קרן ט

New member
../images/Emo4.gif

בתחילת השבוע קיימנו ישיבת הערכה בבית הספר. בישיבה כולם תארו את ההשגים הטובים של עידן והיכולות החברתיות/תקשורתיות הטובות שלו. כמה הוא חלק מרכזי בכיתה וכמה חשוב לו להיות "בעניינים" יחד עם זה נאמרו כמה דברים שדיי מתרידים אותי.... יש כל מיניי התנהגויות שלדעתי לא "תקינות" ואילו הצוות רואה אותם כ"תקינות" ומתאימות לילד רגיל (מצטערת מראש על המילה תקינות- לא מצאתי מילה אחרת) למשל- הרצון שלו להיות טוב בה-כ-ל וזה אומר לקרוא ולאסוף מידע בכל תחום (הוא לא מפסיק לקרוא אינציקלופידיות) הוא אומר שהוא רוצה להיות "איש אשכולות" לדעתי זה לא מתאים... ואילו בבית הספר חושבים שזה נפלא... יש לי עוד הרבה דוגמאות- למשל- הוא הולך יד ביד עם עוד ילדה מהכיתה והיו כבר 2 סיטואציות של נשיקה על הלחי למרות שהוא יודע שזה לא מקובל (הוא אומר שהילדה נישקה אותו) רק להזכיר שעידן בכיתה ב' רגילה והוא בן 8 וחצי.... בבית הספר אומרים שזה מקובל ולי זה לא נראה.... הנקודה היא שיצאתי מהפגישה בתחושה שאני "שופטת" ומחמירה עם עידן. כאילו הם (הצוות ) אומרים הוא נפלא ומקסים ואני זאת שצריכה להגיד את הדברים השליליים ויותר מזה- הרגשתי שגם בבית אולי אני מחמירה איתו ומנסה "לתכנת" אותו קצת יותר מידיי... לא יודעת, מיום ראשון אני מסתובבת עם גולה בגרון.... ובאמת, מה אני רוצה ממנו?! הוא תלמיד טוב, חבר טוב וילד מקסים..... זהו- הרגשתי שאני צריכה לפרוק את זה... תודה על ההקשבה- נשיקות, קרן

b o t t e n

New member
../images/Emo6.gif אהבתי את ה"איש אשכולות"

וחוץ מזה, שנראה לי טיבעי שאת זו שרואה יותר דברים מהם, לא בהכרח בגלל שהם קיימים, אלא, בגלל שאת יותר דרוכה לזה מהם. אני הייתי מפרידה בין שני דברים: אחד- השאיפה שלו למצוינות- לדעתי היא נהדרת. אבל הוא צריך לדעת גם לעכל "כישלונות" ועל זה צריך לעבוד איתו. והדבר השני- מוסכמות חברתיות. ספציפית אם הילדה הולכת איתו יד ביד, והיא "ה"חברה שלו- אז לגיטמי שינשק לק על לחייה. אבל אם הוא מסיק שכל אחיזת יד של בת נותנת לו אישור למגע פיזי נוסף, אז יש בעייה. הוא צריך ללמוד את גבולות הפיזיות והאינטימיות בין אנשים, ושזה "נזיל" עם התפתחות הקשר (כל קשר שהוא, גם עם בנים) אבל זו "תורה" גדולה קצת לבן 8.

dorit73

New member
אם פעם הבן שלי יבוא ויגיד לי

שהוא רוצה להיות איש אשכולות (ועוד בכיתה ב) אני אסתכל למעלה לשמיים ואגיד תודה ענקית לאלוהים. את כל השאר בוטן כתבה כבר ואין לי מה להוסיף מלבד שאני מסכימה עם כל מילה שלה.

