הם יכולים ליצור אינטראקציה בין המימדים. או משהו כזה. בפרק של שבת נאמר אף יותר מכך - נאמר שהם חקרו את צורת החיים התבונית והאנרגטית הזו, שנמצאת במימד אחר. נשמע מוכר? indeed. זה מתחיל להשמע ממש כמו המהות של כל הascendeds עצמם - ישויות אנרגיה תבוניות, החיות במימד אחר, ומסוגלות ליצור אינטראקציה מסוימת עם המימד שלנו. אז אמנם עדין העליה רחוקה מלהיות ברורה והגיונית, אבל זה צעד בכיוון הנכון (ומי יודע, אולי בהמשך העונה, אני מניחה, יתגלה הרבה יותר...). ואחרי הודעה כזאת מתוסבכת אני כבר לא זוכרת אם היה עוד משהו שרציתי לכתוב בקשר לפרק...

subatoi

New member
בניגוד לרוב המבקרים פה,

שרואים את הפרק עם פרספקטיבה של עונה שלמה ולכן יורדים עליו (חלקית), אני ראיתי אותו בפעם הראשונה, ולכן נהניתי מאוד. פרק שצריך היה לבוא עכשיו, מבחינת העובדה שצריך היה לראות אותם מסתדרים קצת במקומם החדש, לפני שהם יכולים להרשות לעצמם לצאת לטייל בגלקסיה החדשה. המבטא של בקט (אמרתי כבר שאני אוהב את המבטא שלו?), שפרד מעיף את מקיי מהמרפסת, ירידות על עצם היותו קנדי, מגלים עוד כל מיני גאדג'טים מגניבים של הקדמונים (שעושים את הסדרה מגניבה, אני חייב לציין) - גם המגן של מקיי וגם המעלית/משגר (We can name it later!), רואים את מקיי עם פרצוף סובל כל הפרק (וזה רק עושה לנו טוב), הקטע שבו מקיי "מאבד" את ההגנה וישר שולך את החטיף שלו, גאוני. הפריע לי: * כמו בס"ג - אף מילה על סאמנר? הבנאדם היה בכיר בצוות, מת לפני שבוע ושום מילה עליו? חצי מילה? * ג'ינטו אומר, כשעוד מדברים איתו במערכת הקשר, שהוא נמצא בחדר עם הרבה ארגזים מכדה"א. אז: א. איך זה שכשהם מגיעים לחדר, לא רואים שום "ארגז מכדה"א"? ב. איך, לעזאזל, הארגזים הגיעו לשם, אם הדרך הכי קצרה להגיע לחדר הזה זה דרך ארון שצריך להכנס אליו, ואז ללחוץ על נקודה מסוימת במסך? לארגזים יש רגליים וידיים? וזה די ברור שהצוות לא הגיע לשם קודם בדרך אחרת, אחרת מקיי והחברה לא היו מופתעים מכל התגליות שם... הערה: היה איש צוות עם דגל של גרמניה על הזרוע. יש לנו כבר ארבע מדינות. eight more to go. וכמובן, אחד הקטעים הכי מאגניבים, מקיי נכנס לתוך המרק השחור והמבעבע הזה. אפקטים מאגניבים ויפהפיים.

lenin972

New member
כמה הערות על הדברים שהפריעו לך

סאמנר מת - נכון, מנקודת המבט שלנו לפני שבוע, אבל אל תשכח שבסדרה מכניסים שנה לעונה של 20 פרקים, שבניהם יש גם פרקים כפולים שמתרחשים ביום או יומיים. כך שמנקודת הראות שלהם יכול להיות שעבר כבר חודש. לגבי ג'ינטו, הארגזים השתגרו יחד איתו לחדר, כששפרד ורודני השתגרו הארגזים השתגרו חזרה. הם אומרים את זה שמישהו שם את הארגזים שם כי הוא חשב שזה ארון, אבל אז הם הבינו שזה משגר. וכל הבדיחות של רודני ("איש מת מדבר", או יותר טוב, "יריתי בו, ברגל") היו גאוניות באמת, כמו בערך כל הבדיחות בסטארגייט.

alond

New member
חבל שמת. אני אוהב את רוברט פטריק

מתפקידו בטרמינטור השני ותפקידו ב-X פיילז. אני חושב שהוא היה יכול לתרום רבות. לגבי הבדיחות, אכן הן טובות כמו בסטארגייט (נאמר בחיוב).

SL Anubis

New member
רוברט פטריק וג'אר ג'אר

רוברט פטריק שולט. אני פשוט לא מאמין שהוא לא נשאר. הוא היה יכול לעשות את הסדרה הזאת שמסתמנת (לפחות לדעתי) להיות חלשה פלוס במקרה הטוב, ובמקרה הרע גרועה לגמרי עם וויר בתפקיד ג'אר ג'אר. יש מצב שפשוט יקר מדי להשאיר אותו בתור שחקן קבוע. בכל זאת שיחק בטרמינטור והיה המחליף של מאלדר באקס פיילס איזה כמה עונות. קיצר באסה. פשוט חבל.

subatoi

New member
מה הבעיה עם וויר?

