תהייה...

Full Throttle

New member
../images/Emo4.gif תהייה...

לאחרונה התעניינתי באופנועים DL650 וFAZER600. קראתי המון כתבות ושמתי לב למשהו שהטריד אותי. כל הכתבות שקראתי נעשו מעט אחרי הגעת הדגמים האלו בארץ, בשנת 2004. ושמתי לב שמחירי האופנועים הללו היו זולים בצורה משמעותית ממחירם היום. תהיתי, מה התחולל בשוק בארץ ובמטבע החוץ שיכל להביא לעלית מחירים זו. אז בדקתי איך התנהגו המטבעות בחמש שנים האחרונות, לראות האים משם מגיעה הסיבה. נתחיל בדולר: בשנת 2004 (כשאופנועים אלו הגיעו לארץ) שווי המטבע היה כמעט 4.5 ש"ח (במאי 2004 ליתר דיוק), כיום השווי של הדולר הוא 3.302 ש"ח. ירידה של כמעט 30%. אז כנראה שלא הדולר אחראי לעליית המחירים. היין: בשנת 2004 (כשאופנועים אלו הגיעו לארץ) שווי המטבע היה כמעט 4.4 ש"ח (מעט לפני מאי 2004), כיום בשווי של היין הוא 3.154 ש"ח. ירידה של מעט יותר מ30%. אז כנראה שלא היין אחראי לעליית המחירים. אז תגידו שהיבואנים של האופנועים היפניים מיובאים מאירופה בעצם. אוקיי, מקובל. הלכתי ובדקתי מה קרה לאירו בחמש שנים אחרונות. אירו: בשנת 2004 (כשאופנועים אלו הגיעו לארץ והאירו עוד צעיר) שווי המטבע היה כמעט 5.74 ש"ח (מעט לפני מאי 2004), כיום השווי של האירו הוא 5.239 ש"ח. ירידה של כמעט 10%. בנוסף לזה, הורדה של 5% מס על רכבים שהיתה ב2007 . והמחירים של שתי הדוגמאות, אז והיום: הDL650 – שעלה ב2004 כ-65,559 עולה היום כמעט 73,000 ש"ח. ושלא תאמרו שאני מתקומם רק על יבואן אחד, אז הינה עוד דוגמא מהיבואן השני: הFAZER600 – שעלה ב2004 כ- 68,985 עולה היום כמעט 76,000 ש"ח. כל הנתונים האלו ממש מקשים עליי להבין, והביאו אותי לתהות, איך זה שהמחירים עלו?! שלא לדבר שעל סמך הנתונים האלו, הייתי מצפה שירדו...

מיצו

New member
תמים אתה. תמים.

קח דוגמא אחרת: מחירי השכירות באזור גוש דן. שכירות של חודש בדירה ממוצעת עמד, לפני שנתיים בערך, על נגיד 800 דאלא, וזה כשהדאלא היה 4.5. בעל הבית עוד היה עושה לך טובה אם היה מוותר על התקזזויות ותוספות על כל משחק של הדאלא. בש"ח זה משהו כמו 3600 ש"ח. ואז הדאלא ירד לאזור ה- 4 ש"ח. פאניקה בציבור בעלי הבית. לא יעלה על הדעת שהם לא ירוויחו כתמול שלשום. הופה, השכ"ד קפץ בקלות ל- 1000 דאלא, לפעמים אפילו 1200. בלי בושה. בש"ח זה משהו כמו 4000-4800 ש"ח. המדד בזמן הזה אמנם לא ירד, אבל הוא גם לא עלה בכזה שיעור, ומכיוון שהדירות בישראל לא ניזונות מדלק או סולר, לא ברור למה המחיר צריך היה לעלות ככה. בכל מקרה כדי להגן על עצמם בעלי הבית החליטו להצמיד את המחירים לש"ח ולא לדאלא. ואז הדאלא ירד ל- 3.3 ואפילו פחות מזה. בעלי הבית עדיין לוקחים את ה- 4000-4800 שלהם על דירה מעופשת, והמחירים עדיין במגמת עלייה. טוב נו, זה לא קשור לאופנועים. אבל זו הפואנטה שלי.

