למה...?

Deathatred

New member
ההסבר הכי טוב שיש כרגע

הוא בגלל הטופולוגיה והגיאומטריה של המרחב ותכונות העל-מיתרים. את ההסבר המלא אינני יודע וצריך ידע מתקדם מאוד בפיסיקה כדי להבין אותו (ולא רק את עיקרון ההסבר).

איייייל

New member
זה מזכיר את הסיפור

על זה ששייקספיר לא כתב בעצמו את המחזות שלו - כתב אותם בעצם מישהו אחר, שקראו לו שייקספיר. (טוב נו, אולי זה לא בדיוק מתאים כאן, אבל אני חושב שהרעיון ברור)

vizini

New member
טכיונים הם חלקיקים תיאורטיים בלבד.

אם יגלו אותם, זו תהיה התגלית הגדולה ביותר בהיסטוריה של המדע, ולכן לא סביר ששמעת על כך.

Deathatred

New member
טכיונים הם אכן חלקיקים תיאורטים

בלבד, אך לפי התיאוריה מסתם שלילית. דברזה נשמע בילתי מתקבל על הדעת ולכן הרבה פיסיקאים מתייחסים לתיאוריות שחוזות טכיונים בספקנות רבה ולעיתים אף בביטול.

vizini

New member
ריבוע מסתם שלילית.

לכן המסה עצמה היא מספר דמיוני...

pelegs

New member
זה משעשע

גם על דברים אחרים טענו שהם בלתי אפשריים והתיחסו אליהם בזלזול...חלקם אפילו נעשו תאוריות מובילות
שכחתי לכתוב שזה תיאורטי, אבל אני זוכר שהמרצה שלי לפיזיקה(בקורס אחד פעם) אמר שעשו תצפיות וגילו. לא יודע למה זה לזכור לי כך, אולי אני טועה.

Deathatred

New member
יש הבדל קטן

בד"כ כאשר פוסלים תיאוריה, עושים זאת על סמך שני דברים: 1. יש ניסוי שמפריך אותה. 2. היא מניבה תוצאות מתמטיות חסרות היגיון (הסתברות אינסופית או מסה שריבועה שלילי).

קווארק

New member
מעבר למהירות האור

למרבה הפלא הדבר אפשרי. קראתי פעם מאמר על חלקיקים שקבלו את השם טוכיונים (או דומה לזה) והתברר שהם נעים מעבר למהירות לאור והמשונה שבדבר שבמהירות כזאת הם חזרו אחורה בזמן. בניסוי שנעשה התברר שהחלקיקים מתקרבים לכדור הארץ והנה לפני שהם הגיעו לכדור הארץ הם עברו דרכו והמשיכו הלאה ורק לאחר מכן הם נצפו אי שם בחלל מתקרבים. הם מאוד קטנים והמהירות הגבוהה שלהם אפשרה להם לעבור דרך קליפת כדור הארץ ולצאת מהצד השני. יתכם שבזה הרגע חלק מהם עוברים גם דרך הגוף שלנו. המסקנה שהוסקה שהמהירות שלהם היא מעבר למהירות האור לכן הם חזרו אחורה בזמן: עברו דרך כדור הארץ ורק לאחר מכן נצפתה הגעתם לחלל בדרכם אלינו. משונה לא? מי שהוא שמע עליהם?

Deathatred

New member
נראה לי שעירבבת כאן כמה דברים

יש טכיונים, שהם חלקיקים שהמסה שלהם בריבוע היא שלילית (כלומר, בעלי מסה מדומה) שכרגע הם רק בגדר התיאוריה ולא ניצפו עדיין. יש ניטרינו (ניטרינו אלקטרון, ניוטרינו מואון וניוטרינו טאו) שזה חלקיק קטן מאוד שעובר דרך גופים בלא לבצע אינטראקציות או להשאיר עקבות. בעבר חשבו שמסתו היא אפס אך בשנים האחרונות ניוטרינו ניצפו וגילו שמסתם קטנה מאוד מאוד, אך אינה אפס. יש חלקיקי אנטי-חומר, שבדיאגרמות פיינמן מקובל לתאר אותם כאילו הם נעים אחורה בזמן. לתיאור זה יש משמעות עמוקה יותר מסתם עזר גרפי אך אינני מבין מספיק במודל הסטנדרטי כדי להסבירה.

ailag

New member
אם הם זזים אחורה בזמן

אחרי שנראה אותם עוברים דרך כדוה"א, נראה אותם מתרחקים מאתנו. כמו קלטת שעושים לה rewind ולא כמו הפרק בסליידרס (בו כל כמה זמן, פלופ הם קופצים כמה זמן אחורה) קשה להבדיל בין חלקיק שנע ימינה וחלקיק שנע אחורה. אלא אם כן תשב עליו, תעבור דרך כדוה"א ותראה את כולנו בrewind, או שתיעשה פעולה בלתי הפיכה (למשל, אי אפשר לרסק כוס בrewind)

Motti18

New member
רגע... לא הבנתי...

לפי תורת היחסות הפרטית המסה שלהם (של הטכיונים) אמורה לעלות במהירויות הקרובות למהירות האור, וכאן אתה מתאר אותם כבעלי מסה שלילית(?) איך יתכן? דבר נוסף, הזמן והמרחב שלהם אומרים להתכווץ, לעומת זאת נשמע כאילו יש להם יכולת לכווץ את הזמן יותר ממה שניתן מבלי להשפיע על מימדי המרחב(?)...

אורן51234

New member
@תשובה מהאונברסיטה

יצא לי לפני שבועיים להיות באונברסיטה במסגרת נוער שוחר מדע. שמעתי הרצאה שאומרת שאף גוף פיזי לא יכול לעבור את מהירות האור כי לפי תורת היחסות הגוף יקבל מסה ענקית והנפח שלו יקטן משמע הוא יקרוס לתוך עצמו (בחורים שחורים גופים עוברים את מהירות האור) בכל מקרה לאור אין מסה רק אנרגיה ולפי הנוסחא F=MA ללא מסה התאוצה והאנרגיה יהיו קבועות (constant) אין לי את הידע במתמטיקה או תואר ראשון בפיסיקה כדי להבין איך הוכח העניין(כך אמר המרצה) אבל הניחוש שלי שמדובר ברמת האנרגיה הכללית בעולם (Zeto Point Enrgy) אם תרצו לדעת מה זה תשאלו...

אורן51234

New member
נזכרתי במשהו

בהרצאה גם נאמר שאם תחזיק פנס האור ממנו יגיע לחבר שלך על האדמה במהירות קבועה. גם אם אתה מחזיק פנס על רכבת שנוסעת לכיוונו (במטרה לדרוס אותו,אם תרצה..). אי אפשר להניע את האור יותר מהר מכיוון שאין לו מסה שלה ניתן יהיה לתת תאוצה. אך ניתן לשנות את מסלולה בעזרת אנרגיה אחרת. (כח משיכה עצבני-ניסוי ליקוי החמה של איינשטיין).

למעלה