צריכה עזרה...

צימעס

New member
למה להעיר

כי בכל פעם שנתקלים בשגיאה, מתכווצת הבטן (או העין - כל אחד ומה שכואב לו כשהוא רואה טעות), ומדי פעם צריך לפרוק את זה, כי - כמו שמצטט בעלי מורה אחת שלו - מלשמור בבטן נהיה רק אולקוס. בדיוק כמו בחתימה שלך - כמה טוב שיש אינטרנט!

kokopeli1

New member
להעיר כי זה צורם

כשזה בא מאדם שמתעתד להיות מורה. להעיר כי הפורום הזה עוסק בחינוך, ואחד הדברים שמפריעים פה לאימהות הוא העיברית הקלוקלת של הגננות/מורות של ילדיהם. אבל - אני בהחלט לא בעד ירידה לפסים אישיים ומכוערים כמו מה שהתפתח כאן. זה כבר חורג מגבול הביקורת הבונה והלגיטימית במסגרת של דיון תרבותי.

שִירָה

New member
מסכימה עם הפיסקה הראשונה בהודעה

ובעיקר עם זו השניה. נראה לי שלפעמים אנשים שוכחים שמאחורי הניק ישנו אדם. אם היה ניגש אליכם ברחוב אדם שאתם לא מכירים היטב, ומשמיע שאלה בעברית לא תקנית - הייתם מעירים לו בצורה גסה כזו?

לא הערנו לה או לאחרות בצורה גסה

ואני בהחלט מעירה באותו האופן גם לאנשים שעומדים לפני בתור בסופר. מה זה משנה למי? למשל, נשים שאומרות על עצמן "אני אדם חושב/לומד/רגיש" וכיו"ב, זוכות ממני להערה בכל פורום שהוא - ממשי או וירטואלי. כי זו טעות מזעזעת בעיני. אדם הוא גבר, חווה היא אשה, ולכן בנות החווה אמורות לומר "אני אשה חושבת". אותו כנ'ל לגבי "שלש ילדים" ו"אני יבדוק". זו שפה של אנשים שלא קוראים ספרים (או לפחות לא ספרות איכותית), לא קשובים לשפה, לא מבינים אותה עד הסוף ולכן לא ממש ראויים לעסוק בחינוך והוראה. ואני לא מדברת על מטפלת לגיל הרך או על נשים שעלו מארץ אחרת או שזו אינה שפת אימן, שם אולי זה נסלח. אני גם לא מדברת על אשה שעונה "אופס, טעיתי". אלא על כאלו שמתכחשות להערה. אלו, ראוי שתמשכנה לעשות שגיאות ע"ח חינוך ילדיהן הפרטיים בלבד.

Kalla

New member
לא מסכימה לגבי הגיל הרך.

הילדים קולטים את השפה הכי טוב ומהר בגילאים האלה ואין כל סיבה שההתנסות הבסיסית שלהם במה שילווה אותם אחר כך לאורך חייהם תכיל טעויות.

irisgh

New member
אני אדם חושב

אני אדם חושב, ואני אומרת את המשפט הזה מתוך הכרה גמורה. 'אני אשה חושבת' מקבל משמעות שונה.

נכון, זו משמעות שונה

שמתייחסת אלייך בזהותך הממשית והאמיתית. איך שלא תגלגלי את זה - אדם הוא זכר. אין ספק שלוקח זמן להטמיע את העניין, מה גם שיש משהו מקומם (מבפנים, לפחות אותי לאורך התהליך) בהכרה בהדרה ויש מאבק פנימי לא קטן - שאת מבטאת פה - מול הבטים מיניים, מינניים וסטראוטיפיים שגלומים בעינינו במילה אשה. אבל את אשה חושבת, לא אדם חושב.

אדם חושב

אדם - כמו כלב, כמו חמור כמו סוס - משפחה של חיות במשפחת היונקים. (הומו משהו בלטינית שלא אשגה באיות).