אורזיגל

New member
RELAX, יש לך ילד מדהים, לא רואה סיבה לדאגה

בתוור ילדה קראתי המון אנציקלופדיות, גם אחי. הקטן שלי בן 7, אוטודידקט, אם נושא מעניין אותו, הוא לומד באופן עצמאי, מקריאה, מהאינטרנט ו......הוא מתחבק עם החברות שלו.

yonitbrk

New member
אפרופו "אוטודידקט "

עומר למד את המילה הזו מאיזה שהוא מקום, והתחיל להשתמש בה, ואתמול אפילו החליט שהוא רוצה להיות "אוטודידקט" וללמד את עצמו בבית. הוא כבר לא צריך שילמדו אותו בבית ספר, הוא יכול לבד...

yonitbrk

New member
מצויינת כן, אבל לא כשזה בא

ממקום של "ככה אף אחד לא יגיד לי איך ללמוד ומה לעשות ...". אני אלמד בקצב שלי, ואחליט לבד מה ללמוד ואיך... והכל ציטוט מדבריו של עומר, כן?

אורזיגל

New member
האמת, שזה עדיין חיובי בעיני

עדיף מילד שלא רוצה ללמוד בכלל או עושה את המינימום ההכרחי בנושא הלימודי. אולי בבית ספר זה מציב בפניכם ובפני המורים אתגרים, אבל תחשבי על השלב שמעבר לבית ספר. יחד/אדם שיש לו את התשוקה ללמוד, ימשיך לעשות זאת כל חייו.

yonitbrk

New member
ועם זה לא תהיה לי בעיה וגם לא כיום

הוא מעשיר את עצמו כיום, מהבית, מתקדם בתחומים שמעניינים אותו לבד, ובהצלחה . ולא יהיה אכפת לי שיעשה זאת גם בעתיד, אבל לא על חשבון בית הספר. כי ברגע שאאשר לו לעשות זאת, יסתגר מיד בבועה, יכנס לתוך 4 הקירות שלו, וישאר שם. ואת זה אני לא רוצה. סך הכל בית הספר במקרה שלנו, תרם לעומר המון מבחינה חברתית, וחבל לי להפסיק את זה .

dd19

New member
מה רע בללמוד בקצב שלי?

הרי לבן אדם מבוגר מותר להגיד דבר כזה. חוץ מזה , זו בדיוק הגישה של בתי ספר דמוקרטיים

yonitbrk

New member
אני לא שוללת את זה לגמרי

אבל בשבילי בית ספר, הוא יותר מלימודים, וכך צריך להיות. עומר נפתח מאוד מבחינה חברתית, ובהרבה דברים נוספים, שלא יוכל לקבל בבית, אם ישאר ללמוד בו. הוא לא מדבר על הליכה לבית ספר אחר, אלא על להישאר ללמוד בבית, ואז שכרו יהיה בהפסדו. הילד פשוט נפתח לחברה, חוזר מלא חוויות, מהצד הזה, וחבל לי שיפסיד את זה . אם ישאר בבית, כמה שלא ישמור על קשר, זה לא יהיה אותו דבר. מה גם שלשמחתי, הוא נפתח יותר , דווקא לילדים מהכיתות הקטנות, ילדים כמוהו, שקל לו להזדהות איתם, ולתקשר איתם, וזה נהדר. יש כאן איזו השלמה וקבלת השוני שלו, תחושה של אני בין שווים, והקשר ביניהם נהדר. יותר קל לו איתם מאשר עם ילדי השילוב, ואני לא לוחצת. הוא מאושר . אז למה להפסיק את זה?

