זקוקה לעצה

SIRI41

New member
מסכימה עם תגובה קודמת, כיון שבעצם

את מדלת מדרגה אחת קדימה, באמת פספסתי את העובדה הזו, שכדאי לבדוק רגע ייעוץ משפחתי לפני משפטי.

עידחנ

New member
ל- shoosha

כל מה שאמרת נכון, וזה גם הכיוון שלי. קודם ייעוץ ואח"כ כל השאר. אבל לפני שאני מגיעה ל"כל השאר", ולפני שאומרת לו שזה מה שהחלטתי (אם בכלל) אני צריכה וחייבת לדעת מהן זכויותיי בתור אישה שעומדת להפרד. ממה אחיה? איך אפרנס את ארבעת ילדיי? איפה אגור כי בטח יעיפו אותי מהבית בגלל אי תשלומי משכנתא.... ועוד ועוד. אני מדברת על דברים פרקטיים יומיומיים. לפני שעושים צעד צריך לקחת הכל, אבל הכל, בחשבון. ולזה אני מתכוננת, מבררת, בודקת. לא רותמת את הסוס לפני העגלה, אלא בודקת שהסוס מספיק חזק ככה שברגע שארתום את העגלה הוא יתפקד הכי טוב שאפשר!!! זאת הכוונה וזאת הדרך!!

s h o o s h a

New member
הפוּר נפל

עושה רושם כי ההחלטה נעשתה וכי את נחושה לסיים את נישואייך למרות שיש בדבריך ניסיון להראות אחרת. הליכה לייעוץ לא תתרום דבר וחצי דבר אם בתוך תוכך את יודעת שנישואייך הגיעו לקיצם. הרי את עכשיו מחשבת את הנזקים שעלולים להיווצר ואת הדרכים להפכם למינימום. כל דברייך סובבים סביב העתיד שצפוי לך לבד. אם אכן, כדברייך, הכיוון הוא ניסיון לתקן ולשקם, הרי שאני בעמדתי הקודמת נשארת- עזבי כרגע את כל ההתחשבנויות, את ענין הפרנסה, ענין המשכנתא. התמקדי ב- כיצד אני מסייעת לשמירת המשפחה ומה אני מוכנה לעשות למען שיקומה. אולם, אם כוונתך לפרק את השותפות, הרי שראוי שתפני ליעוץ משפטי שיסביר לך בדיוק מהן זכויותייך וכו'. ותוכלי לעשות כן (לצורך השכלה כללית, כמובן), גם בפורום דיני משפחה וירושה בפרדס. ותחושתי, חייבת להודות, היא, כי אין לך כל כוונה לשקם. את מחשבת את הקץ ומבקשת לעצמך את הדרך הטובה ביותר לגרום לבן זוגך "לשלם".

לא. הפור לא נפל!!!

אני עדיין בהתלבטות נוראה. אבל אני פוחדת. הוא עדיין לא עובד וכבר אמרתי שאני פשוט לא יכולה יותר עם הבררנות שלו בחיפוש מקומות עבודה. אם הוא היה לוקח כמעט כל עבודה שיש כדי לפרנס את משפחתו לא הייתה התלבטות. אבל הוא בורר ובורר ובורר ומתחילים להגיע מכתבי עו"ד, מכתבי אזהרה לפני נקיטת אמצעים משפטיים וכו'. אתן לך דוגמה, השבוע מישהו שאני מכירה ממקום עבודתי ושגם אחי מכיר אותו ניסה לסדר לו עבודה בתור נהג. מכיוון שהיום יש מכת גניבות החליטו בחברה שכל נהג חדש שמגיע חייב לעבור מבחן אישיות ואם יש צורך גם בדיקת פוליגרף. הלך הבחור למבחן ועשה שם בושות!! יצא מתוך נקודת הנחה שאם עשו לו פרוטקציה אז הוא יכול לאמר מה שבא לו. לא מצא חן בעיניו טון הדיבור של הבוחן, ועל אחת כמה וכמה לא מצא חן בעיניו שיש מצב שישלחו אותו לבדיקת פוליגרף. בקיצור, הלך הביתה, אין עבודה ואין כלום... וזאת עבודה טובה עם שכר יפה ותנאים טובים. אחי כועס, כך גם המכר ואני?. כבר לא יודעת מה לחשוב ולמי להאמין. אבל דבר אחד אני יודעת, אנחנו עדיין ללא עבודהֱ!!!! אז איך אני יכולה להחליט כשאני מאוד מאוד כועסת??? ואני יודעת שאחרי כל כך הרבה כעס יבוא פיצוץ... ואני מנסה להמנע מהחלטה במצב כזה. למרות שממש ממש עמוק בתוכי לא רוצה להפרד. רוצה עבודה טובה וחיים שקטים. זאת גם הסיבה שאני דוחה את ייעוץ הנישואין. אני מאוד מאוד כעוסה ולא אובייקטיבית. אז איך אפשר לנסות ולפשר??? מה את היית עושה??

אולי אכן כדאי לך כן לחפש

ייעוץ מקצועי , של יועץ לעניני נישואין , ולפני הכל לנסות ע"י צד שלישי להסביר לבעלך לפני איזה ברירות הוא עומד . יתכן ומפגשים כאלו "יאירו את עיניו" ויבהירו לו מה מצבו האמיתי , ובמקביל בהחלט לברר מה הן זכויותיך במידה לתחליטי להפרד ממנו . בארגוני נשים כמו ויצו ונעמת ,נותנים יעוץ בנושאים כאלו , ואני מאמינה שעושים זאת שם בהתנדבות . כדאי לך להתעניין ולהיות מוכנה לכל אפשרות ומצב ולשקול מהי הדרך הטובה עבורך ועבור ילדיך .

קלעת בול

זה מה שאני חושבת לעשות. אבל האמת שאני מחכה שימצא עבודה כי אני פוחדת שההאשמות יהיו קשות יותר ולא אובייקטיביות כל זמן שהוא לא עובד. או אולי במחשבה שניה זה עדיף??? ככה יבין את חומרת העניין!!!! תודה.

נהפוך הוא...

עובד , לא עובד , לא משנה . לדעתי אתם צריכים יעוץ בלי קשר לענין העבודה ( למרות שזאת הבעיה העיקרית , לדעתך). וכך , תוכלי להעלות את טענותיך הקשרורות למערכת הזוגית, בחיי הנישואין . בכל אופן , אני מאחלת לך בהצלחה , איך שלא תחליטי לפעול .

זאת הבעיה העיקרית מכייון

שכשעובדים רצוף, גם אם השכר נמוך יחסית, כל היחס למצב כלכלי שונה לחלוטין. כי זה מצב נתון. לפחות עובדים, מנסים, משתדלים. עם השאר אפשר וקל יותר להסתדר. לכן זאת הביעיה ההעיקרית שכמובן השלכותיה בהתאם.

תודה. את באמת מתוקה.

אני יודעת את זה, ולכן אם אעשה צעד אחר (שהאמת לא בא לי לעשות אותו) אעשה אותו בלב שלם ובידיעה כי פשוט לא היתה ברירה אחרת!!!!

למעלה