מה היא כבר עשתה רע בפרק של השבוע? לפעמים אני פשוט אומר תודה לגן זה שנמצא בי שגורם לי לא לשנוא אף דמות. זה הרבה יותר כיף לראות ככה סדרה. לא את מקיי, לא את וויר, לא את ג'ונאס, כלום. הרבה יותר כיף.

lenin972

New member
אני די מסכים איתך

וויר זאת אישה שמפגינה סמכותיות ויש לה אופי של מנהיגה מתחילתו ועד סופו.

SL Anubis

New member
.

אני לא יודע....משום מה אני חש את הפוטנציאל הגדול שלה להיות דמות מציקה בהמשך.... תקראו לזה חוש שישי.

Hell Rider

New member
בתור אחד

שכבר ראה את כל העונה - החוש השישי שלי אומר לי שאתה עשוי להיות מופתע...

Chelnak

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

גם לי אין שום דבר נגדם. רק נגד קינסי...

subatoi

New member
אפרופו קינסי, גם עליו לא שמענו אחרי

סוף העונה. "שמעתם שקינסי עף?". "איזה שקט פה בלי קינסי" "איזה יופי, לא צריך יותר לחשוש". או כל הערה צינית של ג'ק על זה. מצד שני, גם על המונד לא אמרו שום מילה. מוזר נורא מצד המפיקים.

ys2121

New member
תשובות למיטב הבנתי

הי, גם אני ראיתי אתמול לראשונה את הפרקים (SG1 ו-SGA). לדעתי התשובות לשאלתך בעניין הארגזים הן שמדובר במשגר דו-כיווני. משמע: כאשר ג'ינטו נכנס ל"ארון" (שאינו אלא חדר השיגור) היו שם ארגזים. הוא נכנס, לחץ ושוגר. יחד עם הארגזים. כשהגיע ליעדו - יצא מ"הארון" אך הארגזים נשארו בו. כאשר הצוות נכנס לאותו ארון באזור חדרי המגורים, הוא מצא אותו ריק. ובכל זאת, נכנסו, לחצו על מפת היעד ושוגרו. בעצם, מה שקרה הוא דו כיווני: מחד, הצוות בתוך ה"ארון" שוגר ליעד, ומאידך, מה שנמצא ב"ארון" בנקודת היעד (ארגזים מכדוה"א) שוגרו לנקודות היציאה. לכן, מיד לאחר השיגור, כשיתר הצוות שהיה ב"ארון" היציאה, מביט שוב פנימה הוא רואה ארגזים!!! משום שהם שוגרו בחזרה. פשוט צריך לחשוב על זה כעל משגר דו-כיווני בו-זמני!!! בשונה מהטבעות או מלוחות השיגור בסטאר-טרק.

ys2121

New member
נכון... אבל

הטבעות דו-כיוניות באפשרות להשתגר. כמו מעלית: למעלה או למטה. כל פעם צד אחד. אבל בשונה מארון השיגור ב-SGA, הן לא משגרות לשני הכיוונים בו-בזמן.

GoldenEye2015

New member
הן כן

אפשר לראות את זה בסרט.א'וניל הרג ג'אפה בעזרת הטבעות כך ששיגר רק את הראש שלו לחללית של רא ובו זמנית דניאל השתגר עם שארי למטה לאבידוס.

lenin972

New member
אתה בטוח?

כי בסרט זה כן היה כמו המעליות בSGA, אני לא חושב שהיה מצב כזה גם בסדרה אבל בסרט אני בטוח שזה היה כך.

subatoi

New member
נ.ב. - ניטפיקינג קלאסי

אם מקיי לא יכול לשתות ולא יכול להכניס שומדבר לפה, איך הוא נושם??? כשהוא התעלף, בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהוא נשם את האוויר ש"נכלא" איתו במגן הזה, וכשנגמר לו החמצן הוא התעלף. אבל אח"כ הוא קם והסתדר מצוין. אז זה לא הפתרון... אלא אם כן המגן הזה חדיר למולקולות בודדות (של חמצן, לדוג'), כמו שהמגן של הגואולד חדיר (לפעמים) לקליעים וכאלה. לכו תדעו...

TikTakTapuzim

New member
וואלה נקודה נכונה...

והקטע עם הגאלוד שמגנים שלהם עוצרים עצמים לא לפי גודל אלא לפי מהירות לכן אם יורים עליהם כדורים זה לא חודר אבל אם ירו חץ (ופעם עשו את זה) זה חודר

למעלה