אורזיגל

New member
נראה שפיספת את הנקודה, אף אחד לא התכוון

שתרשי לעומר לא ללכת לבית ספר. בסך הכל ניסינו להראות לך שיש באוטודידקטיות גם יתרונות ולא רק חסרונות כמו שכתבת.

yonitbrk

New member
צודקת

אין ספק שבאוטודידקטיות יש גם יתרונות, ואני לא פוסלת אותם. אבל אצל עומר, חלק מהבעיה זה קבלת מרות. מה פתאום שמישהו יגיד לו מה לעשות, ואיך... הוא תמיד יודע הכי טוב, והמורה ד... והסייעת ס... וכן הלאה. הוא נמצא כל הזמן במלחמות נגד הגבולות, ובמין מרידה כל הזמן, נגד המערכת, ומכאן זה מתחיל אצלו.

dd19

New member
כשהילד מרגיש טוב בבית ספר

אין שום בעיה. אבל עדיין יש עומס רגשי והוא צריך לבטא את זה איך שהוא. אם הוא אומר את זה רק כדי לפרוק מתח, אפשר להגיד שזכותו המלאה לעשות מה שבא לו אחרי גיל 18
.

זה ניראה לי נהדר

ואם עומר מסוגל לעמוד בזה אז אני חושבת שגם רצוי לנסות לתת לו את זה במגבלות החוק. אם עומר מסוגל לשבת בבית בשעות היום במקום ללכת לבצפר ופשוט ללמוד לבד- לבחור מה הוא לומד איך הוא לומד וכמה הוא לומד ולעמוד בהחלטות האלה בלי להזדקק לעזרה או לזה שאת תבואי כל חצי שעה לראות שהוא באמת לומד אז יש לך מדהים- אני לא מסוגלת לעשות את הדברים האלה. אני גם מבינה את המקום ממנו הרצון הזה בא- קושי בקבלת מרות שכניראה יותר מדיי עבורו ואני לא חושבת ששיח על אם המקום ממנו זה בא הוא לגיטימי ובסדר או לא, זה המקום אין לך אפשרות לשנות אותו . אני כן ממליצה לך לקחת את המקום וממנו ללמוד איך להתמודד עם העניין. והנה המלצה שלי בעקבות כל מה שקראתי.... אני מציעה לך לשמור על עומר בבצפר אבל לקצר את יום לימודיו הסיבות להצעה הזו הן: 1. פחות שעות בבצפר= פחות שעות בהן עומר מתמודד עם קבלת מרות שקשה לו 2. עדיין בצפר כלומר עדיין מסגרת חברתית רק פחות שעות - אולי אז הפעילות החברתית תהיה גם יותר איכותית 3. יותר זמן ללמוד לבד 4. קבלה במידה- עומר יראה שאתם כן הולכים לקראתו ומבינים אותו ומתחשבים בו ובדעה שלו על מה יהיה לטובתו אבל גם לכם יש דעה וגם לה יש משמעות.

yonitbrk

New member
הכל טוב ויפה מהפה החוצה

אז הוא אומר, אבל לדוגמא כשיש שעורי בית שצריך להכין, זה הופך למאבק. חייבים לשבת לידו, הוא נלחץ מרעיון הלמידה לבד. מההתמודדות שלו לבד עם החומר. גם בכיתה הקטנה, הוא עושה הרבה בעיות עם זה, והמעניין הוא, שדווקא בכיתת השילוב, כשנותנים עבודת כיתה, הוא עושה אותה יופי, בלי ויכוחים ( אולי בגלל שהוא מתבייש , לא יודעת... אבל עושה).

ולא ש.ב...

תנסי להציע לו יום אחד שישאר בבית וילמד בבית כאשר התנאי לאותו יום הוא שהוא יכין ערב לפני תוכנית מדויקת מה הוא לומד באותו יום כמה ואיך- למשל לומד זה יכול להיות על ערים בעולם כמה זה יכול להיות על 10 ערים ואיך זה יכול להיות סיכומים מפורטים. את יכולה גם לבקש ממנו שבסוף אותו יום את תקבלי את הסיכומים. תקחי את זה כיום ניסיון שלך לראות אותו, אולי יש לו אנטי כלפיי ש.ב בגלל שזה החומר של בצפר וזה חומר משעמם ולא מאתגר ולא יודעת מה אבל לא בא לו עליו ואולי על חומר שהוא בוחר בשיטה שהוא בוחר וכמה שהוא רוצה כן יבוא לו. אז תוכלי לשלב .

למעלה