זקוקה לעצה

../images/Emo4.gifזקוקה לעצה

שלום לכם, רק לאחרונה נחשפתי לפורומים הקיימים. וממש הופתעתי לטובה. לאחר קריאה של רוב ההודעות והתגובות אליהן החלטתי לנסות להעזר בכם. אני נשואה 21 שנה ויש לנו 4 ילדים.חיילת בת 19 ושלישייה בני 7 (שני בנים ובת). חיי הנישואין שלנו ידעו עליות ומורדות, תקופות טובות ותקופות רעות, אך הצלחנו להתגבר. הבעיה העיקרית היא שבעלי לא מצליח לשמור על מקום עבודה קבוע, כל שנתיים שלוש מפטרים אותו ואז יש תקופה ארוכה עד שהוא מוצא מה שמתאים לו. בינתיים מצטברים חובות בבנקים למשכנתאות, בעיריה וכמובן המינוס שתופח. כשהוא מתחיל סוף סוף לעבוד שוב לוקח לנו זמן להחזיר את כל החובות ולהתיישר, ואז... שוב חוזר הסיפור. כאמור עד עכשיו התגברנו, אבל עכשיו, עם 4 ילדים זה קשה ואפילו קשה מאוד ובלתי נסבל. חייבים מטפלת לילדים כי אני עובדת שעות ארוכות (7:30-17:00) ועד שהוא מוצא עבודה הוא עובד יום פה יום שם וחייבים מי שישמור עליהם. ובגלל שהם שלושה אין סיכוי שישארו בבית לבד וקשה למצוא מישהי אחראית שתסתדר איתם. מיותר לציין כי ההוצאות גדולות, אנחנו משפחה גדולה, והילדים עכשיו בכיתה א' ויש הרבה הוצאות שאי אפשר להגיד להם אין. לא אלאה אותכם בכל סיפור חיי, אבל זהו העניין בגדול וקל להבין כי קשה לנו מאוד, נוסף לכך ובגלל שלאורך רוב חיינו היינו עם ילדה אחת בלבד, התרגל הבחור לא לעזור בכלום. עבדתי פחות שעות, הייתה לי מנקה (בתקופות הטובות), ואפילו לא הייתי צריכה לבשל הרבה כי קפצנו על כל אפשרות להתארח אצל ההורים ובמקביל לחסוך את הקניות... אבל, השנים עברו, יש עוד 3 ילדים, אנחנו התבגרנו וככה גם ההורים שלנו ועכשיו אין מי שיזמין אותנו לארוחות בשישבת, וכמובן אין כסף למנקה. מה שקרה זה שלאט לאט הכל נפל עלי, אני מנקה, מבשלת, עובדת, מכבסת, מקפלת, מסדרת, מכינה שיעורים עם הילדים, מקלחת אותם, ומה לא?? והוא עוד מתלונן, למה לא נקי? למה אין אוכל? למה לא סיימו שיעורים? למה עוד לא התקלחו??. לא עוזרות שיחות, דיבורים, איומים, כלום. בשלב מסויים הלכנו לטיפול זוגי, אבל אחרי שתי פגישות ויתרתי (והיום אני מצטערת על כך) והמצב רק הולך ומחמיר. החלטתי שאני לא סובלת יותר ורוצה לעשות מעשה. אם אתה לא עובד, לא עוזר, ורק מתלונן, קום ולך מהבית. אני אסתדר לבד כי גם ככה אני עושה הכל לבד.כמובן שזה איום כדי שיתחיל "להוזיז את התחת שלו", אבל אני חייבת לקחת בחשבון שזה עלול לקרות באמת, ולהערך בהתאם. ופה מתחילה הבקשה שלי אליכם, מנסיונכם (אם יש כזה). איפה אני מבררת מהן זכויותיי, איך מעיפה אותו מהבית, נשארת עם ילדיי בבית ומצליחה לחיות ולפרנס אותם בכבוד עד שיהיו פסקי דין וכדומה. משכורתי לא גבוהה במיוחד, אהיה חייבת להעסיק מטפלת, לשלם משכנתא או שכ"ד וכמובן כלכלה והוצאות קבועות רגילות.והמשכורת לא תספיק לכלום, שכ"ד ומטפלת ואין כסף לכלום או להבדיל, משכנתא בדיוק תמורת משכורת... מי שיודע, שמע, יכול לעזור, מוזמן לתת את דעתו בעניין. תודה.