לא ניתן להעמיד השוואה כזו

בין השפה העברית לשפות אחרות בהבט ההטייה המינית משום שהשפה העברית בפרט והשמיות בכלל מדירות בצורה שיטתית נשים מאיזכור משמעותי בשפה. את דעתי על כך ניתן למצוא כאן.

Kalla

New member
כי היא לא לבד.

יש עוד הרבה כאלה. אנשי החינוך שלנו צריכים להבין שיש איזו רמה מינימלית שמצופה מהם. אולי הבחורה הספציפית הזאת לא תהיה המורה של הילדים שלנו, אך מישהי כמותה בהחלט עלולה להיות. וזה בכלל לא משנה מורה או גננת למה היא תהיה כי בכל מקרה היא אמורה לשמש דוגמא ומופת לתלמידיה/חניכיה. ילדים רבים מחקים את הגננת או המורה שלהם, ואני אישית ארגיש רע מאוד אם ילדיי ידברו עברית קלוקלת מסיבה זו. אני מסכימה שצריך להעיר בסגנון מכובד ומתורבת, אך הזכות להעיר שמורה לנו, במיוחד בפורום חינוך.

אני מקפידה דווקא להעיר

למי שעוסקות או רוצות לעסוק בחינוך. זה ממש לא משנה אם היא מורה של ילדי או של ילדים אחרים. היא מורה של ילדים והילדים הם שלנו.

יעל11כהן

New member
אם כבר

אם כבר חייבים להעיר - אז אפשר להעיר במסר, לא? בחורה באה ושאלה שאלה - אז במקום לענות תשובה עניינית, מעירים לה על עברית תיקנית. זה פורום חינוך-לגיל-הרך ולא חינוך לכל העולם. אני בטח לא מעירה לאנשים ברחוב וגם לא באנטרנט - אפילו שזה צורם מאד לעיניים ולאזניים. חוץ מזה, היא בסך הכל רוצה ללמוד חינוך. היא עדיין לא מורה. אני מניחה בחורה בת 18-19. ללמוד הוראה לוקח כ-ארבע שנים. עד אז היא תדע איך מטים אני בעתיד לא? ועוד משהו : אם רוצים להאיר את עיני כל העולם בבעיה החשובה הנ"ל : אפשר לפתוח שרשור חדש בנושא של "שפה תקנית" וחשיבותה אצל מחנכים/הורים וכו'. יום נעים. יעל.

שפה לא רק מעצבת תודעה

היא גם משקפת אותה. בגיל 18, אגב, לא אמרתי "אני יחשוב". אני מאמינה שגם אחרות כאן. זה לא גיל. הפשרה האינסופית הזו היא משהו שהילדים משלמים עליו את המחיר, ואנחנו כחברה.

אפרתש

New member
כי יש לי צמרמורת מהקריאה בפורומים

יש כאן כל כך הרבה דיונים מעניינים וחשובים. בפורום הזה ובפורומים אחרים. אבל בכל הודעה שניה יש שגיאות בעברית. ומבחינתי זה כמעט כאילו אני קוראת, ואחת לדקה וחצי מישהו נותן לי פליק קטן לאוזן. אז לא מתים מזה, אבל זה מוציא אותי מדעתי. לפעמים אני עוזבת דיונים באמצע כי אני לא מצליחה להבין מה האנשים אומרים. (הכוונה לדיונים בפורומים אחרים, הפורום הזה הוא ממש יוצא דופן מהבחינה הזאת).

vered4

New member
גם לדעתי

וכתבתי את הסיבה בהודעה אחרת בשרשור. לאינטרנט יש מגבלות, ואי אפשר לדעת מי העומד מאחורי ההודעה (אלא אם כן זהו משתתף ותיק).

תּמר

New member
למיטב ידיעתי, גם במכללת אפרתה

ניתן ללמוד חינוך מיוחד, ונראה לי שהם פחות "חרדים" ממכללת בית וגן. נראה לי שבאלקנה ניתן ללמוד גם כן. בעניין סוף ההרשמה - אם יש רצון חזק, אפשר "ללחוץ" ולהכנס בכל זאת. לא מזיק לנסות.

למעלה