אטלנטיס - 8X3 Hide And Seek

kinspirit

New member
../images/Emo41.gif אטלנטיס - 8X3 Hide And Seek

"We are cautious inter-galactic explorers..."
שרשרו!!!

Echelon

New member
כן, גם אני שמתי לב

אבל יותר בגלל ההקבלה שלהם. כשראיתי אותם פעם ראשונה זה לא היה ממש מקביל... אבל עדיין...

subatoi

New member
אני צחקתי ואמרתי

שה"צל" של אטלנטיס הוא בן דוד של אנוביס...

Sedna

New member
נקודות דמיון

* בשני הפרקים ישנה "ישות" שמסתובבת בבסיס. ב'סטארגייט' היא משתמשת בבני אדם וב'אטלנטיס' באנרגיה. * אדם זר שמעשיו גורמים לכך. הקצין הרוסי ב'סטארגייט' הביא את אנוביס לבסיס, וג'ינטו ב'אטלנטיס' גרם בטעות לשחרורה של הישות מהמתקן בו הייתה כלואה. * בשני הפרקים השתמשו בשער כדי להיפטר מהישות (אמנם ב'סטארגייט' רק בתור מוצא אחרון). * אם רוצים ממש להיות קטנונים, מה הקטע עם "אצלנו יש אמרה"? לא יודעת, זה קצת מרגיש כמו תסריטאים שמשחזרים עלילה שכבר השתמשו בה בעבר.

lenin972

New member
או יותר נכון, זה תסריטאים שמשחזרים

עלילה שמשתמשים בה בהווה. חוץ מזה יש לי גם קטע קטנוני קטן מהפרק של אטלנטיס, איך שמעו את פורד צורץ בקשר כשהישות הייתה עליו? הרי היא הייתה אמורה לשאוב את האנרגיה מהמכשיר קשר שלו.

SL Anubis

New member
סתם

לדעתי פרק סתמי ומשעמם... אני שונא את הפרקים הלא קשורים האלה... יש שני סוגי פרקים, פרקי "עלילה מרכזית" כמו שאני אוהב לקרוא להם - בדרך כלל אלו הפרקים הכי מעניינים שמקדמים את העלילה הכללית בסדרה. ופרקי "סתם" שסתם באים כדי להעביר פרק, בדרך כלל הם דיי משעממים. זה בפרוש היה פרק סתם. ברור שאי אפשר לעשות שכל פרק יהיה פרק עלילתי אבל בכל זאת, אפילו מבין הפרקים הסתמיים זה היה משעמם פלוס. ועוד על הפרק השלישי של העונה? לדעתי אטלנטיס עוד לא מספיק מפותחת בשביל להכניס סתם פרק כזה כל כך בהתחלה....

Niro85

New member
צודק מסכים...

עדיין הפרק של אטלנטיס היה יפה יותר המיגון שהמדען מצא נראה נחמד,וגם היו לא מעט בדיחות. תגידו זה רק אני או שגם אתם ההיתם קצת עצובים מהסוף של הפרק של סטארגייט? כאילו אחרי הכול הוא נחשב לאחד הטייסים הטובים בעולם,והוא היה יכול לעזור המון במלחמה נגד הגואולד הרפא ושאר הירקות ביקום...

lenin972

New member
בכלל הוא דמות די טרגית בפרק הזה

גם הצורה המגעילה שבה ג'ק התנהג כלפיו, גם זה שהוא הרגיש אשם בכך שהוא הביא את אנוביס לשם, גם זה שהוא מת וגם באמת הבעת הפנים שלו שדי הזכירה את הבעת הפנים של והסיטואציה FITH כשהם השאירו אותו להעצר יחד עם הזמן. הסצינה הזאת בסוף של הבעת פנים כזאת והמצלמה מתרחקת מהדמות גורמת לי כל פעם לקחת נשימה עמוקה ולחשוב על זה הרבה הרבה זמן.