Full Throttle

New member
תמים ונאיבי אפילו...

הביקוש לדירות עולה, אבל אין היצע במרכז, לכן המחירים עולים. באופנועים, תמיד יהיה היצע, ואני חושב שאם הבוקוש גדל, אז היבואנים מזמינים יותר אופנועים, וככל שמספר הכלים שהיבואן קונה מיצרן גדל, המחיר פר כלי יורד. אבל הנקודה היא שזה מראה שיש ליבואנים בהחלט מקום להוריד במחירים בלי שיגרם להם שום נזק, כמו שמנסים להציג לפעמים.

Full Throttle

New member
ועוד...

גם הביקוש למוצרי חשמל עלה, אך המחירים ירדו באופן די משמעותי בשנים האחרונות. מחיר מכוניות אמריקאיות, כמו דודג' וג'יפ ירדו גם הם. ונכון שהביקוש שלהם הוא לא בשמים. אבל עדין, ירידות של 30% וירידת המס שנה שעברה, והמחירים עוד עלו...

C O L T

New member
אין מה לבכות, ביקוש והיצע

אותו הסיפור בדירות ובכל דבר אחר. לא מחיר סביר - לא קונים. כל עוד ממשיכים לקנות, כנראה המחיר תקין.

megahertz

New member
שאלה, בדקת אם המחירים בחו"ל גם עלו?

כי אם היצרנים מעלים את המחיר, זה דבר אחד, ואם המחיר שלהם נשאר אותו הדבר, ורק המחירים בארץ מקפצצים כלפי מעלה, זה דבר אחר לגמרי.

eilite

New member
בתור מי שגם מתעניין לקנות את הכלים הללו...

אני מניח שבדקת את המחירים האלו על הנייר... כי לפני כחודש נכנסתי לסוכונות של עופר אבניר בירושלים והתעניינתי לגבי DL650 ושאמרתי לו שאני חושב גם על VERSYS בגלל שהמחיר של הDL יקר הוא שאל אותי "נניח שתקבל עכשיו הנחה ש 12% על המחיר יש סיכוי שאתה מזמין עכשיו DL חדש ? " לא הזמנתי.. (כי בזמנו עוד לא היה לי רישיון A , ועכשיו עדיין אין לי כי משרד הרישוי ה*#*#&^ הזה בשביתה , אני מתנחם שלפחות עברתי את הטסט לפני השביתה , אבל זה כבר סיפור אחר :) ) אבל זה נותן לך מושג שהמחירים האלו לא חצובים בסלע במיוחד בכלים האלו שהביקוש שלהם לא מטורף (לעופר אבניר אין אפילו DL650 מופשר לנסיעת מבחן פעם אחרונה שבדקתי...) אז אולי הולכים פשוט על שיטת מצליח מתחילים במחיר גבוה ומי שלא מתמקח מרוויחים עליו...

Full Throttle

New member
אני מודע למבצע של אבניר שמסתיים בסוף החודש

ושמחיר הסטרום עומד היום במבצע על 66,000. אבל באוגוסט המחיר יחזור לקדמותו. ואגב, גם אני סובל מאותה בעיה שלך עם משרד הרישוי, גם עברתי טסט יום לפני השביתה. אם ממש דחוף לך, אתה יכול להתקשר למוקד של משרד התחבורה (5678* או 1222-5678) ולבקש שיוציאו לך כפל רשיון וישלחו בדואר. עולה 59 שקל (אל הרשיון הרגיל היית משלם 19 שקלים).

tedys strm

New member
את הדבר הכי חשוב לא בדקת

תבדוק מה קרה עם שינוי המחיר של הדגמים האלה גם בנקודות נבחרות בעולם ותראה אם השינוי ב% זהה לארה"ק

למעלה