+ שאלה

deep ocean

New member
מיס פידי

אני חושבת שהעצה של Lagrangian היא טובה: פשוט תרגישי את המתיחה עד למצב שהיא נעימה לא למצב שאת יכולה לסבול את הכאב!!! לא! עד למצב שהמתיחה נעימה לך

MsPiggy

New member
אוקי...

אולי אם יום אחד אני אפגוש אותך אני אבקש ממך להראות לי איך את יכולה לעשות תרגילי גמישות מבלי שזה יכאב - ביינתים אני פשוט אקשיב לאניטואיציה שלי.

deep ocean

New member
השאלה אם......

את מקשיבה לאינטואיציה שלך או לדברים ששמעת כל החיים, שאם זה כואב זה סימן טוב, כי זה אומר שמשהו זז שם (זאת הגישה הרווחת, וגם אני האמנתי בכך) בכל אופן, אין משהו מיוחד שאני יכולה להראות לך. פשוט תעשי גמישות, מבלי שתרגישי שזה כואב. בהצלחה!!

MsPiggy

New member
אבל הבעיה היא שזה יוצר פרדוקס

הרי אם זה לא יכאב - אז אני לא בעצם מותחת שום דבר... בעיקרון אני מקשיבה לאניטואיציה שלי כשאני עושה מה שאני רוצה לעשות, אני חושבת שאולי כדאי לי לעשות את זה ככה... ותרגילי גמישות אני עושה בצורה כזאת שאני מותחת עד שלב מסוים שאני מרגישה שהוא סביר בשבילי ולא עד כמה שאני יכולה להמתח ואז אני נשארת שם קצת זמן עד שזה לא יכאב... ואז אני ממשיכה.... בשבילי לעשות תרגילי גמישות בלי כאב זה לעשות חצי פיסוק ברגלים - זה לא כואב, אבל זה גם לא עושה שום דבר כי זה לא מותח אף שריר בגוף... ונ.ב. - אם אני תופסת את מי שכתב לי את הבחינות בגרות באיסלאם היום אני הולכת להתעלל בו...

deep ocean

New member
המממממממ

זה לא פרדוקס. אם זה לא יכאב - זה מצויין. פשוט תעשי מתיחה שתרגישי בה טוב, ללא כאב. פשוט תתקדמי לאט ואז זה לא יכאב לך. נניח, את רוצה לפתוח את הפיסוק בעוד 3 ס"מ, אז תפתחי אותו בעוד 2 ס"מ או 1 ס"מ. זאת אומרת, תעשי כל פעם התקדמות איטית. מנסיון, גמישות נכונה לוקחת זמן, אבל היא נשארת איתך ולא נעלמת ברגע שאת מפסיקה לעבוד עליה. (בחצי שנה הגמישות שלי השתפרה פלאים!!!! ממש מדהים מה שעברתי)

MsPiggy

New member
זה בדיוק מה שאמרתי!

אבל זה עדיין כואב - זה לא כואב עד מוות, אבל יש כאב מינימלי של מתיחה שאני מרגישה - אני אמרתי שאני מותחת עד איפה שאני מתחילה להרגיש כאב, אז אני נשארת שם עד שאני לא מרגישה כאב ומנסה לפתוח עוד קצת... זה לא אותו דבר? ואת עושה הפליה, יש עוד פורומים מלחיות בהרמוניה ועדו הודעות... (השארתי לך 4 הודעות בדרך הלוחמים... ויש לך גם למטה תגובה על הצמר גפן...)

deep ocean

New member
חה חה חה ../images/Emo6.gif

עכשיו שפכת אותי מצחוק, שאני עושה אפלייה בין פורומים
זה גדול! זה פשוט ענק! טוב, בקשר למה שכתבת, השאלה היא, אם את מגדירה מתיחה נעימה ככאב מינימלי, או שזה משהו אחר לגמרי. קשה לי להבין מה את חשה בדיוק בזמן המתיחה. אולי כשבן יכנס לפורום הוא יוכל לענות על זה.

deep ocean

New member
שניה שניה

זה לא פרדוקס. אם זה לא יכאב - זה מצויין. פשוט תעשי מתיחה שתרגישי בה טוב, ללא כאב. פשוט תתקדמי לאט ואז זה לא יכאב לך. נניח, את רוצה לפתוח את הפיסוק בעוד 3 ס"מ, אז תפתחי אותו בעוד 2 ס"מ או 1 ס"מ. זאת אומרת, תעשי כל פעם התקדמות איטית. גמישות נכונה לוקחת זמן, אבל היא נשארת איתך ולא נעלמת ברגע שאת מפסיקה לעבוד עליה.

תרגילי גמישות

ככה אני עושה: 1) מגיע למקום המקסימלי שאני יכול. 2) משחרר אויר... ככל שאני נושף יותר כך אני יכול להגדיל את טווח הגמישות. לפי הבנתי, הנשיפה מוציאה את הרעלים ואת הפסולת מן השרירים ומאפשרת לנו להגיע לטווח התנועה המקסימלי. 3) מגיע עד למקום שכואב. ברגע זה אני יכול לבחור: א) להיכנס לתוך הכאב ולחוות אותו. ב) לא להיכנס לכאב. אני אישית לא מאמין שניתן לעשות משהו בלי קצת כאב... מילת המפתח: *קצת* פעם הייתי נוהג להכאיב לעצמי מאוד כי הייתי מאמין שככל שאני אכאב יותר ככה יהיה לי יותר קל ואני יותר אתפתח.... היום אני מכבד את הכאב ונכנס אליו טיפין טיפין. הכאב מייצג את הפוטנציאל הלל-ממומש שלנו. במקרה הפרטי הזה
הפוטנציאל הגופני. כל אחד מאיתנו נולד עם פוטנציאל להיות גמיש כמו חתול... (טוב נו אולי לא כמו חתול אלא כמו אדם, וזה גם נכון שלכל-אחד ישנו פוטנציאל גופני-גנטי שונה)........................... חוסר-גמישות מייצג את אי-מיצוי הפוטנציאל (הגופני) אי-מיצוי פוטנציאל כלשהו = כאב
.... תמיד!
זאת אומרת, הכאב הכי גדול של האדם הוא כאשר הוא אינו ממצה את הפוטנציאלים שלו....... (תסכול עמוק שמתבטא גם בכאב פיזי ובמגבלות גופניות שאינן מדרך הטבע) וכדי לממש אותם חייבים להתחבר תחילה לתחושת הכאב הזאת, ואז לעבור דרכה! THE ONLY WAY IS THROUGH.... מישהו כבר אמר את זה כאן. קסם אמיתי