magicgirl1983

New member
אני חושבת שזה

יותר שאלה של עורכי דין...נסי בפורום הזה למצוא מענה לשאלת ה"זכויות". דבר שני, מניסיון של אחרים...גבר ברגע שאומרים לו..תעוף לי מהבית או שתתחיל לפעול זה עובד אך ורק לטובתך. במידה והגבר שלך אינו רוצה לתמוך ולעזור הוא מתנהג כפרזיט. - ואז זה כבר לשיקולך אם באמת להעיף אותו ולהתחיל את החיים מחדש. אין לי ממש עיצה בשבילך...יש לי רק סימפטיה..

מתלבטת

בגלל שהוא לא עוזר, אין לו עבודה קבועה, את רוצה להעיף אותו מהבית? השאלה איך הזוגיות שלכם? האם בעלך יתאמץ ויתן כתף? ולמה לא ביקשת עזרה כשהיתה לכם בת אחת? זכותך המלאה לבקש עזרה ואפילו לדרוש ממנו. אם אני אנסה להכנס לנעלייך לרגע, אז הייתי מדברת איתו על הגברים שמפריעים לך ומעוררת אותו מתרדמתו. אם ניסית בדרך הזו וזה לא עוזר, תוכלי להשתמש בשיטה שאני מציעה לך: כשהוא נמצא בבית, תני לו משימות והעמידי אותו בפני עובדה. הוא יווכח עד כמה זה לא קל לעשות הכל לבד. ואם יתלונן שאלי אותו לדעתו כיצד הוא חושב שאת מתפקדת בכל החזיתות? אולי יפול לו האסימון ויפסיק להתלונן. בקשר לאי יציבותו בעבודה, יש כאלה גברים והם מרגישים גרוע עם זה. מבטיחה לך. הרגשת לוזר אינה מוסיפה לזוגיות שלכם. אל תתני לו להרגיש כזה. עודדי אותו לצאת לעבוד אפילו במשמרת לילה. העיקר שיעבוד ויביא משכורת קבועה לפרנסתכם. אם בכל זאת החלטת כבר שאת מעיפה אותו, עשי זאת. אולי מעשה זה ייתן לו בומבה גדולה וינער אותו מהתרדמת בה הוא נמצא. הוא יבין שהוא מאבד אותך ואת הילדים ויעשה משהו עם עצמו. תנסי. אל תמהרי להתגרש ממנו. אולי יחול שיפור? לאט לך המהירות מן השטן. חשבי היטב ותשקלי צעדייך. העזרי בייעוץ מעו"ד, או עובדת סוציאלית. הזמן יגיד לך מה לעשות. אז בהצלחה לך ותחזיקי מעמד.

תודה

תודה. אנסה לבדוק שם. אני יודעת שגבר מפחד כשרוצים להעיף אותו ואז הוא מתקפל, ולקח לי הרבה זמן להגיע להחלטה שאם יסכים אני הולכת על זה. אבל אני צריכה "לסדר" את כל הפרטים הקטנים שהם מאוד חשובים עם ילדים קטנים. תודה שוב.

תשובה לך

אל תהיי בטוחה שהוא יתקפל וייבהל ממך. יכולה להיות לך הפתעה והוא ישמח ללכת מהבית. בדקי בעדינות את העניין ועם עצמך את כל הסיטואציות האפשריות. בברכה

תשובה לגבי בת

אני יודעת שיכול להיות שהוא ישמח (למרות שכמו שאני מכירה אותו הוא יבהל) לכן אני חייבת להכין את עצי נפשית והכי חשוב כלכלית, זאת היתה הסיבה שפניתי לפורום מלכתחילה...

seeyou

New member
../images/Emo8.gifגבר מפחד כשרוצים להעיף אותו ?

לא יודעים מה קורה במלחמה האמיתית עד שהיא לא םורצת. על הניר הכול סביר. את מנסה לפתור בעיות על ידי בעיות אחרות. מבחינה יחסי בעל ואישה קצת קשה לתת עצה מאחר יש בעיות אחרות אשר מעיקות על היחסים השיגרתים מבחינה כלכלית אפשר לחשוב להכניס את הילדים לפנימיה עד שבעלך ימצא עבודה. יוסי

רAרנוו

New member
אני חושב שאת טועה !!