Chelnak

New member
סליחה אם ההודעה הקודמת שלי יצאה קצת

עוקצנית בניסוח - ניסיתי לדחוס הכל לכותרת ההודעה...

lenin972

New member
אין בעייה

את האמת שמתי לב לזה, פשוט רציתי לכתוב את זה כתגובה להודעה הקודמת שהייתה בשרשור הזה.

SL Anubis

New member
?

לדעתי ממש לא. לדעתי הפרק של SG-1 היה יפה יותר וזה בגלל שקידמו משהו מבחינת עלילה....גילו שאנוביס עדיין בתמונה. באטלנטיס לא קידמו שום דבר, חוץ משורה וחצי שאמרו שהקדמונים עשו ניסויים על הצל הזה כדי ל"התעלות", בשביל השורה וחצי הזאת היינו צריכים לסבול 40 דקות של שיעמום ובדיחות מאולצות של מקקי. שמשום מה מעצבן אותי, וזה עוד בלי דבר על וויר שהולכת לדעתי להיות הדמות הכי מעצבנת מאז ג'אר ג'אר בינקס.....

lenin972

New member
מסכים איתך

זה באמת היה פרק לא מעניין במיוחד. וראיתי אותו כבר בעבר ובגלל זה לא התעמקתי בו כשהוא שודר עכשיו. אבל עדיין במיטב המסורת של סטארגייט גם פרק לא טוב במיוחד לימד אותנו משהו חדש על היקום שלנו.

lenin972

New member
יש לדעתי איזה עניין קטן לא סתמי בזה

זה מלמד אותנו על הקדמונים קצת, זה מראה שהם היו גם חוקרים, אבל זה גם מראה שלא הייתה להם בעייה לכלוא לאלפי שנים יישות אינטיליגנטית כדי ללמוד עליה יותר.

subatoi

New member
אתה מסתכל על זה הפוך, לדעתי.

אתה לא יכול לומר שאטלנטיס עוד לא מספיק מפותחת בשביל להכניס סתם פרק כזה. זה לא משהו שהתסריטאים עושים בכוונה. זה לא שהם יכולים לבחור אם לשים כזה פרק בתחילת העונה או בסופה. אטלנטיס עוד לא מספיק מפותחת ובגלל זה יש סתם פרק כזה כל כך בהתחלה. זה פרק של תחילת עונה ראשונה. לא סתם פרק של תחילת עונה ראשונה, אלא פרק ראשון אחרי הפיילוט. אם תבדוק, תראה שאצל סדרות רבות הפרקים הראשונים הם אנמיים, במיוחד אם רואים אותם אחרי שאתה כבר מכיר את הסדרה. ככה זה, לוקח זמן עד שהסדרה מגבשת כיוון, עד שהדמויות מקבלות עומק, עד שמחליטים מה קורה. זה לא בא בצ'יק. ככה זה. פרק אופייני של תחילת סדרה (לא שאני מומחה גדול, סתם תחושה), שבו מתעסקים בסביבה הקרובה מאוד, לא שזה רע, אני נהניתי (פירוט למטה).

Enderew

New member
זה פרק צבירת ידע

הוא בא ללמד אותנו קצת על העיר. על המעברים האלו שאיתם עוברים למקום למקות שאם בפרק אחר הם פתאום היו נעזרים בהם באמצע קרב היית שואל "מאיפה המעברים האלו צצו", והמגן, והידיע שיש עוד ישויויות שהתעלו וחלקן סתם שמנות, וגם למדנו קצת על האופי של העם שחי עם החבר'ה באטלנטיס... אגב, פתאום חשבתי שבניגוד לכדור הארץ, כאן אם מת מישהו מהצוות אי אפשר להביא חייל חדש שיחליף אותו. אז לא כדאי להם לאמן מהר את ה"מקומיים" בכלי הנשק כדי שבעת הצורך הם יוכלו להעזר בהם בקרבות ולצרף אותם לצוותים וכו'?

למעלה