צריכה עזרה...

לאה_מ

New member
לא הבנתי מה מטרת ההערה הזו

(מלבד פגיעה בצימעס, שהיא מטרה לא ראויה בעיני). הייתי שמחה לשמוע ולקרוא עברית תקנית מכל הסובבים אותי, אבל זה לא המצב, ולא ברור לי מדוע הורה אינו יכול לצפות שהמחנכים של ילדיו ידברו עברית תקנית, גם אם הם עצמם לוקים בעברית שאינה תקנית. האם עברית תקנית אינה חלק מהכישורים הנדרשים למורים? מדוע סביר שארצה להעסיק טבח שיודע לבשל, אך לא סביר שארצה להעסיק מורה שדובר עברית נכונה? ואבקש להבא להמנע מהערות אישיות ולהצמד לדיונים ענייניים.

../images/Emo31.gif מה קורא כאן?

החלטת ללכת מכות עם צימעס בכל הפורומים? פחות גסות רוח אי אפשר? ודוקא עם צימעס? אדם יותר אנושי ממנה קשה למצוא

אלדורית

New member
בסיבובי הגנים שעשינו

ליקטנו מבחר נאה של פניני עברית של גננות. אני לא זוכרת את כולן כבר, אבל תודו שזאת אחת גדולה: "הנה תפוז! איפה נשים אותה?" ולא, דווקא זה לא היה שיקול בהחלטתנו לפסול את הגן... זה היה משהו שהיינו מוכנים לבלוע (בכל זאת, תפוז טעימה כזאת!)

אלדורית

New member
NICE TRY ../images/Emo6.gif

אבל בטוח לא--זה היה במהלך "מפגש" שעסק בפירות הדר (והצגת הלימון אף היא התנהלה באותו האופן: הגננת הרימה לימון מהסלסלה ו"הנה לימון! איפה נשים אותה?"--ולא, זה לא היה סיפור שבו היו דמויות נקביות של לימון ותפוז. סתם פירות. לפחות בקלמנטינה ובאשכולית זה עבד טוב
).

צימעס

New member
לא, נו - זה הכל מעודף פמיניזם ../images/Emo8.gif

אילו היה בעברית מין סתמי, הרי שפירות היו בעלי מין סתמי, נכון? שימוש בלשון זכר בשביל סתמי ידיר את הפירות-הנקבות מעמדות מפתח!

אלדורית

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בסדר, בסדר, תודה על הרעיון המקסימה הזאת!

עמית@

New member
ולי היתה מרצה אובר-פמיניסטית

(דווקא נפלאה ומופלאה, אשה למופת, מהמוערכות ביותר על ידי) שתמיד נהגה להגיד "אתם/אתן רוצים/רוצות לדעת" וכדומה, מאוד קשה על המלך השיעור, כל משפט הכפיל את נפחו...

irisgh

New member
הביצות של יניבי

הכנו מצה'בריי ואמרתי 'ביצים', ויניבי תיקן אותי 'ביצות'. חזרתי על 'ביצים', ויניבי אמר: אבל ביצה היא בת!
הייתי כל כך גאה בו. אבי אני תוהה מה הוא באמת תופס פה. האם לדידו לעצמים יש באמת שיוך מגדרי?

kokopeli1

New member
מסכימה עם ליליה

עברית תיקנית היא, לדעתי, דרישה בסיסית ביותר עבור מי שמצוי במערכת החינוך. רק שאני, בעוונותי, לא מתקנית. למזלי, נתקלתי עדיין בגננות דוברות עברית לא נכונה.

זה הפער בין החיים לאידאלים

לבני יש מורה מתוקה ומקסימה ואוהבת שאומרת דברים כמו "שתי פעמים" או "חמש שקל". אגב, העברית שלו מעולה. הרבה יותר נכונה משל אימ'שלו... זה בטח נמצא בכרומוזום Y (בא מהאבא
)

נדיה, הוא גדל כאן

אם אני מבינה נכון, את גדלת במקום אחר. המונח שפת אם יהפוך למדוייק יותר אם יומר ל"שפת ילדות". אישית אני לא אזעם על מורה עולה חדשה שטועה בשפה, אני גם אמחה בתוקף על מורה ישראלית שעושה זאת כי השפה היא חלק מהצדקת הקיום המקצועי שלה. חלק חשוב.

אני כבר מזמן לא חדשה ../images/Emo3.gif

שלא לדבר על זה שאני מתרגמת לעברית אז... אני אמורה לדבר נכון ובכל זאת, לפעמים מתפלק לי

vered4

New member
יש עוד סיבה

כנראה שלא במקרה זה, (אבל אי אפשר היה לדעת לפני שהשרשור התגלגל) אבל, כותבת שגיאת הכתיב, יכולה היתה להיות בעלת קושי למידה. ואחת כזו (שיש לה קושי למידה), יכולה להתאים במיוחד ללימוד כיתה של חינוך מיוחד. זו הסיבה שאני לא מעירה לגבי שגיאות כתיב, אף פעם אי אפשר לדעת מי עומד מאחורי הכתוב.

יעל11כהן

New member
סליחה על ההערה אבל למה להעיר?!

נשאלה כאן שאלה - למה לא לענות לעניין? למה הערה על שגיאת עברית או סגנון לקוי? גם לי צורם שמשתמשים במילים אני ימשיך/אני יקח/אני ידבר וכו' - אבל מתאפקת לא להעיר. בטח לא בפומבי. חוץ מזה, שהיא עדיין לא מורה. היא רוצה להיות מורה. והיא לא הולכת ללמד דקדוק אלא חינוך מיוחד ובכלל - היא לא הולכת להיות מורה של ילדייך אז מה זה משנה איך היא כותבת?!

למעלה