לא כדי לך לחשוב על גירושים.למה ? כי אני חושב שתישאלי את הילדים שלך אם ההחלטה שלך מקובלת עליהם.רק שתדעי שילדיך יכולים ליהיות מאוד מתוכלים ממצב חדש.אתם אהבתם בצעירותכם ולך יש משהו בתוכך איליו עכשיו הכוונה לחלקיק של אהבה ישנה וטובה .ובטח יהיו תקופות בעתיד משמחות .תחפשי את הנוסחה הטובה כדי ששניכם תיהיו מאוד מאוד מאושרים ביחד.לי הורים גרושים והם לא שאלו אותנו ולכול האחים יש תיסכול מסוים .בהצלחה

magicgirl1983

New member
אתה לא ממש בנעליה

והילדים לא נראה לי שהם משהו במשוואה הזו שצריך "להתחשב" בו מכיוון שאם היא מתוסכלת הם לא יכולים ולא יהיו מאושרים. נכון, עדיין צריך למצוא את הדרך הנכונה לדבר לנסות לשפר. אבל ילדים לפעמים מעדיפים שהורייהם יתגרשו כשהאומללות חוגגת

רAרנוו

New member
איזה אומללות שהילדים יבחרו ביחד

אני מסכים איתך.תיראי רק אם היא תחשוב חיובי כלפיו ובעלה כנ"ל אזי הם יצליחו.יש להם בעיית תיקשורת והבנה בינהם ורק יועץ נשואים יודע ליפתור .במידה ויש לכם בעיה כספית ליועץ אני יודע על יועצת בהיתנדבות באשקלון זה כרוך ב15 פגישות 5 היא 5 הוא ו5 ביחד כמו שכתבת שבעבר היתם אצל יועץ וויתרתם .אז קחו סיכוי.

עידחנ

New member
ל- רAרנוו

אפשר בבקשה את מספר הטלפון של יועצת בהתנדבות??? זה חשוב. תודה.

orit281

New member
אוף איזה תגובות מרגיזות

באמת בנאדם לא יכול לעשות הכל! לדעתי אם כל שיחות הנפש לא עשו דבר קחי את ותעשי מה שבראש שלך הרי כמו שאמרת בין כה וכה את מפרנסת לבד כמעט ועושה לבד הכל. קחי בחשבון זה באמת עלול לפרק אז תחשבי טוב כמובן לפני המהלך אם נפשית (כלומר זוגית ) את יכולה בלעדיו לשאלתך- הוא במידה והכל מתפרק צריך לשלם לך מזונות בנוסף לדמי ביטוח לאומי של הילדים שגדלים כשאת גרושה ככה שזה לא בדיוק לחיות רק על משכורת אחת מה שכן לא תוכלי לשים כסף בצד סביר שכל מה שיכנס יצא אבל זה די מה שקורה היום לא? אגב סתם שאלה בני כמה הילדים ולמה הם לא עוזרים? שיעורים מקלחת וקצת ניקיון יכולים בהחלט להיות מנת חלקם לא? לגבי יעוץ- יש סיוע משפטי למי שלא יכול להרשות לעצמו יש לי את הטלפון של מחוז דרום וי-ם אם זה עוזר לך 6211333-02 שם כבר יפנו אותך למי שצריך בכל מקרה אחרי כל זה הלוואי שלא תזדקקי ושבעלך יקח את עצמו בידיים ויתעשת

ואגב ....

חובתו החוקית של הבעל היא לדאוג לפרנסת המשפחה . לא את היא זאת שצריכה לעבוד , לפרנס , ולשאת בכל התשלומים של משכנתא , וכו'. אז אולי שמישהו מקצועי יסביר לו חובותיו ,ולך את זכויותיך, ואז הוא יבין משהו ?? לא הכל צריך לרבוץ על כתפיך הצרות. הבעל ע"פ החוק חייב במזונות אשתו , במזונות ילדיו , במדור עבורתך(כל זמן שאת אשתו ) וכמובן שעבור הילדים ,ומחויב בעוד הוצאות שלדעתי עלייך לברר מהן , ואני מציעה לך לבדוק גם את ההבט הזה .