soulbird

New member
אני מתאמנת בקונג פו משהו כמו שנה

(אולי טיפה לה פחות אבל מי סופר?) תרגילי גמישות (stretch) שאותם עושים בהתחלת כל שיעור על מנת למנוע פגיעות הם מאוד חשובים . הסי פו שלי לעולם לא יתן לתלמיד להצתרף לשיעור מבלי לעשות תרגילי גמישות. תרגילים אלה מטיבעם לא הכי נעימים ואפילו אולי טיפה כואבים מפני שאתה מרגיל את הגוף שלך (בעיקר השרירים) למצבים שלפני כן לא היה בו. לכן לומדים גם לנשום נכון . לנשום עמוק ולהתרכז . לדעת מתי לדחוף את הגוף עוד קצת ומתי להרפות. כל זה לומדים עם הזמן . הכי חשוב זה ללמוד להקשיב לגוף . ללמוד את שפתו ולזרום איתו. יום טוב אני

deep ocean

New member
זה לא הגיוני

ללמוד להקשיב לגוף ובאותה נשימה לכתוב: "תרגילים אלה מטיבעם לא הכי נעימים ואפילו אולי טיפה כואבים"
זה פשוט משעשע לכתוב דברים כאלו ואח"כ לכתוב להקשיב לגוף. בעצם זה עצוב. איזה מזל שאני לומדת אצל בן!! תרגילי גמישות אמורים להיות מהנים! זה לא אמור להיות כואב או לא נעים! אם עושים אותם נכון, ללא כאב, בלי שאונסים את הגוף, לא בכוח- הם נעימים!

soulbird

New member
נשמה ../images/Emo25.gif

אז ככה אני אסביר . אוקי? בתרגילי stretch את אמורה לקחת את הגוף לקצה היכולת שלו מה שלפעמים קצת כואב . נכון להקשיב לגוף זה לדעת כמה הגוף שלך יכול לקחת ולא ללכת מעבר לזה. כאב\ אי נעימות לא אמור להיות בלתי נסבל אגב יש לי אחלה סי פו שיודע כמה לדחוף אותי . וזה שהוא דוחף זה רק כדי לשפר . כן הסי פו שלי קשוח שצריך עם חוש הומור שצריך. ואני מעריכה את הסי פו שלי

deep ocean

New member
המממממממ ../images/Emo46.gif

קצה היכולת? טוב, כנראה שאצלכם זה ככה. אני לא הולכת עד לקצה היכולת שלי, כי אז זה באמת יכאב. קצה היכולת זה כמו שאני אסתובב יום שלם בחוץ, כאשר יש שמש יוקדת, ואני לא אשתה מים כי אני מסוגלת לא לשתות מים מבלי למות. בשעה 13:00 אני ארגיש חלשה, אבל עדיין לא הגעתי לקצה היכולת, אז למה לשתות מים? טוב אני אמשיך לטייל לי ברחובות, ולא אשתה כלום. בשעה 15:00 אני כבר יותר חלשה, אבל לא הגעתי לקצה היכולת, אז מה אכפת לי שהגוף שלי רוצה מים? אני לא הגעתי לקצה היכולת! בשעה 17:00 אני מרגישה שאני הולכת להתמוטט ועדיין אני לא אשתה מים. בשעה 17:30 אני מרגישה שאני מגיעה לקצה היכולת שלי....אבל אז בדיוק אני מתעלפת מהצימאון. להקשיב לגוף זה לשתות כשצמאים זה למתוח כמה שיכולים מבלי שזה יכאב זה ללכת לישון כשעייפים זה ללכת לשירותים כשאת צריכה להשתין האם היית מונעת מעצמך להשתין כי עדיין לא הגעת לקצה היכולת שלך? הרי אפשר "לשמור" את הפיפי ולהתאפק. למה אינך שומרת את הפיפי למשך שעה? כי את לא חושבת ששמירת הפיפי תעזור לך להיות גמישה יותר, אבל את כן בטוחה בזה שלהגיע לקצה היכולת תוך הכאבה עצמית תעזור לך להיות גמישה יותר זהו. אין לי מה להוסיף. כל אחד שיעשה מה שטוב לו.

soulbird

New member
למה לכעוס??../images/Emo25.gif

שאלה פשוטה לי אם את לא מותחת עד קצה היכולת איך תוכלי להתקדם ? למשל היום שעשית תרגילי stretch הגעת עד הברך איך תוכלי להגיע לאצבעות יום אחד אם לא תמתחי את הגבול כל פעם בכמה מילימטרים ואיך יום אחד תגיעי לשפגט? FREE YOUR MIND AND THE REST WILL FOLLOW נמאסטא

deep ocean

New member
עדיין לא הבנתי...

זו מילה בשפה מסויימת? זה לא ראשי תיבות. אז מה זה? איך מהמילה namasta אפשר להבין peace on be to you?

למעלה