להזהר בהנחות "אוטומטיות"

לפחות לגבי דמי מזונות. בתיקון משנת תשמ"א (1981) לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות), תשי"ט-1959 נאמר: "3א. מזונות קטין (תיקון: תשמ"א) (א) אביו ואמו של קטין חייבים במזונותיו. (ב) בלי להתחשב בעובדה בידי מי מוחזק קטין יחולו המזונות על הוריו בשיעור יחסי להכנסותיהם מכל מקור שהוא." בנוסף, אם האשה יוזמת את הגירושין יהיה חיוב הגבר בדמי המזונות נמוך בדרך כלל מאשר במצב בו הוא יוזם את הגירושין. לשאלה נדרש ייעוץ משפטי מוסמך. ניתן לשאול את השאלה בפורום "דיני משפחה וירושה".

תשובה והסבר לכולם

קודם כל תודה לכולכם, כל אחד מבין מה שהכי קרוב אליו. אנסה להסביר לכם יותר, לפי תגובותיכם: אני לא מעיפה אותו רק בגלל שהוא לא עוזר ואין לו עבודה. אנחנו יחד כבר 23 שנה מתוכם 21 נשואים. בהתחלה לא ביקשתי עזרה כי לא הייתי זקוקה לה (וזאת הטעות הגדולה שלי) ותמכתי בו לאורך כל השנים גם בתקופות שהוא לא עבד. אף פעם לא איימתי והכרחתי,אלא איפשרתי לו לחפש מה שמתאים לו. אבל. ופה מתחיל השינוי. לפני 7 שנים נולדה לנו שלישייה, ממשפחה בת 3 נפשות, שלכל הדעות קל יותר להסתדר אפילו עם משכורת אחת, הפכנו למשפחה בת 6 נפשות. כפול!!!! ומאז התחיל השינוי אצלי. איפה האחריות לשאת בעול של משפחה בת 6 נפשות???? איפה ההבנה ששום דבר הוא כבר לא כמו שהיה. איך הוא יכול להרשות לעצמו לחפש רק "מה שטוב לו"??? ויחד עם זאת, עד עכשיו לא הייתי זקוקה לעזרתו ועכשיו אני חייבת אותה!!! אז איפה השינוי? רק אני צריכה לשאת בעול של גידול שלישייה??? כשהייתי בהריון איתם הוא הבטיח שיעזור ויחד נצליח, איפה היחד???. אני לא אשמה שאתה לא עובד. אם תתאמץ קצת יותר, תצליח. תעבוד בכל עבודה, ימים כלילות, העיקר לפרנס את ילדיך!!! אבל הוא כנראה תקוע איפה שהוא במה שהיה עד לפני 8 שנים, משפחה קטנה שמסתדרת בכל מצב.את הילדים אי אפשר לשלוח לפנימייה, בחיים לא אעשה את זה להם??? למה, אני חולה?נכה? לא יכולה לטפל בהם???? זה אפילו לא עומד על הפרק!!!! הילדה הגדולה בת ה-19 תומכת ואפילו חושבת שזה הפיתרון, גירושין. הקטנים עדיין קטנים מדי כדי להביע דעה בעניין. ולי קשה ההחלטה, כמו שאמרו פה, הלב אומר שעדיין יש אהבה ובמאמץ משותף אפשר יהיה להצליח והשכל אומר: די, אין לי כוח יותר!!. לכן אני מנסה לשמוע תגובות מנסיון של אחרים, למרות שאין זוג שהבעיה היא אותה בעיה כמו שאין שני בני אדם זהים לחלוטין באופיים. לכן אני חושבת שרAרנוו צודק שצריך יעוץ, הרי ניסינו ולצערי הפסקנו,אנסה לגרור אותו שוב לשם, כי הוא לא שש ללכת איתי למרות שבא ושיתף פעולה. מה שהצעת נראה לי מתאים יש טלפון של היועצת הזו??? לגבי הילדים, הגדולה בצבא כך שאין שום סיכוי לעזרה יומיומית, והקטנים, בוודאי, יכולים להתקלח ולהכין שיעורים ואפילו לעזור בנקיון, אבל הם בסה"כ בני 7, אי אפשר לתת להם מטלה וללכת לעיסוקים אחרים, צריך עדיין להיות איתם יחד ואז זה לוקח כפול זמן (להזכירככם הם שלושה באותו גיל!!!) ולזה לא תמיד יש זמן.תודה על מס' הטלפון לסיוע משפטי, מקווה שזה יתן תשובות לחלק מהשאלות. ללחמניה המתוקה: נכון אמרת, אבל נכון לחוד ומציאות לחוד..... היום זה כבר לא עובד וכמו שאמר איש המערות, אם אני היוזמת לא יהיה לי הרבה על מי לסמוך חוץ מאשר על עצמי!!! וזאת הסיבה שפניתי אליכם מלכתחילה, לשמוע את תגובותיכם ולקבל כמה עצות.

גם אם את היוזמת , או אפילו האשה

הגרועה בעולם , עדיין לילדיך מגיעים מזונות מאביהם , ואין זה כל כך חד משמעי (לגבי הדברים שאמר איש המערות - הוא הפנה בקישור להצעת חוק , שעדיין לא התקבלה ). שופטים אפילו קבעו תקדים למזונות מינימום לילדים במקרה שהאב אינו מסוגל להתפרנס דיו . המזונות נקבעים ע"פ היכולת של האב והפוטנציה שלו להרויח , ולא על סמך ההשתכרות בפועל . אם תחליט לעשות את הצעד שעליו את מדברת - פרידה , אני מציעה לך להתייעץ אם עורך דין שמתמחה בנושאים . מפני שיש לך ולילדיך הרבה מאוד זכויות .

SIRI41

New member
לאיש המערות

מאיפה הבאת את זה שאם האשה יוזמת, החיוב יהיה נמוך יותר? לא נראה לי שאתה צודק, הרי המזונות הם לילדים, לא לאשה, למה הילדים צריכים להפגע בגלל שהאמא יזמה? המזונות הם לפי הכנסתו של הגבר ויש את הלכה שקובעת את המינימום.

SIRI41

New member
אם את הולכת לכיוון פרידה

תקחי בחשבון, כי מחכה לך דרך ארוכה ומייגעת, את תצתרכי להיות חזקה, אם תתמידי במטרה ולא תתיאשי למרות הקשיים שיערמו לך בדרך, בסוף תקצרי את הפירות מבטיחה לך. אבל הכל מתוך הנחה שאת שלמה עם מה שאת עושה. כשהתחלתי בהליך הגירושין, היה קשה, אבל ידעתי שני דברים, אסור לי לקנא בו ובעשייה שלו וגם אם תהיה לו חברה, אסור לי לקנא וכמובן שאסור לי להרחיק את הילדים מאביהם - ואלו שני הכללים שליוו אותי ומלווים אותי עד היום. תהיי חזקה

s h o o s h a

New member
להיות שלמה עם ההחלטה

לפני שאת פונה לייעוץ משפטי כזה או אחר, האם את באמת מבקשת לשים סוף לנישואייך? האם המצב בבית הוא כזה שאין כל דרך לפתור את הבעיות ולהביא לשינוי? הצעד, אם תחליטי לעשותו, חייב לבוא מתוך שלמות מלאה והבנה כי לא היה מנוס ולא היתה כל אפשרות אחרת. ייעוץ משפחתי יכול לעשות אחד משניים- לפקוח את עיניו של בן זוגך לגבי הנעשה ומתרחש בתוך ביתו שלו, 'לפגוש' אותך מחדש ולהכיר אותך שוב ומכאן ליצור שינוי בעצמו. השינוי שיחול בו יהיה כי כך הוא יבקש ולא כי כך את מבקשת. מאידך, יכול הייעוץ להבהיר לשניכם כי נישואיכם עלו על שירטון והדרך הטובה ביותר הנה לפנות איש איש לדרכו וכך תוכלו גם לסיים את נישואיכם ללא מרירות ונטירת טינה וכעס אחד אל ועל השניה. ולכן, הצעתי לך היא לפנות ליועץ משפחתי. אחד (אחת) שיהיה מקובל על שניכם ותלכו מתוך כוונה לפתור, תרתי משמע, את הבעיות שנתגלעו ביניכם. כרגע, העיסוק שלך בזכויותייך כאשה גרושה, לדעתי, אינם רלוונטיים כלל וכלל. בהצלחה

למעלה